boleknh Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Brać Ojrzyńskiego będziemy napierd....ć
> łokciami ,kosić po nogach i walić piłke do
> przodu bo a może uda się coś strzelić,pełne
> trybuny przyjdą oglądać takie widowisko,,w
> końcu super trener w ostatnich dwóch sezonach 8
> i 13 miejsce z Koroną!
? o czym ty piszesz czlowieku 2012/2013 11 miejsce 2011/2012 5 z jakim skladem i jakimi transferami korona ze swoim budzetem juz dawno powinna spasc i grac o utrzymanie? Po zajeciu 5 miejsca ktos ich jakos strasznie obkupil z mlodych zdolnych pilkarzy? Chyba raczej nie bo takowych nie bylo tylko ten sam szrot co roku, tylko wpoil im walke a to w polskiej lidze wystarczy.
-
-
Giełda trenerów
Lekki Off top : Korona w takim potencjale jak My? Przecież Stano jest lepszy o Żytki i Kosnovica a Golański lepszy od Marciniaka i Kusia,a Jovanović słabszy od Szeligi? A może Steblecki jest lepszy od Kiełba? Korzym I Gołębiewski to poziom Nowaka Może mamy jednego zawodnika lepszego Bernhardta i tyle.Zejdźcie na ziemie.Ojrzyński z Cracovią nie zrobi wyniku,bo Steblecki np nie umie grać fizycznie i nie potrafi umierać za Cracovie na boisku!
patrząc na to, kto jest wolny, kilka nazwisk jest oczywistych:
Ojrzyński - jestem na nie. słaby początek ligi, beznadziejne wyniki na wyjazdach w ubiegłym sezonie. ogólnie za jego kadencji Korona zajmowała ósme miejsce w lidze - czy to jest powyżej potencjału? nie wiem. pamiętam że Koronę typowano do spadku w 2011 r., a zagrali dużo lepiej, ale jednak klub znalazł się na garnuszku miasta i uniknięto finansowej zapaści. a własnie przez finanse, jeśli dobrze pamietam, typowano ich do spadku. bo piłkarzy Ojrzyński miał średnich, ani nie wybitnych, ani nie inwalidów. jasne, wycisnął z nich w pierwszym sezonie maxa, ale w drugim już tak rózowo nie było. Korona i Ojrzyński jechała na opinii. trener robił swoje, raz lepiej, raz gorzej. nie sądzę, że to byłby krok w przód w porównaniu ze Stawowym.
mówi się o charakterze Korony - fajnie, że walczą, fajnie, że jest team-spirit. ale u nas też jest team-spirit. a do tej pory Ojrzyński miał do czynienia z twardzielami, i nie wiadomo, jak by mu się układała współpraca z płaczliwymi chłopcami, sierotami po WSie. to byłoby pewne ryzyko. ponadto - nie przepadam za trenerami, którzy odchodząc osierocają drużynę, zbytnio przywiązują do siebie grajków. a taka sytuacja ma chyba miejsce w Kielcach.
Hapal - w Lubinie zdecydowanie poniżej potencjału. do tego, jeśli dobrze pamiętam, był najlepiej opłacanym trenerem w ekstraklasie. CV ma obiecujące, ale w Lubinie się nie sprawdził. czy to tylko kwestia otoczenia lubińskiego? nie wiadomo, jednak zatrudnienie go to ryzyko/
Skorża - gdy podziękowano Białasowi, na rynku były do wzięcia trzy głośnie nazwiska. padło na Majewskiego (który zrobił najlepszy wynik od wielu dekad), ale historia pokazała, że dwaj pozostali zrobili jeszcze lepsze wyniki. Michniewicz zdobył majstra, a Skorża Puchar Polski. potem Skorża potwierdził, że w innym [s]klubie[/s] towarzystwie też sobie daje radę. Legia nieco go może przerosła, ale nie jego jednego. podsumowując, żałowałem, że wtedy go nie wzięliśmy (choć wówczas nie byłem do niego przekonany, teraz już jestem). byłbym na tak. pytanie o finanse, bo chyba jest przyzwyczajony do pokaźnych przelewów na konto.
poza tym, gdybym miał sugerować nazwisko trenera, to wskazałbym na Podolińskiego, o ile jest do wyjęcia z Dolcanu.
