Historyjka.Przychodzi gość do pasterza i twierdzi,że nauczy krowy latać.Nawet bezczelnie nie widzi ,że brak im skrzydeł.Po jakimś czasie krowy nie tylko nie latają ale nawet chodząc spasione kuleją.Podział winy 70% gość ,30% krowy.Wniosek-pasterz powinien pogonić gościa a krowom ograniczyć siano.
-
-
ROBERT PODOLIŃSKI - treningi, taktyka, itp.
Jakie to polskie. Wywalcie trenera a glowni winowajcy i partacze dalej beda ukladac zel na wlosach i odswiezac stan konta co miesiac...
Podoliński powinien odejść po dwumeczu z Błękitnymi. Za brak podstawowego składu w rewanżu. Skorża gra o MP i wystawił podstawową 11...
gosc jest na wylocie i dobrze o tym wie. jego taktyka, zmiany, reakcja na boisku to oczekiwanie konca pracy. poza tym gosc sie zwyczajnie wypalil, extraklapa go zwyczajnie przerosla.
Kto za Podolińskiego? Bo już tylko czekam na wiadomość że zwolniony. Proponuję Góreckiego.
a teraz napiszę coś za co mnie zjecie
jest bezrobotny pewien rolnik spod Raciborza. A budowa domu w Zakopcu kosztuje, i to sporo, bo chałupa wielka ;) Oczywiście zatrudnić go wyłącznie do końca sezonu z zadaniem utrzymania. Na więcej się i tak nie zgodzi, gdyż wciąż ma nadzieje, że wróci tam, gdzie pan wisz a ja rozumiem ;). A pracując tu tylko do końca maja nie narazi się swojemu kumplowi po kablu ;), bo jednak wszystko na to wskazuje, że trzecich derbów nie będzie
Ale on ma dobrą pensję za nicnierobienie.
ktora jest narazie wirtualna ;)
Oto bilans grą czwórką obrońców w dwóch meczach:
- punkty - 3/3
- bramki - 3/5
- strzały - 31/15
- s.celne - 12/9
- s.niecelne - 13/6
- zablokowane - 5/10
- faule - 31/21
- rzuty rożne - 3/7
- dośrodkowania - 34/32
Wnioski proszę samemu sobie wyciągnąć:S
Ależ skąd. Dostał ostatnio kasę, przed złożeniem wniosku o licencję.
to zmienia postać rzeczy. Jak mu gts płaci, to z tego nie zrezygnuje, albo... zrezygnuje żądając 2 razy więcej ;(
a co robi ten, który w debiucie rozjechał Cracovię 5:1. jak mu było? sierżant Garcia? czy jakoś tak
Został wywalony z Piasta za słabe wyniki.
R. Podoliński po @ruchchorzow1920: Niepokojące jest to, że odpowiedzialność w zespole biorą nasi najmłodsi zawodnicy.
- niestety, ale taka jest prawda!!!
Starsi odpuścili mecz. Czy grają przeciwko trenerowi? Czy ... z innego powodu?
Chwostek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Starsi odpuścili mecz. Czy grają przeciwko
> trenerowi? Czy ... z innego powodu?
Wiesz "coś" czy tylko tak sobie snujesz domysły?
pluton Napisał(a):
> Został wywalony z Piasta za słabe wyniki.
w polskiej tzw. lidze nie ma trenera który nie zostałby skądś wywalony za słabe wyniki.
Terror wypacykowanych i wyżelowanych pseudograczy powoduje to, że prezesi idą po najmniejszej linii oporu i wywalają trenera
Robert Podoliński: Nie dojechaliśmy na mecz z Ruchem Chorzów
- Czuję się, jakbym był na huśtawce - mówi trener Robert Podoliński, którego Cracovia została rozbita w Chorzowie 0:3.
- Nie dojechaliśmy na to spotkanie. Wszystko było w naszych rękach, a skończyło się w zasadzie po trzech minutach. Były trzy wypady i trzy bramki Ruchu - kręci głową Podoliński.
- Jeśli to miał być mecz o życie... Skoro Łukasz Surma biegał więcej niż wszyscy nasi pomocnicy razem wzięci, to coś jest nie w porządku. Nie ma na to wytłumaczenia, a w środku pola przeżywaliśmy męczarnie i mieliśmy duże problemy z ruchliwością rywali. Może to problem z nastawieniem? - dodaje trener Cracovii.
