NIE TEN ROZMIAR KAPELUSZA...
-
-
ROBERT PODOLIŃSKI - treningi, taktyka, itp.
Najlepiej nasza drużyna wygląda gdy gramy cofnięci-tak było we Wrocławiu i Poznaniu i tak powinniśmy grać zawsze.
cofają się słabi
Jak dla mnie gosciu do wyje.... jak najszybciej i caly sklad tez.
Nie my prowadzimy grę ale zmuszamy do tego przeciwnika. Wczoraj 61 : 39 % w posiadaniu piłki na naszą kożyść , zupełnie jak za WS a .
Dajmy czas... nic nam nie da wyrzucania trenerów co 3 miesiące, macie casus Lubina...
Ja myślę, że Podoliński zbyt się przejmuje wiecznymi porównaniami do WS'a. Wczoraj na przykład zrezygnowaliśmy z grania długimi piłkami. Skutek widoczny: Posiadanie piłki poszło w górę, wynik w dół. Nie wiem też czemu zawodnicy znów zwlekają z podjęciem decyzji o strzałach co jest w mojej opinii główną przyczyną słabej skuteczności. O grze obronnej się nie wypowiadam bo i nie ma o czym.
Powtórzę jeszcze raz
NIE DA SIĘ SPAŚĆ Z LIGI JESIENIĄ
a więc nie ma sensu zwalniać trenera tylko dlatego
że drużyna nie osiąga aktualnie wyników na miarę oczekiwań
Podoliński zasługuję na czas co najmniej do końca jesieni
Bo nowy trener to zawsze niepewność
Jest tylko jedno ale...
Na dziś tylko jedno nazwisko sprawia że zgodziłbym się na budowę czegoś od początku
a więc zwolniłbym Podolińskiego w trakcie sezonu
to nazwisko to Fornalik
kkk_84 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> maaciek Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Diabel Napisał(a):
> >
>
> > -----
> > > maaciek Napisał(a):
> > >
> >
>
> >
> > > -----
> > > > Witam serdecznie i chciałbym przy okazji
> > > napisać
> > > > to co pownni napisać wszyscy od dawna.
> > > > Potter miałeś rację
> > >
> > > z Mandryszem, czy z czym? objaśnij adepcie,
> bo
> > > mistrz napierdalanki hasło do windowsa
> zgubił
> >
> > Służę odpowiedzią drogii Alfonso
> > Potter miał rację co do Podolińskiego,
> > Stawowego oraz co do poczynionych transferów.
> > Czy zadowoliłem odpowiedzią?
>
>
> znaczy, że miał rację jak kilka lat temu
> pisał, że piłkarze płacą Stawowemu za miejsce
> w pierwszym składzie ?
pisał jeszcze wiele innych bzdur jak każdy mi chodzi o meritum.
Slapi1988 Napisał(a):
" na
> mecze przestalem chodzic bo trzeba byc masochista,
> zeby marnowac swoj drogocenny czas, wkur***ac sie
> i jeszcze za to placic :) ( wiem wiem .. zaraz
> padna glosy ze jestem kibicem sukcesu bo na mecze
> sie chodzi dla Cracovii a nie pilkarzykow ) tyle
> ze ja mam to w @#$%&, dopoki te ci**y nie zaczna
> sie starac i walczyc ja nie bede tracil czasu na
> stadionie a Filipiak za to co zbudowal nie
> dostanie odemnie zlamanego grosza.
> Mam cicha nadzieje ze wiecej kibicow przestanie
> chodzic na mecze.
Najstarszy klub w polsce, nowy
> stadion i 3 tys widzow - moze wtedy ktos (Filipiak
> ) pojdzie po rozum do glowy i cos sie zmieni. GTS
> jaki jest, taki jest, ale oni swoim zachowaniem
> potrafili wywrzec wplyw na wlasciciela "
Właśnie takich kibiców potrzebuje Cracovia :)
Filipiak ma gdzies czy na meczu jest 10 tys czy 3 . Wypowiadał się kiedyś że wpływy z biletów to śmieszna kwota która nie pozwala nawet na pokrycie kosztów zorganizowania meczu .
3-5-2 Van Gaala w Man UTD przypomina sytuacje Cracovii :D
Takie tam luzne skojarzenie po meczu z Leicesterem i porazka 5-3...
Średnio udane porównanie, bo United od meczu z QPR w poprzednim tygodniu gra 4-4-2 :)
ssj Napisał(a):
> Filipiak ma gdzies czy na meczu jest 10 tys czy 3
> . Wypowiadał się kiedyś że wpływy z biletów
> to śmieszna kwota która nie pozwala nawet na
> pokrycie kosztów zorganizowania meczu .
