Śmiać się tym bardziej nie ma z czego.
Gdyby rzeczywiście widmo spadku było iluzoryczne możnaby kpić, tu naprawdę nie chodzi o trenera czy piłkarzyków ale o honor Cracovii. Już mają z nas bekę, jak nas Staw spuści, cała kibicowska polska będzie lała z tego spadku przez lata.
-
-
32 kolejka: Widzew - Cracovia (4 maja godz.15:30)
Crabtree ...ciałami tak ale łokieć wysunięty ;)....on miał skakac do główki !!! Sedzia mial wybór i nie można go obarczać wina...zachował sie przyzwoicie jak Żytko leżąc w polu karnym zatrzymał- zmienił kierunek piłki - rręką!!!
przy tak śmiesznym Widzewie pewnie i Danielewicz wybronił by tą akcję, tylko że bramkarz poza polem karnym wpadający z impetem w przeciwnika i robiący to w tak kaleki sposób, nie wspomnę o tym że przede wszystkim wygląda to na atak łokciem musi się spodziewać że zaraz wyleci, za sam zamiar dałbym czerwoną, idiotyczna próba interwencji i tyle w temacie kartki a ekspertów sędziowskich już nie słucham, szczególnie po tym jak większość wylądowała na komendzie
podsumowując śmieszny Widzew rozjechał Cracovię i to wszystko w czasach "pięknej epoki II"
Niestety czerwień zasłużona dl Pilarza. Wpadł w niego jak dzik w sosne..Najbardziej mnie wkur,,,, przekładanka w polu karnym Nowaka. Zamiast uderzyć robi se przeplatanki. zasłużone bęcki i niestety widomo spadku. Staw nad niczym nie panuje. Obrona przy pierwszej bramie dno. Nie wiem jak zagramy z królami remisów...Piastem.
mzilikazi Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Niestety czerwień zasłużona dl Pilarza. Wpadł
> w niego jak dzik w sosne..Najbardziej mnie
> wkur,,,, przekładanka w polu karnym Nowaka.
> Zamiast uderzyć robi se przeplatanki. zasłużone
> bęcki i niestety widomo spadku. Staw nad niczym
> nie panuje. Obrona przy pierwszej bramie dno. Nie
> wiem jak zagramy z królami remisów...Piastem.
Remis nie bedzie zły :)
Jak to jak zagramy? ZAGRAMY SWOJE :(
Wie ktoś dlaczego greka nie było ? Rozumiem ,że Mikulic musiał wzmocnić rezerwy w arcyważnym meczu z Giebułtowem ;) ale co z najskuteczniejszym strzelcem na wiosnę?
My jesteśmy królami porażek u siebie. Niewątpliwie ktoś się w sobotę przełamie.
Zibiland Napisał(a):
> Crabtree ...ciałami tak ale łokieć wysunięty
> ;)....on miał skakac do główki !!!
Mowa była o porównaniu z brutalnym... nie, złe słowo, bandyckim faulem Schumachera na MŚ 1982. A tu zupełnie zagranie Pilarza, niezależnie od tego, jaką kartkę dostał, nie pasuje.
ssj Napisał(a):
> Zapierdolił mecz bramkarz bo wcześniej powinien
> wyłapać dośrodkowanie , a tego nie zrobił
> czego skutkiem była dalsza część akcji i
> bramka dla Korony .
przyznałbym Ci racje gdyby ktokolwiek z pola zdobył dla Pasów choćby gola !!!
Kacyku, sędzia się wahał, sam na początku nie byłem pewien chociaż skłaniałem się ku decyzji "wolny i czerwień". Nie dlatego, że nie lubię Pilarza, nie dlatego, że chciałbym porażki Cracovii żeby powiedzieć "stawowy won". Dlatego, że Pilarz w tej sytuacji zawalił, pomijając fakt, że faulował Cetnarskiego, który w ostatnim meczu zaliczył asystę tylko dzięki temu, że się pośliznął. Powtórki jedynie potwierdziły, że Pilarz faulował a przeciwnik miałby w tej sytuacji czysty strzał. Przepisy, których pewnie 95% forum nie przeczytała, jasno stwierdzają, że w takiej sytuacji należy się czerwona kartka.
Dodatkowo powiem, że jeśli krytyka piłkarza jest dla Ciebie kpiną to ciężko mi dyskutować. Dziwnym trafem, jak ktoś krytykuje Dudzica, Żytke, Bernharda to tylu obrońców nie mają. Tknij Pilarza, zaraz nagonka. Gdyby ktoś jednak pofatygował się i przyglądnął temu jak ma grać bramkarz, to zauważyłby wiele luk w grze sympatycznego Krzyśka. stawowy stawia na niego, jego sprawa, moim zdaniem jednak popełnia błąd. Tego jednak nikt nie sprawdzi, bo gdyby opierać się na statystyce to 100% meczów w tym sezonie w których wystąpił Pedijic przegraliśmy.
Nzg Napisał(a):
> Kacyku, sędzia się wahał, sam na początku nie
> byłem pewien chociaż skłaniałem się ku
> decyzji "wolny i czerwień". Nie dlatego, że nie
> lubię Pilarza, nie dlatego, że chciałbym
> porażki Cracovii żeby powiedzieć "stawowy won".
