czyli wychodzi na to że pijani i awanturujący się opiekunowie piłkarzy są wszystkiemu winni.Jak by byli trzeźwi i nie na narkotykach to by przecież nie prowokowali.Już widzę jak by to trafiło na Cracovię jak by srarowicz po nas jechał-u nich ani słowa.I czy psy wiślackie wam się to podoba czy nie odpowiedzialność ciąży na organizatorach i pseudo wychowawcy młodzieży ch.I tyle na temat pochwalcie się teraz swoim ziomkom z wroclawia,gdańska,jagiellonii -bo jest czym!!!!!.
-
-
Dali się poturbować i okraść-zostali wyrzuceni!?
w każdym bądź razie dziękuję za odpowiedź..widzę że nic sensownego do głowy nikomu nie przyszlo..natomisat wklepać po raz enty taki sam post każdy potrafi
Potter - czy Tobie trzeba wrzucić skan z papierów chłopaków którzy zostali pokręceni przez policję z adnotację ile wydmuchał poszkodowany do balonika???
:-))) No miło....
Zrobiło sie smrodliwie w mediach wokol tarktorzystów z milicyjnym rodowodem. Mała rzecz - a cieszy.... :-)))
Fenix, czemu ty nie możesz zrozumieć że żaden dzieciak nie dostał? nawet żaden rodzic nie dostał plaszczaka w twarz - no i było napisane na stronie Lecha że dzieciom zostały zabrane szaliki podczas gry, czyli grali w szalikach?
wierny (i inni twoi koledzy):
- nie codziennie jest niedziela, więc nie róbcie sobie święta tak co dnia
- w związku z powyższym odwiedzajcie to forum nieco rzadziej, bo psujecie sobie radość świętowania i uniesienia a poziom tegoż forum obniżacie
Kuriozum: Wypowiedź Prezesa TS Ludwika Miętty:
[url]http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,35800,1919244.html[/url]
Bez komentarza.
jestem przerazony wypowiedzia tego pana! a mial on opinie normalnego goscia. Nawet prezes kola sympatykow Wisly Wawrow nie popiera jego zdania slusznie obarczajac wina za zajscie organizatorow. Co do Mietty...rozczarowalem sie bardzo. Mozna bylo bronic Chemicza np. tlumaczac zaskoczeniem nieoczekiwana sytuacja a nie obrazajac gosci z Poznania. L.M-M mial juz jeden taki wyskok sugerujac mediom ,ze to kibice Cracovii rzucili nozem w Dino Baggio (zanim "Miska" rozpoznano).
Koncze dyskusje z mojej strony strony stwierdzeniem. Robi sie coraz nieprzyjemniej na krakowskim podworku futbolowym.
Wiadomość zmieniona (18-02-04 07:10)
Panowie!
Moze sie wyglupie zarowno wobec kibicow Cracovii jak i Wisly. Kazdy normalny, w miare rozsadny czlowiek wie ze tego nie zrobilby kibic. Ani Wisly ani, tym bardziej, Cracovi.
Wisla, Cracovia i chyba wszystkie polskie kluby pilkarskie cierpia na te plage. Czy chociaz w tej jednej kwesti nie mozemy sie zgodzic? Czy nie mozna - przynajmniej w kregu prawdziwych kibiców - przestac zaliczac tych skur......ów do grona ludzi zwiazanych z jakimi kolwiek klubami? Przecierz to, na dobra sprawe, nie chodzi o klub ale o przynaleznosc plemienna!!!
Rozumiem krytyke tego dziennikarza ( teoretycznie - wykształcony, dorosły człowiek jest wstanie zdobyc sie na obiektywnosc). Mozemy wspolnie powyklinac Chemicza, wszak wielu z nas ma mu cos za zle ale tymi KUTASAMI niech zajmie sie policja. My mozemy im ewentualnie pomóc.
Oczywiscie jesli naprawde nam ( kibicom Wisly i Cracovii) marzy sie prawdziwa pilka i sportowa rywalizacja w naszym miescie.
Zostawmy odwieczna rywalizacje do czasu gdy przestanie byc wstyd gdy przyjedzie do polski jakis zagraniczny klub!
Ciekawy komentarz do artykuu znajdujący się na forum GW:
[i]"pan Mietta powinien wiedzieć, że żyjemy w wolnym kraju i każdy ma prawo włożyć taki szalik na jaki ma ochotę. A obowiązkiem gospodarza imprezy jest obrona zaproszonych gości. Uważam, że pobity opiekun
"Lecha" powinien pozwać do sądu organizatorów i sąd wytłumaczy Panom: Mieccie i Chemiczowi na czym polega wolność przekonań a na czym obowiązki organizacyjne."
autor: wiślak[/i]
Czy wiślak czy nie wiślak - napisał chyba sedno sprawy!
