Sędziuje Paweł Pskit.
Jeszcze nie wygraliśmy meczu, który on sędziował.
Wiec i ta seria musi się skończyć:)
-
-
[10] CRACOVIA - Pogoń Szczecin 0:1
KamilloLce Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Welna?
Na treningu go nie widziałem, podobno dostał wolne (czerwona kartka) .Tak to komentują przy Wielickiej.
klekot
Jak zwykle, kto z nas się myśli okaże się po meczu:)
No nie wiem Astonie czy tak pasuja.
Pogon wedlug mnie ma lepszego trenera, ktory dobrze ich poukladal i po banicji widac ,ze ma potezny ciag i glod sukcesu.To tyle na plus.
Betony tez nie zle graja tyle, ze maja duze skoki formy. Kolejna rzecz - maja wiekszy potencjal kibicowski i infrastrukturalny.
Pogon choc by przez ich stadion nie pasuje do Osemki :)
Ostatnia sprawa - ten "problem " moze rozwiazac......Slask :D
Byle nasi punktowali na poziomie Osemki....
A co będzie, jeżeli jakiś klub dociągnie do końca "rundy zasadniczej", awansuje do ósemki i wycofa się po 31 kolejce? - wiadomo, że po sezonie go przesuną na ostatnie miejsce, więc z punktu widzenia potencjalnego spadkowicza nie ma różnicy.
Ale zakładając hipotetycznie drużynę, która po słabszej jesieni zanotuje świetną wiosnę i zabraknie jej punktu do 8 miejsca - przy podziale punktów mogłaby się nawet włączyć w walkę o puchary - a tu dupa. No i jeszcze 7 meczów zupełnie o nic.
Za nami 9 meczy przy 21 w tym roku. W drużynie Cracovii we wszystkich meczał w pełni (910 min) udział brało 3 zawodników (bez zmian) tj Pilarz, Żytko i Marciniak, a w drużynie Pogoni 4 zawodników tj Janukiewicz, Frączak, Golla i Akahosi.
Cracovia te 9 meczy obsłużyła 18 zawodnikami a Pogoń potrzebowała 21 zawodników. We wszystkich meczach poniżej 910 min ze strony Cracovii wystąpiło 6 zawodników a ze strony Pogoni 8 zawodników. Jak widać z powyższego zestawienia Cracovia mniejszą ilością zawodników obsłużyła te 9 spotkań. Rodzi się pytanie jak długo starczy tym zawodnikom sił i zdrowia. Mniejsza grupa zawodników powoduje lepsze zgranie. Podsumowują powyższe zapewne "diabeł tkwi w szczegółach".Powodzenia, po meczu"wracajcie na tarczy" na Wielicką, tam na Was będziemy (?) czekać.
izbik Napisał(a):
> Betony tez nie zle graja tyle, ze maja duze skoki
> formy.
Dla mnie ta drużyna sportowo jest tak na okolice 10-tego miejsca. Trener też nie powala na kolana swoim warsztatem, delikatnie rzecz ujmując.
> (...)Kolejna rzecz - maja wiekszy potencjal
> kibicowski i infrastrukturalny.
Nie wiem, czy ten "potencjał infrastrukturalny" nie będzie dla nich kiedyś gwoździem do trumny. Ze wszystkich klubów ze stadionami-molochami (pozostałościami po Euro) mają zdecydowanie najniższą frekwencję, nigdy nawet nie zbliżyli się do kompletu, a to powoduje duże problemy z utrzymaniem molocha. Ten stadion NIGDY nie będzie rentowny, a potencjał kibicowski nie jest wcale taki ogromny, choćby ze względu na bliskość konkurencji.
Zresztą choćby na przykładzie Śląska (który ma nieporównywalnie większy potencjał kibicowski) widać, że sama infrastruktura i kibice to nie wszystko :)
> Pogon choc by przez ich stadion nie pasuje do
> Osemki :)
Stadiony nie grają w piłkę.
> Byle nasi punktowali na poziomie Osemki....
O właśnie, i tego się trzymajmy. :)
Jesli beda 4 punkty w najbizszysz 2 meczach bede naprawde zadowolony!!!