To mi nawet do głowy nie przyszło
> Dlatego, że Pilarz w tej sytuacji zawalił,
> pomijając fakt, że faulował Cetnarskiego,
Bardziej zawalili ci, którzy do tego dopuścili.
> który w ostatnim meczu zaliczył asystę tylko
> dzięki temu, że się pośliznął. Powtórki
> jedynie potwierdziły, że Pilarz faulował a
> przeciwnik miałby w tej sytuacji czysty strzał.
> Przepisy, których pewnie 95% forum nie
> przeczytała, jasno stwierdzają, że w takiej
> sytuacji należy się czerwona kartka.
No właśnie te przepisy, które jeden z forumowiczów przytoczył, są tak cholernie niesprecyzowane... Dla mnie to było na żółtą, ale ja nie jestem ekspertem. Komentatorze w C+ też się mocno wahali...
>
> Dodatkowo powiem, że jeśli krytyka piłkarza
> jest dla Ciebie kpiną to ciężko mi dyskutować.
To z uśmiechem było :) Ale nie nazwałem kpiną KRYTYKI PILARZA, ale tego, co piszesz o Pilarzu (że tyle a tyle bramek zawali itp.) Bo też przypiąłeś się tego Pilarza z nad podziw dużą energią...
> Dziwnym trafem, jak ktoś krytykuje Dudzica,
> Żytke, Bernharda to tylu obrońców nie mają.
> Tknij Pilarza, zaraz nagonka.
Nagonkę to ja na tym forum widzę jedną. Jest to nagonka sporej grupy forumowiczów na Stebleckiego. Co do Pilarza, po prostu jest to bardzo dobry bramkarz, gdyby nie on, już bylibyśmy na miejscu spadkowym. Nie wiem, czy lepszy jest Perdijic, widziałem go w kilku meczach jedynie, w Łodzi był naszym najlepszym zawodnikiem (jedynym do którego nie można mieć pretensji), parę błędów zrobił, moim zdaniem żadna z 2 bramek go nie obciąża.
Ci którzy do tej sytuacji dopuścili zawalili strasznie, chociaż samo podanie do Cetnarskiego było wyśmienite. Warto wspomnieć kto w tej sytuacji stał jak słup soli i w ogóle nie myślał o linii spalonego, czy chociażby pressingu na piłkarzu podającym. Numer 5, nie pamiętam dokładnie kto to;)
Przepisy nie są doprecyzowane, do samych przepisów które zajmują niewiele ponad 20 stron jest wykładnia, która ma już prawie 200. Są w niej poruszone różne sytuacje, jednak w dużej mierze wiele zależy od arbitra. Jeden będzie sędziował po aptekarsku, inny pozwoli grać. Jeden da czerwień, inny da żółtko, inny w ogóle nie pokaże kartki. Są sytuacje jasno sprecyzowane, takie które zawsze skutkują odpowiednią kartką. Sędziowie polscy różnie sobie radzą, wielu często patrzy kto faulował etc. co jest moim zdaniem błędem.
Odwołaliśmy się od czerwieni Pilarza?
Oby nie;)
A tak na serio, to nie ma szans, żeby cofnęli kartkę. Prędzej dowalą mu jeszcze 2 mecze niż cofną obecną karę.
Nzg Napisał(a):
> Oby nie;)
>
> A tak na serio, to nie ma szans, żeby cofnęli
> kartkę. Prędzej dowalą mu jeszcze 2 mecze niż
> cofną obecną karę.
Wróż Maciej?
( - ;
Ta... ;)
Raczej biorę pod uwagę to, jak działa komisja. Warto zwrócić w takich przypadkach uwagę kto prosi, w jakich okolicznościach, i czy faktycznie sprawa jest do ruszenia. Pamiętny Nakoulma jest w tym przypadku idealnym przykładem.
Edit: Kluczowe często są też reperkusje po faulu. Idealnym przykładem jest sytuacja Wasyla gdy Witsel złamał mu nogę. Faul był ewidentny, kara proporcjonalna. Takich sytuacji jest mnóstwo, w e-klasie jedna na dwie-trzy kolejki. Kary jednak nie są aż tak surowe, bo nic się de facto nie stało. Pilarz może się cieszyć, że nie trafił Cetnarskiego łokciem inaczej, niezależnie od tego czy celowo czy nie. Gdyby na przykład wjechał w niego łokciem i posłał do szpitala, to mogłoby się okazać, że do końca sezonu może zarezerwować sobie miejsce na trybunach.
30 dni później
Diabel Napisał(a):
> przypomniala mi sie sytuacja z Schumacherem
> demolujacym Battistona w 82, tutaj Cetnarski sie
> chronil i Pilarzowi nie wyszlo jak Schumacherowi
> ;)
[url=http://sport.interia.pl/raport-mistrzostwa-swiata-2014/wideo/news-najwieksze-skandale-pilkarskich-mundiali,nId,1433805#iwa_item=1&iwa_img=1&iwa_hash=35329&iwa_block=worthSee]wideo faulu Schumachera[/url]
Tu jest wideo tej skandalicznej akcji Schumachera. Widać różnicę? Samo porównanie jest niestosowne...
No nie wiem, dość blisko było.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)