Radolski to teraz raczej nierealna propozycja.
aha, no i oczywiście gdyby Rohacek polecił kogoś ze swoich stron, to bym był więcej niż zainteresowany. i trzymałbym kciuki, by nie skończył jak Hapal.
edit: @Nesta: każdy trener, który ma jakieś pojęcie o grze obronnej i dopuszcza do siebie myśl o dostosowaniu taktyki do rywala [b]poprawi[/b] naszą grę, o ile nie rozpieprzy nieźle funkcjonującego ataku, gdzie sprawy wyglądają nieźle (choć np. do poprawy wykorzystanie Nowaka, który bardzo dobrze czuje linię spalonego, a koledzy mu za rzadko zagrywają prostopadłe piłki).
Ojrzyński, Hajto, Hapal - totalna porażka. Już wolę wąsa.
Skorża jak słusznie wspomniał Knur, byłby ok, gdyby nie jego umiłowanie do zer na koncie.
... a Stawowy to myślicie za frytki pracuje?
boleknh Napisał(a):
> Lekki Off top : Korona w takim potencjale jak My?
> Przecież Stano jest lepszy o Żytki i Kosnovica a
> Golański lepszy od Marciniaka i Kusia,a
> Jovanović słabszy od Szeligi? A może Steblecki
> jest lepszy od Kiełba? Korzym I Gołębiewski to
> poziom Nowaka Może mamy jednego zawodnika
> lepszego Bernhardta i tyle.Zejdźcie na
> ziemie.Ojrzyński z Cracovią nie zrobi wyniku,bo
> Steblecki np nie umie grać fizycznie i nie
> potrafi umierać za Cracovie na boisku!
Masz racje, nie jestem za tym by ojrzynski zostal trenerem tylko pokazuje ze zrobil dobra robote w koronie z tym budzetem i zawodnikami o ktorych tak dobrze nie bylo slychac przed przyjsciem ojrzynskiego. Skorza ? Nie wiem zawsze mi sie kojarzyl uglaskanym chlopaczkiem wydaje mi sie ze w calej swojej karierze mial wiecej szczescie niz umiejetnosci. wisla czy legia zawsze mialy sklad i aspiracje na mistrza wiec trudno powiedziec co on jest wart. Choc w tym momencie nie ma za wielkiego wyboru. Byle nie pan Hajto ;]
Dać szanse Góreckiemu!!!
Ojrzyński, Podoliński, Skorża
knur
Jeśli chodzi o Ojrzyńskiego to widział bym go ale trzeba mu ściągnąć zawodników, na moje oko trzech-stopera, defensywnego pom. i napastnika.
Kiedy ostatnio trener Cracovii, który pracuje z młodzieżą dostał szansę prowadzenia seniorskiej Cracovii, ja nie pamiętam. Dobrą opcją by był Górecki.
zubereg Napisał(a):
> Ojrzyński, Podoliński, Skorża
> knur
> Jeśli chodzi o Ojrzyńskiego to widział bym go
> ale trzeba mu ściągnąć zawodników, na moje
> oko trzech-stopera, defensywnego pom. i
> napastnika
To ja w takim.razie widze u nas Stawowego tylko trzeba mu jeszcze kupic w/w zawodnikow. Kurwa zelazna logika. Niech przyjdzie Wasz turbo kozak trener i pokaze jak sie gra tym co teraz ma stawowy jak jest taki dobry.
Peterps Napisał(a):
> zubereg Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Ojrzyński, Podoliński, Skorża
> > knur
> > Jeśli chodzi o Ojrzyńskiego to widział bym
> go
> > ale trzeba mu ściągnąć zawodników, na moje
> > oko trzech-stopera, defensywnego pom. i
> > napastnika
>
> To ja w takim.razie widze u nas Stawowego tylko
> trzeba mu jeszcze kupic w/w zawodnikow. @#$%&
> zelazna logika. [b]Niech przyjdzie Wasz turbo kozak
> trener i pokaze jak sie gra tym co teraz ma
> stawowy jak jest taki dobry.[/b]
aaaa.... czyli to nie Stawowy "zbudował" sobie drużynę? Gra tymi, którymi musi, bo mu narzucono?