Pajac-100%! My na tym forum niejednokrotnie wyrażaliśmy podobne opinie. Niestety krakowskie media (z małymi wyjątkami) są bardzo nieobiektywne i albo nie podają w przypadku afer ze strony Wisły, żadnych informacji, albo podają w stylu Pana BAT-a-dezinformując i przekłamając. O aferach z udziałem gwardzistów z Reymonta, dowiadujemy się dopiero z prasy centralnel. Zupełnie inaczej rzecz się ma z Cracovią. Każdy najmniejszy wybryk czy zasłużenie czy nie jest rozdmuchiwany przez Starowicza, BAT-a i s-kę do granic absurdu. Dobrym przykładem jest nagłośnienie wydarzeń kieleckich, gdzie do utarczek z kibicami Legi przyznali się kibice Stali, ale media obarczyły winą Cracovię. Mimo apeli o sprostowanie ze strony klubu, żadna gazeta nie zamieściła sprostowania. W Krakowie dla dziennikarzy są równi i równiejsi. Niestety.
Oczywiście miało być 100% RACJI!, oraz PRZEKŁAMUJĄC. Ach ten pośpiech.
miałem już sobie odpuścić ten temat ale ...z zadowoleniem odkryłem komentarze kibiców z drugiej strony tak odmienne od tego zo tu różne wierne north-y wpisywały. Widać nie tylko Wawro jest tam normalny. Oto jeden z wpisów:
estem kibicem Wisły od 32 lat ,pamiętam z tamtych czasów pana Mięte ,trenera
Koszykarek.Cudownego trenera i wychowawce.Nietety jedną GŁUPIĄ wypowiedzią
potrafił zdyskredytować całe lata pracy.Prostackie proby wybielenia
organizatorów są idiotyczne ,bo tu nie ma żadnego usprawiedliwienia.Jedyne co
można było zrobić to przeprosić poszkodowanych i zapewnić że zrobi się wszystko
aby takie incydenty nie miały więcej miejsca i oby na zapewnieniach się nie
skończyło.Nie wierze że działacze Wisły i klubu kibica nie potrafią ustalić
tożsamości tych bandytów.Powinni dostać zakaz wstępu na obiekty Wisły.Turnieje
juniorów powinno się wykorzystać do propagowania zgody między klubami a nie
propagowania nienawiści do czego prowadzą nieudolne próby wytłumaczenia tego
zajścia to razem z postępowaniem pana Mięty w sprawie stadionu dla Białej
Gwiazdy świadczy o jednym tpo już chyba demencja starcza szanowny panie CZAS
ODEJŚĆ
Jak wyżej:
Prezes Miętta po incydencie na turnieju im. G
Przeczytaj komentowany artykuł »
Autor: Gość: zetempowiec IP: *.satbit.pl / *.satbit.com.pl
Data: 18.02.2004 10:42 + dodaj do ulubionych wątków
+ odpowiedz na list
--------------------------------------------------------------------------------
"Jazda , jazda biała gwiazda"... a raczej fora ze dwora powinniśmy powiedzieć
towarzyszowi Ludwikowi M.M. wielce zasłużonemu betonowi i starogwardziście. Na
jego miejsce czekają nowi prężni i zsłużeni zomowcy
Równaj krok przyjaciele
Konsomolcy na czele
Robotników i chłopów synowie
Wstań razem z nami
Dotrzymaj kroku
__Splata nam rę ce braterska więź{"
Wiadomość zmieniona (18-02-04 11:28)
JA się zgadzam z Jake'iem jak najbardziej - świętych z siebie nie ma co robić bo wiadomo że sytuacja byłaby identyczna gdyby turniej był u nas i jakiś kolo z Jagielloni np. paradował w szaliku Wisły... (inna sprawa że wątpliwe jest żeby na turniej trampkarzy nawet zaproszono akurat Jagiellonię - jest tyle klubów w Polsce że nie trzeba zapraszac akurat tych nielicznych których kibice są zaprzyjaźnieni z naszymi "przyjaciółmi z drugiej strony Błoń" - po co prowokować jakieś problemy?)
