żółta kaczka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> sterby Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > agent44 Napisał(a):
> >
>
> > -----
> > > Dzięki drugiej tafli będzie więcej
> > ślizgawek.
> >
> > Sedno.
>
> Smutne
Jakby na potwierdzenie powyższego - jeden z "ńufsuf" na głównej stronie:
http://cracovia.pl/hokej/news/wiadomosci/zapraszamy_na_slizgawki_lodowisko_czynne_az_do_30_kwietnia
ŚLIZGAWKI RULES
-
-
transfery 2014 - fakty, plotki, życzenia
torreador Napisał(a):
> Wiedziłem, że sobie nie podarujesz.... jak tylko
> mowa o Rohaczku.
wiedziałem ze jak będzie kłamał to pierwszy będziesz go bronił.
Odpowiedz mi na trzy krótkie pytania:
1. czy w kontrakcie z Rohaczkiem jest punkt mówiący o szkoleniu młodzieży przez niego?
2. czy Rohaczek jest prezesem lub v-ce prezesem klubu ?
3. Ile razy rozmawiałeś z Filipiakiem na temat hokeja młodzieżowego i Cracovii i co Ci [b]konkretnie[b] powiedział? Chętnie posłucham.
Rohaczek jest ok ale tez popełnia błędy jak każdy wymienie trzy ktore mnie najbardziej irytują
1 dlaczego w kadrze było aż 11 obrońców i tylko 13 napastników ?(1-2 zbytecznych obrońców oraz brak napastnika )
2.dlaczego jak juz było wiadomo po kilku meczach ze Kosturek czy Zvatora są po prostu za slabi nic z tym faktem nie zrobił ?pierwsza krytyka oficjalnie dopiero po sezonie z jego strony !!
3.i to co mnie najbardziej boli ze nie utrzymał 3 pozycji w PLH (odniosłem wrażenie ze grająć od stycznia 2014 roku gralismy tak jakby walka o medale juz była zapewniona ?)ogólnie chodzi o brak formy w ostatniej fazie(trzy ostatnie miesiące ) w PLH
Nie piszę o wzmocnieniach ogólnie oraz o wzmocnieniach do 31 stycznia 2014 bo tu najmniej od niego zależało ;ale te trzy punkty powyżej moim zdaniem zawalił
torreador Napisał(a):
> Odpowiedz mi na trzy krótkie pytania:
> 1. czy w kontrakcie z Rohaczkiem jest punkt
> mówiący o szkoleniu młodzieży przez niego?
> 2. czy Rohaczek jest prezesem lub v-ce prezesem
> klubu ?
> 3. Ile razy rozmawiałeś z Filipiakiem na temat
> hokeja młodzieżowego i Cracovii i co Ci
> konkretnie powiedział? Chętnie posłucham.
Nie obracaj kota ogonem., albo naucz się czytać.
Nie interesuje mnie co ma w kontrakcie, ani czy jest vice lub prezesem.
[b]Interesuje mnie [b]dlaczego[/b] publicznie pierdoły opowiada o [b]szkoleniu młodzieży[/b] i o 16-latkach których chce włączyć do treningów.[/b]
Tyle i aż tyle.
Bez odbioru.
To jak jest (ma być ?) z tymi 16-latkami Marcin ?
We wrześniu się przekonasz
Stara forumowa tradycja: wiem, ale nie powiem.
Pudło Agencie, ja bym sam chciał wiedzieć o kim mowa, więc pewnie we wrześniu się przekonamy. W sumie do letnich treningów mają być włączeni, to nawet wcześniej.
marcin_ksc Napisał(a):
> torreador Napisał(a):
> -----
> > Odpowiedz mi na trzy krótkie pytania:
> > 1. czy w kontrakcie z Rohaczkiem jest punkt
> > mówiący o szkoleniu młodzieży przez niego?
> > 2. czy Rohaczek jest prezesem lub v-ce prezesem
> > klubu ?
> > 3. Ile razy rozmawiałeś z Filipiakiem na
> temat
> > hokeja młodzieżowego i Cracovii i co Ci
> > konkretnie powiedział? Chętnie posłucham.
>
> Nie obracaj kota ogonem., albo naucz się
> czytać.
