mrówka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Gratulacje.
> Tak sobie oglądałem naszych zawodników w
> reprezentacji i naszła mnie refleksja. Czy
> Płachta to taki geniusz, czy gra w reprezentacji
> tak motywacja? Bo jakoś tak lepiej im to wychidzi
> niż na Siedleckiego. A może problem tkwi gdzie
> indziej?
tez się nad tym zastanawiam !!??jacyś inni zawodnicy?!
-
-
Reprezentacja pod wodzą Płachty
25 dni później
6 lutego test Spodka - mecz Polska - Zagraniczne Gwiazdy Ligi
http://pzhl.tv/mecz-polska-zagraniczne-gwiazdy-ligi-w-duzym-spodku-bilety-tylko-10-zlotych/
PS: sorry, ale nie mogę się powstrzymać - w której drużynie zagra mądry Majk? :D
PPS: kadra kadrą, ma wtedy turniej przed eliminacjami do kwalifikacji olimpijskich i tu jest chyba jasna sprawa, ale mam nadzieję, że my na tą hucpę przyspawanemu żadnych obcokrajowców tuż przed p-o nie wyślemy żeby opuszczali treningi i nie daj Bóg łapali kontuzje
I tak trza zrobić, nie możemy sobie pozwolić na jakiekolwiek ryzyko !
[b]Edit: Ale chyba to będzie niemożliwe, gdyż nasz Rudolf wraz z Kalaberem mają poprowadzić drużynę obcokrajowców ![/b] ::o
http://hokej.net/pl/phl/40/news,artykul,5,38610,kadra-kontra-zagraniczne-gwiazdy-ligi.html
A tymczasem 11-tu naszych powołanych na turniej prekwalifikacyjny w Budapeszcie do IO 2018:
http://www.cracovia.pl/hokej/news/wiadomosci/kadra_znow_pod_znakiem_cracovii_11_hokeistow_z_powolaniem
PZHL poinformował o tym, że trener Rohacek poprowadzi i wytypuje gwiazdy, a nie dostał jeszcze zgody samego Rohacka i tym bardziej klubów na puszczanie zawodników w przerwie. Sam pomysł super - było nie było, z jednej strony szkoda wspierać "przyspawanych", z drugiej każda ciekawa inicjatywa promująca hokej w PL jest godna wsparcia
9 dni później
Z tą drużyną "zagranicznych gwiazd ligi" mogą być jeszcze dobre jaja. Trochę czasu przyspawany jeszcze ma to może ogarnie temat, ale ja się tam wybitnie nie zdziwię jak kadra zagra z SMSem
Nie wiem czy to prawda,ale wczoraj w radiu Kraków podali podobno potwierdzoną informację jakoby J.Chadziński zrezygnował ze stanowiska,bo nie chce brać odpowiedzialności za kolejną pożyczkę jaką chce chwałka wziąść. Szczegółów nie podali.
Ale jaja, nowy rok jest, styczeń dopiero się kończy, a bajkowym już się siano skończyło? Przyspawany chce znów pożyczać? przeca już mu nie wolno, jakieś grosze tam zostały do limitu... Może następne obligacje wypuści? :D
A w temacie reprezentacji - kadrowicze o meczu "Polska - zagraniczne gwiazdy ligi" dowiedzieli się podobno z internetu :) Takie jaja to tylko w plastikowej są możliwe :)
czyli już blisko i niedługo to wszystko pie...nie :S
Faktycznie podobno J. Chadziński zrezygnował w sobotę drogą mailową. Ale ja słyszałem, że dlatego, że nie ma na nic wpływu.
