eredin Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> szaleniec Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Ryba psuje się od głowy- konieczna jest
> zmiana
> > prezesa, a pózniej spokojne ustawianie
> > wszystkiego co w normalnych klubie funkcjonuje.
> > Nie chce mi sie juz powtarzac , bo było setki
> > razy wałkowane o skautingu,sensownej polityce
> > transferowej , pracy z młodzieża itd itp
>
> O tak... Tylko skąd weźmiesz pieniądze?
> Cracovii PZPN nie pomoże tka jak Zabrzu czy
> Ruchowi. Obudź się kolego
Tylko Górnik czy Ruch leja nas regularnie w tej lidze i pomimo kłopotów finansowych kończą sezon w górnej połówce. Co do kasy - jeżeli będą wyniki to i sponsor się znajdzie.
-
-
ROBERT PODOLIŃSKI - treningi, taktyka, itp.
Nie popadajmy w defetyzm. We wczorajszym meczu było kilka naprawdę fajnych akcji. Dramat był w grze obronnej i w wykończeniu akcji. Same statystyki strzałów o tym mówią. PBB było do bólu skuteczne i wykorzystało prezenty od naszych grojków, którzy za wszelką cenę dążyli do odwrócenia niekorzystnego wyniku meczu zapominając o grze obronnej. Długo uważałem (konkretnie do straty 3 bramki), że ten mecz jednak wygramy, a taktyka "na aferę" stosowana była tylko w końcówce.
NieznanySprawca Napisał(a):
> Na chwile obecną nie widzę nikogo zamiast
> Podolińskiego. Niech procesor da kase na
> transfery (nierealne) a Podoliński zobaczy
> wreście ze nie da sie grac 3ka obronców z takimi
> asami jakich mamy
dziś rezerwy zagrały po raz pierwszy 3 obrońcami i efekt od razu - stracone 2 bramki
jakimi trzema obroncami grali ?
kkk_84 Napisał(a):
> jakimi trzema obroncami grali ?
Kuligowski, Mikulić i Nykiel
gargamel9998 Napisał(a):
> eredin Napisał(a):
> -----
> > szaleniec Napisał(a):
> >
>
> > -----
> > > Ryba psuje się od głowy- konieczna jest
> > zmiana
> > > prezesa, a pózniej spokojne ustawianie
> > > wszystkiego co w normalnych klubie
> funkcjonuje.
> > > Nie chce mi sie juz powtarzac , bo było
> setki
> > > razy wałkowane o skautingu,sensownej
> polityce
> > > transferowej , pracy z młodzieża itd itp
> >
> > O tak... Tylko skąd weźmiesz pieniądze?
> > Cracovii PZPN nie pomoże tka jak Zabrzu czy
> > Ruchowi. Obudź się kolego
>
>
> Tylko Górnik czy Ruch leja nas regularnie w tej
> lidze i pomimo kłopotów finansowych kończą
> sezon w górnej połówce. [b]Co do kasy - jeżeli
> będą wyniki to i sponsor się znajdzie.[/b]
Chyba żartujesz - szybciej sponsorzy przyjdą do Wisły niż do Cracovii.
Dlaczego?
Oni mają potencjał na 30 tys widzów, my na 15.
Są zdecydowanie bardziej rozpoznawalni w Polsce.
I zdecydowanie bardziej rokują.
Cudem do Cracovii Misiorowi udało się ściągnąć Comarch, obecnie tendencja jest raczej odwrotna - biznes wycofuje się z piłki.
Filipiak czy Cupiał to nieliczne wyjątki, które wtopiły kasę i nie chcą jej całkiem stracić.
Czy ktokolwiek z Was słyszał o realnej propozycji odkupienia Cracovii? Ileś razy chciano kupować Wisłę, Lechię czy inne kluby. Cracovii - nigdy.
Cracovia ma kiepską prasę, kibiców kojarzonych z maczetami, (piszę o przekazie medialnym), kto chciałby się w to pakować?
a teraz krótkie resume :
Legia - prywatny klub całowany w d... przez PZPN
Lech - jedyny klub w Wielkopolsce, medialny - łatow o sponsorów w krainie biznesu.
Śląsk Wrocław - umocowany politycznie, także jedyny poważny w swoim regionie.
Lechia Gdańsk - prywatny, zobaczymy jak długo pociągnie.
Jagiellonia, Piast, Korona Kielce, Podbeskidzie, Zabrze, Ruch, Bełchatów, - dotowane przez MIASTO/GMINĘ - na Cracovię miasto nie da ani złotówki - zwłaszcza jak wygra np. Gowin :D
Wisła - wiadomo.
Zawisza - prywatny dotowany przez MIASTO
Pogoń - dotacje miasta i drobnych sponsorów.
OBECNIE TYLKO KRAKÓW MA DWA EKSTRAKLASOWE KLUBY I MIASTO NIE MAJĄC KASY NA OBA NIE NA ŻADNEMU.
JACY SPONSORZY (TAK NA MIN 8-10 MLN PRZEZ 10 LAT) MOGĄ SIĘ TUTAJ POJAWIĆ?
I CZY BĘDĄ W STANIE WYTRZYMAĆ Z CRACOVIĄ TYLE LAT?
WIELU ZAPOMNIAŁO, ALE TO DZIĘKI PIENIĄDZOM FILIPIAKA MAMY KILKA TYTUŁÓW MISTRZA POLSKI W HOKEJU, CRACOVIĘ WYSTĘPUJĄCĄ ( po wczorajszy meczy nie chciałem pisać grającą) W EKSTRAKLASIE.
MIASTO WYBUDOWAŁO NAM STADION, ODNOWIŁO LODOWISKO.
A WIĘKSZOŚĆ I TAK UWAŻA ŻE JEST DO DUPY.
