3lvis Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nie ma to jak rzeczowa dyskusja. Stacza sie nam to
> forum niestety. Chcialbym zobaczyc jaka to
> odkrywcza taktyke zastosuje dla naszych pilkarzy
> kolejny trener gdy juz Stawowego nie bedzie. Tylu
> ekspertow twierdzi ze bedzie lepiej, ze az chce to
> zobaczyc.
Szanowny kolego, nie zaklinaj rzeczywistości. Piłka to prosta gra jak mawiał pewien trener i w zasadzie są dwa ogólne podejścia do prowadzenia drużyny: albo dobieramy zawodników do taktyki albo taktykę do zawodników. Naszym problemem jest to że nie ma ani jednego ani drugiego. Do taktyki, którą proponuje Wojtek trzeba mieć zawodników zaliczających się do czołówki tej słabej ligi a oni byli nawet za słabi na 1 ligę. I o to są pretensje do WS, że stwierdził iż ma zawodników na pierwszą 8 tabeli i forsuje taktykę do której zawodnicy nie mają umiejętności a tacy jak np. Żytko, Marciniak, Szeliga, Budziński, Dudzic, Nykiel, Wasiluk, Boljevic już tych umiejętności nie nabędą. I w tym jest cały problem. A Wojtek dalej jest uparty i forsuje taktykę, której niektórzy zawodnicy nie są w stanie realizować od ponad roku.
-
-
Zawisza Bydgoszcz - CRACOVIA 2 : 0
3lvisie- po przeczytaniu Twego postu ciśnie mi się na usta: przegrywamy 0:3, ale mamy więcej z gry. Praktycznie każdy mecz można tak skwitować: gdyby tylko ten strzelił, jakby tylko tamten to obronił itp. itd.
Co do trenera, to po uzyskaniu szwajcarskiej perspektywy, choć nieco bardziej na południe, przewiduję, że do derbów nic się nie zmieni. Nawet do końca rundy i kawałka rundy wiosennej. Nie za bardzo jest bowiem na kogo.
Nie ma na kogo wymienić Stawowego zważywszy na to że trener zarabia marne 15 tys. zł miesięcznie.. Żaden szanujący się menadzer nie przyjdzie pracować za takie pieniądze,więc już czuje kto by był następcą jakiś Płatek,Ulatowski,Pasieka czy inne trenerskie dno.Cracovia Stawowego czasami mnie zachwyca a czasami tak wkurwia że nie mam ochoty na nią patrzeć,są momenty gry zajebistej a są gry chujowej.Gdyby wyjeb@ć "trenera" od przygotowania fizycznego i poprawić kilka fatalnych nawyków w naszej grze i co najważniejsze Wzmocnić kurw@ zespół,bo co okienko przychodzą jakieś piłkarskie ochłapy których nikt już nie chce,było by naprawde dobrze.Grać tak jak na jesień 2012 gdy w 1 meczu PP z Zawiszą w Bydgoszczy piłkarsko ich Cracovia zmiotła,to samo w lidze,niemal wszystkie mecze u sieb ie wygrane,twierdza na Kałuży,a od wiosny wszystko się posypało.Gra nie wygląda już tak dobrze,zawodnicy są bez formy.Nie wiem dlaczego,czyżby to jakiś błąd w mikrocyklu? :D naprawde Panowie wczoraj byłem za pogonieniem Stawa ale jak usłyszałem info że zarabia 15 tys. to zrozumiałem ze z takim budzetem nic lepszego nas nie czeka.
boniekKrK Napisał(a):
Panowie wczoraj byłem za pogonieniem
> Stawa ale jak usłyszałem info że zarabia 15
> tys. to zrozumiałem ze z takim budzetem nic
> lepszego nas nie czeka.
i na tym bym zakończył nagonkę na trenera i zawodników.
sytuacja w klubie, balans na krawędzi pierwszej i drugiej ligi jest pod pełną, szwajcarską kontrolą.
