Najlepszy ruch transferowy jaki możemy zrobić to zatrudnienie tego Pana
http://www.90minut.pl/news/226/news2263475-Dyrektor-sportowy-Slaska-zwolniony.html
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd. (odsłona kolejna)
Nie jestem pewien czy w ogóle wiesz cokolwiek o tym panu:)
Strzelam, że czytając tę informacje wielu kibiców wks już otworzyło szampany.
ja otworzę jak nas poprowadzi do vice, a później mistrzostwa.
jak kiedys w Śląsku.
Nzg, a co Ty wiesz o tym panu?
Wiem, że w ostatnich latach wks tracił ważnych zawodników, bo zapominano przedłużać kontrakty. Również nikt wspaniały nie wzmocnił wksu. Szczęśliwie został Mila, który stwierdził, że dla niego za późno na wojaże i woli zostać w Polsce.
Pewnie Paluszek przyczynił się w jakimś stopniu do sukcesów klubu, pytanie w jakim. Pojawił się w klubie przed Lenczykiem i szło jak szło, dopiero Orest coś z tej bandy ulepił. Do tego jest częścią ekipy która w momencie gdy powstał konflikt z trenerem stwierdziła, że trenera przecież można obrzucać błotem. Wyobrażasz sobie, że Saidi w pewnym momencie rzuca w Stawowego "ch..u" a góra stwierdza "spoko, nic takiego"?
Oj co do ostatniego zdania to jestem w stanie sobie to wyobrazić,niestety zresztą !
Nzg- czyli standard. Polskich zespołów nie wzmacnia nikt szczególny. Kontraktów zdarza się nie przedłużać (casus Danielewicza w Lubinie, tam wystatczyło tylko ofertę złożyć). A podobna sytuacja miała u nas miejsce. Też byłem zdziwiony, ale tak było.
Edit: literówka.
Pytanie w takim razie, czy właśnie kogoś takiego powinniśmy szukać:) Na marginesie dodam, że piłkarze ściągnięci przez niego nie grali za darmo a mieli jedne z bardziej lukratywnych kontraktów w e-klasie.
Na razie ktoś tam działa i z jego oceną osobiście zamierzam się jeszcze wstrzymać, zapewne do końca sezonu(chociaż wiadomo jak to z kibicami bywa;) ). Są kontrakty do przedłużenia, są pozycje do wzmocnienia(i tu trzeba będzie się popisać z racji na warunki finansowe), jest czas żeby działać.
Ależ ja wcale nie uważam, że należy zastępować Piotra Burlikowskiegi panem Paluszkiem.
Najważniejsze, że Generał też nie uważa.
I całe szczęście, zdecydowanie nie potrzebujemy nieudaczników pokroju pana Paluszka.
Nigdzie nie napisałem, że tak uważasz:) Zapytałeś co o tym panu wiem, więc po prostu odpisałem:)
To widać niewiele wiesz. Skoro tacy zawodnicy jak Kelemen, Sobota, Kaźmierczak, Elsner, Paixio, i kilku innych którzy z miejsca wzmacniają prawie każdy klub w tym kraju do Ciebie nie przemawiają to rozumiem że autorskie pomysły Lenczyka w czasie gdy udało mu się odsunąć Paluszka od transferów wniosły do Śląska więcej niż oni ;-) Grodzicki, Cetnarski czy Wasiluk na którego Dziadek nalegał to takie tuzy które że trzeba było ZA niektórych płacić, myślę że połowa ligi by się o nich biła (zastanawiam się jednak czy połowa I czy tylko II ).
Każdy z przypadków można by omawiać z osobna, jednak te tuzy ściągnięte przez Paluszka nie grały za darmo a zanim przyszedł Lenczyk wiele tez nie pokazywały. W tym momencie Lenczyka nie ma a wks gra "wspaniale". Po drodze pojawiły się również Patejuki zgarniające sporą kasę.
Po prawie 4 latach wks gra na poziomie podobnym do tego, jaki prezentował gdy Paluszek przychodził(oczywiście nie można odmówić mu udziału w mistrzostwie i wicemistrzostwie, pytanie jednak jaki na to faktycznie miał wpływ Paluszek). Nie sztuką jest podpisać z zawodnikiem lukratywny kontrakt(co lepsze, częściowo się z niego nie wywiązać). Co więcej, obecna sytuacja finansowa w wksie jest po części również dziełem Paluszka.
No i widzisz wiesz o Paluszku mniej więcej tyle ile przeczytałeś w jednej gazecie i to by było na tyle. Idę o zakład że nie masz pojęcia kto stworzył Akademię przez duże A w Zagłębiu Lubin ( tak dokładnie tą samą z której największa ilość zawodników gra na froncie ekstraklasy i pierwszej ligi, do tego wychowali takiego Zielińskiego który kopie teraz w Udine... )
Pewnie nie wiesz że budował coś identycznego w Śląsku i jaka fala protestów spotkała klub na wieść o tym że nie dokończy dzieła które zaczął ( przypadkiem nikt nie nalegał by był to wzór do szkolenia młodzieży w całej PL ?)
Wyciągasz chłopu fakt że nie udało mu się przedłużyć kontraktów chociaż z tego co czytam sam zdajesz sobie sprawę z faktu iż zgoda na podwyżki ( którą przypieczętować i tak musiałaby RN Malinowych Nosów na co gość i tak nie ma wpływu ) zrujnowałaby kasę klubu .
Faktem niezaprzeczalnym jest że facet ma pojęcie o tworzeniu klubu od podstaw jak nikt inny na rynku , ale łatwiej jest napisać że skonfliktowany Śląsk od środa przez pindoli Gikiewiczów przygotowywany pod puchary zamiast ligi był w dołku...
Ok 150 piłkarzy "może" zmienić klub, niestety w tej statystyce przodujemy
http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna/407420/jakby-jutra-mialo-nie-byc-ponad-150-pilkarzy-t-me-do-wziecia-za-darmo
Szuwarku,nie może być inaczej skoro prawie we wszystkich statystykach z zeszłej rundy byliśmy w czubie ;)
Bodaj rok temu był przymierzany do Cracovii
http://www.szczecin.sport.pl/sport-szczecin/1,130885,15206236,Charles_Nwaogu_odchodzi_z_Floty.html
Mi sie tez nudzi , jak Szuwarkowi :)
http://www.weszlo.com/news/17973-Dariusz_Dudka_-_chyba_czas_by_wrocil_zamiast_ciulac_po_kilka_euro_to_tu_to_tam
Oczywiscie mam symptom Radomskiego ( wiem co gram) ale .......czemu nie ,gdyby Profesor dal pieniadze i...
nudzi mi sie a lubie prowokowac :D
Czy Cię Bóg opuścił? Izbik?
Mr.Crowley Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Czy Cię Bóg opuścił? Izbik?
Nawet nie jeden - Allah, Budda , Jezus..a nawet "potomek" Mojzesza.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)