ssj Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> wojtiPASY Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> Perdijc pokazał się najlepiej z całej drużyny
> , i grał o złote gacie bo może dostanie szasne
> w meczach kolejnych to 1 a 2 może chce powalczyć
> o nowy kontrakt , na 100% stzrału Gizy głową
> nasz kurdupel by nie obronił natomiast Matko
> zrobił to w wielkim stylu . jednak mimo to i tak
> pewnie z widzewem stanie Krzyś .
skończ bredzić bo gdyby nie ten nasz "kurdupel" Krzysiu Pilarz to mecz z Podbeskidziem w Bielsku (zremisowany 1-1 po Nykielowym karnym) byłby wiesz o co? o gówno.
Mecz z Koroną w Kielcach (przegrany 1-0) byłby wiesz o co ? o gówno.
Bo Krzysiek Pilarz to zawodnik który dla Cracovii w tym sezonie SAM W POJEDYNKE zdobył CONAMNIEJ 7 PUNKTÓW.
czołem.
-
-
[1906] KS Cracovia - KS Cracovia 2005 (29.04 godz. 19:06)
Haha, dobre. Szkoda tylko, że dwa razy tyle nam stracił:)
Nzg Napisał(a):
> Haha, dobre. Szkoda tylko, że dwa razy tyle nam
> stracił:)
wykaż mi zatem konretne mecze i konkretne bramki zawalone przez Pilarza czego skutkiem była utrata punktów.
tylko podkreślam, to mają być bramki ZAWALONE tylko i wyłącznie przez bramkarza.
i dla jasnośći - nie wskazuj mi bramek gdzie Pilu nie obronił strzału/podania po wczesniejszym kardynalnym błędzie naszej obrony lub któregoś z naszych obrońców.
Według takiej interpretacji nawet cabajki w naszym meczu z Sandecją nie można uznać za błąd bramkarza, bo tam by bramka nie padła, gdyby Makuch nie zdecydował się zgrywać w światło bramki.
A to zawsze wina trenera bo to on wpuszcza piłkarza na boisko. Można też zawsze powiedzieć, że to nie wina bramkarza bo przecież przeciwnik oddał strzał. Pilarz pozawalał swoje, będę się upierać że ~1/3 bramek przez nas straconych jest ewidentnie na jego konto o czym już nie raz pisałem i nie raz wskazywałem konkretne bramki. Można się z tym zgadzać albo nie, można też zgadzać się z tym, że mamy wysokie posiadanie piłki które nie przekłada się bezpośrednio na stwarzane sytuacje bramkowe albo nie.
Dodam na marginesie, że w moim wyliczeniu nie brałem pod uwagę bramek gdzie Pilarz mógł zachować się lepiej a tylko te które ewidentnie obarczają go winą.
Recydywa Napisał(a):
> ssj Napisał(a):
> -----
> > wojtiPASY Napisał(a):
> >
>
>
>
> Bo Krzysiek Pilarz to zawodnik który dla Cracovii
> w tym sezonie SAM W POJEDYNKE zdobył CONAMNIEJ 7
> PUNKTÓW.
>
> [b]czołem.[/b]
Jeden ma duży zasięg ramion drugi duże czoło:)
Inni mają plecy.:)
Killeroth Napisał(a):
> Według takiej interpretacji nawet cabajki w
> naszym meczu z Sandecją nie można uznać za
> błąd bramkarza, bo tam by bramka nie padła,
> gdyby Makuch nie zdecydował się zgrywać w
> światło bramki.
Tam to była w ogóle parodia, bo Makuch zgrywał klatką piłkę i za cholera nikt nie wie czego Cabaj jej nie łapał :)
Żebyśmy awansowali do Ekstraklasy dlatego :)
No naprawdę, pisać takie rzeczy o Pilarzu jak pisze Kolega Nzg to trzeba być albo kompletnym abnegatem w sprawach piłkarskich (o co Kolegi Nzg nie podejrzewam) albo być tendencyjnie nastawionym (dziwne, ale to chyba jedynie wytłumaczenie). Ile razy Pilarz nam wybronił mecz ratując, za przeproszeniem, siedzenia drużynie...
A co do zawalania przez niego bramek - nie licząc Lecha u siebie, ale to w ogóle dziwny mecz - to jakoś nie bardzo można co znaleźć bez naprawdę paranoicznego czepiania się...
To co prawda tylko zabawa, ale w Oceńcie piłkarzy za 30 pierwszych meczów mamy
1. Dawid Nowak 5,76 meczów 20
2. Krzysztof Pilarz 5,72 meczów 29
a po ostatnim chyba wyszedł na czoło...
Kilka razy był w jedenastce kolejki Canal +...
Recydywa ma całkowitą rację.
