Wcześnie, ale chyba już pora...
-
-
transfery 2014 - fakty, plotki, życzenia
Temat o kontraktach wyczyściłem, bo tam podajemy tylko oficjalne info.
Jednym z usuniętych był poniższy post.
[quote=koldarx]
Aron odchodzi na 100 %.
[/quote]
Jeśli faktycznie Aron odchodzi na 100 %. to będzie jeszcze gorzej
co do życzenia to tylko jedno mam NIeCH W KOŃCU ZAGRA WYCHOWANEK!! zagraniczni są tylko trochę lepsi naprawdę wolałbym zobaczyć n.p Pawła Kozendre niż Zvatore serio to nie żart !!
Druga sprawa dotycząca ewentualnych zagranicznych ,dalej mi to obojętne kto ,ale niech będzie mozliwość zrezygnowania w czasie sezonu z wątpliwych usług niż męczarnie do końca sezonu !!!
Tak na logikę to bym powiedział, że jeśli tak mówi, to by znaczyło że albo:
- jest dogadany z kimś u nas w lidze, albo
- planuje wyjazd za granicę
To pierwsze odrzucam, bo te kluby, które by mogły wchodzić w rachubę jeszcze grają, więc w głowie mają jeszcze sezon obecny, a nie przyszły. Do siebie też nie ma co wracać, bo Kostecki jest jeszcze większym melepetą niż Wielki Bajarz (jak widać da się). Zostaje więc wyjazd. I tak po prawdzie to jest najlepsze co Aron by chyba mógł zrobić. Epizod w Hannowerze ma, więc co to jest gra za granicą i jakie są plusy i minusy wie doskonale. W tym roku skończy 23 lata i tak naprawdę jak nie wyjedzie teraz to kariery, takiej przez duże K już potem raczej nie zrobi. Z miłości do barw nie zawsze jest pożytek - najlepsze porównanie to Neupauer, rocznik ten sam, swego czasu jedyny porównywalny z Aronem (może nawet wyżej ceniony) gracz 91'. Był czas że był najgorętszym towarem w lidze, jak Podhale spadło wziąłby go prawie każdy a myślę, że znalazłoby się paru co zapłaciłoby ekwiwalent. Został w Nowym Targu i po sprawie, nie ma chłopaka. Powiedzmy sobie otwarcie - co mu może dać plastikowa jeśli zostanie? Pogra do 35-tki czy 40-tki, zdobędzie kilka złotych, srebrnych i brązowych medali, parę pucharów, a może nawet i jakiś złoty kij. No i co? Zresztą sam kiedyś w wywiadzie powiedział, że jeśliby miał odejść to raczej za granicę.
Powodzenia mu trzeba życzyć i podziękować za to co dla nas grał, może kiedyś wróci jako utytułowany gość jeszcze trochę pograć i przekazać doświadczenia. Zakładając, że odchodzi, bo to wcale nie jest pewne. Byłoby to logiczne, ale na razie krążą jakieś plotki tylko.
Pytanie jeszcze gdzie? DEL?
Wnioskowanie z otaczającej rzeczywistości.
1. Aron odejdzie
2. Rudolf gang zmieni się w Emerytów gang (nazwiska zbyteczne)
3. Pozyskamy zawodników z Orlika Opole i Krynicy, może też z Gieksy
4. Jeśli Unia osiągnie sukces, to Aksam sypnie groszem i zaciąg oświęcimski wróci do siebie.
5. Zatrudnimy we wrześniu kilku czeski juniorów.
6. Trener przygotuje szczyt formy na PP.
7. Prezes będzie wniebowzięty, bo budżet będzie mniejszy, premię za PP wypłaci ktoś inny, premii "leżącej na lodzie" nie będzie.
8. Kibice będą szczęsliwi, bo może wygramy na PP w Sanoku jakiś mecz.
9. Przed fazą play-off pzhl nałoży na nas zakaz transferowy, bo wolimy wspierać hokej młodzieżowy w Toruniu zamiast u siebie.
10. Frekwencja spadnnie z 900 do 600 osób.
11. Na forum będzie można przeczytać, że profesor nie inwestuje w hokej bo mało kto przychodzi na Siedleckiego.
Miejmy nadzieję, że się wygłupiam, a nie jestem prorokiem :)
Z punktem 9 to mocno przegiąłeś bo nie wierzę iż nie wiesz że drużyny grającej w CLJ nie da się powołać do życia z wtorku na środę.
sterby Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Wnioskowanie z otaczającej rzeczywistości.
