Wybacz, nie wyłapałem, tym bardziej, że znam takich co są do tej tezy w pełni przekonani.
-
-
Wojciech Stawowy - treningi, sparingi, taktyka...
rozrabiaka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jest to chyba jedyny trener w Cracovii (którego
> pamiętam) ,który wzbudza tak skrajnie różne
> emocje pośród pasiastej braci. Jedni go
> kochają,inni nienawidzą. Opinie na jego temat
> wielu zasłużonych pasiaków,są tak zgoła
> odmienne,że potrafią ich skłócić. Nie chcę
> tu dyskutować o jego wadach czy zaletach,po
> prostu uważam,że W.Stawowy powinien jak
> najszybciej zostać zwolniony z pozycji trenera
> dla dobra pasiastego ogółu.
Najbliższe 2 porażki i może spełnic się twoje słowo....
Jeżeli nie awansujemy do górnej ósemki i będziemy grać jak dotychczas, a WS tak naprawdę nie będzie miał skuteczny pomysłu na grę to będziemy musieli szukać nowego trenera.
Gra tzw. tiki taką jest pomysłem na grę, ale na pewno mało skutecznym pomysłem na grę.
gaudeamus Napisał(a):
> Jeżeli nie awansujemy do górnej ósemki i
> będziemy grać jak dotychczas, a WS tak naprawdę
> nie będzie miał skuteczny pomysłu na grę to
> będziemy musieli szukać nowego trenera.
> Gra tzw. tiki taką jest pomysłem na grę, ale na
> pewno mało skutecznym pomysłem na grę.
No i kogo zatrudnisz na miejsce Stawowego. Mcguyvera? Coraz ciężej czyta się to forum (a nigdy nie było łatwo). Tyle postów postulujących zmianę trenera w sytuacji gdy jesteśmy w środku tabeli i nasza gra wygląda naprawdę fajnie(porównując do kilku ostatnich lat). Oby to się na nas nie zemściło i żebyśmy czasem za trzy lata (będąc w dole I ligi) z nostalgią nie wspominali obecnego sezonu. Niestety sporo na to wskazuje...
np. Fornalik
gaudeamus Napisał(a):
> np. Fornalik
Niezła myśl. Do tego jeszcze odkupimy Kosanovica, weźmiemy Hoska i na rezerwę Głowackiego.Tym ostatnim ruchem dodatkowo osłabimy Rabę M.
Edit - i do ataku Robaka - jest w formie.
ian thorpe Napisał(a):
> klubu. Natomiast, to co się w chwili obecnej
> wyrabia, to pozoracja wykonywanej przez
> niektórych pracy w sprawie transferów, i to
> jeszcze kosztem innych młodych zawodników, w tym
> wychowanków. Ale pozwolisz, że nie będę
> rozwijał tematu, bo za dużo napiszę.
tez licze na debiut Kapustki, Wdowiaka i spolki u Wojciecha!!
albo Górecki.
Jedno jest pewne - niestety WS na razie jakby ekstraklasa przerasta.
Dajcie na luz przynajmniej do niedzieli.
wiekszosc polskich trenerow slaba polska liga przerasta, albo wlasnie sa dokladnie tacy jak liga, osobiscie nie widze powodow by obecnie trenera zwalniac nie w sytuacji gdy z gory idzie info "gramy czym mamy jakos to bedzie"
Jeszcze parę dni temu czytałem że żaden z młodych nie nadaje się do grania, a tu niespodzianka:). Jeden wywiad WSa działa cuda;)
cuda?
jeszcze w drugiej lidze mówił. że bardzo liczy na Krzysia Szewczyka, a ten nawet w meczowej osiemnastce nie był.
mitoman.
quentin Napisał(a):
> wiekszosc polskich trenerow slaba polska liga
> przerasta, albo wlasnie sa dokladnie tacy jak
> liga, osobiscie nie widze powodow by obecnie
> trenera zwalniac nie w sytuacji gdy z gory idzie
> info "gramy czym mamy jakos to bedzie"
Dokladnie.Nie wiem czy wszyscy pamietaja pierwszy mecz tego sezonu z Piastem u siebie....Tez przegralismy po duzo gorszej grze niz z Zawisza.Na razie-piersze koty za ploty.Tobaczymy co bedzie dalej.
Bartek Kapustka,Krzysiek Szewczyk i Mateusz Wdowiak pewnie i zadebiutują ale na pewno nie u tego trenera ,któremu życzę jak najlepiej w Cracovii ale najpierw musi przestać bujać w obłokach i po prostu zejść na ziemię .
A że Cracovia to ZIEMIA ŚWIĘTA to ma jeszcze minimalną szansę na ratunek przed kataklizmem.
Ja naprawdę tego faceta nie rozumiem (kto rozumie?).
Stawowy o Stebleckim: - [i]Na pewno będzie Sebastiana brakować, [b]bo jest w formie[/b].[/i] źr: http://www.krakow.sport.pl/sport-krakow/1,115699,15504638,Jedyny_wychowanek_Cracovii_nie_zagra_w_derbach___Ta.html
Sebastian ostatnio kopie się po czole, średnia forumowa 1,75 (najgorszy w meczu z Zawiszą). Wszyscy widza, że z formą nie trafił, ale nie - pan Wojciech uważa, że Sebastian [b]jest w formie[/b]. *
Jaki jest klucz do zrozumienia tego faceta? Czy to w ogóle możliwe?
*wpis nie ma na celu plucia jadem na Sebastiana Stebleckiego.
Z WS-em jest grubiej niż myślałem.
Ja poproszę o kolejny wywiad Panie trenerze. Nie dlatego żebym je czytał, ale ponoć w razie równej ilości punktów ma decydować ilość wywiadów udzielonych przez trenera.
gaudeamus Napisał(a):
> Jedno jest pewne - niestety WS na razie jakby
> ekstraklasa przerasta.
nie powiedziałbym. jeśli go coś przerasta, to komunikacja, bo tu leży i kwiczy. inna rzecz, że mając takie ego i takich pomagierów medialnych trudno się nie wyłożyć na tym froncie.
trenerko nie przerasta ligi, ale też nie odstaje. w pomocy (posiadanie piłki, stwarzane sytuacje) zrobił świetną robotę, zaniedbując atak (wykorzystanie sytuacji) i obronę (stracone bramki). można się spierać, czy to świadomy wybór, czy on po prostu nie potrafi ustawiać obrony i wytrenować wykańczania sytuacji, ale ogólnie składa się to na solidny środek ligi. a budżet nas predysponuje bliżej okolic 12 miejsca.
no i zarządzanie kadrą - to słaby punkt. nie śledzę innych klubów, ale nie wydaje mi się, by jakiś inny trener z taką konsekwencją zawężał sobie pole manewru.
knur Napisał(a):
> no i zarządzanie kadrą - to słaby punkt. nie
> śledzę innych klubów, ale nie wydaje mi się,
> by jakiś inny trener z taką konsekwencją
> zawężał sobie pole manewru.
Raz, że ma to skutki na chwilę obecną. Ale dwa, że nie mamy nawet szansy zobaczyć części młodych graczy, których - w najgorszym razie - moglibyśmy wytransferować za jakiś hajs.
Aron
napisał(a):
nie mamy nawet szansy zobaczyć części
> młodych graczy, których - w najgorszym razie -
> moglibyśmy wytransferować za jakiś hajs.
My? Raczej On! My z tego nic nie mamy.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)