Kajak Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> TOM76 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Kajak Napisał(a):
> >
> --------------------------------------------------
>
> > -----
> > > Oj Tom musiałeś dawno nie widzieć naszego
> > > zespołu w boju. Przegramy 2:0 albo 2:1.
> >
> >
> > A nie mówiłem :-)
>
> Mówiłeś , mówiłeś , a ja ci nie
> wierzyłem. Ty się znasz a ja nie i niech tak
> zostanie. :)
Ale niech tak zostanie tylko do momentu, gdy TOM76 mówi że wygramy, a Kajak mówi co innego :)
-
-
Zagłębie Lubin - CRACOVIA 0 : 1
Bardzo dobry mecz z naszej strony. Bylismy lepsi i zasluzenie wygralismy. Zero z tylu, 3 punkty na wyjezdzie. Nic mi wiecej do szczescia nie potrzeba. Brawo Panowie.
Slapi1988 Napisał(a):
> Wynik fartowny
> i to bardzo: 1 akcja zaglebia powinna się
> skonczyc golem, niecelny strzał z 10 m tego
> malolata no i cudowna parada Pilarza vs strzal z
> dupy Budzika.
No nie, jednak bym sie nie zgodzil. "Spalony" Nowaka ktorego nie bylo. Wyjscie - pozal sie Boze - "sam na sam" Boljevica. Co do strzalu "z epitetem", gdyby Gliwa go odbil, to tam szedl Nowak, ktory juz pokazal, ze dobijać umie... Piekna, koronkowa akcja Nowaka z... Dudzicem? zakonczona strzałem Nowaka, z ktorego naprawde powinno byc 2:0.
Parada Pilarza fenomenalna (ciekawe czy go za to wezma do 11 kolejki, pare tygodni temu za jedna parade, piekna ale nie az tak wzieli juz nie pamietam ktorego (ze Slaska?). Gliwy mi zal (to przeciez nasz, Cracoviacki, chlopak) pilka przed nim skozlowala - ale faklt ze Gliwa to masz chlopak nie zmienia tego, ze sie bardzo ciesze, ze wpadlo.. Kiks Gliwy jest niczym w porownaniu z kiksem bramkarza Gornika 2 godizny pozniej w czasie doliczonym.
Wkurza fakt, ze nie daja na prostopadle pilki na Nowaka. Utrzymywanie pilki - fajnie, ale nie po to, by tamci zdazyli wrocic... Na Budzika tez bylem zirytowany, ze strzela, zamaist wypuscic Nowaka. No, ale swietnie sie skonczylo :)
Pytanie do grupy wracającej busem:
Ranga spotkania mnie nieco przerosła i z tego wszystkiego zapomniałem zabrać ze sobą dużej torby na ramię, ciemnej (h).
Teraz już jej w nie ma w busie, także prośba o info na priv od kogoś, kto ją zabrał, odwdzięczę się.
Edycja:
P.S.
Ze znalazcą mogę podzielić się zawartością -najbardziej zależy mi na odzyskaniu: 'ave silesia' i 'wielki śląsk'...
Mecz bardzo slabiutki ,bramka fartowa ale jednak decyzja
Budzika odwazna ,najwiekszy plus to Jaroszynski !!ma papiery na gre ten chlopak jeszcze Welne do skladu!!
Bramkarz niezle nawet na przedpolu dosc pewnie,
Boliewicz beznadziejnie ogrywany jak dziecko ,przy
prostopoadlej pilce ucieka gdzies w pierony, zero szybkosci on sie na ekstraklase nie nadaje.
Steblecki powinien na lawke siasc on cos z glowka ma
nie w porzadku kiwa sie z trzema sosnami i soba samym
partnerzy na pozycje mu wychodza ale on nic nie widzi
tylko sie kiwa do usrania Maradona sie znalazl, jabysmy
mieli trenera z jajami toby go szybko na ziemie sprowadzil bo przez to talent ktory ten chlopak ma bezsprzecznie zmarnuje.
Jeszcze jeden jasny punkcik to Nowak widac ze mimo ze nie strzelil to napadzior jakiego dawno w Pasach nie mielismy .
Generalnie szczeslwa victoria z gownianym zespolem.
Mnie to się marzy wreszcie jakieś przekonujące zwycięstwo, nawet niech będzie to 1:0, ale nie podlegające wątpliwości... 3 punkty cieszą okrutnie :), mimo, że zdobyte w męczarniach z najsłabszym zespołem eklasy.
Mi się tam gra podobała ... Nowak najlepszy póki co w naszym zespole .
Boliewicz faktycznie niech odpocznie...
Rozumiem malkontenctwo po porazkach, ale po wygranej i to na wyjezdzie? Rozumiem ,ze ostatnie sezony przyzwyczaiły was do tego ,ze srednio w gosciach strzelamy 3 gole i wygrywamy 2 na 3 mecze. Dla tych którzy zapomnieli- jestesmy beniaminkiem. Tak wiec wyrazy współczucia. Od odrobiny obiektywizmu sie nie umiera.
