Mentny - tak jak napisał leszeczek. Nie może być tak że wychodzimy na drugą połowę i po 30 sekundach dostajemy w pałę. Nie może być tak że prowadząc cofamy się na własne pole karne czekając aż rywal nam strzeli wyrównującą bramkę.
Sytuacje dla Podbeskidzia przy stanie 1-2 rozumiem - zagraliśmy o pełną pulę.
Ale ten strzał Wodeckiego przy 3-2 dla nas nie miał prawa się zdarzyć.
I to te słabe strony chodzi tym (w tym i mnie) którzy ciesząc się z wyniku, dostrzegają elementy do poprawy
-
-
[WIKTORIA] Widzew Łódź - CRACOVIA 1 : 3
Będzie 1-2 dla CRACOVII,a z PODBESKIDZIEM to był wypadek przy pracy,że stracili te 2 bramki.
Mentny - a po meczu z Pogonią jaki jest Twój komentarz? Dno, totalne dno, bo przegraliśmy?
Po meczu z Pogonią byłem rozczarowany wynikiem. Ładna gra, ale fatalna skuteczność. To jednak inna para trampek.
Po pierwsze zatem nie uważam, aby wygrany mecz traktować jako tak słaby, że aż musimy się w następnym przełamywać...
Po drugie wypowiedź moja miała nawiązywać do Misia oczywiście. Chyba wiadomo co to oznacza.
Zatem drodzy koledzy nie traktujcie wygranego meczu jako dno, po którym można już tylko liczyć, że gorzej już być nie może oraz czy naprawdę nie widzicie prezesa mówiącego te słowa w banku w Londynie?
Widzimy, widzimy :)
Ja to pisałem w trosce o mecz z Górnikiem. Uważam, że przerwa w rozgrywkach przerwała ciągłość dobrej gry i trzeba to odbudować na Widzewie, by z Górnikiem być w optimum możliwości.
Też myślę,że taką Cracovię jak z Pogonią,czy Jagiellonią zobaczymy dopiero w meczu z Górnikiem,ale w Łodzi i tak wygramy.
Rafał Pawlak, trener Widzewa: "Będziemy uważać na Dawida Nowaka, ale..."
W piątek o godz. 18 Widzew zmierzy się przy al. Piłsudskiego z Cracovią, w której dobrze spisuje się Dawid Nowak. - Gdy tylko jest zdrowy, to bardzo dobry zawodnik - mówi trener Rafał Pawlak
Latem, po ponad siedmiu latach spędzonych w GKS Bełchatów, Dawid Nowak przeniósł się do Cracovii. Dla krakowskiego klubu podpisanie kontraktu z 28-letnim napastnikiem było sporym ryzykiem, bo ten od lat znany jest z lichego zdrowia - otworzy lodówkę i przeziębienie gotowe. Nowak dorobił się nawet przydomku "piłkarz ze szkła". Ale gdy tylko jest w formie, to należy do czołówki ligowych napastników. Póki co nic mu nie dolega, więc... W tym sezonie jego gole dały Cracovii zwycięstwo z Ruchem Chorzów, remis w derbach Krakowa i wyjazdową wygraną z Jagiellonią Białystok. W swoim najlepszym sezonie w ekstraklasie zdobył 10 goli. Już ma połowę.
W piątek piłkarze Widzewa powinni zwrócić na niego szczególną uwagę, bo w przeszłości 28-letni dziś napastnik strzelał gole łódzkiej drużynie. Dwie bramki zdobył w sezonie 2006/2007, a po jednej w sezonach 2007/2008 i 2010/2011. - Na pewno musimy na niego uważać. Gdy tylko jest zdrowy, to bardzo dobry zawodnik - mówi trener Pawlak. - Znamy go dobrze, bo przez lata grał pod nosem, w Bełchatowie i wiemy, jakie ma mocne, a jakie słabe strony. Na pewno to jednak niejedyny ofensywny piłkarz Cracovii, na którego trzeba zwrócić uwagę. Są jeszcze choćby Saidi Ntibazonkiza czy Vladimir Boljević. Nie może być tak, że będziemy patrzeć na Nowaka, a zapomnimy o jego kolegach.
gw.
Czyli dwie bramy wladuje Steblecki.
Rock Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Czyli dwie bramy wladuje Steblecki.
Amen.
Taka prognozę przeprowadzę ja.
5 strat w środku boiska Strausa, 3 kompletnie nieudane zagrania Żytki , 2 Kosanovicza , cydowna parada Pilarza końcami sznurówek , 10% nieskuteczność Viśniakowsów, Co trzecia okazja Nowaka wykorzystana , co 5 Nibgizy, tradycyjny strzał rozpaczy.
Ostatecznie 8:3 dla Widzewa.
Ostatnio idziemy z prądem, a nie jak zwykle pod prąd w ekstraklasie, więc jestem optymistą.
[color=#FF0000]18:00 25.10.2013 Widzew Łódź-Cracovia
T-Mobile Ekstraklasa w necie[/color]
http://45x2.cba.pl/viewtopic.php?t=7455
Kadra Cracovii na mecz z Widzewem:
Pilarz, Perdijić Żytko, Kosanović, [b]Wasiluk[/b], Marciniak, Jaroszyński, Szeliga, Dąbrowski, Zejdler, Żurek, Straus, Steblecki, Ntibazonkiza, Boljević, Kita, Dudzic, Nowak
Ja tylko mam nadzieję, że Straus będzie miał możliwość przyglądania się lepszym kolegom z ławki. Nie ma chłop teraz formy i generalnie chyba z tym faktem nie ma co dyskutować. Wystawiając Go do gry - można tylko zajechać Mu psychikę, a nas przyprawić o litanię kur*.
Ten Wełna jest tak kiepski że nie może konkurować z Wasilukiem? Czy są inne względy wpływające na brak jego osoby w kadrze pierwszego zespołu?
zna ktoś przyczyne nieobecności Budzika ?
kontuzja.
kontuzja
W obecnym sezonie, w barwach Widzewa zagrało już 28 zawodników. W Cracovii 19 (nastąpiła poprawa od wielu kolejek dzięki Przemkowi Kicie)
Na 13 bramek jakie Widzew strzelił w obecnej edycji 10 na swoim stadionie, w tym 7 w II połowie. To może wynikać z mniejszego zmęczenia zawodników (mniej rozegranych meczy poprzez poszczególnych zawodników) Ale również trzeba pamiętać, że na Widzewie też można zdobyć kpl punktów: Widzew-Górnik 0-3, Widzew-Ruch 0-1 czy Widzew-PBB 1-1.(dobry i remis). Głowa do góry, jeżeli mierzymy w górną ósemkę to nie możemy tracić punktów z jedną z najsłabszych drużyn. Jestem dobrej myśli.
Co za idiotyczna teza, że im więcej zawodników występuje tym lepiej?
Jakoś Widzew jest przedostatni, a Cracovia szósta.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)