To wogóle jakaś patologia.
93 minuta 1-1 w "Świętej Wojnie", wyjście 2-ch grojków na samego bramkarza i nie ma tego w skrócie...
normalnie jaja.
-
-
CRACOVIA - gts 1 : 1
Leesior Napisał(a):
-------------------------------------------------------
>
> Chętnie obejrzałbym powtórkę sytuacji z
> Nowakiem i sytuację Saidiego, ale coś nie ma....
Sytuacja z Nowakiem (bo jak rozumiem chodzi o ewentualny karny) była wczoraj w Lidze plus jako kontrowersja.
Co do samej sytuacji, bliźniaczo podobna do tej po której Legia miała wczoraj karnego.
Biegli obok siebie, był kontakt między nimi, ale za "miękki" żeby gwizdać, w studiu oczywiście orzekli, że dobra decyzja sędziego :)
IMHO nie było karnego, zarówno u nas jak i wczoraj na Legii.
Kto bezpośrednio przed straconym golem bawił się przy końcowej linii naszego pola karnego (bliżej trybuny od Focha) zamiast ją "w kosmos" wystrzelić? Jest to tak naprawde główny winowajca straconej bramki.
Nie , moim zdaniem idąc tym tokiem rozumowania, to głównym winowajcą tej bramki jest Dąbrowski, który tego wybicia nie przejął na przedpolu i generalnie defensywa (w tym znów Dąbrowski), która zostawiła dwa psiaki w tym Chrapka na ich lewej stronie bez obstawy.
Ale będę się upierał, że spalony był. Mam mecz nagrany i oglądałem tą sytuację już chyba 10 razy.
Karnego na Saidim nie było, a na Nowaku Bunoza ewidentnie robi bodiczkę. Wali w Nowaka biodrem bez żadnej intencji przejęcia piłki. Moim zdaniem sytuacja nawet bardziej ewidentna niż te Legii.
Khalid Napisał(a):
> Kto bezpośrednio przed straconym golem bawił
> się przy końcowej linii naszego pola karnego
> (bliżej trybuny od Focha) zamiast ją "w kosmos"
> wystrzelić? Jest to tak naprawde główny
> winowajca straconej bramki.
Chyba Żytko
Na stronie TVP Kraków jest skrót z derbów i sytuacja Saidiego
Khalid Napisał(a):
> Kto bezpośrednio przed straconym golem bawił
> się przy końcowej linii naszego pola karnego
> (bliżej trybuny od Focha) zamiast ją "w kosmos"
> wystrzelić? Jest to tak naprawde główny
> winowajca straconej bramki.
Żytko, pisałem o tym w jego temacie...
Wg portalu 2x45 najlepszy mecz kolejki, to mecz: Cracovia - GTS. Dawid Nowak w "11" Kolejki. Marcin Kuś w antyjedenastce kolejki. Najlepszy sędzia kolejki Szymon Marciniak. UWAGA najgorszy sędzia kolejki to Daniel Stefańczyk (Legia-Górnik), który posędziuje nam najbliższy mecz ze Śląskiem.http://www.2x45.com.pl/aktualnosci/22006/jedenastka-i-antyjedenastka-8-kolejki-ekstraklasy-plus-pare-bonusow/
Trochę z innej, ale też derbowej beczki. W bodajże sobotnim DP, był artykuł zapowiadajacy pojedynek podczas derbów pomiędzy dwoma wychowankami swoich klubów, okraszony tytułem, że to tacy zawodnicy powinni grać w derbach Krakowa. Z jednej strony Steblecki, którego związki od dziecka z Cracovią są oczywiste, a po drugiej stronie Chrapek, urodzony w Jaworznie, który trafił do Wisły w wieku 15 lat i jak sam mówił, wcześniej nic poza oglądnymi transmisjami w TV go z Wisłą nie łączyło. No cóż jakie kluby tacy wychowankowie, a DP jak widać dalej wpisuje się w typową wiślacką propagandę.
zac Napisał(a):
> Trochę z innej, ale też derbowej beczki. W
> bodajże sobotnim DP, był artykuł zapowiadajacy
> pojedynek podczas derbów pomiędzy dwoma
> wychowankami swoich klubów, okraszony tytułem,
> że to tacy zawodnicy powinni grać w derbach
> Krakowa. Z jednej strony Steblecki, którego
> związki od dziecka z Cracovią są oczywiste, a
> po drugiej stronie Chrapek, urodzony w Jaworznie,
> który trafił do Wisły w wieku 15 lat i jak sam
> mówił, wcześniej nic poza oglądnymi
> transmisjami w TV go z Wisłą nie łączyło. No
> cóż jakie kluby tacy wychowankowie, a DP dalej
> wpisuje się w typową wiślacką propagandę.
Miałem okazje prześledzić mecz na video i tam usłyszałem w wypowiedziach Przytuły albo tego drugiego "sprawozdawcę", że Małeckiego też można zaliczyć do Krakusów bo od juniora wychowany w GTS. No większej durnoty to już dawno nie słyszałem. I jeszcze do tego były gracz Cracovii, no po prostu wstyd i jeszcze raz wstyd.
leszeczek Napisał(a):
> Anganie. (...) Drugi mój kamyk do polskiego
> sędziowania, to niepodyktowanie karnego na Nowaku
> w świetle podyktowania karnego dla Legiuni w
> analogicznej sytuacji. Powiedziałbym nawet, że
> nasza sytuacja była bardziej klarowna, bo Bunoza
> wręcz staranował Nowaka, co w Warszawie nie
> było takie wyraźne.
>
Ale co do tego, że karnego w Warszawie być nie powinno, to ja się absolutnie zgadzam, i tam karny to przesada - tu milicjant zdecydowanie ostrzej zaatakował, no ja nie wiem, mnie się wydawało że było to zagranie niezgodne z przepisami, ale wielkich pretensji do sędziego bym nie miał, bo nie takie oczywiste...
Przy okazji: w tych kontrowersjach Ligi + powiedzieli (pan sędzia S.), że u nas nie było, a na Legii był karny? Czy tylko o nas mówili?
Była też sytuacja Legii, pan sędzia S. twierdził, że w sumie by nie gwizdał, uważał ten faul na Ojamie "bardziejszy" od tego na Nowaku, bo wywalczył pozycje i wszedł przed obrońcę.
Tutaj jest cały program:
http://www.youtube.com/watch?v=duIPELI-vhI
Kontrowersja Nowaka od 27 minuty.
Legii od 37 15.
Ogólnie o derbach mówią od 23 30.
Wie ktoś skąd można ściągnąć mecz ?
właśnie, też chętnie ściągnę sobie do kolekcji :)
na http://allgoals.pl/ są całe mecze do pobrania.
http://thepiratebay.sx/torrent/8949457/186WDK.21.09.2013.Cracovia.Wisla.1080p.WEBRip.h264-WARA0D
9 dni później
http://www.dziennikpolski24.pl/pl/region/miasto-krakow/1290426-co-wniesli-kibice.html
Chyba ktoś cisnął policję bo zaczęli się tłumaczyć i wymyślili nowy powód zamknięcia stadionu;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)