DO DUPY JEST PODEJŚCIE NASZYCH PIŁKARZY DO ZAWODU. NIE CHCĄ SIĘ ROZWIJAĆ, NIE ĆWICZĄ PO TRENINGACH ( A JEŚLI - TO ZA MAŁO), PO PROSTU SŁABO IM ZALEŻY.
A CZY TO WINA PREZESA? BYĆ MOŻE- BO CZY SIĘ STIO CZY SIĘ LEŻY KASA JEST NA KONCIE.
szuwarek Napisał(a):
> kkk_84 Napisał(a):
> -----
> > jakimi trzema obroncami grali ?
>
> Kuligowski, Mikulić i Nykiel
Nykiel to był takim obrońcą jak i Zejdler.
Podolinski dzis w Lidze + na zywo od 20 :)
Sewgo czasu kilka lat temu, prezes uzaleznil wypkate pieniedzy od wyniku w kilku meczach i z tego co pamietam te wyniki sie pojawily. Nie pamietam jak to dokladnie bylo, moze i teraz by zadzialalo. Ktos to pamieta???
Mam nadzieje ŻE w tym tygodniu usłyszę DYMISJA PODOLIŃSKIEGO.
potter Napisał(a):
> Mam nadzieje ŻE w tym tygodniu usłyszę DYMISJA
> PODOLIŃSKIEGO.
Czyli życzysz Cracovii porażki z Lechem?
eredin Napisał(a):
>
>
> Czyli życzysz Cracovii porażki
Musimy patrzeć perspektywistycznie!
Trenerze ,skoro Nowak obecnie nie robi sztycha z przodu ,Budzik jest nierówny a poza nim nie ma żadnego kreatywnego zawodnika w pomocy,obrona woła o pomste do nieba,Dąbrowski cofa się w rozwoju ,jest strasznie elektryczny ,nie potrafimy prawidłowo wykonać rzutu wolnego czy rożnego,Marciniak jest cieniem zawodnika z ub.sezonu, to chyba najwyższa pora dać szansę innym zawodnikom m.in.Kapustce czy Szewczykowi bo i tak nic na tym nie stracimy a być może coś zyskamy.
Głupie bramki jak traciliśmy tak tracimy,trafić do siatki i tak nie możemy a nawet niektórym nie za bardzo chce się biegać - to na co pan czeka ?!
Według mnie warto pamiętać o jednej rzeczy, większość zawodników odbyła przygotowania zimowe pod wodzą trenera Stawowego, jak byliśmy przygotowani na wiosnę wszyscy widzieli, duże prawdopodobieństwo, że to "przygotowanie" ciągnie się dalej za nami. Nie chodzi mi o to żeby bronić trenera Podolińskiego, ale może się taki wniosek nasuwać po tym, że nowi zawodnicy Diabang, Deleu, Covilo, wszyscy prezentują się na tle pozostałych bardzo dobrze.
Matthias nie rozśmieszaj. Po prostu Podolinski słabo ich przygotował. Wspomniana trojka nie brała udziału w przygotowaniu z Podolinskim temu lepiej wyglądają. Zjawinski, Rymaniak itd nie mieli "zawalonej" zimy przez WS.
Cetnarski, Zjawiński czy Rymaniak nie byli przygotowywani przez trenera Stawowego? a nie wyglądają lepiej od tych przygotowanych przez trenera Stawowego:)
Tak potter, niech wróci św. Wąsciech widać po wynikach Miedzi jakim jest wspaniałym fachowcem.
Nie wiem, napisałem że być może przygotowania zimowe mają jakiś wpływ. Sam trener Podoliński jakiś czas temu (jeszcze nie było tak tragicznej sytuacji w tabeli) powiedział coś w stylu, że nie da się poprawić przygotowania w parę tygodni, co jak dla mnie było sugestią, że zawodnicy pod tym względem wyglądają kiepsko. A jeszcze odnosząc się do Centarskiego, Zjawińskiego i Rymaniaka, to akurat pierwszy mało gra więc ciężko oceniać, Zjawiński źle nie wygląda, ale nie chcę go podciągać pod moją teorię o zimowych przygotowaniach ;), natomiast Rymaniak według mnie prezentuje się dobrze, lepiej niż Marciniak i Jaroszyński.
Rok temu, gdy trener Stawowy także zawalił wiosnę (mam na myśli przygotowania zimowe w 1lidze), początek w ekstraklasie też wyglądał kiepsko, choć mieliśmy bodajże 7pkt, ale punkty z Lechem (1:1), Ruchem (2:1) i Zagłębiem (1:0), powiedzmy sobie szczerze były na ogromnym farcie, a gra wyglądała słabo, momentami tragicznie. Wielu w zasadzie po porażce z Legią Stawowego zwalniało. Wszystko odpaliło dopiero po przerwie na reprezentację. Nasi nagle zaczęli na boisku przez miesiąc prezentować się świetnie pod względem fizycznym. Byliśmy szybsi od rywali, wszędzie nasi wyprzedzali przeciwnika, przechwytując wiele piłek w środku pola, wytrzymywali mecze kondycyjnie np. stłamszenie Wisły w drugiej połowie.
Tak więc może jeśli idzie o kwestię przygotowania to odpali za jakiś czas, podobnie jak rok temu.
Merapi Napisał(a):
> Tak potter, niech wróci św. Wąsciech widać po
> wynikach Miedzi jakim jest wspaniałym fachowcem.
W porównaniu z wielką dziadygą Mandryszem osiąga fenomenalne wyniki.
[i]a jak juz reaguje to zdejmuje Nowaka i wpuszcza Kitę[/i]
Nowak był przeziębiony przed meczem i jak trener mówił na konferencji, sam zasygnalizował, że chce zejść.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)