Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć co się dzieje, że (jeżeli tak jest), że Szewczyk nie jest zgłoszony do rozgrywek E-klasy? Ja bym go widział w takiej roli jak Kitę w pierwszym jego sezonie (tzn, wejście na ostatnie 5 minut i wsadzenie brameczki:))
-
-
Kadra na sezon 2014/2015
leszeczek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć co się
> dzieje, że (jeżeli tak jest), że Szewczyk nie
> jest zgłoszony do rozgrywek E-klasy? Ja bym go
> widział w takiej roli jak Kitę w pierwszym jego
> sezonie (tzn, wejście na ostatnie 5 minut i
> wsadzenie brameczki:))
Krzysztof Szewczyk jest zgłoszony do rozgrywek Ekstraklasy z klubu Cracovia, a że go nie ma w kadrze Cracovii, to druga sprawa.
Dzięki.
Z szerokiej kadry zniknął również Eryk Ceglarz (ale się nabył). Widać, że trener Podoliński specjalnie młodymi się nie obstawia. Tak było też w Dolcanie, grali młodzieżowcy bo musieli.
PS
Dla mnie wstawienie Kapustki na 20 sek przed końcem meczu w Kielcach, tez było pokazem jak należy na młodzież stawiać;) ale to nie mnie,będą kibice rozgrzeszać za obecny sezon:)
Oby tylko kibice chcieli rozgrzeszać, a nie rozliczać:)
Samym wiekiem ligi nikt nie zwojuje/utrzyma. Ja mam odczucie, że młodzi są wprowadzani w sam raz - nie za dużo, nie za mało. Zarówno pod względem ich liczebności jak i wymiaru czasowego na murawie.
Przecież się mówi "Cracovia Ziemia Swięta", a nie fiskalna;)
Bucky Nome Napisał(a):
> Samym wiekiem ligi nikt nie zwojuje/utrzyma. Ja
> mam odczucie, że młodzi są wprowadzani w sam
> raz - nie za dużo, nie za mało. Zarówno pod
> względem ich liczebności jak i wymiaru czasowego
> na murawie.
a jak na razie z tych "młodych" to tylko Kapustka pokopał w 8 meczach.
Widocznie tylko on był na to gotowy w minionej rundzie.
szuwarek Napisał(a):
> Bucky Nome Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Samym wiekiem ligi nikt nie zwojuje/utrzyma. Ja
> > mam odczucie, że młodzi są wprowadzani w sam
> > raz - nie za dużo, nie za mało. Zarówno pod
> > względem ich liczebności jak i wymiaru
> czasowego
> > na murawie.
>
> a jak na razie z tych "młodych" to tylko Kapustka
> pokopał w 8 meczach.
Jaroszyński to już stary jest ? tyko 2 lata starszy od Kapustki.
kkk_84 Napisał(a):
> szuwarek Napisał(a):
> -----
> > Bucky Nome Napisał(a):
> >
>
> > -----
> > > Samym wiekiem ligi nikt nie zwojuje/utrzyma.
> Ja
> > > mam odczucie, że młodzi są wprowadzani w
> sam
> > > raz - nie za dużo, nie za mało. Zarówno
> pod
> > > względem ich liczebności jak i wymiaru
> > czasowego
> > > na murawie.
> >
> > a jak na razie z tych "młodych" to tylko
> Kapustka
> > pokopał w 8 meczach.
>
>
> Jaroszyński to już stary jest ? tyko 2 lata
> starszy od Kapustki.
Kita o 3, Dąbrowski, Zejdler i Rakels o 4 lata - i co ma z tego wynikać?
PS
Jaroszyński przed trenerem Podolińskim, rozegrał 13 spotkań w EX.
Jak dla mnie mamy dobre proporcje pomiędzy graczami doświadczonymi a młodzieżą , która jest wprowadzana rozsądnie i stopniowo .
