byl rykoszet, pilka otarla sie o kolano obroncy i zmylila Gliwe
radze zobaczyc dokladnie powtorki
-
-
Zagłębie Lubin - CRACOVIA 0 : 1
dupa jasia. piłka faktycznie zakręciła lekko tuż przed Gliwą. zdarza się
Mam nadzieje że Saidi jebnie brameczke w meczu z ległą i bedzie kołyska :)
Pozdro dla osób wracających autokarem :D
Wynik super,ale znowu niepewna gra w obronie.Zastanawiam się co się musi stać żeby Marciniak usiadł w końcu na ławce.
Bucky Nome Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Wypada (tym razem) pochwalić WS'a za zmiany, dla
> obserwatorów meczu wręcz oczywiste, i należy
> się cieszyć, że Władek i Rok nie byli trzymani
> na placu ponad miarę. Zmiana Jaroszyńskiego na
> Szeligę mogła wynikać z obawy o brak
> doświadczenia w utrzymaniu wyniku a nie cechy
> piłkarskie, czy aktualną formę.
Tak jest. Uważam, że zmiany były bardzo dobre. ściągnięcie Boljevica i Straussa na Dudzica i Budzińskiego oczywiste (uważam zresztą, że to nie Budziński zasługuje na miano "etatowego zmiennika" ale Dudzic - ze swoją szybkością wchodzi na podmęczonego rywala... Natomiasy naprawdę wysokiej klasy była zmiana Jaroszyńskiego na Szeligę. Jaroszyski to młody chłopak, debiut, po raz pierwszy w 18 i od razu w pierwszym składzie, rozegrał dobry mecz i to obrońca. Wynik 1:0, jeszcze by mu się coś przytrafiło, jakiś kiks, i to od razy psuje dobiut i wpływa na pilkarza... W tym momencie potrzbne doświadczenia, a Szeliga to doświadczony piłkarz. I dobrze wykonujący grę obronną. Oczywiście, pamiętam w szczególności Lechię, ale należało liczyć na to, że tanmta branmka go czegoś nauczyła - przynajmniej na jakiś czas...
Zmiana Jaroszyńskiego na Szeligę podyktowana problemami żołądkowymi młodego obrońcy! Debiut w ekstraklasie to spory stres! :)
Hropek Napisał(a):
> Mam nadzieje że Saidi jebnie brameczke w meczu z
> ległą i bedzie kołyska :)
>
> Pozdro dla osób wracających autokarem :D
haha kołyska i wynik 1:3 :D nie chcę demonizować Legii, bo to nie jakieś cudo piłkarskie, ale grając naszą szczęśliwą piłkę... resztę sobie dopiszcie :)
PS. Żeby tylko miał szczęście w derbach. Niech z Legia będzie co ma być.
Wkoncu wygrana na wyjezdzie i zero z tylu:) gra Jaroszynskiego mi sie podobala;) pozdrowienia dla wracajacych wesolym autokarem ;-)
Trapez Napisał(a):
> Ciekawe które miejsce da nam 7 pkt po tym meczu..
> i ile bramek nastrzelają ? ....pewnie z 5..;)
Na razie 6-te razem z Jagiellonią! :)
Gratuluję przedmeczowego optymizmu i trafnej prognozy!
:)
Kajak Napisał(a):
> Ja to widzę tak, pożegnalny występ pseudo
> trenera będzie maił następujący przebieg;
> Z dobrymi zespołami tracimy 3 bramki ze słabymi
> 1, Zagłębie jest przeciętne wiec stracimy tylko
> 2. W ofensywie ze wszystkich trzech akcji
> jesteśmy w stanie ustrzelić jedna bramkę , lub
> żadnej.Ostateczny wynik 2:1 lub 2:0. Przykro mi.
Mnie również przykro,a jaki wynik prognozujesz z Legią? :)
Rozstrzygnięty.
Z osiemnastki meczowej na meczu w Lubinie znależli się:" połamany" Edziu," rodzący" Saidi,"zielony" Jaro oraz "beznadziejni" Rocki i Władek. Jak to dobrze, że trener zabrał ze sobą p.Sławka, bo inaczej byśmy nie zdobyli tych 3 pkt w Lubinie.
pelny profesjonalizm :)
szuwarek Napisał(a):
> Z osiemnastki meczowej na meczu w Lubinie
> znależli się:" połamany" Edziu," rodzący"
> Saidi,"zielony" Jaro oraz "beznadziejni" Rocki i
> Władek. Jak to dobrze, że trener zabrał ze
> sobą p.Sławka, bo inaczej byśmy nie zdobyli
> tych 3 pkt w Lubinie.
Wypadało by do tego składu dorzucić jeszcze dwa nazwiska - Opiekun z ramienia sponsora Wasiluk i przypominający sobie grę obronną Kuś (podobno to jest jak ,jazda na rowerze, nigdy się nie zapomina. Czy oby na pewno?).Właściwie to ten mecz, wygraliśmy kilkoma zawodnikami.
W Lidze+ bardzo fajna/profesjonalna analiza "Murasia" fragmentów meczu . Polecam.
link jest na TP.
edit , kolega mi bezpośredni podesłał.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=yzOcn_nLybY
Bardzo mądre słowa Guardioli zostały przytoczone w tym fragmencie. Potrzeba nam kogoś, kto złamie tę barierę 20-ego metra, wtedy na pewno byłoby lepiej. Tyle że kto? Może byłby to Bernhardt, ale kontuzja.. Saidi? No i przez 45 minut może Steblecki, ale drugie 45 minut już nie ma sił.
Powrócę jeszcze raz do nieszczęsnej kontuzji Edzia. Na filmiku (Terazpasy), dokładnie widać, jak po zakończonym meczu w Lubinie, ten zawodnik cierpi.Chętnie bym usłyszał oficjalny komentarz,ekipy medycznej (o ile można ich tak nazwać) no i oczywiście trenera jakim CUDEM ten zawodnik znalazł się w 18 meczowej. Dla mnie ta sprawa jest po prostu skandalem. Teraz już rozumie dlaczego tak długo trwa rehabilitacja Jarabicy czy Nikiela. A tak długa nieobecność na boisku Saidiego czy Strausa, nie jest już dla mnie tajemnicą.
Gramy przecież na Ziemi Świętej ,więc liczą na "cuda" i "samouzdrowienia" ...po co więc kosztowne badania i rehabilitacje ...? ;)
Abyś wiedział, że o CUDA łatwiej (nasz awans) a na zwykłe uzdrowienia to trzeba poczekać.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)