Mysle ze nie do konca :
15 zl ( srednia cena biletu) * 2 (mecze u siebie w miesiacu) * 8 tys.(srednia frekwencja jak gra sie klei ) = 240 tys zl miesiecznie
15 zl ( srednia cena biletu) * 2 (mecze u siebie w miesiacu) * 3 tys.(srednia frekwencja jak gra sie klei ) = 90 tys zl miesiecznie
nie wierze ze strata 150 tys miesiecznie nie zaboli filipiaka, zwlaszcza ze wiemy jaki to "zyd". Bez kibicow ten klub straci na atrakcyjnosci i o sponsorow tez bedzie ciezko. Zreszta jakich my mamy sponsorow ?? jakis smiech na sali - a przypomne ze rozmawiamy o najstarszym klubie w polsce, w najbardziej turystycznym miescie !!
Dopoki kibice chodza na mecze i siedza cicho, dopoki filipiak ma to wszystko gdzies .. wazne zeby comarch byl na koszulkach i media o Cracovii pisali ( a to czy napisza ze "Cracovia na kolanach" czy "skromna wygrana" nie ma zadnego znaczenia).
Wszystkie komentarze sprowadzają się do krytyki trenera i taktyki. A krytyka powinna spaść na Żytkę i Marciniaka. Tym razem Pilarz ich nie uratował, bo ma w głowie co innego. Jak się gra bez obrony to tak się to kończy. Marciniak jest bez formy, ale Żytko już nigdy nie będzie grał lepiej. Pokazało to 6 trenerów za których grał i zero postępu. Wciąż te same głupie błędy. Wczorajsze to zwykły kryminał. A karnego strzelił tak nonszalancko że mi ciśnienie pod sufit skoczyło. Kupiliśmy całkiem fajnych piłkarzy do ataku. Ale jak obrona wpuszcza wszystko co leci w bramkę, to nic nie wygramy. Wczoraj na 4 strzały celne wpadły 4 bramki! Swoją krytykę więc zaadresujcie w odpowiednie miejsce, zamiast puszczać parę w gwizdek.
P.S.Diabeł za swój post powinien odpocząć od forum.
nie wiem za który ale pewnie mi to wyjaśnisz :)
szymciuKSC Napisał(a):
> Wszystkie komentarze sprowadzają się do krytyki
> trenera i taktyki. A krytyka powinna spaść na
> Żytkę i Marciniaka. Tym razem Pilarz ich nie
> uratował, bo ma w głowie co innego. Jak się gra
> bez obrony to tak się to kończy. Marciniak jest
> bez formy, ale Żytko już nigdy nie będzie grał
> lepiej. Pokazało to 6 trenerów za których grał
> i zero postępu. Wciąż te same głupie błędy.
> Wczorajsze to zwykły kryminał. A karnego
> strzelił tak nonszalancko że mi ciśnienie pod
> sufit skoczyło. Kupiliśmy całkiem fajnych
> piłkarzy do ataku. Ale jak obrona wpuszcza
> wszystko co leci w bramkę, to nic nie wygramy.
> Wczoraj na 4 strzały celne wpadły 4 bramki!
> Swoją krytykę więc zaadresujcie w odpowiednie
> miejsce, zamiast puszczać parę w gwizdek.
>
> P.S.Diabeł za swój post powinien odpocząć od
> forum.
dodał bym do nich jeszcze Nykiela, dostał kolejną szansę od trenera i dał dupy poraz kolejny.
Może trzeba [b]Miro[/b] ustawić na stoperze... ? Wiem ,że osłabiamy środek pola ale chociaż przed Pilarzem będzie większy spokój...;) Były już podobne eksperymenty np. z Radomskim bo już z Dąbrowskim nie wychodzilo to dobrze....
Nie wiem...ale obecny skład tzw stoperów nie nadaje sie do gry w EX. Przecież taki oBrożek to Marciniaka niejednokrotnie wkręci w glebę,to pewne... Wzmocnioną defensywą trza wyjść i wykorzystać szybkość Buby i Rakelsa w kontratakach....Tylko przeraża skuteczność....potrzeba 8 strzałów by jeden wpadł w sieć....:( A po drugiej stronie brak Jopa i Pawełka... ;)
Niestety Miro na stoperze to osłabienie nie tylko środka pola ale również linii ataku. Miro w ofensywie daje nam zarówno znacznie większe możliwości rozgrywania akcji jak i większe zamieszanie w szeregach obronnych przeciwnika.
cała ta nasza kadra to jakaś parodia, zauważyłeś Zibiland, ze w ostatnich paru meczach Covilo fragmentami, grał zarówno na stoperze, jako cofnięty defensywny, jako ofensywny i w ataku, będąc za każdym razem jeśli nie lepszym to porównywalnym z grajkami grającymi tam etatowo - jeden gość, który bije całą reszte parapiłkarzyków na głowę
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)