> 1. Aron odejdzie
> 2. Rudolf gang zmieni się w Emerytów gang
> (nazwiska zbyteczne)
> 3. Pozyskamy zawodników z Orlika Opole i Krynicy,
> może też z Gieksy
> 4. Jeśli Unia osiągnie sukces, to Aksam sypnie
> groszem i zaciąg oświęcimski wróci do siebie.
> 5. Zatrudnimy we wrześniu kilku czeski
> juniorów.
> 6. Trener przygotuje szczyt formy na PP.
> 7. Prezes będzie wniebowzięty, bo budżet
> będzie mniejszy, premię za PP wypłaci ktoś
> inny, premii "leżącej na lodzie" nie będzie.
> 8. Kibice będą szczęsliwi, bo może wygramy na
> PP w Sanoku jakiś mecz.
> 9. Przed fazą play-off pzhl nałoży na nas zakaz
> transferowy, bo wolimy wspierać hokej
> młodzieżowy w Toruniu zamiast u siebie.
> 10. Frekwencja spadnnie z 900 do 600 osób.
> 11. Na forum będzie można przeczytać, że
> profesor nie inwestuje w hokej bo mało kto
> przychodzi na Siedleckiego.
>
> Miejmy nadzieję, że się wygłupiam, a nie
> jestem prorokiem :)
Niestety scenariusz wielce-prawdopodobny. Ale poczekajmy bo nadzieja umiera ostatnia 18-marca Rudolf ma się spotkać z profesorem.
Z Aronem nic nie jest pewne. Rozmawia z klubem!.Jesli odejdzie to niedaleko ale do b. silnej ligi:)
kastor Napisał(a):
> Z Aronem nic nie jest pewne. Rozmawia z
> klubem!.Jesli odejdzie to niedaleko ale do b.
> silnej ligi:)
i to jeszcze jest w miarę do przyjęcia , bo jesli solidny zawodnik odchodzi do konkurencji to jest podwójna strata
torreador Napisał(a):
> Z punktem 9 to mocno przegiąłeś bo nie wierzę
> iż nie wiesz że drużyny grającej w CLJ nie da
> się powołać do życia z wtorku na środę.
Wiem, ale ze "środy na czwartek" od 2005 roku można było zacząć szkolić siedmiolatki.
9 lat MKS nie zrobił w tej kwestii kompletnie nic.
utrzymanie drużyny juniorskiej 100.000 pln - drogo
lepiej zapłacić 30.000 pln kary - drogo
lepiej sypnąć Toruniowi dychę (?) = czyli jesteśmy 90.000 do przodu
zakaz transferowy - dwie dychy (?!) zysku na zarobkach Stoklasy i Vrany + 500.000 niewypłaconej premii za MP.
W sumie ponad 600.000 zysku. Tak robią pieniądze milionerzy :D ;)
*REVENATOR* Napisał(a):
> co do życzenia to tylko jedno mam NIeCH W KOŃCU
> ZAGRA WYCHOWANEK!! zagraniczni są tylko trochę
> lepsi naprawdę wolałbym zobaczyć n.p Pawła
> Kozendre niż Zvatore serio to nie żart !!
Kogo jeszcze masz namysli bo mi sie nasowa tylko Sap ktoremu zycze jak najpozniejszego albo wcale powrotu do naszej kaszanowatej ligi i niech gra jak najdluzej na Slowacji czy Czechach bo tam sie szkoli.Niech sie splaca rodzicom ktorzy kupe kasy na niego wylozyli i lepiej nich go ktos wychwyci z lepszej ligi bo do nas to zaglada bieda jedynie a nie jacys lowcy talentow ;)
Karol Kołaczkowski ,Tomasz Baryła i Sap wiem ze młodzi ale ich rocznik już grywają w PLH (1994oraz 1995)im trzeba ogrania ale skoro grywają w CLJ czy pierwszej lidze lub nawet w Czech to i u nas by mogli choć spróbować w kolejnym sezonie tez nikt nie spada ,więc nawet nie ma ryzyka ,a jesli ktoś ze starszych by się czuł na siłach ,to czemu nie ?(Pawlik ,Drozdowicz czy Kozendra może ktos inny ? )
wiesz ja nawet nie oczekuje ze zagrają jakoś dobrze ,ale ze dzięki nim młodzi nabiorą ochoty do treningów ,ze przyjdzie wiecej kibiców (rodziny znajomi sąsiedzi moze osiedla :)) wiesz wole takie coś niż sprowadzanie wątpliwych stranieri
a ich ewentualne jakieś nie powodzenia ,na pewno byly by szybciej zapomniane niż np. zagranicznym zawodnikom a na pewno sporo by mniej to kosztowało !!!mysle ze taka jedna formacja mogla by się ogrywać ?