Ja widziłem wczoraj w koncu dobrą grę w naszym wykonaniu zarówno z tyłu jak i w srodku pola.Gorzej to wyglądalo z przodu. Nowak sie starał jak mogl ale sęp pola karnego nie moze byc skrzydłowym .Bez prostopadłych pilek i celnych strzałow na bramke jest bezproduktywny. Tu najwieksze pretensje do Sebastiana ktory z graczy na boisku potrafi to robic najlepiej. Pilarz tą interwencja zapewnił sobie miejsce w 11 kolejki. .Brawo dla trenera który pierwszy raz od dawna sciągnął z boiska dwóch najsłabszych grojków (Władek i Rok). Udany debiut Jaroszynskiego. Mam nadzieje ,ze nie bedzie zmian w obronie na kolejny mecz .Chciałbym zauwarzyc, że do tej pory tracilismy 2 gole na mecz.
jak narzekać po zwycięstwie ? ;) Można :D Posiadanie piłki 69 do 31%, ciekawi mnie, jak to będzie wyglądać w meczu z Legią. Jaroszyński ? Trochę mu jednak jeszcze brakuje ogrania, błędy w ustawieniu. Ogólnie mecz dobrze taktycznie rozegrany. Pilarz obronił setkę, Nowak setki nie strzelił - czyli Pilarz na Legię w bramce a Nowak ława ? Nie, trzeba rozsądku we wszystkim.
Czekałem na ten mecz w nadzei że będziemy mieli po nim 7 punktów.
No i mamy!
A to oznacza że pierwszy raz w tym sezonie
i pierwszy raz pod wodzą Wojtka jesteśmy w tabeli wyżej niż burki.
Jest tak conajmniej do niedzieli i licze że Leszek się sprawi w niedziele.
Bo ważne zeby się kundle przyzwyczajały ;)
A ja jestem szczęśliwy bo widzę postęp w grze. Mnie mecz się podobał. Bravo PASY
Myślę,że z Legią nie przegramy
powtórka meczu na c+ sport.
kończy się pierwsza połowa.
Adam Buczek (trener KGHM Zagłębia Lubin): [b][size=large]"W pierwszej połowie podeszliśmy do rywala ze zbyt dużym respektem.[/size][/b] Mieliśmy momenty dobrej gry, po których mogliśmy zdobyć gola, ale niestety się nie udało. Po przerwie zagraliśmy bardziej agresywnie, ale zamiast strzelić bramkę, straciliśmy ją. Zawiedliśmy wszystkich. Po porażce trzeba wyciągnąć wnioski, za tydzień znowu mecz i czeka nas teraz dużo pracy, nic innego nam nie pozostaje".
Czytaj więcej na http://sport.interia.pl/klub-kghm-zaglebie-lubin/news-ekstraklasa-zaglebie-lubin-cracovia-0-1,nId,1015636?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
czytam i nie wierzę.
Nie pamiętam kiedy ostatni raz ktoś podchodził do nas w taki sposób, nie traktując Pasów jako chłopców do bicia i zdobywania punktów. Szczególnie gdy graliśmy na wyjeździe.
Pilarz&Budzik - dziękuję!
Oby więcej takich miłych niespodzianek jak wczorajszy mecz.
Napisze to co wszyscy wiedza tylko nowak i saidi ewentualnie danielewicz i edek nadaja sie na gre w ekstraklasie. Boljevic jest za slaby, strzal z dystansu i tyle. Nie wiem nawet na jakiej pozycji gral wczoraj. I dlaczego graja tak do tylu??? Juz mnie wkurzal straus caly cza plecami do bramki i odgrywa zytce. Jak juz ktos napisal potrzebny pilkarz w srodku pola ktory zagra wiecej niz trzeba ;]
e tam, gadanie ;) wygralimy i dobra jest. :)
Wynik SUPER gra całkiem całkiem chociaż były babole moim zdaniem Pilarz powinien ustawiać obronę bo mi się wydaje że on tego nie robi stoi przodem wszystko widzi a nasi i tak kryją na radar!!! TYLKO PASY!!!
Wypada (tym razem) pochwalić WS'a za zmiany, dla obserwatorów meczu wręcz oczywiste, i należy się cieszyć, że Władek i Rok nie byli trzymani na placu ponad miarę. Zmiana Jaroszyńskiego na Szeligę mogła wynikać z obawy o brak doświadczenia w utrzymaniu wyniku a nie cechy piłkarskie, czy aktualną formę.
Liczy się tylko wynik, styl jest bez znaczenia. Jedno muszę WSowi przyznać-ma chłop szczęście:)
Bucky Nome Napisał(a):
> Wypada (tym razem) pochwalić WS'a za zmiany, dla
> obserwatorów meczu wręcz oczywiste, i należy
> się cieszyć, że Władek i Rok nie byli trzymani
> na placu ponad miarę. Zmiana Jaroszyńskiego na
> Szeligę mogła wynikać z obawy o brak
> doświadczenia w utrzymaniu wyniku a nie cechy
> piłkarskie, czy aktualną formę.
Pełna zgoda ,przy czym najważniejsza zmiana to wprowadzenie Budzika!
Jesli ostatnie zwycięstwo poza domem zaliczyliśmy w Zabrzu, to wczorajszy mecz był pierwszym zwyciestwem w Eklasie na wyjeździe od 700 dni.
Tym razem taktyka była prosta. Zaskoczylismy przeciwnika tiki taka i nie spodziewali się strzału po rajdzie. A dzięki paradzie, Gliwa dołącza do klubu zasłużonych Cabaja i Kotorowskiego.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)