Co do finansów, to w 2016 dotacja z MSiT ma być dwa i pół raza większa, niż dotacja w 2015. Pan Jacek mógł o tym nie wiedzieć i jego decyzja o rezygnacji była pochopna. ;)
A może po prostu Pan Cebula uznał, że to jest ten moment, żeby wysiąść ze wspólnej wycieczki zacząć swoją kampanię solo? Toć on jest na misji życiowej, której cel ostateczny jest taki, że fucha vice-spawacza przez 5-7 miesięcy nic przy nim nie znaczy :)
http://cracovia.pl/hokej/news/wiadomosci/11_pasiastych_reprezentantow_polski_zagra_z_3_zagranicznymi_kolegami
Skoro nasza oficjalna pisze [i]"Polacy zmierzą się z prowadzoną przez duet trenerski Rudolf Rohaček - Robert Kalaber, ekipą Zagranicznych Gwiazd Ligi. W jej składzie znalazło się trzech hokeistów ?Pasów" - Peter Novajovsky, Patrik Svitana i Petr Šinagl. W obu drużynach będzie więc w sumie okazja, by zobaczyć aż 14 zawodników Cracovii"[/i] to wygląda, że jakiś kompromis z bajkowymi osiągnięto, przynajmniej jeśli o nas chodzi. W składzie zagranicznych gwiazd ligi są gracze Cracovii, Tychów, Podhala, Jastrzębia, Ciarko, Unii, Orlika i Polonii - czyli wszystkich (dokładnie wszystkich! ) klubów, które zagrają w p-o. Jeśli mam być szczery to absolutnie się nie zdziwię jeśli niektóre kluby odmówią wysłania graczy.
Natomiast co do nas, bo to mnie interesuje przede wszystkim:
- jak zrobimy mistrza to luzik
- natomiast jak nie zrobimy to na pewno zapytam czemu trener zamiast szykować nas na p-o uczestniczył w takich hucpach
- oraz czemu zawodnicy zamiast trenować dostali tego dnia wolne (bo podobno tego dnia mamy wolne od treningów)
- a jeśli któryś złapie kontuzję na tym meczu, czy też podczas p-o to zasadne będzie pytanie czy warto było obciążać go dodatkową, niepotrzebną grą
Zwłaszcza że na 3 "naszych obcokrajowców" wszyscy trzej dopiero co powrócili do grania po kontuzji!
To jest tuż przed p-o! Sprawy organizacyjne niedograne! Każdy klub, który tam swoich obcokrajowców nie puści ma mądrych działaczy. Natomiast każdy który puści... albo może w tym miejscu lepiej się zatrzymam?
Kontuzje, kontuzjami - źle by było, jakby któryś z naszych coś "złapał" podczas tego meczu. Ale z drugiej strony to ja się cieszę, że coś takiego się pojawia. Trochę jak takie nasze małe "NHL All-Star Game" ;) Mam nadzieję, że ten mecz będzie wyglądał jak te za oceanem - zabawa i granie "for fun" - swój i kibiców. Niech się stanie promocja hokeja! Od czegoś trzeba zacząć ;)
Właśnie chyba nie do końca "for fun".
W wywiadzie, który opublikował żk było pytanie o to i Sejba mówił, że jakby było dla zabawy to nie byłoby problemu.
A to ma być sprawdzian reprezentacji stąd ma być gra na full. I wtedy ryzyko kontuzji rośnie.
Senior Napisał(a):
> Właśnie chyba nie do końca "for fun".
> W wywiadzie, który opublikował żk było pytanie
> o to i Sejba mówił, że jakby było dla zabawy
> to nie byłoby problemu.
> A to ma być sprawdzian reprezentacji stąd ma
> być gra na full. I wtedy ryzyko kontuzji rośnie.
No i właśnie to mnie martwi... Mam nadzieję, że to będzie "full taktycznie", a nie "full na bandach".
For fun? Oki, ja nawet zakłądam, że to będzie "chłopaki, delikatnie, ostrożnie i żeby widowisko było", ale pewne kwestie orgaznizacyjne były dograne to by wypadało, pierwsze z brzegu to ubezpieczenie nie na zasadzie "no przecież będą grali ostrożnie". Jak któremuś się coś stanie to kto płaci? Klub płaci.
Drugie to hotel.
I tak dalej, i tak dalej.
Sprawy nieorganizacyjne? Proszę bardzo, bo i takie są - coś a'la mecz gwiazd? Doskonale. Tylko czy aby na pewno w tym terminie? Pierwszy raz słyszę, żeby mecz gwiazd był tuż przed p-o! Takie rzeczy się wplątuje gdzieś w zasadniczy, a nie po ostatniej kolejce, tuż przed p-o.
Następna sprawa - okienko transferowe jest już zamknięte, nawet niech któryś "krzywo stanie" i skręci kostkę - nie da się już ściągnąć kogoś w zamian. Na wszelki wypadek, klub powinien mieć komfort, że w razie wypadku może dziurę zapełnić.
