do @kibicWisły - nie strasz, nie strasz bo się zesrasz!
Nawet jeśli na murawie przegramy to najważniejsze abyśmy zadali wam jak najcięższe rany. Wasza ławka jest równie, krótkawa jak nasza, więc ubicie wam kilku zawodników w perspektywie długiej rundy osłabi wasze szanse na grę o podium :P
Jedyna nadzieje dla was to to że posędziuje Derby wasz kolego po milicyjnym szalu Małek "Pała" z Zabrza...
[b]CH*** z wynikami CRACOVIO jesteśmy z Wami (!!)[/b]
-
-
CRACOVIA - gts 1 : 1
Wiesz, mnie się zawsze wydawało, że zrzucanie winy za porażkę na sędziego to domena drużyn słabych, ale... no, w sumie to w przypadku Cracovii by się zgadzało.
w.y.p.i.e.r.d.a.l.a.j ubeku
Co oczekiwać od zespołu Naszych dawnych rezerw;], kominują, docinają, ale zawsze będą drudzy ;].
Tajemniczy kibicu, nie wiem czyś z Puław, Płocka czy Sandomierza, no chyba, że oficjalnie przyznajesz, że kibicujesz drużynie najnormalniej w świecie słabej.
Ja to widzę tak. Optymizm roli nie-faworyta można by czerpać, gdyby ubeki byli faworytem miażdżącym także we własnym, milicyjnym mniemaniu. Natomiast, moim zdaniem, będziemy grać z drużyną, która nadal będzie chciała bardzo dużo udowodnić. To jest problem. To jest główna przyczyna, dla której w kwestii mentalnej ten mecz będzie się różnił znacznie od starcia z rzeką Maaskanta.
Jakieś plusy? Ano takie, że żałosna drużyna Pasieki jednak dała radę wygrać, mimo całej bufoniady z drugiej strony Błoń. Różnica poziomów w tym sezonie jednak mniejsza. Gdyby Wojciech wzniósł się na wyżyny swojej charyzmy (moim zdaniem słabej, ale jednak do piłkarzy przemawiającej), to być może pod względem mobilizacji moglibyśmy zbliżyć się do Smudy (a ten ligowe kwestie motywacyjne ma obcykane w małym palcu).
Obserwując mecze sąsiadki od czasu Smudy doszedłem do jednego wniosku (choć wcześniej myślałem inaczej). Paradoksalnie widzę naszą szansę w sytuacji, gdy rzeka zdecyduje się na ostrożną grę z kontry, to przy multum szczęścia i błysku geniuszu naszej defensywy, będziemy mieli szansę dyktować warunki gry. Problem zrodzi się wówczas, gdy zdecydują się na twardą, atletyczną grę (poniekąd taką, jak dziś włączył Zawisza). Sędzia raczej nie będzie gwizdał pod nas, a nasi piłkarze zostaną wtedy dosłownie sponiewierani.
Szykuje się ciężki mecz, gdzie bardzo istotny będzie czynnik kondycyjny i motywacyjny. O ten drugi jestem w miarę spokojny. O ten drugi drżę ze strachu. Bo franz akurat odrobił swoje zadanie domowe. Wątpliwości mam co do pracy Stawa47.
Te buce maja sklad na pudlo ....niestety przeczac o ich zblizajacej sie smierci nie spodziewalem sie ,ze Smuda majac wsparcie bedzie robil takie wyniki.
Sa lepsi, aczkolwiek bede naszym kibicowal wraz z kolegami z calego serca - nie patrzac na to jak sa dobrzy - tak poprostu z Pasiastego fanatycznego serca. Cuda sie zdarzaja, a ,ze widzialem juz je z pare razy -to WIERZE!!!!!
Zapraszam do oglądania
[url=https://www.youtube.com/watch?v=Jy9NqIntZWg]>klik<[/url]
Aston1906 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Trapez Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Coś optymistycznego chciało by się napisać
> > przed tym meczem...
> > Pewnie duża publika będzie..
> >
> > Na tym mój optymizm się wyczerpał ;)
>
> Jakże to tak, tym razem nie będzie 5-1?
Nie kracz, bo wykraczesz....i może to nie być viktoria Cracovii..;)
Skład mają słaby tylko niestety obronę dobrą. No i są obecnie w szczytowej formie. W tym sezonie mieli dotychczas ogromnego farta w meczu ze słabą Koroną, sędzia pomógł im w meczu z Pogonią. Bardzo dobrze zagrali w meczu z Lechem, który nic nie gra i w ostatniej kolejce z Piastem. Faworytem będą oni ale jeśli zagramy podobnie jak z Legią to jestem spokojny o to, że nie przegramy.
Miszczu2007 Napisał(a):
> Skład mają słaby tylko niestety obronę dobrą.
> No i są obecnie w szczytowej formie. W tym
> sezonie mieli dotychczas ogromnego farta w meczu
> ze słabą Koroną, sędzia pomógł im w meczu z
> Pogonią. Bardzo dobrze zagrali w meczu z Lechem,
> który nic nie gra i w ostatniej kolejce z
> Piastem. Faworytem będą oni [b]ale jeśli zagramy
> podobnie jak z Legią to jestem spokojny o to, że
> nie przegramy.[/b]
Entuzjazmu nie podzielam. Jeśli zagramy jak z Legią - czyli wyprowadzanie piłki na własnym polu karnym pod silnym pressingiem - to łomot murowany.
