"- Zauważyłem, że brakuje pomysłu na grę, nie wiem, czy ustawienie z trójką obrońców jest najlepszym rozwiązaniem. W Mechelen gramy podobnym systemem 3-4-3 - ale mamy odpowiednich zawodników, dobrych skrzydłowych. Trener Cracovii często zmienia zawodnikom pozycje, np. Adamowi Marciniakowi. System trzeba dopasować do piłkarzy, których się ma, a nie odwrotnie." (Milosz Kosanović)
To tylko cytaty, ale niektórym nie na rękęB)
-
-
ROBERT PODOLIŃSKI - treningi, taktyka, itp.
Lubiłem i ceniłem Kosę ale.......ostatnio przegrali zdaje się 0-5 :)
to teraz tylko czas aby Kosa wydał autobiografie, robić miejsce przy ołtarzyku chopaki
ha ha Diabeł mówi o ołtarzyku! Pewnie ogonem na mszą dzwoni.:P
ładnie to tak, kolego Diabeł, Chwost(ki)em na mszĘ dzwonić? :D
Mi? Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> ładnie to tak, kolego Diabeł, Chwost(ki)em na
> mszĘ dzwonić? :D
Wydaje Ci się, że jesteś dowcipny, ale nie wiesz co to jest archaizm:(
Panie Podol jakim "systemem" Błękitni ogrywają "tuzy" polskiej piłki ?!
Do tego potrzeba 3,4, czy 5 obrońców?!
A może wystarczy odpowiednia motywacja zawodnikow do gry i odpowiednie podejście do wykonywanej pracy zamiast wyimaginowanych "systemów i taktyk" dla zawodników których i tak się nie posiada ?!
Jakoś nie słyszałem aby trener Błękitnych użalał się że nie ma w drużynie Ramosa,Messiego czy Ronaldo tylko gra tym co ma .
I to wystarcza aby wygrać w cuglach z "zawodowcami" !!!
BSS wybijają trenerom ekstaklapy kolejne argumenty.... 3mam za nich kciuki! Chłopaki zapitalają po 8 godzin w robocie a pózniej idą na trening pn....i dają radę wygrywać z nażelowanymi gogusiami z pensjami miesięcznymi przekraczającymi ich roczne dochody....
Panie trenerze :skoszarować grajków 8 godzin miotła ,grabie do łapy i qwa sprzątać teren a potem trening , a na koniec miesiąca 10 % pensji.... jak nie szanują pieniędzy Profesora,jak nie szanują kibiców i historii klubu to wypad!!!
\A Pan jak nie potrafi wyegzekwować obowiązków to niestety ....papapa !
Może w tym przypadku to jest właśnie odpowiednia taktyka: rano cugle, wieczorem bat, 10% pensji...dopóki taktyka nie przyniesie efektów. Pytanie czy to w mocy trenera czy pracodawcy czy kogo...
"Nie stoimy na straconej pozycji jeśli chodzi o mecz z Lechią. Mamy inny pomysł niż na Derby." (RP)
Pomysł może i jest, ale sęk w tym, żeby go zrealizować.
Pomysł jest taki, że zagramy tym razem 2 połowy a nie tylko drugą.
Panie trenerze, po co kombinowac, zagraj pan 4 obroncow, my sie bedziemy cieszyc z wynikow, pan bedzie mial stala prace.....
koldarx Napisał(a):
> Panie trenerze, po co kombinowac, [b]zagraj pan 4
> obroncow,[/b] my sie bedziemy cieszyc z wynikow, pan
> bedzie mial stala prace.....
Tak trenowali ....;)
Po meczu powiedzą że system na 4 tak dawno nie był używany że zapomnieli jak się w nim gra. Skończcie też już te bajki o tym jak zawodnicy Błękitnych ciężko pracują po 8 godzin, aż 4 z całego składu tam dorabia o czym zresztą wspominał ich trener by nie traktować ich znowu jak jakiś amatorski klub. Natomiast to że ambicją i wolą walki można w tej lidze/pucharze ograć każdego wiadomo nie od lania z Błękitnymi. Dramat że trzeba to powtarzać i pytanie komu? Kibicom? W cuda nie wierze choć nadal uważam że chłop ma szanse się wyratować bo sprawia wrażenie gościa, który nie rozsypie się na koniec i w ostatniej chwili wyciągnie właściwe wnioski. Oby.
Coś mi się wydaje, że tym razem jednak zagramy tak:
Pilarz
Nykiel - Rymaniak - Sretenovic - Polczak
Coviloilo - Dąbrowski
Ortega/Wdowiak - Dialiba/Jaroszyński
Budziński
Rakels /Jendrisek
Czyli zagramy w czternastu. Dobry pomysł moim zdaniem. Trzeba zagęścić środek i jakoś to będzie...
dostaniemy od lechii to ten temat będzie w końcu zamknięty :)
Baylay Napisał(a):
> Czyli zagramy w czternastu. Dobry pomysł moim
> zdaniem. Trzeba zagęścić środek i jakoś to
> będzie...
Udajesz przy...pa?
Pierwszy raz od lat właściwie gramy klasycznym 4-4-2 i rozgrywamy jeden z lepszych meczów w ostatnich sezonach. W defensywie perfekcyjnie, bramki stracone to piękne strzały rywali a nie babole naszych zawodników. Nawet Marciniak z Polczakiem zagrali dziś jak piłkarze. Znakomity Wdowiak w pierwszej połowie, w końcu dobry Budziński i fenomenalny Rakels. Grajmy tak dalej a o utrzymanie jestem spokojny. Brawo trenerze.
A jednak nie dostaliśmy - super :)
Nasi kopacze od 1 do 90 minuty byli bardzo zmotywowani. To się chwali :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)