5 dni później
I wreszcie z ławki wchodzą na boisko zawodnicy, którzy nie są gorsi od zmienników , wnoszący coś nowego do gry .
[img]https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/11001743_838503042875988_8501735009167458790_n.jpg?oh=e8253257c01b0fd00932af5a9ee52856&oe=559377C4&__gda__=1435866189_6d740bae5bb4fef0a02c7cd39b90f28a[/img]
Duet już jest:) ale ja czekam na kwartet, aby spokojnie iść na "kibicowską emeryturę":D
Szuwarku, tak w temacie naszej młodzieży mnie naszło pytanie - kto obecnie z tych naszych młodych talentów trenuje z I drużyną oprócz Kapiego i Wdówki? Bo że podczas pierwszego obozu trenowali jeszcze Ożóg, Wilk, Ceglarz i Jeż to wiem, a jak sytuacja ma się teraz? A może pojawił się ktoś inny?
KamilloLce Napisał(a):
> Szuwarku, tak w temacie naszej młodzieży mnie
> naszło pytanie - kto obecnie z tych naszych
> młodych talentów trenuje z I drużyną oprócz
> Kapiego i Wdówki? Bo że podczas pierwszego obozu
> trenowali jeszcze Ożóg, Wilk, Ceglarz i Jeż to
> wiem, a jak sytuacja ma się teraz? A może
> pojawił się ktoś inny?
Obecnie mnie w Krakowie praktycznie nie ma, wpadam tutaj na weekendy. Ale w ostatni weekend byłem przy Wielickiej, i w rozmowie z "chłopakami"to tylko chyba Wilki i Jeż trenują z I zespołem. Ożóg - kontuzja. Ceglarz - pogoniony przez miłościwie nam panującego V-ce Prezesa do juniorów, bez prawa grania w rezerwach. Casus Wdowiaka.:D
Ceglarz z jakiego powodu pogoniony ?? :X
Syndrom Wdowiaka , którego uratowała dla Cracovii ponoć tylko OSOBISTA interwencja prof. Filipiaka.
Akurat tego chłopaka tak jak Kapustkę i Wdowika chyba naprawdę warto zatrzymać w Pasach.
Oczywiście, że warto ! Ktoś wie dokładnie na czym polega "syndrom Wdowiaka" ? Słyszałem, że jakiś zgrzyt z Kucharskim no ale trudno by młodzi dawali się dymać . . .
4 dni później
pasiasty_krakus Napisał(a):
> Ceglarz z jakiego powodu pogoniony ?? :X
Odrzucenie propozycji nowego kontraktu.
Oby ktoś poszedł po rozum do głowy. Kolejny chłopak, który się wybija na tle rówieśników może odejść bo księgowy ma inne zdanie?
Czy będzie kiedyś u nas normalnie? Oby.
grałem w weekend przeciwko młodszym juniorom i widać wyraźnie, że są zmanierowani i mają o sobie zbyt duże mniemanie. być może nie wszyscy ale naprzykład jednego ktoś kopnął w walce o piłkę i zaczął 'płakać' - w zasadzie to ubliżać - gdy usłyszał, żeby nie płakał to do jednego z chłopaków rzucił hasłem: a gdzie ty grasz cieniasie?
jeżeli tak mają nastukane w głowach a do tego mają menadżerów, którzy wiadomo, że chcą doić jak najwięcej i takim chłopakom w głowach mieszają to naturalnym jest, że trudno o porozumienie.
