a ja wroce do pilki ..... utrzymalismy sie ... mecz ok choc z racji wiadomych ogladany z sektora rodzinnego ( trzeba wprowadzac narybek) faktycznie 1 polowa to gra ktora bylem zaskoczony na plus .. bramka troche przypadkowa ale liczy sie to co w sieci ... 2 polowa jakby odcielo nam prad ... to slowa mlodych Pasiakow z rodziny ... ktore sa sluszna diagnoza tego co sie dzialo ... ale co tam ... utrzymalismy sie .... tylko kiedy w koncu bedzie cos wiecej niz walka o utrzymanie ? "euforia" po latach biedy i beznadzieji 3 ligi minela czas wrocic na salony jak kiedys... tylko kto ma w tym klubie na tyle madra glowe by to osiagnac ?
-
-
CRACOVIA : Korona Kielce . 23.05.14 godz.18.00
Są 2 opcje na sukces, pierwsza to wpompowanie gigantycznych pieniedzy (więc ta raczej odpada), druga to reorganizacja zarzadzania klubem ( kompetentni ludzi, scauting itp). Przez tyle lat walczymy w tej smiesznej lidze o zycie a co jest problemem wszyscy wiemy a mimo to nic się nie zmienia i raczej za kadencji tego prezesa się nie zmieni.
no tak .. tylko gdzie tu sens i logika ...przeciez prezes wydaje swoje pieniadze... gdyby tak rzadzil comarch jak Cracovia to by nigdy sukcesu nie zrobil ... "wiec co jest doktorku" ? mozna zapytac parafrazujac slynny film ..? pakuje kase ? a po co ... by sie bronic co rok przed spadkiem ? przeciez to tak jak obrona firmy przed upadloscia.... ktora raczej comarch nie grozi .. tak ja wiem ze marketing.. ale jaki to marketing w ogonie slabej ex klasy w europie ? nie kumam.. ale moze jest inny powod.... choc mam nadzieje ze kolejny sezon bedzie lepszy ... jak zwykle licze bo coz innego pozostalo niz wiara w sukces
pasiasty68 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Szacun dla P. Leesior.Nie pamiętam już który to
> był rok.Pamiętam i mam przed oczami jak każdy
> wjazd p.Romka Stebleckiego do wrażej tercji to
> był GOL.On się nawet specjalnie nie starał
> ciągnął krążek przed sobą albo - od
> niechcenia - z boku - kijem- i robił - myk-
> nadgarstkiem- i wpadało.Nawet sam kiwał głową
> że to takie łatwe (dla Niego).P.Roman jeżdził
> na łyżwach w taki specyficzny sposób. Kto
> widział ten wie.W autobusie na wyjazdach p. Roman
> zawsze siedział na schodkach.Jakoś nie miałem
> odwagi Go atakować zmęczonego po meczu dlaczego
> tak siedzi zamiast na Fotelu...To było w czasach
> jak grali wypożyczeni bodaj Gaik Kurowski
> Rutkowski z Sosnowca.Dobrzy byli.A świętej
> pamięci "Dziadek" Migacz rozkładał z tyłu koc,
> ćmili cygary i rżneli w karty.Byli tacy
> przyjaźni dla nas kibiców że mam łzy w oczach
> .....Raz nawet jakiś starszy gość podjechał
> Ikarusem w Tychach i nas zabrał do Krakowa...Do
> dziś nie kumam skąd On się wziął i że się
> nie bał ...Niech młody Steblecki pójdzie
> drogą swego Ojca....To ma pewny zapis w historii
> ...
To jak wygraliśmy 14-1 było już z Roszcinem i Agulinem,a z koszulek Stoczni wynikało,że ich sponsorem tytularnym jest elektroniczny potentat Sanyo;)
piłkarze Korony i trenerzy po meczu http://sportmalopolski.pl/index.php/pilka-nozna/t-mobile-ekstraklasa/item/4906-zycze-powodzenia-cracovii
http://sportmalopolski.pl/index.php/pilka-nozna/t-mobile-ekstraklasa/item/4905-dzisiaj-jestem-szczesliwy-jestem-troche-zly-i-zawiedziony
Patrząc na cały mecz to wygląda to źle! Zmiana Stebleckiego, tragiczna. Panie trenerze proszę nie robić więcej krzywdy Sebastianowi! Tomislav Mikulić po raz kolejny coś udowodnił Stawowemu! Druga połowa to już bez tchu, bez ducha, bez sił czyli kłania się okres przygotowawczy. Argument, że był upał nad wyraz komiczny! W bólach utrzymaliśmy się, chociaż po jesieni zapowiadało się na coś więcej. Wiosna w naszym wykonaniu cieniuteńka!!! Ostatnie 2 kolejki do oglądnięcia na luzie. Aż się boję nowego sezonu! Pachnie mi koleją heroiczną walką o utrzymanie. Obym się mylił! Ale ostatnie sezony, a zwłaszcza przerwy pomiędzy nimi wszystkich nas nauczyły nas wszystkich CZARNOWIDZTWA!