Starsi za frytki nie będą ryzykowali. A z młodszych to Jedynie Tomek i Karol, bo Jarek skupia się na Czechach, a pozostali niestety skończyli swoją przygodę.
Jedyną opcją dla naszych przyszłych juniorów, jest wyjazd do Sosnowca lub Oświęcimia.
W Krakowie nie ma perspektyw na normalne szkolenie.
Co tu dużo mówić, jakbym miał finanse większe, to bym zaraz syna wysłał do Podhala albo Unii.
Karola i Tomasza moze i owszem ale Jarek jak najdluzej gra za granica bo tam maja mase treningow i caly czas podnosi swoje umiejetnosci grajac nawet w lidze juniorow.O wiele lepsze szkolenie i lepsze jak wspomnialem wczesniej ma tam perspektywy niz w naszej buraczanej lidze.
Gadałem z Jarkiem i powiedział mi że wolałby grać w Cracovii-chyba że coś się zmieniło ostatnio:)
W Podhalu wdrożono plan grania wychowankami, później wdrożono plan ściągamy 5 wychowanków (tych najlepszych), jak nie wyszło nagle z planu kilkuletniej odbudowy wszystko się posypało, generalnie szczegółów nie znam ale z boku wygląda na to że zabrakło cierpliwości (osobiście od początku nie dawałem szans temu pomysłowi) a zmierzam do tego że na dziś ciężko widzę wprowadzanie wychowanków i nie chodzi o samo wprowadzenia, ale o jakieś kwestię rozsądkowe, rozwojowe dla młodych zawodników oni muszą mieć od kogo się uczyć (a nie walczyć o przetrwanie), powinni mieć gwarancję że ten zespół idzie cały czas w górę (nawet nie chodzi o wyniki w rozgrywkach,ale pomysł na przyszłość klubu), dziś to wyglądać zaczyna kto szybciej ucieknie ten wygra szansę na przyszłość, opieranie składu na wychowankach bo nie stać nas na nic innego to pierwszy krok do końca, granie wychowankami przy równoczesnym wzmacnianiu zespołu przez bardzo dobrych hokeistów to zupełnie inna kwestia, a jak czytam post marcina to już totalna załamka bo wygląda na to że trzeba gasić światło i pozamiatać ... i tak duża wina jest po stronie KLUBU!!!
Dziwne przyznam się ze nie rozumie ,przecież wychowanek to najmniejszy kłopot i oszczędnosć nie trzeba szukać i jakoś wyjątkowo prosić o grę nie trzeba pomagać czy nawet załatwiać zakwaterowania domy przecież mają w Krakowie .Wychowanek każdy sprowadza dodatkowych kibiców ,nawet takich którzy w ogóle się hokejem nie interesują (osobiśćie rozmawialem z ojcem jednym z naszych byłych wychowanków ,ktory sam przyznał ze chodzi na hokej dzięki synowi ) ale na to tez potrzeba czasu .Wiadomo ze wychowanek tez nie zagra za darmo ,ale na pewno nie będzie żądał jakieś dużej kasy jak n.p ktos kto przychodzi z innego miasta i musi się urządzić od podstaw ?Jest tez aspekt przywiązania do barw i przez to większej ambicji do walki
Wiadomo ze NA TERAZ czyli na nowy sezon ewentualnie wychowankowie byli by raczej w rezerwie czy wręcz na nauce ,5 formacja ale i chyba w razie potrzeby do czwartej by mogli czasami zaglądnąć ?
Odnoszę takie wrażenie ze ze strony klubu idzie taki przekaż co do wychowanka NIE, BO NIE !
zubereg Napisał(a):
> Gadałem z Jarkiem i powiedział mi że wolałby
> grać w Cracovii-chyba że coś się zmieniło
> ostatnio:)
Jakby miał drużynę to by pewnie wolał tu grać niż szukać sobie w Czechach.
On ma 18 lat więc spokojnie niech się szkoli za granicą.
potrzeba jeszcze kilku dobrych lat aby w Krakowie miec druzyne w CLJ i mysle ze dopiero wtedy mozna by myslec o grze wychowankow w Cracovii.
Dopoki klub sie nie przylozy do trenowania mlodziezy to bedzie to tak wygladalo jak wyglada.
W tym roku czeski nabor to jakas katastrofa (nie mam tutaj na mysli Dvorzaka)
moze ktos z was potwierdzic ze Aron juz na 100% jest zawodnikiem Trinca??
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)