Brzydki mecz.
Tak jak przypuszczałem, Kanadyjczycy oszczędzali się do tej pory a Amerykanie już się wystrzelali.
Mecz jednostronny i tak chyba będzie też w III tercji.
-
-
Turniej hokejowy ZIO Soczi 2014
sterby Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Brzydki mecz.
> Tak jak przypuszczałem, Kanadyjczycy oszczędzali
> się do tej pory a Amerykanie już się
> wystrzelali.
Może Amerykanie nie mają świadomości ;.)
O k***a akurat usłyszałem, że jednak Amerykanie mają świadomość, że minełą połowa tercji :D
Pięknie. Finał taki, o jakim marzyłem przed igrzyskami. Teraz będę zadowolony z każdego wyniku w finale.
Szpaku jest śmierdzącym leniem. Laskowski potrafi przez trzy tercje ciekawie opowiadać o hokeju nie tracąc oglądu tego co dzieje się na lodzie, ale do tego trzeba się przygotować.
A pan Darek opowiada te swoje dyrdymały, wrzeszcząc nieadekwatnie do sytuacji na lodowisku.
Mam nadzieję, że to był jego ostatni mecz na IO.
Głosy płynące zza oceanu, że hokej jankeski jest w kryzysie znalazły potwierdzenie w Soczi.
To, że NHL jest ligą amerykańsko-kanadyjską nie znaczy, że siły tam są wyrównane.
Kanada mistrzem olimpijskim bez dwóch zdań.
wszystko fajnie, ale mam wrażenie że poziom jest znacznie niższy niż 4 lata temu
No i stało się, "Klonowy Liść" w finale! :)
Że się tak wyrażę; Go Canada, go!
sterby no fakt sily nie sa wyrownane bo Kanada od wielu lat jest w odwrocie i cale szczescie ze jeszcze maja kilka zespolow w nhl bo byl moment ze sie nawet z kilkoma z tych co zostaly mogli pozegnac, inna kwestia kto oczywiscie jezdzi na lyzwach lepiej ;)
A więc powiem nieskromnie, sprawdziły się moje przypuszczenia odnośnie tego meczu jak i finału... odpowiednio zmobilizowana Kanada jest poza zasięgiem wszystkich drużyn.
Jak dotąd Amerykanie wydawali się najlepsi na tym turnieju, a ten mecz pokazał różnicę jaką dzieli Kanadę od reszty świata. Tylko jakiś splot nieszczęśliwych zdarzeń, może spowodować brak wygranej "klonowego liścia" w finale.
Nawiasem mówiąc , nie żałuję wcale jankesów, bo to ich drużyny zdominowały ligę( tzn ich pieniądze), więc dobrze się dziś stało, amerykańce kolejny raz musieli uznać wyższość kanadyjskiego hokeja.
Dlatego w finale- Go Canada, go! :)
Szpak Szpakiem, ale mnie zohydził dzisiaj oglądanie Chadziński, momentami wyłączałem głos, bo nie dało się znieść tego depresyjnego mędzenia. Zgoda, Amerykanie bez błysku, ale uporczywe pouczanie ich przez 'eksperta' C. było groteskowe.
quentin Napisał(a):
> sterby no fakt sily nie sa wyrownane bo Kanada od
> wielu lat jest w odwrocie i cale szczescie ze
> jeszcze maja kilka zespolow w nhl bo byl moment ze
> sie nawet z kilkoma z tych co zostaly mogli
> pozegnac, inna kwestia kto oczywiscie jezdzi na
> lyzwach lepiej ;)
Jednak większość hokeistów w NHL jest z Kanady, a to jest ważniejsze niż liczba klubów :)
Oglądałem Finlandia - Szwecja. Zasłużone zwycięstwo Szwedów. Gra wyrównana, ale Finowie mieli duże problemy z wykańczaniem akcji, których stworzyli przecież więcej.