A 6 doprowadzi mnie do maxymalnej radosci a wrecz pasaistego orgazmu;)
Musza chlopaki potwierdzic ze 4 punkty z rzeka i jej dupowalzowym sprzymiezencam to nie przypadek.
"Pogon wedlug mnie ma lepszego trenera, ktory dobrze ich poukladal i po banicji widac ,ze ma potezny ciag i glod sukcesu."
Astonie to i powyzszy fragment powinieneś zacytować ,kiedy odniosles sie do trenera betonow.
:)
szuwarek Napisał(a):
> Powodzenia, po
> meczu"wracajcie na tarczy" na Wielicką, tam na
> Was będziemy (?) czekać.
Lepiej gdyby wrócili z tarczą ;)
izbik Napisał(a):
> "Pogon wedlug mnie ma lepszego trenera, ktory
> dobrze ich poukladal i po banicji widac ,ze ma
> potezny ciag i glod sukcesu."
>
> Astonie to i powyzszy fragment powinieneś
> zacytować ,kiedy odniosles sie do trenera
> betonow.
> :)
Ale kiedy trener betonów ma ciągły, wręcz nieustający ciąg do sukcesu, sęk w tym, że brakuje mu umiejętności czysto trenerskich. Sukcesy odnosił tylko w klubach słabych organizacyjnie, gdzie, prawdopodobnie dzięki wrodzonym zdolnościom motywacyjnym, potrafił wykrzesać ze zdesperowanych, słabo opłacanych i nade wszystko, przeciętnych, grajków, nieprzeciętne możliwości.
W większych, stabilniejszych klubach, gdzie odpada element "walki o przetrwanie" i można się skupić w 100% na stronie sportowej, magia tego trenera nie działa. Przypadek? Wątpię.
Edit:
Żeby nie offtopować tak ordynarnie:
Wdowczyk, niezależnie od jego niechlubnej przeszłości (za którą jednak odcierpiał), jest po prostu bardzo dobrym fachowcem (jak na nasze warunki). No i widać, że w czasie dyskwalifikacji nie siedział w fotelu robiąc na drutach.
No i bedzie spokojne na luziku 5-1 a ja tego nie zobaczę na żywo......
Trapez Napisał(a):
> No i bedzie spokojne na luziku 5-1 a ja tego nie
> zobaczę na żywo......
przegramy
Cthulhu Napisał(a):
> szuwarek Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Powodzenia, po
> > meczu"wracajcie na tarczy" na Wielicką, tam na
> > Was będziemy (?) czekać.
>
> Lepiej gdyby wrócili z tarczą ;)
Oczywiście, że masz racje. Zaczynam pisać GŁUPOTY po tym triumfie ze Śląskiem. Czas na przerwę do sobotniego meczu.
ostrożnie z hurra optymizmem. Wygrana z osłabionym Śląskiem nie oznacza, że inni będą się przed nami kłaść. Ważne, żeby nie zmieniać zwycięskiej formacji rozgrywająco-atakującej. Niech Saidi z Budzikiem znowu grają od początku.
a ja się boję o wynik w tym meczu z paru powodów :
- nasza drużyna w dużej ilości oparta jest na młodych kopaczach co powoduje huśtawki formy a jesteśmy po dwóch dobrych meczach
- brak widzów i dopingu może przyspieszyć w/w huśtawkę, nasi nie będą mieli po prostu speeda
- goni w tej Pogoni paru dobrych skośnookich, którzy są dobrzy, naprawdę dobrzy.
- Wdowczyk, uważam go za dobrego, wymagającego szkoleniowca
ja stawiam na remis w tym meczu.
Liczę na 3 punkty, Hej Hej Cracovia!
http://www.weszlo.com/news/16695-Tiki-taka_Stawowego_zatrzyma_rozpedzona_Pogon_
Najgorsze jest to, że obrona, która często pokazuje różne kiksy, jest zdziesiątkowana. A już Szeliga na prawej obronie to największe moje zmartwienie. Oby nie grali tam piłki. Choć i tak Sławuś będzie pierwszym leżącym na murawie.
Oby do przodu!
Nie ma Żytki, obrona zagra na zero z tyłu.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)