Rock Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Oczywiście że zostanie anulowana. Dziwię się,
> że jeszcze tego nie zrobili. Minęło w końcu
> kilka ładnych godzin od meczu.
Przecież mogli sie po sumie zebrać :)
-
-
[WIKTORIA] Górnik Zabrze - CRACOVIA 0 : 1
ronnie79 Napisał(a):
> Rock Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Oczywiście że zostanie anulowana. Dziwię
> się,
> > że jeszcze tego nie zrobili. Minęło w końcu
> > kilka ładnych godzin od meczu.
>
>
> Na jakiej podstawie miałaby być anulowana ta
> czerwona kartka?
Na grillu w Rudawie, nie tylko takie rzeczy się załatwia.
Tylko na stronie Górnika znalazłem to info: Sędzią głównym poniedziałkowego meczu 14. kolejki T-Mobile Ekstraklasy Górnik Zabrze - Cracovia będzie [b]Marcin Borski[/b] z Warszawy.
Statystyka jego sędziowania meczów Górnika pod tym linkiem: http://www.gornikzabrze.pl/aktualnosci/wydarzenia/271013-marcin-borski-sedzia-meczu-gornik-cracovia
W tym sezonie sędziował nam mecz z PBB.
Swoją drogą wyznaczenie sędziego z Warszawy do meczu Górnika swiadczy kolejny raz o słabym wyczuciu nastrojów przez centralę. Ale to nie nasz problem.
Myślisz ,że będzie pomagał Legii jak Pskit Górnikowi w piatek ? ;)
Co tu gadać dziś najtrudniejszy po meczu z Legią egzamin dla Stawa i chłopaków.
Nawet remis będzie sukcesem.
Khalid - absolutnie tylko zwycięstwo :)
Czas na małe porównanie zespołów Cracovii i Górnika, odnośnie składów jakie te drużyny zaprezentowały w tym sezonie:
W 13 spotkaniach ze strony Cracovii wystąpiło 19 zawodników, a ze strony Górnika 23 (zaliczam tej drużynie wręcz epizody - Oziębała 1 min, Łuczak 2 x 3 min, Nowak 1x 13 min.
Pełne 1170 min ze strony Cracovii zagrali Pilarz i Marciniak a ze strony Górnika Olkowski
W każdym meczu wystąpili (w mniejszym lub większym wymiarze czasowym) Cracovii - Steblecki, Nowak i Boljević, a ze strony Górnika - Kosznik, Sobolewski, Madej, Gancarczyk i Zachara.
Absencje w 1 meczu zaliczyli ze strony Cracovii- Żytko, Saidi i Kosanović, a ze strony Górnika - Nakoulma, Przybylski i Mączyński.
Z powyższego zestawienia widać, że trenerzy preferują zwężoną kadrę do rozgrywania meczy, które przynoszą określone profity (patrz punkty Cracovii i Górnika). Wierzę głęboko, że Cracovia z tego trudnego terenu przywiezie jakąkolwiek zdobycz punktową.
O problemach kadrowych Górnika przed dzisiejszym meczem. My swoje znamy od wielu kolejek.
http://ekstraklasa.net/gornik-cracovia-live-oslabieni-zabrzanie-podejmuja-rozpedzone-pasy,artykul.html?material_id=526e1ed2b292ac9564387527
Gornik - Cracovia 1.72 3.70 4.40
i jak tu nie postawic na taki meczyk :D Wierze ze ukasimy dzis gornikow !!
szuwarek Napisał(a):
> O problemach kadrowych Górnika przed dzisiejszym
> meczem. My swoje znamy od wielu kolejek.
> http://ekstraklasa.net/gornik-cracovia-live-oslabi
> eni-zabrzanie-podejmuja-rozpedzone-pasy,artykul.ht
> ml?material_id=526e1ed2b292ac9564387527
Autor artykułu twierdzi, że obrona Górnika jest w rozsypce. W starciu z naszą ofensywa powinno być dobrze :)
Nie tylko obrona, ale brak "Prezesa" (mam taką nadzieje) to jakby na dzisiaj, brak u nas Dawida, a wiemy co to oznacza. Górnik jeszcze nie poznał "smaku porażki" na własnym stadionie (dzięki sędziemu Musiałowi w meczu z Ruchem) w tej rundzie. A Cracovia lubi łamać wszelkie statystyki. Liczę na sporą sensację, bo w tym temacie już mamy spore osiągnięcia w tym sezonie.
Ale czy można będzie mówić o sensacji?
Sensacja to by była, jakby w Zabrzu wygrało Podbeskidzie czy Widzew.
Teraz to najwyżej niespodzianka.
Ale najpierw wygrajmy ten mecz :) - bo akurat dzisiaj każdy wynik jest możliwy, zarówno wysokie zwycięstwo Cracovii, jak i solidny łomot.
Brak Prezesa i Kosznika jest dla nas sporym handi i wydaje mi się, że nie ma co tego umniejszać, tylko wykorzystać uśmiech losu.
Do booooooju Cracovia!
a Budzik nie pojechał??
http://cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/kadra_cracovii_na_mecz_z_gornikiem_zabrze
nie
no to widzę :P
a czemu?
edit. już wiem :)
przynajmniej nie chodzi o kontuzję
Po derbach mecz rundy. Będę zadowolony z remisu, ALE po ostatnich wygranych meczach mam duuuży apetyt na zwycięstwo, oraz... zimę piwko..
mój typ 0:2 (0:1)
Steblecki i Saidi
tak swoją drogą, to kurs na nasze zwycięstwo z handicap'em 9,5 :D
ja tam dzisiaj liczę na niespodziankę, pierwszy raz od dłuższego czasu zacząłem wierzyć w ten zespół. Górnik bez Nawałki nie będzie się czuł zbyt pewnie, szczególnie że już z Jagą wcale nie grali dobrze. Gdyby nie sędzia Górnik by ten mecz przegrał. Liczę na podtrzymanie passy :)
[quote=kolo_ksc]
Górnik bez Nawałki nie będzie się czuł zbyt pewnie
[/quote]
Nie bardzo rozumiem...
3lvis Napisał(a):
> > Górnik bez Nawałki nie będzie się czuł zbyt
> pewnie
>
>
> Nie bardzo rozumiem...
Nie rozumiem czego nie rozumiesz...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)