tym bardziej jednak cieszy fakt, gdy słyszy się, że taki Kapustka czy Wdowiak mają poukładane w głowach bo to im pomoże w przyszłości
Ale to nie przeszkodziło naszym "dzieciakom" pyknąć "ekspertów - teoretyków" z ul Podchorążych w stosunku 4-2:D
umówmy się, że to inny etap przygotowań :) no ale jak nie o tym przecież bo to temat też inny wszak
9 na 10 juniorów można sobie odpuścić, ale chyba jakaś selekcja jest? Ceglarz trafił do pierwszego zespołu na treningi, zatem uznano że się wyróżnia. Nikt nie twierdzi że zrobi karierę. Mimo wszystko chyba na tym polega szkolenie by tych najlepszych wprowadzać do kadry a nie pozbywać się ich. W przypadku Wdowiaka udało się porozumieć jak widać z korzyścią dla obu stron. Co do tego że mają pomieszane w głowach to już na to nic nie poradzimy, ale czy w innych klubach, krajach jest inaczej? Ten typ tak ma. Podobno im głupszy tym lepiej ;).
quentin Napisał(a):
Podobno im głupszy tym lepiej ;).
już wiesz Santo dlaczego nie zrobiłes kariery ;)
dzięki kocie :) to budujące :)
Muertes Napisał(a):
> Patrząc tak statystycznie po karierach naszych
> eksjuniorów to chyba jednak Ceglarz ma więcej do
> stracenia niż Cracovia. Niech mnie ktoś poprawi
> ale poza Świerczokiem chyba nikt kto się nie
> przebił do seniorów nie zbliżył się nawet do
> poważnej piłki. A młodych gniewnych, którym
> się wydawało, że będą dyktować warunki
> klubom choć nic jeszcze nie osiągnęli były
> dziesiątki.
Rafał Grodzicki
7 dni później
Z wolna wraca mi humor - jak nie gram, to tym razem postawie u Buka ( jeden raz na "2" i drugi raz na 0-1) jak szaleć to szaleć, zwłaszcza przy takiej kadrze:)
18 dni później
Podobno Szewczyk od poniedziałku wraca do Kadry?
Czekam jeszcze na powrót Krecika:)
nie ciesz się szuwarku.
sztab ustawi mu mu nogę (przypomnij sobie jak i ile strzelał np. Dudzic w ME i Cracovii II, a ile w pierwszej drużynie
szuwarek Napisał(a):
> Podobno Szewczyk od poniedziałku wraca do Kadry?
>
> Czekam jeszcze na powrót Krecika:)
Krecik bardzo by się przydał obecnie w 1 drużynie. Na lewym wahadle Dialiba dzisiaj słabiutko i wracający po kontuzji Jaroszyński.
Szewczyk ma szansę być naszym napadziorem nr 2 bo Zjawiński czy (przede wszystkim) Kita nie podejmują z Rakelsem jakiejkolwiek rywalizacji, a Jendrisek..cóż transferowy niewypał ;(
z tym Dudzicem to niezłe, naprawdę niezłe
Mi? Napisał(a):
> nie ciesz się szuwarku.
>
> sztab ustawi mu mu nogę (przypomnij sobie jak i
> ile strzelał np. Dudzic w ME i Cracovii II, a ile
> w pierwszej drużynie
ja na przekór wszystkiego, będę się cieszył (Dudzic się nie rozwijał, a przed Szewczykiem jest jeszcze szansa) (:D
żaden napastnik nie będzie strzelał goli jak mu się każe rozgrywać i biegać przy linii bocznej, tzn. jest kilku którzy sobie z tym poradzą, ale to nie na polskie realia finansowe
Podoliński kadrę ma przyzwoitą, jak ktoś to już ładnie określił nie jest jednak wartością dodatnią dla tego zespołu
W sytuacji posuchy na napastników Szewczyk powinien dostać przynajmniej szansę . Ale prawdziwą a nie dla picu .
Chyba jesteśmy mistrzami zimowych transferów - tylko jeden trafiony - Sretenović
Trafiony dziś dwa razy,pierwszy raz przy asekuracji Polczaka, drugi raz przy asekuracji Covilo, no i jeszcze "asysta" przy czerwieni Kapiego.
Nie zapominajmy też asysty i gola w Stargardzie.
Zaiste jesteśmy mistrzami transferów.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)