A i kwestie międzyklubowe też są. Pierwszy kto powinien podnosić tutaj weto to jest Ciarko. Umówmy się - bez zagranicznych Ciarko nie ma. To jest klub, który obcokrajowcami stoi, bez nich ten klub nie istnieje, no po prostu nie istnieje i już. Oki, wychowanków jakichś tam mają, ale kto im robi wynik? I teraz oni mają "powołanych" bodajże pięciu tak? No to jakbym był kibicem albo działaczem Ciarko to dwie rzeczy bym krzyczał od razu:
- jak będzie coś elektrycznie to naszego trenera tam nie ma, trenerzy rywali będą grali moim oszczędzając swoich - oczywiście bzdura, wiadomo, że tak nie będzie, ale może być? Może. No to skoro może, to na wszelki wypadek bym o tym mówił
- i druga rzecz, o wiele nawet poważniejsza, bo ta pierwsza jest z kategorii hipotetycznej, druga zaś całkiem na serio. Okres tuż przed p-o to co się wtedy robi? Ano na p-o szykuje, rzecz oczywista. Jaką drabinkę będzie miało Ciarko? To jest w zasadzie 100% pewne - w 1/4 Jastrzębie, a jeśli ich przejdą, to na 99% Cracovię. Kto trenuje te kluby? Ano Kalaber i Rudek, tak czy nie? Kto poprowadzi zespół zagran8icznych? Kalaber i Rudek. No to z jednej strony bym się szykował na p-o, robił zasłonę, żeby nie było wiadomo na jakim etapie jesteśmy, a z drugiej w międzyczasie puszczać zawodników kluczowych, podkreślam kluczowych, żeby prezentowali się pod okiem trenerów, którzy fachowcami są i będą mogli na bazie swojego doświadczenia ocenić w jakiej formie, co ćwiczą, jak z siłą, jak z szybkością i tak dalej. I co? Mam wierzyć, że uczciwie potem zapomną co widzieli i ładnie obiecają nie wyciągać żadnych wniosków, czy tak? No nie bądźmy dziećmi. Ciarko to jest pierwszy klub, który powinien zawodników nie puścić. Jak puści i potem by dostał gładkie bęcki od Jastrzębia to sami sobie będą winni. Ale zdziwię się, bardzo się zdziwię jak Ciarko nie narobi tu szumu, bo narobić powinno. I co więcej - będą mieli 100% racji.
I tak mógłbym jeszcze trochę popisać, tylko po co? organizacyjnie to jest poziom rynsztoka. Termin? Do bani. No jedyne co fajne w tym jest to "zróbmy widowisko z gwiazdami", ale jak się wejdzie w szczegóły to... ech... szkoda pisać...
Oj dużo tego Kaczko nazbierałeś, dużo. I tak szczerze to ciężko się z Tobą nie zgodzić. Ale stało się - mecz zaplanowany, drużyny wybrane. Ciarko nie nasza sprawa - każdy ma swoje koszmary i sam powinien się z nimi uporać. Pozostaje mieć nadzieję, że rzeczywiście to będzie "show z gwiazdami (tańczącymi na lodzie)" i promocja hokeja. Może to spowoduje, że ktoś w Polszy łaskawiej na hokej spojrzy.
Och, ależ ja się dopiero zacząłem rozkrecać :)
żółta kaczka Napisał(a):
> Och, ależ ja się dopiero zacząłem rozkrecać
> :)
Nie strasz ;) A jakby to było w Krakowie (w sensie ten mecz) to pierwszy bym bilet kupił i namawiał znajomych.
Mkp - też bym kupił. Co jednakże w niczym nie zmienia faktu, że ten mecz to jedno wielkie badziewie zrobione pod przykrywką fajnej idei. No ale, wiadomo - jaki pan, taki kram :)
Rewelacyjny akapit o tym jak Rohacek z Kalaberem rozgryzą Sanok mając na kilka godzin do dyspozycji kilku ich zawodników!
Trzymasz poziom - no po prostu i już :)
Pojawił się wątek dymisji Chadzińskiego, chyba linku nie było, a można coś poczytać:
http://www.radiokrakow.pl/sport/wiceprezes-pzhl-jacek-chadzinski-zlozyl-dymisje/
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)