Maxwellu, myślę, że nie trzeba toczyć walki o Pilarza w każdym wątku:) Uprzedzony nie jestem, nieraz dobrze go oceniałem i chwaliłem, ale jak coś zawali to na to też zwracam uwagę. U niektórych, co widać szczególnie po ostatnim meczu, Pilarz ma notę z automatu podniesioną o +1 bądź +2. Ja oceniam postawę na boisku, nie nazwisko na koszulce. Pilarz pewnie z 7 punktów wybronił, może nawet więcej. Pytanie tylko ile straciliśmy?
Na koniec mała ciekawostka, sam byłem bardzo zdziwiony jak to znalazłem:
http://www.alocha.cba.pl/2013-2014/K13.htm
Nieocenione dzieło Alochy:) Pilarz dostał niezłe noty ale 9 tylko od jednej osoby, o dziwo ode mnie.
Nzg - ile meczów Pilarz nam zawalił? Chodzi o bramki, które padły wyłącznie po jego błędach i w meczach, w których brak straty zawalonej przez niego bramki powodowałby zdobycie punktów. Ciekawi mnie Nzg jak oceniasz te sytuacje. Przykładowo Marciniak wystawia patelnię rywalowi a ten strzela w bramkarza ale mimo to Pilarz zawala i puszcza. Pewnie zaliczysz bramkę Pilarzowi a ja 90% winy przypisałbym wtedy obrońcy, który zawalił i 10% Pilarzowi, że jednak puścił szmatę. Myślę, że różnica w ocenie gry Pilarza wynika właśnie z tego.
No i ciekawe jest to, że gdyby w takiej sytuacji Pilarz jednak nie puścił, a strzał w sytuacji sam na sam leci w niego to znów niektórzy pisaliby, że mamy bramkarza klasy światowej, który broni sam na sam. Wg mnie to są już skrajności.
Miszczu, takie sytuacje już wypisałem i się z nimi nie zgadzasz. Liczysz, że nagle wypiszę inne sytuacje? Nie piszę przecież o sytuacjach w których Marciniak wystawia patelnie a bramkarz mimo słabego strzału zawala. Piszę o bramkach zawalonych przez kiepski warsztat bramkarski bądź złe decyzje. Bramkach puszczonych przez np. nie wyjście do prostego dośrodkowania. Elementarzem jest, że do wysokich dośrodkowań lecących na 5 metr wychodzisz, że strzały odbijasz do boku nie przed siebie, że kryjesz krótki a nie długi słupek. Podstawy gry na bramce.
Nie o to mi chodzi. Piszesz, że Pilarz zawalił nam jakieś punkty. Zdaje się, że większość z tych meczów i tak byśmy przegrali (np Lech 1:6) lub Pilarz miał w tych sytuacjach tylko jakiś współudział. Nie potrafię sobie jednak przypomnieć sytuacji, w której Pilarz ewidentnie w pojedynkę zawalił nam mecz i to przez niego straciliśmy punkty. Pamiętam, że jako przykłady bramek zawalonych przez Pilarza podawałeś kiedyś mecz z Piastem u siebie gdzie każda bramka padła po kardynalnych błędach obrony.
[quote=Nzg]
Piszę o bramkach zawalonych przez kiepski warsztat bramkarski bądź złe decyzje. Bramkach puszczonych przez np. nie wyjście do prostego dośrodkowania. Elementarzem jest, że do wysokich dośrodkowań lecących na 5 metr wychodzisz, że strzały odbijasz do boku nie przed siebie, że kryjesz krótki a nie długi słupek. Podstawy gry na bramce.
[/quote]
Zgadza się ale to polska liga. Ja Cię chyba rozumiem bo te błędy, o których piszesz faktycznie są ale mam wrażenie, że piłkarzy z pola oceniasz wg miary polskiej ligi a na bramkarzy patrzysz jakby każdy miał być Borucem albo Szczęsnym ;)
Juz sie zbieram do spania wie szerzej ustosunkuje sie jutro jednak takie mecze byly. Na bramkarzy pewnie troche patrze przez pryzmat tego ze bronia strzaly Dudka i Chmiela a nie Suareza czy Benzemy. Jednak bledy bramkarskie(ale sukcesy takze) iysa bardziej ewidentne.
Edit:
Miszczu, pozwolę sobie przenieść dyskusję do właściwego wątku:)
NZG dostałeś proste zadanie domowe i nie jestes w stanie go odrobic czy Ci sie nie chce?
Stary fakty mnie interesują (nie tylko mnie) wiec podaj konkretne bramki ZAWALONE przez Pilarza, do reszty sie ustosunkuje pozniej bo jeszcze nie ochłonąłem po Widzewie i po Twoim Matko o któego sie modliłeś i niestety gość jak zagrał? przeciętnie.
Redycywo, polecam czytanie ze zrozumieniem. Po pierwsze dyskusje o Pilarzu przeniosłem do stosownego wątku, po drugie już dawno te bramki wymieniłem.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)