Stawowy miał na budowę drużyny ponad rok, trzy okienka/okresy przygotowawcze... dasz tyle samo następcy zanim napiszesz "a nie mówiłem"?
DiegoKSC Napisał(a):
> Ojrzyński, Hajto, Hapal - totalna porażka. Już
> wolę wąsa.
>
> Skorża jak słusznie wspomniał Knur, byłby ok,
> gdyby nie jego umiłowanie do zer na koncie.
A ile obecnie zer wpływa na konto Skorży?
O ile się orientuję co miesiąc jedno, ale mogę się mylić.
widze ze dla niektorych odejscie Stawowego to jak osobista porazka
smieszne
Leszeczku, być może ale pobyt w ciepłych krajach a wcześniej w gts i cwelce przyzwyczaił go do dobrych uposażeń, raczej niewykonalnych w przypadku Cracovii.
Czy mógłby ktoś napisać dlaczgo Podoliński, bo tam w Dolcanie to zdajesie młodzież na dorobku zapi.erd.dala. Ot cała filozofia lub się nie oriętuję.
Peterps
WS po awansie powiedział ze nie chce żadnych wzmocnień. Doszło do 11 dwóch piłkarzy bo dwóch mu zwolnił klub-Zielińskiego i Puzigacę. Inaczej być teraz oglądał Zielińskiego w ataku. Bredni które opowiada WS o Żytce nawet nie będę cytować bo " jaki jest koń każdy widzi".
Trzeba nam treenra który widzi ze drużyna ma braki i trzeba je uzupełnić.
Nie dam DSS bo niby czemu mam dac? Przypomniec Ci co bylo rok temu w 1 lidze po kilku kolejkach? Stawowy mial czysta karte u czesci tego forum? Stawowy zrobil z tych miernot pilkarskich ktora wlasciwie 3 lata z rzedu spadala z ekstraklasy az w koncu jej sie udalo druzyne ktora awansowala, tylko tyle i az tyle. A co do transferow to ich nigdy nie bylo i nie bedzie. Ostatnim trenerem ktory chcial stworzyc wlasna koncepcyjna druzyne byl Orest wiadomo czym sie to skonczylo.
Hapal,Hajto - Nie
KTOŚ OD MŁODZIEŻY, KTOŚ KTO ZBUDUJE DRUŻYNE OD PODSTAW A NIE NAKUPI NAJEMNIKÓW LUB MARCINIAKÓW .
skorża....hmmmm czy to chodzi o tego fachowca który nie tak dawno z Legią naszpikowaną gwiazdami przep...ł na finiszu mistrzostwo Polski którego tym składem przegrać nie mógł ?? z ostatnich 8 meczów Legia chyba 1 wygrała...to ma być ten fachowiec....co do Hajty - gdyby to miał być następca Stawowego to oznaczałoby to że Filipiak jest albo niezrównoważony psychicznie albo jest piątą kolumną gts wisła w Cracovii , Ojrzyński - jak mu szło w Rakowie Częstochowa i Odrze Wodzisław ?? jeśli zwalaniać w ogóle Stawowego - a niestety chyba nadeszła pora bo gość jest niereformowalny - to oczywiscie najlepszy czas bo jest przerwa w lidze i nowy trener ma okazję popracować spokojnie z drużyną - ale jedyne rozsądne wyjście to sprowadzenie kogoś z zagranicy , zupełnie inną sprawą jest kadra....bo ja nie wierzę że bez ściągnięcia dobrych obrońców coś tu się da znacząco zmienić - po prostu z gów...bata nie ukręcisz
Może w końcu Kita dostanie szansę przy innym trenerze, lub młodych się będzie powoli do drużyny wprowadzać dając im do grania chociażby ogony.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)