chciałem napisać parę słów o wczorajszym sparingu-obiektywnie.Więc tak to ,ze wygraliśmy to przez ogrom szczęcia i braku skuteczności przeciwnika.Do przerwy mogli spokojnie strzelić 3 bramki,po zresztą podobnie.Brawa dla Perdlijca-wybronił min. 4 setki-on ten mecz nam wygrał. mecz napewno może zaliczyć do udanych,minus jest taki,ze nie umie grać nogami.Obrona gra żenująco!wchodzili w nas jak w masło,brak zgrania,generalnie obrona na radar-żytko jak zwykle żałosny,mase błędów.Z obrońców najlepszy Marciniak-trzyma w miare dobry poziom.W pomocy poprawny występ berharda,szeligi,dudzica.steblecki-bardzo słabo.Rakels nic nie pokazal.Generalnie wczoraj wyglądało tak , ze obrona gra jakby się pierwszy raz spotkali. chorwat poprawnie ale jakiś taki bez szału.W ofensywie nawet poprawnie,kilka składnych akcji.Trencin słaby-tak na poziomie 12-16 ekipy naszej ekstaklasy.Jak ktoś gra u buków to mecz z Zawiszą na dużo bramek grać polecam:) Tyle,
-
-
Przygotowania do rundy wiosennej 13/14 - obozy,sparingi, treningi, etc.
Panie trenerze, hokej jest bezpieczny, smialo mozna puscic pilkarzy, lizna troche prawdziwego sportu! tylko na korzysc im to wyjdzie.
miszaksc Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> chciałem napisać parę słów o wczorajszym
> sparingu-obiektywnie.Więc tak to ,ze wygraliśmy
> to przez ogrom szczęcia i braku skuteczności
> przeciwnika.Do przerwy mogli spokojnie strzelić 3
> bramki,po zresztą podobnie.Brawa dla
> Perdlijca-wybronił min. 4 setki-on ten mecz nam
> wygrał. mecz napewno może zaliczyć do
> udanych,minus jest taki,ze nie umie grać
> nogami.Obrona gra żenująco!wchodzili w nas jak w
> masło,brak zgrania,generalnie obrona na
> radar-żytko jak zwykle żałosny,mase błędów.Z
> obrońców najlepszy Marciniak-trzyma w miare
> dobry poziom.W pomocy poprawny występ
> berharda,szeligi,dudzica.steblecki-bardzo
> słabo.Rakels nic nie pokazal.Generalnie wczoraj
> wyglądało tak , ze obrona gra jakby się
> pierwszy raz spotkali. chorwat poprawnie ale
> jakiś taki bez szału.W ofensywie nawet
> poprawnie,kilka składnych akcji.Trencin
> słaby-tak na poziomie 12-16 ekipy naszej
> ekstaklasy.Jak ktoś gra u buków to mecz z
> Zawiszą na dużo bramek grać polecam:) Tyle,
Z wieloma spostrzeżeniami się zgadzam, jeżeli bramkarz gra słabiej nogami to trzeba tak grać aby musiał zagrywać nogą tylko w wyjątkowych przypadkach a nie podawać mu piłkę na linię bramkową. Chorwat (obrońca) zagrał przyzwoicie i tym różni się na plus od Żytki że gra odpowiedzialnie i nie wsadza kolegów na minę, Żytko kilka razy tak zagrał na środek naszego pola karnego i po stracie piłki tylko szczęście i dobra postawa bramkarza uratowała nas od starty bramek. Najzabawniejsza jest sytuacja (o ile dobrze pamiętam to ok. 25 min. II połowy) gdy Matko wyłapał piłkę prawie na linii pola karnego i podał ręką 10 metrów w tył do Żytki który stał może 2-3 metry od linii końcowej boiska, a była szansa na dobrą kontrę po przejęciu piłki. Do znudzenia każdą akcję chcemy grac tak samo i raczej tym przeciwników nie zaskoczymy. Ale miejmy nadzieję, że w lidze będzie lepiej.
z tym zagrywaniem do bramkarza jest problem, bo bez niego brakuje jednego grojka do klepki.
to moze nam tylko wyjsc na dobre, pod warunkiem, że Żytko zakoduje żeby nie podawać do niego
skończyłem oglądanie całej retransmisji meczu
http://terazpasy.pl/Pilka-nozna/mecze/sparingi/Terazpasy.TV-Retransmisja-sparingu-Cracovia-AS-Trencin-2-1
Chorwat, od razu widać doświadczenie - nikogo lepszego nie znajdziemy w tym momencie. Dla mnie duży plus. Gra - trening klepanki do bólu, stąd pewnie mało akcji pod bramką przeciwnika. Zgadzam się, ze Matko słabiej gra nogami, ale w tym stylu gry, bramkarz gra jak stoper. Nie można go wyłączyć. Zaskoczył mnie na plus Kapustka. Uważam, ze z tych wchodzących był najlepszy. Kiwka, spokój, podanie - będą z niego ludzie w pomocy.
