Mecz z Puszczą ani nic nie poprawił ani nic nie zepsuł. Dodatkowo na swoje 90 lecie wygrali mecz z historyczną marką. Prawdą jest że poranny trening w środe był bardzo mocny. Nie wiem czy jest sens dyskutowania nad zmianą modelu przygotowań tylko pod taki mecz o nic. Mamy dwa tygodnie, i tutaj praca musi być wykonana pod ligę a nie sparingi. Dla mnie problemem są błędy undywidualne, które są być może wynikiem ciężkich treningów, ale obawiam się że nie do końca. Potrzebujemy wciąż dobrego stopera z marszu i w formie, którego wszyscy zaakceptują. Mimo wszystko histeria na forum jest kompletnie nie współmierna do rzeczywistości.
EDIT: :Literówka
-
-
Wojciech Stawowy - treningi, sparingi, taktyka...
W pierwszej kolejnosci potrzeba nam dobrze naoliwionych i w dobrym stanie taczek.
Nie wiem skad tyle pobłazliwosci na forum dla pseudotrenera.
Moze stad że gość zrobił już 4 awanse i da sie wreszcie oglądać naszych kopaczy ??
Skąd wziąłeś 4 ?
To co poreformujemy Stawowego ?
Wpuścić do I składu jeszcze więcej "szrotu burlikowskiego" ? i pupilków prezesa...
Cracovia była by bez choćby 1 pkt na koncie - ale pewne niektórzy w tej intencji na masze dają.....
I to pewnie było by na koniec..... bo mnie też powoli dopadają odruchy wymiotne....
No tak, 5 porażek, na 7 ostatnich rozegranych spotkań, z czego powiedzmy, że jeden nie przegrany zasłużenie to na 100% nie wina Stawowego, gdyby nie On przerżnęlibyśmy wszystko, a połowę dwucyfrowo... oczywiście przez Burlikowskiego :)
ludzie jak ktos pisze: dzieki Burlikowski za Wasiluka - to nie mam pytan. Przeciez kazdy nie wiele majacy wspolnego z Cracovia wie ze to [b]Filipiak[b] go sciagnal, tylko i wylacznie na swoje hej. Na szczescie Stawowy wystawil Marka(dobrze ze w meczu o nic) i wszyscy widzieli co i jak. Gosc jest cos w stylu Zytki tylko wyzszy wolniejszy i mniej obrotny. Na 3 lige moze by sie zalapal. Ja nie wiem czy profesor nie widzi tego co sie dzieje? Z tymi obroncami nie da sie grac, mozna liczyc na szczescie i tyle. Potrzeba transferow i tyle, i nie wazne czy bd Stawowy czy kto inny, Ci obroncy gwarantuja gowno, nawet grajac Welna i Jaroszynskim bedzie podobnie. Przeciez to nie jest obrona na ekstraklase. Ludzie! W zadnym klubie nawet w podbeskidziu nikt z naszych by nie zagral. Nie oszukujmy sie. To byla slaba obrona 1 ligi, a teraz jestesmy w Ekstraklasie. Trzeba bylo przez rok myslec o transferach i 3 obroncach, a nie szrotem chca grac.To jest jakas k.... kupa smichu. Ilu przez ostatni tydzien ogladneli obroncow, a przez ostatnie 2 tyg? Jeszcze 14 dni okienka, ruszac tylki, a nie gadac o wyeliminowaniu bledow. I niech Filipiak nie gada ze ma milion na transfery czy 50 tylko niech robi je i wydaje kase bo szkłem chcialby dupe utrzec a to boli szczegolnie kibicow ogladajacych Cracovie i jej obroncow.
Żyjecie przeszłoscią.
O 17.50 Małopolska tv rozpoczyna transmisję z Kielc.
Popatrzymy,podyskutujemy.
Mam nadzieję że nadtrener nie zaaplikuje naszym kopaczom porannego treningu,i w końcu będzie chciał wygrać.
Nie wiem tylko czy wyjechali wczoraj czy dziś bo jak dziś to mają prawo być zmęczeni.
[i]...jeżeli koniecznie chciałbym ten mecz wygrać...[/i]
Ta wypowiedź jeśli padła to w mojej ocenie kompletnie dyskwlifikuje Pana Wojciecha Stawowego jako trenera - a już szczególnie jako trenera takiego Klubu jak nasza [b]Cracovia[/b]
My zawsze walczymy o zwycięstwo
dziękuję za uwagę
Karvin Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> ...jeżeli koniecznie chciałbym ten mecz
> wygrać...
>
> Ta wypowiedź jeśli padła to w mojej ocenie
> kompletnie dyskwlifikuje Pana Wojciecha Stawowego
> jako trenera - a już szczególnie jako trenera
> takiego Klubu jak nasza Cracovia
>
> My zawsze walczymy o zwycięstwo
>
> dziękuję za uwagę
Czyli rozumiem, że wg Ciebie powinniśmy w każdym przedsezonowym sparingu wystawiać teoretycznie najmocniejszą '11', nie testować żadnego zawodnika i podporządkowywać cały reżim treningowy żeby koniecznie wygrać każdy mecz?
Istnieje pewna różnica pomiędzy stwierdzeniem, że walczymy o zwycięstwo, a że koniecznie, za wszelką cenę, musimy wygrać mecz...
