http://www.youtube.com/watch?v=1dNV9QLn6vo&feature=share wierze w powtórke , kurwa wierze !
-
-
KS CRACOVIA - Legia Warszawa 0 : 1
tak z ciekawości zapytam ...
to coś co wisiało "do góry kolami" u nas na młynie to co to było?
bo dla mnie barwówka malinowych nosów z naszytym herbem cwelki ...
kolejność kolorów się komuś pomyliła ...
trza było isć na mecz donie gdzie jest juice
Cracovia rozegrał w"miarę przyzwoity" mecz, ale Legia jej nie pozwoliła na więcej.
Legia prawdopodobnie dałaby sobie z nami radę, ale Gil ewidentnie pilnował by jej się krzywda nie stała. Patologia od kilkudziesięciu lat, a efekty w pucharach.
Jak się ma takie 2 sytuacje jak na początku, to z tego musi być bramka. Po jakiego chuja ten Danielewicz przyjmował tą piłkę, brakuje nawyku (a może umiejetnosci) , że takie zagrania trzeba kończyć strzałem na bramę bez przyjęcia !!!! Zwycięstwo Legii zasłużone, bo była dryżyną na pewno w przekroju całego meczu lepszą, ale kto wie jakby było , gdyby Nowak albo Danielewicz wykorzystali swoje szanse. Natomiast to co grał dzisiaj Kuś to woła o pomstę do nieba, ja rozumiem , że Jaroszyński dlatego zszedł bo miał już żółtą kartkę , ale w nastepnych meczach proszę dalej stawiać na niego, a nie na beznadziejnego Kusia, który dzisiaj osłabił w 2 połowie drużynę.
Oj bez Edgara nie ma kto wjechać w tą obrone. Myślałem, że chociaż Saidiemu sie uda ale jest daleki od formy.
Nasz problem to nie tylko Kuś, ale i Marciniak. Mamy dwóch beznadziejnie słabych bocznych obrońców, którzy w dodatku niewiele wnoszą w poczynania ofensywne. Dlatego też na ich tle bardzo dobrze wypada Jaroszyński, i to pomimo tremy i braku pewności i ogrania. Może dobrym pomysłem byłby Żytko na prawej stronie.
Ogólnie mecz nie był zły. Momentami niektóre wymiany piłki i wreszcie dość szybkie przenoszenie akcji do przodu robiły wrażenie. Wiodać postęp, oby tak dalej. Ten sezon jest na spokojne budowanie stylu drużyny, dlatego nie ma co się przejmować pojedynczymi wpadkami. Spokojniepracować i wprowadzać młodych graczy do drużyny.
Zimą obowiązkowo 2 naprawdę dobre transfery do obrony.
no Kuś drewniany jest cos ,
brawa dla Jaroszynskiego ,ma dopiero 19 lat
zal dwoch sytuacji z poczatku, pewnie mecz ulozyl by sie zupelnie inaczej
no coz, walki nie brakowalo, moze umiejetnosci, nie bylo zle jak na tle mistrza polski
my mamy inny cel oni inny , remis bralem w ciemno ale nie udalo sie.
my dopiero budujemy silny zespol.
Mecz przyzwoity i dało się oglądać! ;)
Technicznie odstawaliśmy niestety,szybkościowo takze....Boczni obrońcy pilnie poszukiwani....
Nie moze być tak,że TYLKO JEDEN strzał celny oddany w ciągu 90 minut!
Nadrabialiśmy ambicją i chęcią gry do przodu.Bardzo dobry mecz Seby!
Super 20 min..najlepszy na boisku Kosa ,nieźle Danielewicz i Dąbrowski ,Nowak musiał to trafić ,Kus,Dudzic -ława, Steblecki -super podanie do Nowaka ale mnóstwo strat,przepychają go jak małe dziecko ,brak sił w 2 poł.-z ta kadra to póki co przesada,Pilarz przy próbie wybicia piłki prawie by sam sobie strzelił bramke .
Wstydu nie przynieśli.
Widać było jednak ,że piłkarska różnica do Legii zdrowa jest ale przy odrobinie szczęścia
(np. Nowak i Danielewicz strzelają swoje "100i") można było dobry wynik zrobić.
a i dwa słowa o sędzim...