Rufus T. Firefly Napisał(a):
> z tym zagrywaniem do bramkarza jest problem, bo
> bez niego brakuje jednego grojka do klepki.
jak nie będą zagrywać do Matko to spadnie posiadanie piłki, oj będą się smiać bajerny i manciestery :(
Mecz ze Spartakiem Trnava będzie transmitowany - http://live.malopolskatv.pl
nie chce brzmiec malo nowoczesnie , ale gra bramkarza nogami to chyba najmniejszy problem jesli chodzi o ta pozycje, to nie futsal, niech lapie to co ma lapac i nawet to czego nie musi badz nie mial prawa, a bedziemy zadowoleni ;)
Wiesz Diable dlaczego bramkarz jest bramkarzem? "Bo nie potrafi grać w piłkę" :D
Na pozycji bramkarza przede wszystkim ważne jest to jak ktoś broni, a nie jak rozgrywa. Ja będzie napastnik zdobywający 20+ goli w sezonie, to nikt nie będzie się czepiał, że kiepsko rozgrywa czy źle odbiera piłkę.
Gadanie. Kosanovic został "świetnym" stoperem, bo zdobywał dużo bramek. ;)
ian thorpe Napisał(a):
> Zaskoczył mnie na plus Kapustka.
> Uważam, ze z tych wchodzących był najlepszy.
> Kiwka, spokój, podanie - będą z niego ludzie w
> pomocy.
Zastanawiam się tylko, ile będzie dostawał szans na grę od WS-a.
Diabel Napisał(a):
> nie chce brzmiec malo nowoczesnie , ale gra
> bramkarza nogami to chyba najmniejszy problem
> jesli chodzi o ta pozycje, to nie futsal, niech
> lapie to co ma lapac i nawet to czego nie musi
> badz nie mial prawa, a bedziemy zadowoleni ;)
W 100% się zgadzam.
ian thorpe Napisał(a):
> skończyłem oglądanie całej retransmisji meczu
> http://terazpasy.pl/Pilka-nozna/mecze/sparingi/Ter
> azpasy.TV-Retransmisja-sparingu-Cracovia-AS-Trenci
> n-2-1
>
> Chorwat, od razu widać doświadczenie - nikogo
> lepszego nie znajdziemy w tym momencie. Dla mnie
> duży plus. Gra - trening klepanki do bólu, stąd
> pewnie mało akcji pod bramką przeciwnika.
> Zgadzam się, ze Matko słabiej gra nogami, ale w
> tym stylu gry, bramkarz gra jak stoper. Nie można
> go wyłączyć. Zaskoczył mnie na plus Kapustka.
> Uważam, ze z tych wchodzących był najlepszy.
> Kiwka, spokój, podanie - będą z niego ludzie w
> pomocy.
Dokładnie takie same wrażenia mam z tego sparingu. Kapustka ma papiery na duże granie i to widać gołym okiem. Jedynym jego problemem jest to że gra w kratkę, ale możliwości i potencjał to on ma. Trzeba go trzymać i ogrywać.
Rzeczywiście co do Chorwata to lepszej opcji pewnie już tej zimy nie będzie.
Szkoda, że z Kapustki będą ludzie, ale nie u nas.:(
Peterps Napisał(a):
> ian thorpe Napisał(a):
> --------------------------------------------------
>
> >
> > Chorwat, od razu widać doświadczenie - nikogo
> > lepszego nie znajdziemy w tym momencie. Dla
> > mnie duży plus
>
>
> Rzeczywiście co do Chorwata to lepszej opcji
> pewnie już tej zimy nie będzie.
Byleby się po dzisiejszym sparingu nie okazało że nie pasuje do taktyki lub że nie zmieści się nawet na ławce
Raczej sie rozbije o średnia krajowa ale to już po sparingu.
Już za kilka m-cy Bartek Kapustka będzie w podstawowej jedenastce kopał, że aż hej. Przecież z wieloma zawodnikami nie zostaną podpisane nowe kontrakty, z uwagi na żądania finansowe ich agentów. Problem po prostu sam się rozwiąże. Dotyczy to zapewne nie tylko Bartka ale pozostałych zawodników, którzy bezskutecznie pukają do bram I zespołu. Tylko czy ci młodzi podołają wezwaniom SWOICH KIBICÓW ?.
Wojciech Stawowy po sparingu z Trenczynem: Zespół idzie do przodu: http://www.krakow.sport.pl/sport-krakow/1,115699,15407284,Wojciech_Stawowy_po_sparingu_z_Trenczynem__Zespol.html
Zaraz zagramy ze Spartakiem Trnava.
A oto skład: Perdijić, Kuś, Żytko, Marciniak, Jaroszyński -Straus, Dąbrowski, Zejdler - Steblecki, Dudzic, Bernhardt
Rezerwowi: Szarek, Wawrzynkiewicz, Kita, Szeliga, Mikulić, Wdowiak, Rakels, Nykiel, Szewczyk, Kapustka
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)