Seniorzy Wisły i Cracovii apelują
mb 19-02-2004, ostatnia aktualizacja 19-02-2004 19:24
Po skandalu podczas Turnieju im. Adama Grabki (grupka pseudokibiców Wisły napadła na rodziców młodych piłkarzy Lecha Poznań, bo mieli ze sobą szaliki Cracovii) seniorzy dwóch najstarszych krakowskich klubów zaapelowali do "prawdziwych kibiców Wisły i Cracovii o zaniechanie podobnych praktyk". W perspektywie obchodów jubileuszowych chcą nawiązać ściślejsze kontakty i wyjść "z inicjatywami na miarę osiągnięć stuletnich klubów". - Nadrzędnym celem naszej działalności jest cywilizowanie stosunków między sympatykami obu klubów. Wspólnie przecież reprezentujemy Kraków" - piszą szefowie rad seniorów: Cracovii Jerzy Łudzik i Wisły Leszek Snopkowski
-
-
Dali się poturbować i okraść-zostali wyrzuceni!?
rozumiem, że podczas ewentualnych derbów,nie macie nic przeciwko jeżeli zasiądę w szliku Wisły nieopodal Was....wszak bedę gosciem ????
zapraszamy !
jeden już biegał na golasa ...
będziesz drugi ...
Teraz to rzeczywiscie bezpieczenstwa nie gwarantuje, bo pewnie jak przyjada wislacy na turniej do Poznania, to ci 12latkowie przyprowadza swoich starszych braci ;) A juz nie mowiac o tym ze chcieliscie nam Reksia zwinac oferujac mu wieksza kase niz Zurawskiemu. Az sie biedakowi w glowie po przewracalo i rozum mowil GTS, serce Kolejorz.
Ostatnio cos duzo fanow GTSu pojawilo sie na forum Lecha i zaczeli sie zalic ze "ale tak jak czytam posty niektórych to nie jesteśmy (kibice TSW)tu mile widziani". Po czym to poznal....
http://www.007.com.pl/forum/topic.asp?TOPIC_ID=2250&whichpage=63
Fanie Lecha-żyj dalej w świecie iluzji że Reiss wybrał przywiązanie do barw klubowych a nie kasę.
Zanzibar... taka Pasiasta Uczelnia... taki Pasiasty Wydział... i jakże wielki wstyd za poziom Twej wypowiedzi... WSTYD!!!
[b]Polibuda - Inteligencja w Pasy!!![/b]
Wiadomość zmieniona (20-02-04 08:47)
pajac -powinieneś chyba zmienić ksywę na PACAN.Jak czytam te twoje bzdety że wielu kibiców pasów kibicuje wiśle gdy grają w pucharach i także do niedawna w lidze (jako rzekomo krakowski klub)to mi się zajady robią ze śmiechu .I jak piszesz to pisz za siebie.Trzeba było widzieć nasze wpisy po meczu z Valerengą (sprawdź sobie kretynie w archiwum zanim coś takiego napiszesz).Wpisów cieszących się ze zwycięstwa Valerengi było mnóstwo. Ja i wielu innych pasiaków -wysłaliśmy na oficjalną stronę Valerengii maile z gratulacjami za wyeliminowanie znienawidzonego milicyjnego klubiku.I zapewniam cię że prawie 100% pasiaków -zarówno w pucharach ,jak i w lidze wiśle ormowskiej życzy jak najgorzej. Ja osobiście zawsze się cieszę gdy przegrywają(porażka tych świń działa na mnie jak balsam-po zwycięstwie czuje się tak jak by mi ktoś sól w oczy wsypał).
Dementor swiat trzeba sobie upiekszac bo inaczej bylby bardzo smutny, prawda? ;)
tak wiec odnosnie PK, zyj w takim przekonaniu dalej :))))))
Karvin przyznam ci racje:
"JA się zgadzam z Jake'iem jak najbardziej - świętych z siebie nie ma co robić bo wiadomo że sytuacja byłaby identyczna gdyby turniej był u nas i jakiś kolo z Jagielloni np. paradował w szaliku Wisły... (inna sprawa że wątpliwe jest żeby na turniej trampkarzy nawet zaproszono akurat Jagiellonię - jest tyle klubów w Polsce że nie trzeba zapraszac akurat tych nielicznych których kibice są zaprzyjaźnieni z naszymi "przyjaciółmi z drugiej strony Błoń" - po co prowokować jakieś problemy?)"
zgoda ;)
na temat tej Legii, ktos kiedys powiedzial ze Legia nie jest godna tego zeby byc naszym rywalem numer jeden, tak samo zaden inny klub nie jest godzien byc waszym pierwszym wrogiem oprocz nas :)
Rozumiem że z drugą częścią wypowiedzi na temat organizatorów się nie zgadzasz...
No cóż pozostawię to bez komentarza...
[i]zapraszamy !
jeden już biegał na golasa ...
będziesz drugi ...