Inna kwestia jest taka że podczas gdy rozgrywany jest obok mecz koszykówki średnio inteligentny organizator zapewnia ochronę - wiedząc że różni ludzie chodzą na mecze i różne mogą im do głowy pomysły przyjść - to że akurat nie ruszyli Legionistów tym razem wynika stąd że znaleźli sobie bardziej oczywistego "wroga" być może kiedy indziej byliy to Legioniści...
Acha no i wszedłem na forum Wisły żeby poczytać o tych zdarzeniach - no cóż poziom tamtejszych wpisów (z wyjątkami) pozostawię bez komentarza
(tak a propos z innej beczki słyszałem kiedyś opinię że kibiców Wisły Cracovia nie interesuje, że dla Was wrogiem numer 1 jest Legia - jak to się ma do tych faktów???)
Bardzo przepraszam a co miał powiedzieć Mięta.Ze to nie byli kibice Wisły tylko zwykli bandyci. Że to normalna rzecz chodzić po terenach gospodaża w bawach lokalnego rywala. Wasz Profesor po jednej z awantur (może po hucie, nie pamiętam) też wzioł was w obronę i powiedział że jesteście solą tego Klubu.
pozdr
Karvin skad wziales informacje o naszym wrogu numer jeden? z naszego internetowego forum na ktorym przewazaja 14-letni "kibice" z sanoka, gliwic czy ostroleki? bo chyba stamtad.... i nie nabijaj sie z poziomu naszego forum, zobaczymy co was spotka jak zaczniecie odnosic kiedys sukcesy wieksze niz awans do drugiej ligi. natlok sympatykow pilki noznej jest wiekszy niz moze ci sie wydawac
wszyscy tu piszecie o nieobiektywnosci mediow
to teraz powiedzcie mi jak sie to ma do tego ze cieszycie sie gdy w artykule na temat Wisly zostala napisana nieprawda? zdobadzcie sie teraz rowzniez na obiektywizm i powiedzcie ze to co tam to oszcerstwa.
i wy mowicie o obiektywizmie? jestescie banda hipokrytow jakich malo.
gdy wy robiliscie nagonke na policje po akcji ze Staszowa potrafilem (i inni nasi kibice tez) przyznac ze racja jest po waszej stronie bo doskonale wiemy co potrafi zrobic policja wspolnie z zadnymi sensacji mediami, a wy? gdy oczernia sie Wisle tylko sie cieszycie, niewazne jest dla was czy to prawda czy nie, wazne ze mozna dopierdolic sie do Wisly znow.
i co tewraz powiesz Roman na temat nienawisci? kto jest bardziej zaslepiony?
i ponowie pytanie do Fana Lecha, czy mam od ciebie gwarancjeze gdy pojade z synem na turniej do Poznania i bede kozaczyl pomimo wczesniejszego upomnienia wlos mi z glowy nie spadnie?
Zanzibar-po ostatnich zdarzeniach Fan Lecha na pewno nie zagwarantuje Ci nietykalności.
zanzibar
masz powazna dziure w rozumowaniu. W Staszowie MY MIELISMY RACJE a Policja dopuscila sie czegos w rodzaju BANDYTYZMU.
Natomiast tu NIE MACIE RACJI co przyznalo juz dziesiatki normlnych kibicow z czarnowiejskiej strony Błoń.
Zanzibar...
nie nie wziąłem tego z forum tylko z prywatnej rozmowy z jednym z Waszych fanów - no było to trochę czasu temu więc się mogło już zmienić...
Nie nabijam się z poziomu Waszego forum - sam poczytaj co się działo do momentu mojego wpisu - również w postach moderatorów (oni chyba nie są "kibicami" z Sanoka - Gliwic mi nie obrażaj...)
a tak poza tym to zastanów się na spokojnie nad tym co napisałem i miej tyle klasy co niektórzy Twoi koledzy i przyznaj mi po prostu rację
Znzibar człowieku!!!
Czy Ty nie rozumiesz, ze wielu z nas kibicuje i Wisle, gdy ta gra w europejskich pucharach. Sądze, ze, do niedawna, kibicowali wam i w lidze(jako jedynemu krakowskiemu klubowi w polskie czołówce)!!!
Mówisz o naszej nieobiektywnosci. Nie sledze az tak uwaznie prasy ale od dluzszego czasu obserwuje to o czym pisza ludzie na tym forum. Pozwala mi to zapewnic Cie ze ludzie tu piszacy nie chca Cie obrazic.
Po prostu faktem jest, ze czesc dziennikarzy jest stronnicza, a organizacja tego turnieju była fatalna... to wszystko.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)