Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Wojciech Stawowy - treningi, sparingi, taktyka...

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 07.07.2013 o 13:20
      Ostatnia aktywność 12.05.2014 o 15:37
      259565 wyświetleń
    • Biedron

797
      12
    • 14.08.2013 o 08:10
      Post #923553 14.08.2013 08:10
    Villa_KS Napisał(a): ------------------------------------------------------- > To czego potrzebujemy najbardziej to > NORMALNOŚĆ. Normalne zarządzanie, normalne > trenowanie, normalne płace, normalne transfery, > normalne szkolenie i sprowadzanie młodzieży, > normalni piłkarze itd. elementem normalności jest stawianie celów i rozliczanie z ich realizacji. wypier#@lacze WSa piszą, że powinien odejść, ale za niego powinien przyjść profesjonalista. ja nie jestem pewny, czy jakikolwiek profesjonalista chętnie przyjdzie do klubu, w którym dostanie cel na całą rundę/sezon ale już po 4 kolejkach zacznie się do niego podjeżdżać z taczkami. do takiego klubu przyjdzie raczej ściemniacz, który będzie liczył, że kilka miesięcy utrzyma się na powierzchni, zgarniając kilka wypłat.
    • rafaelo

350
      0
    • 14.08.2013 o 08:32
      Post #923554 14.08.2013 08:32
    W Kielcach.
    • Biedron

797
      12
    • 14.08.2013 o 09:02
      Post #923557 14.08.2013 09:02
    czytali na weszło o nowym trenejro Korony? [url=http://www.weszlo.com/news/15985-W_Kielcach_nagla_zmiana_frontu_teraz_bedzie_futbol_hiszpanski]LINK[/url] ciekawy fragment ku przestrodze: [i]"Cel był jasny - klub był spadkowiczem z Segunda Division, więc miał awansować. Pod wodzą Martina Cartagena strzeliła najwięcej bramek w lidze, straciła ledwie 33, zajęła drugie miejsce w tabeli. I tutaj wielka sensacja - [b]po ostatnim meczu sezonu zasadniczego[/b] (nikt w Hiszpanii nie awansuje bezpośrednio z trzeciej do drugiej ligi, decydują play-offy) [b]i pewnym awansie do play-off zostaje zwolniony[/b]. Oficjalnie [b]zarząd niezadowolony był ze stylu drużyny[/b], która kończyła sezon wygrywając ledwie jeden mecz z pięciu. [b]Po odejściu Martina Cartagena łatwo odpada ze słabeuszami z Caudal[/b], [b]włodarzom pozostaje pluć sobie w brodę, kibicom zastanawiać co by było gdyby.[/b]"[/i]
    • Bucky Nome

3.4K
      4K
      Post #923558 14.08.2013 09:02
    http://www.krakow.sport.pl/sport-krakow/1,115699,14436687,Cracovia__Trener_Wojciech_Stawowy_znow_pod_sciana_.html Mnie poirytowały dwa fragmenty: [i]-Już wcześniej plotki o rozstaniu ze szkoleniowcem uciął Janusz Filipiak. - Wszyscy dzwonią do mnie i pytają o zwolnienie trenera Stawowego, ale to nieprawda. Przynajmniej ja, na godzinę 12, nic o tym nie wiem, a chyba byłbym poinformowany, gdyby coś się działo - powiedział prezes klubu. -Trenera obronił jednak fakt, że zrealizował postawiony przed sezonem cel i ostatecznie pozostał na stanowisku. Teraz też póki co zachował posadę, choć - jak udało nam się dowiedzieć - włodarze spotkali się z nim i rozmawiali o przyszłości.[/i] Struktura Klubu (za ofi): Prezes Zarządu: Janusz Filipiak wiceprezes: Jakub Tabisz Pytania za 100pkt: - kim są tajemniczy "włodarze"? - czy dyrektor sportowy należy do "włodarzy" i czy jest zwierzchnikiem trenera?
    • hajduk1

294
      32
      Post #923559 14.08.2013 09:02
    dzisiejszy sparing z Puszczą na żywo http://live.malopolskatv.pl
    • koldarx

1.3K
      210
    • 14.08.2013 o 09:43
      Post #923564 14.08.2013 09:43
    problem Stawowego to powtarzanie ustawienia druzyny, pomimo porazek spowodowanych takim wlasnie ustawieniem. szczegolnie dotyczy to linii obronnych - od roku tracimy po koszmarnych, powtarzajacych sie bledach mase bramek. bylem bardzo sceptyczny co do warsztatu Smudy, a on poprzestawial obroncow, ma lidera Glowackiego i Raba przestala tracic gole i przegrywac. Broz tez walczy ze stratami goli na pocztku meczow. wniosek nasuwa sie nastepujacy - ze zdrowy rozsadek trenera i obiektywna ocena gry pilkarzy ma nawet wiekszy wplyw na wyniki niz jego metodologia i strategia.
    • kkzzxx

17
      0
    • 14.08.2013 o 09:45
      Post #923565 14.08.2013 09:45
    [color=#FF0000][large]Cracovia: Stawowy nadal w klubie[/large][/color] http://45x2.cba.pl/viewtopic.php?t=6329
    • rmszar