Pytamy go, czy ma jeszcze pomysły jak odwrócić złą kartę? - Czuję się jak na huśtawce. Nie potrafimy zagrać trzech dobrych meczów z rzędu i nie wiem, czym jest to spowodowane. Ale pomysłów ciągle mamy sporo. Ostatnio zmiana ustawienia była pomysłem, by tracić mniej bramek. Z Ruchem przegraliśmy jednak przez kompletny brak aktywności - odpowiada Podoliński
gazeta.sport
- widać było brak Dąbrowskiego, piłkarz od czarnej roboty - szkoda, że tak często na forum krytykowany:S
Khalid Napisał(a):
> Wiesz "coś" czy tylko tak sobie snujesz domysły?
Domysły to rzecz naturalna, gdy zespół dobrowolnie, ba, ochoczo, daje d..y, bo gdyby się bronił, to byśmy pomyśleli, że został zgwałcony.
mecz z Ruchem pokazał, co różni trenerów od Podolińskiego. do wczoraj mieliśmy stracone tyle samo bramek, co Ruch. tam na obronie nie ma nikogo, kto podniósłby jakość naszej linii obronnej (z całą sympatią dla Grodzickiego). no, powiedzmy, że Oleksy, bo za Marciniaka każdy lepszy. ale ogólnie to jest ten sam poziom. tyle, że trener potrafi to poukładać. a Podoliński nie. w Chorzowie jedyna osobą, która podniosłaby jakość naszej defensywny jest Fornalik.
w Chorzowie było widać pracę Fornalika. jego zespół był lepiej ustawiony i dużo lepiej zmotywowany. to są kwestie leżące w gestii trenera właśnie. Ruch to drużyna, jakich w tej lidze jest większość: dwóch, trzech ponadprzeciętnych grajków, cała reszta przeciętniacy. widać, że trenerzy, tacy jak Fornalik czy Tarasiewicz, potrafią poukładać to co maja i wycisnąć maksa. widać efekty ich pracy.
jednocześnie, wyniki Ruchu, Korony czy Zawiszy (na margnesie, co do Rumaka nie mam przekonania, czy to jest Trener, czy tylko osoba taki zawód wykonująca, ale wyniki przemawiają na jego korzyść) pokazują, jak nonsensowne są apele o cierpliwość, że "trener potrzebuje czasu", dać mu sezon/dwa, itp. nie - efekty pracy powinny być widoczne dużo szybciej. a u RP ich nie widać.
jeszcze parę uwag co do ustawienia: jest problem z Covilo, bo jego ambicja i aktywność granicząca z nadaktywnością sprawia, że mamy lukę między pomocą a obroną. Dąbrowski ją potrafi wypełnić, ale Covilo radzi sobie z tym słabiej, bo chce być wszędzie, wobec czego czasem nie ma go tam, gdzie powinien być defensywny pomocnik. wniosek taki, że Miro powinien grać w duecie z Damianem, bo się dobrze uzupełniają.
ale skoro tak, to Budzik lub Kapustka idą na ławkę. chyba, że wracamy do 3-5-2, a raczej 3-6-1, ale wówczas wrzucamy bocznych na wielokrotnie omawianą tu minę (myślicie, że Wdowiak grałby tak przyzwoite zawody w Chorzowie, gdyby musiał tyrać na wahadle? ja wątpię). w tym aspekcie trudno poukładać wszystkie klocki, ale to jest sprawa mniej istotna od tego, co się dzieje w obronie.
[i]druzynę buduje sie od tyłu. niestety, wczoraj tego nie widziałem[/i] - napisałem 22 lipca. po niemal dziewięciu miesiącach niestety mogę to powtórzyć.
Zostawic Rakelsa Budzinskiego Kapustke Covillo Sretenovica Wdowiaka, a reszte wypieprzyc z hukiem na czele z Podolinskim i Filipiakiem. Kurde zeby 10 lat grac to samo gowno albo spadek albo 14 miejsce albo 12. I najbardziej mnie wkurza gadanie ze Cracovia to klub stabilny finansowo, super zaplecze i Bóg wie co. Gówno. Stabilny finansowo heh dobre. Tylko nie wiem czy jest jakis pilkarz w naszej kadrze zarabiajacy wiecej niz 20tys? Chyba nie. No to nie oszukujmy sie, kto za tyle bd gral, a szkoda pisac dziadostwo i tyle. A jak widze Żytke to mnie szlag trafia pewnie czytaliscie artykul na weszlo o jego "statystykach" heh no ku.. kabaret
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)