No to lecimy z mistrzowskim sezonem.
Kolejka 1
[b]Piątek:[/b]
Zagłębie Lubin - Pogoń Szczecin, 18:00
Wisła Kraków - Górnik Zabrze, 20:30
[b]Sobota:[/b]
Zawisza Bydgoszcz - Jagiellonia Białystok, 15:30
Legia Warszawa - Widzew Łódź, 18:00
[b]Niedziela[/b]:
Korona Kielce - Śląsk Wrocław, 15:30
Ruch Chorzów - Lech Poznań, 20:30
[b]Poniedziałek[/b]:
Lechia Gdańsk - Podbeskidzie Bielsko-Biała, 18:00
-
-
Pozostałe mecze I kolejki
No to dzisiaj zaczynamy :) Trzeba kibicować Górnikowi z całego serca, by GTS dobrze rozpoczął sezon :)
.
2,5h do inauguracji. Szybko w tym roku minęła przerwa.
Zaczynamy! Oby dzisiaj punkty zostały w Lubinie, oraz powędrowały do Zabrza :) // ech, uwielbiam to moje szczęście w typowaniu...
[list=1][hr]
[list][*]Piątek[/list][hr]
[*]Zagłębie Lubin 0:2 Pogoń Szczecin [b](8 135)[/b]
[align=center][list][*]5' Dąbrowski
[*]29' Akahoshi[/list][/align]
[*]raba Myślenice 0:0 Górnik Zabrze [b](13 224)[/b][hr]
[list][*]Sobota[/list][hr]
[*]Zawisza Bydgoszcz 0:1 Jagiellonia Białystok [b](9 000)[/b]
[align=center][list][*]78' Balaj[/list][/align]
[*]Legia Warszawa 5:1 Widzew Łódź [b](17 000)[/b]
[list][*]3' Radović
[*]39' Rzeźniczak
[*]52' Kucharczyk
[*]57' Kucharczyk[/list]
[align=center][list][*]59' Staroń[/list][/align]
[list][*]88' Mikita[/list][hr][list][*]Niedziela[/list][hr]
[*]Korona Kielce 0:0 Śląsk Wrocław [b](8 678)[/b]
[*]Ruch Chorzów 1:1 Lech Poznań [b](6 800)[/b]
[align=center][list][*]18' Ubiparip[/list][/align]
[list][*]83' Malinowski[/list]
[hr][list][*]Poniedziałek[/list][hr]
[*]Lechia Gdańsk 2:2 Podbeskidzie Bielsko-Biała [b](11 345)[/b]
[align=center][list][*]23' Wodecki[/list][/align]
[list][*]80' Matsui
[*]88' Matsui[/list][align=center][list][*]90+3' Telichowski[/list][/align]
[/list]
PS: Piękna ta nowa grafika meczowa
Remis w Lubinie i wygrana Zabrza najbardziej optymalna:)
bramka dla pogoni, 5 minuta
zagłebie 0:1 pogon
5' Maciej Dąbrowski
Zagłebie do tej pory jak my w I lidze. Dużo klepią, ale żadnych sytuacji nie mają.
Zagłebie 0:2 Pogoń :) 29 minuta
Zagłębie gra bez zęba, zero zaangażowania. O tym właśnie mówiłem wcześniej, w tej lidze wystarczy nie przejść obok meczu i już ma się spore szanse na punkty.
Bergern Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Zagłebie do tej pory jak my w I lidze. Dużo
> klepią, ale żadnych sytuacji nie mają.
Takie wlasnie deja vu mnie dopadlo ogladajac ten mecz.Pogon duze postepy zrobila patrzac na ich gre - madrze sie ustawiaja w obronie i niezle kontratakuja. Oby nasi nie tracili glupio pilki przy wyprowadzaniu ataku i trzymali obrone bo inaczej taka Pogon nam nastuka....
Gra Zagłębia na poziomie I Ligi, to wygląda dużo gorzej niż nasza gra w tej klasie rozgrywkowej..
Nie mogę się powstrzymać od wybuchu rubasznej wesołości, gdy przypomnę sobie jak Czarny Kot nie dalej jak dwa tygodnie temu, typował tu "piłkarzy" z Lubina do walki o MP :D
Pozwoliłem sobie wyśmiać ten pogląd, choć nie sądziłem, że przepłaceni parodyści z Lubina mogą zostać ośmieszeni nawet przez aż takich drewniaków jak Pogoń ;)
Drogi Czarny Kocie - twoje ulubione określenie "piłkarskie łamagi" zostało właśnie całkowicie* zdewaluowane. :D
* - częściowo było już wcześniej, gdy z poważną miną chwaliłeś "piłkarza" Macieja Sadloka ;)
A Michał Gliwa co wyprawia? Kiedyś się wydawało, że będą z niego ludzie, ale charakterem już wtedy przypominał Cabaja.
Astonie, ja rozumiem, że wytykanie innym błędów jest diabelnie przyjemne. Sam z dziką frajdą łapałem na niekonsekwencji lub za zderzenie z rzeczywistością prawd objawionych wygłaszanych przez np. Santo. Ale czy to nie przypadkiem Ty twierdziłeś, że choćby skały srały, to dwa najniższe miejsca w tabeli E-klasy w zeszłym sezonie zajmą Bełchatów z Podbeskidziem, a ci którzy dopatrują się innego rozwiązania są, eufemistycznie ujmując, oderwani od rzeczywistości? ;)
Choć oczywiście dopatrywanie się w lubińskim Zagłębiu faworytów do podium budzi uśmiech politowania. ;)
PS Ludzie, to jest pierwsza kolejka. Różna cuda będą się działy w ten weekend, ale żadnych całosezonowych wniosków nie ma co wysnuwać. Szczególnie, gdy gramy w trybie eksperymentalnym i nikt w zasadzie nie wie czego się spodziewać.
To samo pisali o Piaście w tamtym roku. Skończyło się jak skończyło.
Warto zauważyć, że w tamtym roku porażką rozpoczęło sezon dwóch z czterech pucharowiczów. Najlepiej to podsumowuje prognozowanie po pierwszym meczu.
Zaglebie tak na przemian od awansu lubi sie paletac na jesieni w dole tabeli, moze wypada w tym roku ;)
patrze 5te przez 10te, brakowalo mi ligi ale jakos trudno mi sie zmusic do ogladanie tej nedzy z pelna uwaga :)
2ga bramka to parodia obronna, jak widac sa gorsi od nas :P
czekam na mecz raby i 3 pkty Gornika :)
zaglebie gra totalne dno!
cos mi to przypomina..
wielkie transfery, (radomski,saidi itd.)
wiekie oczekiwania
trener z pasją...
a tu dramatyczna walka o utrzymanie
Ludzie, to dopiero pierwszy mecz, a tu już takie wnioski i analizy...
eplv Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ludzie, to dopiero pierwszy mecz, a tu już takie
> wnioski i analizy...
Pogoń wywozi 3 punkty z ciężkiego terenu, wygrywając dwoma bramkami, ma mistrza idą;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)