Moze sie mylę ale wydaje mi się że 15 tyś to wiecej niż 0 czy też 5 lub 10. Myślę że jest wielu trenerów w Polsce i poza Polską, którzy chętnie za takie pieniądze bedą pracować. Kto znał wcześniej Ojrzyńskiego, Brosza, Skowronka, Skorżę, Probierza - myślicie ze od razu pracowali za 30, 40 tysięcy. Czy Nawałka kiedyś miał 20 tysięcy w Sandecji? A teraz kluby się o niego biją. Problemem jest to ze nie potrafimy takich obiecujących trenerów jak rowniez zawodników wyszukiwać. Czy Robert Kasperczyk w II lidze w Podbeskidziu zarabiał 30 tys ? Więc moim zdaniem nawet za 15 tys można wyszukać lepszego trenera niż WS.
ino 15 tysięcy za takie coś?
jestem zdumiony ze nie było go razem z Guzem i Dudą w warsiawce
Na murawie wczorajszego meczu w drużynie Cracovii wybiegło 10 zawodników, którzy byli uczestnikami przegranego meczu 3-1 z maja br., a w drużynie Zawiszy (aż-tylko) 7 zawodników. I to powinno dać odpowiedż gdzie tkwi słabość naszej drużyny.
Pasiak64 ma rację można kogoś ciekawego na pewno znaleźć. Jeżeli będziemy tak myśleć to spokojnie WS może nas prowadzić jeszcze 100 lat, bo jest ani drogi, ani tani.
Ps w sumie nie rozumie tej polityki, trener ma pod sobą piłkarzy którzy zarabiają z 200 tys na miesiąc lub więcej, wiec trzebadobrze trenerowi zapłacić, aby nad tym wszystkim odpowiednio zapanował.
A nad nimi wszystkimi jest ktoś kto wyciąga bańkę miesięcznie i gówno z tego wszystkiego
Trzeba przy zmianie trenera patrzec kto się tą zmianą zajmie,będzie to Burlikowski a jego faworytem jest Hajto.Był nawet u nas na jakims meczu w lozy Vip,być moze bedą się o niego po kilki latach w Cracovii bili a być może zaliczy zjazd po równi pochyłej jak Pasieka,Ulatowski czy Płatek.Napewno skończyła by sie zabawa w przedszkole z chłopcami,dostali by ostro w pizde,gwiazdeczki bez formy skonczyly by w 2 druzynie ale jakbysmy wygladali pilkarsko tego nie wiem,ciezko to przewidziec.Niemiecka szkoła mówi wam to coś,to ulubiony kierunek Majewskiego-Filipiaka-Burlikowskiego wiec nie trudno rozkminic kto zasiadzie na lawce trenerskiej za Stawowego.
Filmik z najciekawszymi akcjami meczu oraz ocena zawodników wg portalu 2x45
http://www.2x45.com.pl/aktualnosci/21783/vasco-znow-strzela-super-gol-ziajki-przelamanie-gospodarzy-zawisza-bydgoszcz-cracovia-20-video/
Obejrzałem skrót.
Nieźle Bojlevic, Nowak i Dudzic swoje sytuacje zmarnowali. Przy golu na 1:0 chyba nie było spalonego, ale sytuacji z odgwizdanymi na naszą niekorzyść spalonymi w skrócie nie ma.
Te powtórki, które były w czasie meczu, pokazywały, że w dwóch sytuacjach dla Cracovii spalonego raczej nie należało gwizdać. W drugiej połowie. Pierwsza, to gdy Nowak wychodził sam na sam - sędzia liniowy podniósł chorągiewkę gdy Nowak już był koło pola karnego, z dużym opóźnieniem, jakoś to próowali tłumaczyć komentatorzy, ale tam należało to podnieść od razu, Nowak był jedyny który do tego szedł. Na powtórce było widac, byli idealnie w linii, podobno zgodnie z duchem gry takie sytuacje się puszcza... Inna rzecz, że my mamy powtórki, a sędzia liniowy musi podjąc decyzję.. Byli idealnie równo. Podobnie Marciniak przy tym co strzelił lobem głową - też byli idealnie równo, w linii.