Musi być zdecydowanie więcej zaangażowania a gra jak z Zawiszą tyle że skuteczniejsza.
Wyprowadzanie piłki na własnym polu karnym pod silnym pressingiem to błąd, który trzeba wyeliminować ale myślę, że Stawowy to widzi bo z Zawiszą było tego dużo mniej. W pozostałych aspektach możemy zagrać podobnie jak z Legią tylko skuteczniej i będzie dobrze. Psy nie są jakieś mega skuteczne np Brożek potrzebuje 10 sytuacji żeby strzelić, a w ostatnim meczu wystrzelał się na kilka kolejek :) Legia jest od nich dużo lepsza a jednak przegraliśmy tylko 1:0, a gdybyśmy wykorzystali dwie setki na początku to mecz by inaczej wyglądał. Najważniejsze to agresja, koncentracja i przede wszystkim poprawa skuteczności bo bez tego to żadna taktyka i gra nie pomoże.
KibicWisly Napisał(a):
> Wiesz, mnie się zawsze wydawało, że zrzucanie
> winy za porażkę na sędziego to domena drużyn
> słabych, ale... no, w sumie to w przypadku
> Cracovii by się zgadzało.
mamy w d. upie co ci się ubeku wydaje
KibicWisly Napisał(a):
> Wiesz, mnie się zawsze wydawało, że zrzucanie
> winy za porażkę na sędziego to domena drużyn
> słabych, ale... no, w sumie to w przypadku
> Cracovii by się zgadzało.
Przypomnijmy sobie ubiegłoroczny mecz gts - Legia. No w sumie by się zgadzało.
Dla kundelków: http://www.polskieradio.pl/43/265/Artykul/823542,Po-meczu-Wisla-Legia-zapadla-decyzja-powstanie-galeria-sedziowskich-slaw
Zupełnie nie ma zganiania na sędziego.
W ostatniej dekadzie nie byliśmy ani razu faworytem. Jednak udało się coś ugrać. Derby z 06.11.2011 zapadły mi w pamięć, bo chłopaki naprawdę walczyli. Wynik mógł być inny, jednak skończyło się dość szczęśliwie. Czułem się dumny bo było zwycięstwo, ale też był ogrom walki Pasów. Do tego jeszcze uwidoczniła się gwiazdorska gra gts-u którzy wyszli sobie pobiegać, pokopać i zgarnąć kasę za mecz. Stawiliśmy im wielki opór, mimo że drużyna za Pasieki wtedy była słabiutka. Chyba najsłabsza od wejścia do ekstraklasy pomijając trenerstwo Ulatowskiego. Derby to Derby i wynik zawsze jest otwarty mimo nie najlepszych prognoz. Dużo będzie zależało wg mnie od nastawienia psychicznego naszych, bo z legią nie było wcale źle i można z gts pokusić się choćby o punkt.
>Przypomnijmy sobie ubiegłoroczny mecz gts - Legia. No w sumie by się zgadzało.
Pierwsza bramka dla Legii nie powinna była zostać uznana, co nie jest równoznaczne z obwinianiem sędziego za porażkę. Drużyna, która na swoim stadionie po kilkunastu minutach przegrywa 0:2 (niezależnie od słuszności goli) nie ma prawa zrzucać winy za porażkę na nikogo oprócz samej siebie.
...
Kibicu Wisły - nie masz swojego forum? - jak masz to tam sobie pisz - żegnam
Panowie i panie, nie dyskutujcie z tym szmiesznym człowieczkiem.
Nawet nazwy swojego klubu nie potrafi poprawnie wpisać we własnym nicku.
Zresztą, co mu się dziwić. Kibicuje tylko gdy gts przewodzi w tabeli. W innym razie obraza się i płacze. W zasadzie nawet nie płacze, tylko się obraza i w dupie ma tzw. swój klub.
Nie zrozumie taki kibic sukcesu, ze lepsza choćby okregówka na Cracovii niż liga mistrzów na r22.
Po co odpowiadać i dawać trollowi pożywkę.
Inny mądrala na naszym forum nazywa nasz stadion kauflandem. :D
A mi za każdym razem gdy musze dopłacać kilkaset zł do publicznego przedszkola przypomina sie juz ponad 600mln zł zmarnotrawionych ma budowę stoczni, ktora wypełnia sie w 40% a klub tam grający zostawia kasę w Katowicach i Myślenicach.
Zatem apeluje o ignorowanie ich wpisów a skupienie sie na komentowaniu niezawodnej taktyki pana Wojtka. ;)
pawelski Napisał(a):
> Panowie i panie, nie dyskutujcie z tym szmiesznym
> człowieczkiem.
> Po co odpowiadać i dawać trollowi pożywkę.
>
Pisząc takie posty właśnie dajesz mu pożywkę, tak samo mój post jest taką pożywką i kolejnych osób które wejdą i wpiszą by nie dawać pożywki.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)