> Nie interesuje mnie co ma w kontrakcie, ani czy
> jest vice lub prezesem.
> Interesuje mnie dlaczego publicznie pierdoły
> opowiada o szkoleniu młodzieży i o 16-latkach
> których chce włączyć do treningów.
> Tyle i aż tyle.
>
> Bez odbioru.
Czekam na odpowiedzi.... Może w czytaniu twoich odpowiedzi pomoże mi starsza siostra?
Robisz się guru w temacie młodzieży i przy każdej okazji walisz w Rohaczka jak w bęben tylko zapominasz, że on nie jest decydentem w klubie.
Jak masz kłopoty to się cofnij do podstawówki.
Jakie guru ? w przeciwieństwie do ciebie, pisze o tym, o czym mam pojęcie.
Trochę życia poświęciłem dla tych dzieciaków i będę reagował na każde kłamstwo z nimi związane, nie ważne przez kogo wypowiedziane.
Masz już człowieku obsesję jakąś. Jest opcja ignorowania postów więc polecam.
Jak zwykle bez meritum...
Marcin tego nie chciał napisać ale ja na piszę : w naszym klubie 16-latków można policzyć na placach jednej ręki a o ich poziomie szkooda nawet dyskutować . Jest to smutne ale prawdziwe ! :( Trener Rohacek doskonale zna sytuacje jaka panuje w klubie i w tym.wywiadzie po prostu kłamał
G.S. Napisał(a):
> Marcin tego nie chciał napisać ale ja na piszę
> : w naszym klubie 16-latków można policzyć na
> placach jednej ręki a o ich poziomie szkooda
> nawet dyskutować . Jest to smutne ale prawdziwe !
> :( Trener Rohacek doskonale zna sytuacje jaka
> panuje w klubie i w tym.wywiadzie po prostu
> kłamał
ok to raczej bylo wiadomo ,ale problem w tym ze jak na ławie mają siedzieć zawodnicy z zagranicy i trzeba im kasę dać raczej nie małą to chyba lepiej niech siedzi wychowanek na pewno sie będzie bardziej mobilizował na przyszłość a my jako klub nie będziemy przepłacać (chocby samo zakwaterowanie )
Wiadomo ze nikt nie oczekuje ze już od nowego sezonu wychowanek będzie znaczącą siłą ale może za rok czy dwa ?
Druga sprawa nawet jak nic z tego nie wyjdzie (braki treningowe z poprzednich lat mogą wyjść ) ,ale choć młodsi zobaczą ze jest sens podnoszenia swoich umiejętnośći ze istnieje możliwość gry w pierwszej drużynie ,bo tak do do końca swiata nie ruszymy z poważnym szkoleniem
A zastanowiliscie sie jak Ci 16-latkowie maja pogodzic szkole z trenowaniem w 1-szym zespole??
Wiekszosc treningow jest rano gdzie wlasnie Ci 16 latkowie sa w szkole i co maja z niej zrezygnowac nie wiedzac co dalej??
Owszem niech potrenuja przez lato a co pozniej?? kto im zapewni jakies wieczorowki czy cos w tym stylu skoro to sa platne w wiekszosci szkoly a sadze ze klub raczej chetny do oplacania nie bedzie.
No i tu dochodzimy do sedna problemu. O ile w SMS na Szablowskiego są klasy piłkarskie, o tyle w ogóle nikt nie myślał o klasie hokejowej. Tym samym nawet gdyby taki 16-latek chciał trenować z I drużyną (nawet tylko trenować), to będzie ogromny problem.
Kiedy byłem w klubie podjęliśmy pierwszą próbę wystartowania z klasą gimnazjalną, przy udziale dyr. Gilarskiego, radnego Hohenauera i Janusza Jarczyńskiego. Niestety, w rocznikach "gimnazjalnych" mieliśmy zbyt mało zawodników.
Dlatego teraz chcemy wystartować z klasą sportową już od szkoły podstawowej, żeby za parę lat dochować się klasy gimnazjalnej. Zwłaszcza, ze w rocznikach "podstawówkowych" mamy po kilkunastu zawodników.