A sędzia główny sędziował moim zdaniem bardzo dobrze.
Mecz w naszym wykonaniu całkiem niezły. Cieszy coraz więcej posyłanych piłek prostopadłych. Okazji stwarzamy sobie sporo, wystarczyło wykorzystać sam na sam te co mieliśmy i wynik byłby całkiem inny. Dodatkowo sędziowanie słabe, nie było spalonego jak Nowak wychodził sam na sam i przy golu Marciniaka!
Z każdym meczem widac lepszą jakość w grze i to cieszy. W derbach pojedziemy z kundlami, a potem będzie już z górki.
Ja jestem przygotowany na dwa wpier dole w nastepnych dwoch meczach.
Punkty dopiero zdobedziemy z Pogonia kiedy Wojtek bedzie mial noz na gardle i znow bedzie gral o swoj stolek!!
Kazdy punkt zdobyty w dwoch nastepnych meczach bedzie sukcesem i to duzym!!
raf_jedynka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Fakty są takie że chłopaki scipili na maksa.
>
> Tez mnie wkurza ze nie ma w tym naszym klepaniu
> błysku
> ale nie da się powiedziec ze nie stworzylo to
> sytuacji bo mieliśmy okazje
> tylko zabrakło jakości (czyli umiejetnosci
> indywidualnych)
>
> Stawowy nie strzeli za Boljevica, Marciniaka czy
> Dudzica
Kolegów "piłkarzy " wymienionych powyżej należy wysłać do II drużyny i zacząć dawać szanse innym najlepiej młodym zdolnym.....
Pawlus17 napisał:[i]Mecz w naszym wykonaniu całkiem niezły.[/i]
Nie zaklinaj rzeczywistości.... :Z
......tak z innej beczki VIL - RMA - jednego podania nie było do bramkarza :)
Ciesze się że niektórzy obiektywnie zauważyli że zagralismy przyzwoity mecz mając pomoc w rezerwowym składzie, ba stworzyliśmy bduzo sytuacji w tym 3 sam na sam i pełna zgoda w obu sytuacjach nie było spalonego...zabrakło umiejętnosci techniczno-taktycznych niektórym zawodnikom...nawet Nowak w sytuacji sam na sam podjął złą decyzję i kiwał na tę stronę co Kaczmar czekał zamiast strzelać po długim...ale cieszy że Zejdler dwa razy zagrał mu kapitalne prostopadłe piłki...mieliśmy na to sytuacji aby wygrac ten mecz !
napisze jeszcze raz że w Zawiszy w II połowie wszedł na zmianę gość co rozegrał w portugalskiej eklasie 50 meczy a u nas...Bartek Dudzic
Idiotyczne wypowiedzi Wąsa i jego słabe strony nie powinny nam przesłaniać faktu iż problemem Cracovii nie jest Trener tylko brak zawodników na poziomie eklasy...a to że w składzie ze Stebleckim, Boljevicem, Dąbrosiem, Jaroszyńskim,bezproduktywnym Saidim, cieniutkim Marciniakiem, parą stoperów Żytko-Kosanović mamy tyle punktów to jest sukces Wąsa a nie jego wina i czy porażka...
Dzisiaj jestesmy jednym z ewidentnych kandydatów do spadku....i moim zdaniem żaden trener tu nie pomoże jak nie będzie miał ZAWODNIKÓW, a wołanie aby młodzi grali to jest samobójstwo w naszej sytuacji kadrowej...
I wszystko byłoby dobrze klekocie, gdyby nie to, że trrener stwierdził, że [b]ma tych zawodników[/b]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)