[quote=Tomasz]
wszystkich nas nauczyły nas wszystkich CZARNOWIDZTWA!
[/quote]
Czy przypadkiem do tego nie jest potrzebna licencja PRO ?(:P)
Ja wiem do czego licencja jest niepotrzebna, do przygotowania fizycznego zespołu, coś co powinno być podstawą widocznie na kursach trenerskich jest omijane szerokim łukiem.
Powiem szczerze ,że jak czytam niektóre komentarze to zastanawiam się co w czasie oglądania meczu robią ich autorzy. Jak można sie czepiać 1-ej połowy
Pierwsza połowa była naprawdę BARDZO przyzwoita. Przechodziliśmy pod pole karne Korony 3-5-a podaniami następnie albo oddawano strzał albo chwile klepano "po Wojtkowemu" ...i tez oddawano strzał. Nie znam jeszcze statystyk strzałów ale obstawiam ponad 20-a , nie były to rachityczne "podania do bramkarza" ale solidne uderzenia.
W drugiej połowie gra się posypała w momencie wymiany Budzika na Sebę. Kondycyjnie też nie wyglądało to najlepiej. Powodu zmiany nie znam . Jak nie problemy Budzika ze zdrowiem czy kondycja to jestem mocno zdziwiony (jeden z najlepszych grojków na boisku).
Tak czy inaczej to był OSTATNI występ Cracovii w tym składzie.
W Wrocku i z Jadźką trener na pewno spróbuje jakiś graczy. Potem trochę chłopaków odchodzi.
Ja sie zgadzam, pierwsza polowa byla dobra, w drugiej byl dramat, bo nikt nie mial sil biegac. Co do zmiany Budzika, wezmy pod uwage, ze we wtorek graja kolejny mecz, a biorac pod uwage jaki jest dramat z przygotowaniem fizycznym, to Budzik moglby nie dac rady zagrac w nastepnym meczu.
Zgadzam się z większością opinii, mianowicie pierwsza połowa świetna. To kręciło się w okolicy 20 strzałów w pierwszej połowie, kilka sytuacji naprawdę świetnych. W drugiej już to wyglądało jakby nie mieli sił żeby biegać.
Ale ile z tych "20" strzałów było w światło bramki? 3? 4?
Mecz zdecydowanie słaby. Obie drużyny człapały i raziły nieporadnością. U nas Nowak nie potrafił przyjąć piłki, a Saidi kiwał się sam ze sobą by w efekcie tracić piłkę.
> To jak wygraliśmy 14-1 było już z Roszcinem i
> Agulinem,a z koszulek Stoczni wynikało,że ich
> sponsorem tytularnym jest elektroniczny potentat
> Sanyo;)
A czy z naszych nie wynikało że naszym jest inny potentat mianowicie AGFA ? :)
Zibiland Napisał(a):
> > wszystkich nas nauczyły nas wszystkich
> CZARNOWIDZTWA!
>
> Czy przypadkiem do tego nie jest potrzebna
> licencja PRO ?(:P)
Przepraszam - emocje! Kłania się profesor MIODEK!!!
DeWu Napisał(a):
> w piątek kolejny punkt zdobędziemy!
taka sytuacja...
A co do meczu, jak czytam wpisy malkontentów lamentujących, że mecz słaby to zapominam o tym ile wskazuje termometr w cieniu.
Siedząc na trybunach w 23 minucie powiedziałem do koleżki "nie moge sobie przypomnieć kiedy ostatni raz w ciągu pierwszych 23 minut meczu Cracovia miałą tyle sytuacji bramkowych"
i tak to wyglądąło. Pierwsza połowa bardzo dobra! Ja sie pytam keidy za Stawowego Pasy zagrały taką pierwszą połowke?!
Ktoś pisał , że bramka dla Pasów przypadkowa. Idealnie uderzona piłka, kozioł idealnie pod bramkarzem. Błąd bramkarza pomogł piłce (wg mnie powinien dwoma rękami bronic).
W drugiej połowie słabiutko. Nie wiem czy trener nakazał im zagrać asekuracyjnie aby bronić wynik czy zwyczajnie Hajdo zgodnie z wolą kibiców nakazał im zagrać drugą połowe po WONSATEMU. I z WONSEM na ustach zagrali drugą połowe.
Hajdo dokonał błednych zmian zdejmując Pape oraz Budzika. Steblecki i Rakels powinni dostać zakazy stadionowe!
Ekstraklasa.net opis meczu wg Andrzeja Matusika. Spostrzeżenia bardzo zbliżone do moich
http://ekstraklasa.net/ekstraklasa/cracovie-zawiodla-skutecznosc,artykul.html?material_id=5380a17be1e17d0c73624d80
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)