Jak pewien stary Pasiak po meczu mi powiedział:
"Bardzo profesjonalnie :D , daleko od bramki , pilnował wyniku w ostatnich 10 minutach"
opinia moim zdaniem uzasadniona.
Pomimo przegranej naprawdę dobra postawa. Szkoda sytuacji z początku, tragedii nie było. :)
Może na stadionie po meczu jeszcze powinni zaśpiewać " Polacy ( Kibice) nic się nie stało"? za takie niewykorzystane 100 % sytuacje na kolejnym z wielu meczów i bezsensownej stracie punktów. w Gdańsku 3 punkty pewne gdyby się postarali, dzisiaj również 3 punkty gdyby się postarali.Trener Stawowy to święty człowiek. Powinien kopnąć ich wszystkich w CZTERY litery tych patałachów i zająć się szkoleniem młodych piłkarzy chętnych do gry a nie tymi niby piłkarzami którzy patrzą tylko na kasę a nie na grę i nie trafiają z kilku metrów w światło bramki . To kpina w Ekstraklasie takich sytuacji nie wykorzystywać. Jedyny któremu zalerzy na dobrej grze to STEBLECKI , i jemu należy się szacunek , a resztę do pracy do kopalni wysłać lewusów na rok ,to przekonaliby się co to znaczy zapracować na 1000 zł. a co dopiero na kilka lub kilkadziesiąt tysięcy złotych. Ile lat można być wyrozumiałym kibicem. Tacy którzy nie trafiają z kilku metrów w światło bramki ,to nie nadają się nawet do A klasy. Może są przemęczeni biedaczki i mecze ligowe powinny się odbywać raz w miesiącu ? a w przerwach powinni odpoczywać w Luxusowych kurortach na koszt kibiców ? Weszli do Ekstraklasy po bandzie a nie za dobrą grę, i teraz są efekty tego.
To był najlepszy nasz mecz w tym sezonie. Decyzje o posadzeniu na ławce Strausa, Bojlevica i Kusia słuszne. Bardzo dobra gra Kosy. Nasza największa słabość to boczni obrońcy, choć z Jaroszynskiego może będą ludzie. Nowak powinien był strzelić, ale większe pretensje można mieć do Danielewicza. Nie rozumiem czemu Kosanovic i Bojlevic zatracili umiejętność strzelania bramek z wolnych - tego akurat nie można tłumaczyc różnicą z 1 ligą.
rychukrak
Wyluzuj chłopie. Grałeś kiedyś w piłkę?
Chyba nie, pieprzysz tu jak potłuczony, podczas gdy zagrali dzis naprawdę niezłe spotkanie. Niestety nawet super snajper nie każdą 100 wykorzysta. Jak masz takie kawałki tu wstawiać to radzę przemyśleć sens aktywności na Forum.
Danielewicz, myślałem że stać go na więcej.. Dużo strat, nie rwał gry do przodu, być może brakło dziś Strausa.. Ogólnie cieszę się że Szeliga na ławce, a Dąbrowski i Danielewicz odpowiadają za grę defensywną w środku pola. Saidi nabrał sporo siły ! Mam nadzieję że ten mecz to jego powrót! Trochę słabe przygotowanie fizyczne drużyny (pojedynki w bark w bark)
Trudno mieć do chłopców jakieś wielkie pretensje, ale mi żal ze nie mamy drużyny która by była w stanie zagrać wyrównany mecz z takimi czereśniakami. Jarząbek Ojama narobił zamieszania a surowy jest jak 150.
A ty pewnie myślałeś że forum jest tylko dla tych co oglądają mecze przez różowe okulary ? A jeśli to ciebie interesuje , to ja Cracovi kibicuję od 40 lat. Coś jeszcze na ten temat ?
rychukrak Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A ty pewnie myślałeś że forum jest tylko dla
> tych co oglądają mecze przez różowe okulary ?
> A jeśli to ciebie interesuje , to ja Cracovi
> kibicuję od 40 lat. Coś jeszcze na ten temat ?
Nikogo nie interesuje ile lat Cracovii kibicujesz. Ja od 3 lat i jakie to ma znaczenie? Starali się, mieli okazje nie wykorzystali, mówi się trudno. Mecz dało się oglądać, widać progres a nie regres. Z pasiackim pozdrowieniem:)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)