[/i]
będziesz w swoim żywiole?
ot waszw rozumienie awiata, wasza "sprawiedliwosc"pietrucha napisał(a):
> [i]zapraszamy !
>
> jeden już biegał na golasa ...
>
> będziesz drugi ...
> [/i]
>
> będziesz w swoim żywiole?
potter napisał(a):
> pajac -powinieneś chyba zmienić ksywę na PACAN.Jak czytam te
> twoje bzdety że wielu kibiców pasów kibicuje wiśle gdy grają w
> pucharach i także do niedawna w lidze (jako rzekomo krakowski
> klub)to mi się zajady robią ze śmiechu .I jak piszesz to pisz
> za siebie.Trzeba było widzieć nasze wpisy po meczu z Valerengą
> (sprawdź sobie kretynie w archiwum zanim coś takiego
> napiszesz).Wpisów cieszących się ze zwycięstwa Valerengi było
> mnóstwo. Ja i wielu innych pasiaków -wysłaliśmy na oficjalną
> stronę Valerengii maile z gratulacjami za wyeliminowanie
> znienawidzonego milicyjnego klubiku.I zapewniam cię że prawie
> 100% pasiaków -zarówno w pucharach ,jak i w lidze wiśle
> ormowskiej życzy jak najgorzej. Ja osobiście zawsze się cieszę
> gdy przegrywają(porażka tych świń działa na mnie jak balsam-po
> zwycięstwie czuje się tak jak by mi ktoś sól w oczy wsypał).
no troszkę was sie wasze zakompleksione życie polepszyło, nieprawdaż.....
jedno za co możemy wam podziękowac, to fakt iż to my dzięki wam jestesmy najbardziej medialnym klubem Polski...tyli tematów o Wisle i jej kibicach nie ma nigdzie.....
pietrucha - nie próbuj wobec swych chlebodawców nadrabiać, (jak to mówią młodzi? pucować sie).... rozumiem, wyrwało ci się, opublikowali... ale premia pewnie i tak przepadła:(
tak sobie matole bez szkoły tłumacz(siara),że to kompleksy .Dla mnie i wielu inych to normalna sprawa.Taka sama jest u was nienawiść do pasów i nikt nie pisze o kompleksach.Po prostu baranie we wszystkich miastach europy i świata tak jest-kibice z tego samego miasta nie znoszą lokalnego rywala.Co do rzekomej medialności to nie pochlebiaj sobie i milicyjnej wisle ,przecież jesteśmy waszym odwiecznym rywalem z tego samego miasta.Jak by od was nie było wpisów to nikt by się wami nie zajmował.I nigdy psie wiślacki nie zapominaj o swym milicyjnym rodowodzie-są zawsze z wami NA DOBRE I ZłE>
ojojojojjjojojojj jaka szkoda, że na wisełkę nie chodzę...
ojojojojoj
o ja biedny nie jestem psem jojojojoojoj
Dlaczego mój tatuś nie był ubekiem?
jojojojojojojojojoj
albo chociaż w zomo ?
ojojojojojojjojj
mógł być zwykłym małym komuszkiem...
ojojojojojojojojojj
o ja biedny...
ojojojj
jestem Pasiakiem...
oojojojojoj
muszę iść do psychologa...
jojojojojjojojoj
Buehahahahahahahhaha Pan Pizza - BOSKIE ! 100 pkt :d
Muehahahahhahaha
ojoj oj oj oj ojjj
My biedne pasiaczki......
Panowie z drugiej strony błoń: nie róbcie z siebie świętych. Ja nie życzę Wiśle wszystkiego najgorszego. Mam jednak pytanie - skoro uważacie, że u nas jest większa nienawiśc do Was niż odwrotnie - to mam pytanie, czy gdy Cracovia będzie grać np. w LM , UEFA będziecie trzymać za nas kciuki bo "reprezentujemy polską piłkę i Wasze ukochane miasto"?
Co do rywalizacji klubów z jednego miasta -takie zjawisko to nie wyjatek - jeżeli byłeś w Rzymie to wiesz (a jeżeli nie to zapytaj kolegów), że wielokrotnie Wasi kibice spotykali się z poparciem i życzeniami dokopania Lazio ze strony kibiców Romy.
A moj stary jest wislackim psem !!! i dziekuje mu za to ze nie zabral mnie nigdy na mecz bo bym siedzial w tym azylu i spiewal w kolko i do znudzenia jazda jazda jazda.......( bleee rzygac sie chce).....
Jest CRACOVIA i są Oni. Tak jest dobrze.
Ja nigdy nie chodzę na tamten stadion, nie kibicuje im w pucharach ani w lidze ale... nigdy nie pochwalę bicia czy obrażania kogoś za bycie kibicem innego klubu.
Całą tą dyskusję podsumuję tak: dla mnie CRACOVIA jest jedyna, a Oni są bez znaczenia. Nie są gorsi ani lepsi są inni i tyle.
Najlepiej by było gdyby pilnowali swoich spraw.
Pozdrawiam braci w PASACH.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)