Obawiam się, że na w miarę ukształtowanych 16-letnich wychowanków będziemy musieli nieco poczekać. Owszem, mamy kilku starszych zawodników, którzy od pewnego momentu rozwijali się poza Krakowem. Być może o nich myślał trener Rohacek.
rmszar Napisał(a):
> No i tu dochodzimy do sedna problemu. O ile w SMS
> na Szablowskiego są klasy piłkarskie, o tyle w
> ogóle nikt nie myślał o klasie hokejowej.
Jaki poziom nauczania jest w tym SMS-ie ? Bo z tego co się słyszy to go wcale nie ma.
Czyli wysyłając dzieciaka do tego gimnazjum można mu zamknąć drzwi innych szkół średnich bo nie ma żadnej gwarancji,że ów dzieciak zostanie piłkarzem czy hokeistom zawodowym.I co dalej ?
Tu jest link do wywiadu z dyr. Gilarskim sprzed roku, na końcu dwa pytania o poziom nauczania:
[url=http://sportowetempo.pl/puls_dnia/artykul/34173_SMS_pobil_rekord]SMS - m.in. o poziomie nauczania LINK[/url]
Od siebie dodam, że na podstawie kontaktów z zawodnikami-uczniami uważam, że zasadniczo większość zależy od tego, co ma zawodnik w głowie. Zdarzają się niestety takie przypadki, jak pewnego ucznia, który został relegowany ze szkoły, ze względu na totalne olewanie nauki, ale są zawodnicy, którzy do nauki się przykładają.
KruszynaKSC Napisał(a):
> A zastanowiliscie sie jak Ci 16-latkowie maja
> pogodzic szkole z trenowaniem w 1-szym zespole??
>
> Wiekszosc treningow jest rano gdzie wlasnie Ci 16
> latkowie sa w szkole i co maja z niej zrezygnowac
> nie wiedzac co dalej??
> Owszem niech potrenuja przez lato a co pozniej??
> kto im zapewni jakies wieczorowki czy cos w tym
> stylu skoro to sa platne w wiekszosci szkoly a
> sadze ze klub raczej chetny do oplacania nie
> bedzie.
ok ale jak sobie n.p, dawali rade w ostatnim sezonie na grę czy to w Oswięcimiu(CLJ) czy Dębicy(pierwsza liga oraz druga liga ) ?
tu by byli na miejscu !Wiadomo ze duzo by zależało od samego zawodnika
Ja w sprawie transferów... zanim zaczniemy kogoś kupować to dla przyszłości Cracovii najwazniejsze jest utrzymanie tego co w tym sezonie miała najbardziej wartościowe tj. pierwszego ataku przypomnę Chmielewski-Słaboń- Kowalówka (Radzika juz mamy na 3 lata)
Kto chodził na mecze ten widział co ten atak potrafi i ciekawostka uważam że do memntu kontuzji i choroby to był najlepszy sezon Damiana Słabonia w Cracovii ( no może ten pierwszy był lepszy) ten atak w znacznej mierze został wykreowany przez Damiana, który dotychczas był w cieniu Leszka Laszkiewicza, każdą gumę Damian w ciemno podawał do Leszka a teraz pracował dla pozostałych dwóch partnerów i wyszło ile potrafi.
Ja bym takich Kłysów, Kozłowskich łatwo nie skreślał bo skąd w Polsce brać zawodników...
Nam potrzeba jakosciowych graczy a jakość kosztuje i obawiam się że optymizm trenera Rohacka to jest dobra mina do złej gry...wszystko na to wskazuje że piłkarze beda walczyć do końca o utrzymanie i do szczęśliwego finału tej walki raczej nie będzie żadnych decyzji dot. hokeja, niestety.
Marcin ma kompleks i uprzedzenie do Rohacka, ba nie wiem za co nienawidzi Rudolfa, kto rozmawiał z Trenerem na temat młodzieży ten wie jakie ma stanowisko w tej sprawie i jakie kompetencje.
PS kiedyś kupowałem za własne pieniądze czekolady i banany młodym zawodnikom w podziękowaniu za to że w kazdym meczu w heroicznych warunkach grali i walczyli to zostałem tu ośmieszony publicznie przez Marcina, za ten drobny ale jednak jakiś pozytywny moim zdaniem gest...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)