NHL - amerykańskie pieniądze, kanadyjscy gracze.
Rock Napisał(a):
> wszystko fajnie, ale mam wrażenie że poziom jest
> znacznie niższy niż 4 lata temu
Nie poziom niższy, a po raz kolejny okazuje się, że mniejsza tafla (wymiary NHL) dodaje parę punktów do widowiska.
Szczerze mówiąc nie ppdzielam czarnowidztwa forumowiczów i wcale nie uważam, że Kanadyjczycy są nie do ruszenia. Bardzo ciekawy finał się szykuje, choć pewnie zakończy się wynikiem 1:0 w którąś że stron.
No właśnie 1:0.
Co to za hokej, który kończy się takim wynikiem?
Osobiście uważam, ze nie tyle poziom jest niższy, co prezentowany hokej jest co raz mniej widowiskowy. Pomysł z powiększeniem bramek wcale nie musi być zły.
docent Napisał(a):
> Szpak Szpakiem, ale mnie zohydził dzisiaj
> oglądanie Chadziński, momentami wyłączałem
> głos, bo nie dało się znieść tego
> depresyjnego mędzenia. Zgoda, Amerykanie bez
> błysku, ale uporczywe pouczanie ich przez
> 'eksperta' C. było groteskowe.
:)
Też oglądałem mecz na n-sport. Rzeczywiście lekko śmieszne czasem były mentorskie teksty polskiego byłego sędziego wobec graczy i trenerów USA.
Ale muszę przyznać, że co do odgwizdywania (lub nieodgwizdywania) kar to się z gościem zasadniczo zgadzałem.
To w Vancouver grali na mniejsej tafli? MKOL tego nie pilnuje na sztywno?
sterby Napisał(a):
> No właśnie 1:0.
> Co to za hokej, który kończy się takim
> wynikiem?
> Osobiście uważam, ze nie tyle poziom jest
> niższy, co prezentowany hokej jest co raz mniej
> widowiskowy. Pomysł z powiększeniem bramek wcale
> nie musi być zły.
Dla mnie mecz z dużą ilością akcji i strzałów, kończący się wynikiem 1:0 jest dużo bardziej interesujący niż taki, który kończy się 6:5, ponieważ poziom defensywy uważam za obraz siły zespołu. W tym między innymi widzę piękno hokeja.
Natomiast jutrzejszy finał nie wywołuje u mnie absolutnie żadnych emocji, natomiast rozgrywany aktualnie mecz o trzecie miejsce wprost przeciwnie. Póki co mecz układa się doskonale dla Suomi ... gdyby tak wczoraj mieli Raaska w bramce.
Rock Napisał(a):
> To w Vancouver grali na mniejsej tafli? MKOL tego
> nie pilnuje na sztywno?
W ameryce są inne lodowiska w Europie inne.
MKOL nie musi stosować wymiarów IIHF.
Ameryka na kolanach. Finowie troche mi przypominają Cracovię Rohacka - grajac przeciw lepszym potrafia taktyką zupelnie zneutralizowac jego atuty.
Cały turniej olimpijski skupiał drużyny grające na bardzo wysokim poziomie. Nie było widać zdecydowanego kontrastu w dominacji i przewadze jednego zespołu biorąc pod uwagę każdy mecz. Było tak że zwycięzcy danych meczów mieli więcej dobrych momentów w grze. Rozczarowała
Rosja mimo świetnej, widowiskowej gry bramki nie wpadały. Lubię Ruski hokej bo jest blisko nas ,Czesi też fajnie grali - widać było że Jagr się postarzał ale orientacja na tafli i podania pokazywały klasę. USA mi nie żal - mają chyba najlepsze warunki do treningów i to nie tylko w tej dyscyplinie więc talent wziął gorę nad forsą (choć chciałbym takie warunki treningowe u nas jakie panują w Suomi). Finał - niech zwycięży ta drużyna która zagra widowiskowy hokej .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)