Wg portalu 2x45, bardzo dobry mecz. Recenzja i ocena zawodników oraz sędziego.
http://www.2x45.com.pl/aktualnosci/22305/znakomite-pasy-dla-takiej-gry-kibice-przychodza-na-stadion-dwa-gole-nowaka-jagiellonia-cracovia-12/
-
-
[WIKTORIA] Jagiellonia - CRACOVIA 1 : 2
Boluś, ciągnij wątki do końca sezonu ;) poprawna gra, jest jakaś ciągłość w tym co pokazują co mecz. Cracovia Pany!
obawiałem się tego meczu, przyznaje i dalej uważam ze Jaga to był dla nas jeden z trudniejszych wyjazdów. Gratulacje jednak dla piłkarzy. Pilarz bardzo pewnie. Mam nadzieję ze Kusia czeka dłuższa przerwa w grze. Znowu najgroźniejsze akcje szły jego stroną, po wejściu Szeligi już nie tak często. Znowu bardzo dobry mecz Marciniaka. Gościu zapiernicza przez 90 minut od jednego pola karnego do drugiego (w efekcie piękna klepka zakończona asystą). Gdyby tylko zawodnik po przeciwnej stronie dorównał poziomem naszemu kapitanowi. Żytko zagrał w tym meczu bardzo poprawnie. Kosanović- jak najszybciej przedłużyć z nim kontrakt. Obecnie jest zawodnikiem bardzo trudnym do przejścia. Straus pierwsza połowa słabiutka, druga lepsza, powoli nabiera rozpędu i zapewne wróci do formy sprzed roku (mam taką nadzieję). Budzik- kapitalny mecz. Godnie zastąpił Danielewicza, dzielił i rządził w środku. Dąbrowski w tym meczu w moim przekonaniu zagrał słabo. Początkowo się gubił. Tracił piłkę tam gdzie nie powinien, głupio faulował. Steblecki- jak już wcześniej napisałem, o jedna kiwkę za dużo. Jeszcze jedna żółta kartka i pauza w następnym meczu. Saidi- mimo 2 bramek na Śląsku uważam że w obecnej Cracovii jest NAJSŁABSZY (chodzi o 1 skład). Jedyne co mu wychodzi to dobra komunikacja z Nowakiem, jednak myślę ze w zimie opuści nasz klub (tak jak Suvorov), obecnie ten chłopak odrabia pańszczyznę. Rozumiem ze dopiero co wraca po kontuzji, ale nie powinien popełniać tak prostych błędów jak chociażby przyjęcie piłki.
Wreszcie nie jesteśmy czerwoną latarnią ligi ! Ile sezonów na to czekaliśmy żeby chociaż być w tym srodku tabeli?
Po dzisiejszym meczu możemy optymistycznie patrzeć w przyszłość :)
rmszar Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ktokolwiek tu się smuci? Ja widzę same głosy
> radości.
W styczniu będziemy się smucić, jak nam inni drużynę rozbiorą :)
WS wycisnął maxa z tych chłopaków,kondycja na 110% ,brawo brawo!
eredin Napisał(a):
> rmszar Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Ktokolwiek tu się smuci? Ja widzę same głosy
> > radości.
>
> W styczniu będziemy się smucić, jak nam inni
> drużynę rozbiorą :)
Drużyny nikt nam nie rozbierze, bo niemal żaden z naszych zawodników nie prezentuje takich umiejętności indywidualnych, aby być łakomym kąskiem dla rywali. Siła nasza tkwi w kolektywie.
Jedno co pewno będzie w styczniu to: BRAK TRANSFERÓW.
piękny mecz z bardzo dobrą drużyną, bo Jaga grała też fajną piłkę. Psychopata pozdrawia "wielbicieli" punktami.
beda transfery, z rezerw do 1ej; Kita, Zurek, Welna :D
radosc wielka, ale nasza gra obronna to czesto banda dzieci we mgle :) stale fragmenty to samo, nie oddalismy znowu strzalu po roznym, wolnym. Jaga wykonuje , pilka spada na glowe ich gracza w GASZCZU naszych (druga polowa),.
Bardzo sie ciesze :) dawno nie widzielismy takiej pilki, a to juz kolejny mecz, a nie wyskok, ale gra obronna przyprawie mnie ciagle o zawal :D
pozytyw jeszcze jeden, mimo braku dwoch podstawowych graczy, wygrywamy na wyjezdzie (3 raz, wtf???) i na dodatek jestesmy zdecydowanie lepsi
dobra, skoncze, bo jeszcze ktos mnie zaprosi do kluby stawotalibow ;) :)
Normalnie w drugiej połowie byłem w szoki. Oglądałem kilka razy Jadźkę "u siebie" i w 2-ej połowie oni WSZYSTKIM nawet Legii potrafili młyny robić.
Tymczasem Staw zmienił taktykę ;) z klepania na swojej połowie przez pierwsze 45min (groziło to kilka razy golem po stratach - zwłaszcza Strausa) ...zrobił klepanie na połowie BabyJagi. Przecie oni w drugiej połowie ledwie kilka razy poważniej nas przycisneli!!!
BRAWO za mecz!
[quote=Kajak]
Nie ma szans na zwycięstwo. My nie potrafimy wygrać nawet jak mamy przewagę. Jedyna szansa to nieprawdopodobne szczęście jak w Lubinie( sznurówki Pilarza, pusta brama) czy Wrocławiu ( kanciaste łby miejscowych piłkarzy), ale limit cudów moim zdaniem już jest wyczerpany.
[/quote]
Kajak jasnowidz...:D
[quote=SaNtO]
ogladam jutro w tv z moją. jak dotąd oglądaliśmy razem w tv ruch i śląska. jest wiecej nadzieja smiling smiley
[/quote]
Nasza nowa maskotka?
Santino... "IdzieIdzie" też poprosze oglądać z kobitką w TV :)
super mecz, ależ udany weekend !
3 x tak :)
Przeżyjmy to jeszcze raz. Filmik
http://ekstraklasa.tv/cracovia-zbila-jage-na-jej-terenie-skrot,360375.html
Mógłby ktos wrzucić na jakis serwer ten skrót? za granica nie smiga
Hropek Napisał:
> Wszedł idiota dudzic i przez niego stracilismy gola.
To jest ponoć moderowane forum
Jakbym to ja moderował to kolo ma tymczasowego bana
czyli tzw wypozdro
Rabarbar_1 Napisał(a):
> Mógłby ktos wrzucić na jakis serwer ten skrót?
> za granica nie smiga
I NIE BEDZIE SMIGAC ...
Co do meczu - milo sie czyta wychwalajace opinie o grze Pasow ...oj milo i to jeszcze lepiej smakuje gdy czyta sie to od ....
" Nie dziwcie się, że ten ostatni wciąż trzyma się bez kontuzji - Cracovia gra tak szybką, ładną, bezkontaktową piłkę, że nawet Dawidowi nie ma kiedy się co stać. Wielką niesprawiedliwością byłoby też napisać, że Jagiellonia była dziś słaba... Nie, to "Pasy" pod względem kultury piłkarskiej wskoczyły trzy poziomy wyżej."
no wlasnie - od kogo ?
z tym niestety trzeba sie zgodzic a niestety dlatego ze czegos takiego nie powinno sie pisac
Meczyk miodzio, już kolejny z rzędu i gdyby nie ta porażka u siebie z Pogonią ! ;) Wielkie brawa chłopaki, wreszcie Was da się oglądać ! :D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)