Arro nie szuka logiki w nienawiści. Co by się nie działo to trzeba przypierdzielić Wojtkowi bo jest zaangażowany w pracę i chce jak nalepiej. Dlatego jest wuefistą i niech wnr (wg niektórych chciał tam iśc :P)
Arro - jeżeli się nie wpaja drużynie, że w każdym meczu gramy o zwycięstwo (bez względu na testy) to efektem tego jest "kicha ze stalówką" PP.
Piszesz, że.........w każdym przedsezonowym sparingu........ , na szczęście jesteśmy w trakcie sezonu, i mamy prawo wymagać od drużyny pełnego "profesjonalizmu".
Fakt, wszyscy cisną Stawowemu bo jest zaangażowany i chce jak najlepiej :), wszystko inne jest nieważne... NIENAWIŚĆ!!!
SaNtO Napisał(a):
> Dlatego jest wuefistą i niech wnr (wg niektórych
> chciał tam iśc :P)
z calym szacunkiem, przeciez juz tam byl?
wiem, że cięta riposta jest znakiem rozpoznawczym tego forum ale nie wyszło. zapytam: i ?
no i nic. nie ma co gadac o sercu w Pasy itp, wystarczy profesjonalizm w pracy i wygrane derby z GTS.
wszyscy chcemy tego samego (razem z wuefistą)
Ba, mamy z wuefistą jeszcze więcej "wspólnego"... ani jemu, ani nam nie płacą za chęci :)
Relacja live ze sparingu Korona - Cracovia
[url=http://tnij.org/y0hf]klik[/url]
szuwarek Napisał(a):
> Arro - jeżeli się nie wpaja drużynie, że w
> każdym meczu gramy o zwycięstwo (bez względu na
> testy) to efektem tego jest "kicha ze stalówką"
> PP.
> Piszesz, że.........w każdym przedsezonowym
> sparingu........ , na szczęście jesteśmy w
> trakcie sezonu, i mamy prawo wymagać od drużyny
> pełnego "profesjonalizmu".
Ale niby gdzie jest powiedziane, że Stawowy nie wpaja drużynie grania o zwycięstwo w każdym meczu? Zrozumcie różnicę między graniem o zwycięstwo w każdym meczu, nie ważne jakim składem i po jak ciężkich treningach wychodzimy, a chęcią wygrania meczu za wszelką cenę (co miał na myśli Stawowy mówiąc "gdybym koniecznie chciał wygrać ten mecz"), kiedy wystawia się najmocniejszy skład i np. nie robi się ciężkiego treningu tuż przed meczem..
z beniaminkiem drugiej ligi powinno się wygrywać nawet po dwóch treningach, z zawiązanymi oczami i bez butów.
Wójtowicz też eksperymentował składem, nie zdziwię się jeżeli trenowali do południa, a na boisku byli o klasę lepsi.
nie zapominajmy o kompromitacji w Stalowej Woli.
Z beniaminkiem I ligi.
Co do Stalowej Woli to wszystko jasne. Kompromitacja i tyle. Wszyscy to wiedzią i pisanie o tym milion razy nie zmieni tego faktu ani bardziej ani mniej.
dla Ciebie to jest może pierwsza liga, dla mnie zawsze pozostanie drugą :P
Słupek ratuje "scyzoryki" w 33 min. po strzale Kosanovica.
ssj Napisał(a):
> Moze stad że gość zrobił już 4 awanse i da
> sie wreszcie oglądać naszych kopaczy ??
Mr.Crowley Napisał(a):
> Skąd wziąłeś 4 ?
może zaliczył też awansem awans do LM? ;) bo gdyby doliczał awanse do kolejnych rund PP, to byłoby tych awansów pięć. przy czym mowa tylko o szczeblu okręgowym, bo w centralnym PP awansów tyle samo, co zwycięstw z gwardią (i tyle samo, co bramek gwardii strzelonych).
Soory 3 :D zle sie nacisneło . ALe wiadomo o co chodzi . ps Matko za Krzyska po rogach widac kto rzadzi w 5 !
Korona przeszła tkki-takę
szymciu, ogladasz?
to co pokazuje słaba, pierwszoligowa Korona na początku drugiej połowy to niestety poziom nieosiągalny dla chłopców Stawowego.
pomimo prowadzenia Pasów :P
Brawo :)
Cud, strzelamy gola z kontrataku.
Wchodzi Kita :)
Szkoda,że nie trafił...
0-1 a ja sie pytam gdzie sa narzekajacy po meczu z puszcza ? :P
zaniemowili ze wstydu i z zachwytu ;)
Akurat mnie wyniki sparingów nie obchodzą, nie należę do ludzi narzekających po ostatnim sparingu, a i teraz również nie będę stawiał piłkarzy na piedestale. Do plusów trzeba jednak zaliczyć to, że zagraliśmy w końcu na 0 z tyłu. Kita, Jaroszyński na stałe do 18-tki meczowej według mnie, zasługują na to.
Napisałem to już po Puszczy że Kita do 18-tki.
A dziś nawet komentator się dziwił jak wchodził Wasiluk za Kosę,ale widać Żytko nietykalny
Czy ta Korona taka słaba, czy nastąpiła poprawa w Cracovii ? z tej (rwanej) transmisji trudno wywnioskować. Z tego co mogłem dostrzec, to zdecydowanie bym postawił na Perdijića, aniżeli na Pilarza.
git, bedzie dobrze.
Pierwszy raz od wielu miesięcy spokojnie oglągałem wrzutki w nasze pole karne wiedzą że w bramce stoi Matko.
Matko - bardzo ładnie tak trzymaj.
I tak w ligowych zagra Pilarz...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)