11.7K
      872
    • 14.08.2013 o 10:10
      Post #923573 14.08.2013 10:10
    Zdaje się, że dyr. Burlikowski jest poza klubem od poniedziałku do dziś. Jak ktoś nie ma dzisiejszego DP, to wklejam wywiad z Profesorem: [quote=DP] - W mediach pojawiły się informacje, że trener Wojciech Stawowy został zwolniony. Co Pan na to? - Pierwsze słyszę... - Ponoć doszło do spotkania z trenerem. - Stale spotykam się z trenerem Stawowym i będę tak robił nadal. Z pewnością są to bardzo trudne rozmowy, męskie, a nie żadne "kosi, kosi łapci". Zaprzeczam jednak zdecydowanie, że rozstaliśmy się ze szkoleniowcem. Natomiast na pewno tracimy za dużo bramek - wychodzi średnia dwie na mecz. - Czyli na pewno nie zwolni Pan teraz Wojciecha Stawowego? - Jak przegramy pięć kolejnych meczów, to kibice sami zwolnią trenera... - Cracovia gra ładnie, ale nieskutecznie. - Powtarzam, tracimy po dwie, trzy bramki, tak nie może być. - Jakie Pan widzi mankamenty w grze zespołu? - Wszyscy to piszą, za dużo tracimy, obrona jest dziurawa. - Jest niewielu defensorów. Czy możliwe są jeszcze jakieś wzmocnienia, jeśli chodzi o tę właśnie formację? - Teoretycznie są możliwe transfery, ale to nie jest kwestia pozyskania nowych graczy, tylko gry defensywnej. Mamy w klubie jeszcze Tomasza Wełnę, Pawła Jaroszyńskiego i Marka Wasiluka, a w ogóle nie widzimy ich na boisku. - Czy Cracovia jeszcze w tym "okienku" wzmocni się jakimś zawodnikiem? - Nie jest tak łatwo o transfer, a nie będę sięgał po 30-letnich, zagranicznych zawodników. Zapewniam, tego u nas na pewno nie będzie. - Trener Stawowy może być spokojny? - Powtarzam, najczęściej to kibice zwalniają trenera, a nie ja... Wiadomo, że muszą być zadowalające wyniki. Presja na trenera na pewno jest, niezależnie od tego, co ja mówię. Na dzisiaj nie ma jednak zmiany sytuacji. Jak w każdym klubie presja będzie zawsze ze wszystkich stron. Na mnie też wywierają nacisk kibice. - W przerwie na Puchar Polski i potrzeby reprezentacji można spokojnie popracować. - Ja tego nie muszę mówić, będziemy się spotykać z trenerem i dyskutować nad grą obronną. Nie są to szczególne spotkania, ale rutynowe, jak prezesa z trenerem. - Terminarz nie jest sprzymierzeńcem Cracovii, czeka ją mecz w Lubinie, a potem z Legią. - To są dobre drużyny, by poćwiczyć właśnie grę obronną. A ostatnio Ruch udowodnił, że można wygrać z Legią. [/quote] A tu jeszcze odpowiedź trenera Stawowego: [quote=DP] PIŁKA NOŻNA. - Stać nas na ustabilizowanie formy i wiem, że to się stanie - mówi Wojciech Stawowy - trener Cracovii, która po czterech ligowych kolejkach ma na koncie cztery punkty. - Jeśli chodzi o dorobek punktowy, to mogło być lepiej. Bardzo żal punktów straconych z Piastem Gliwice, bo popełniliśmy wtedy proste błędy indywidualne. Tak samo z Lechią Gdańsk błędy indywidualne zadecydowały o porażce - komentuje Stawowy i dodaje: - W żadnym z meczów nie byliśmy gorsi od rywala. Z gry i postawy drużyny jestem umiarkowanie zadowolony. Serwujemy sobie i kibicom huśtawkę nastrojów - są momenty dobrej gry i słabej gry, ale mam głęboką wiarę w ten zespół. Po awansie do ekstraklasy Cracovia nie porzuciła swojego stylu, za co jest i chwalona, ale i - zdecydowanie częściej - krytykowana. - To jest wartością samą w sobie, że ta drużyna ma swój rozpoznawalny styl. To czy on się komuś podoba, czy nie, jest sprawą drugorzędną. On ma przynieść końcowy efekt, a jestem spokojny, że można nim osiągnąć postawiony przed nami cel - zapewnia Stawowy. W sobotę w Gdańsku doszło do konfrontacji dwóch stylów - próby kreacji w wykonaniu Cracovii i gry w oparciu o czyhanie na błąd rywala w wykonaniu Lechii. Triumfował przepis lechistów, choć "Pasy" przegrały głównie przez koszmarne błędy indywidualne Sławomira Szeligi i Marcina Kusia przy golach na 1:2 i 1:3, a nie błędy systemowe. - Muszę "zmartwić" wszystkich tych, którzy oczekują radykalnej zmiany stylu - tego nie będzie. Błędy indywidualne zdarzają się zawodnikom w każdym systemie i tego nie da się wykluczyć, ale w meczach z Piastem i Lechią zadecydowały o wyniku. Dużo gorzej byłoby, gdybyśmy popełniali błędy w formacjach - to jest trudne do wyeliminowania. A błędy indywidualne, takie jak się zdarzyły z Piastem czy Lechią, da się wykluczyć, a wyeliminować je można nie w nerwowej atmosferze rewolucji, tylko spokojną pracą - mówi Stawowy. Piłkarze Cracovii mają problemy z utrzymaniem koncentracji i brakiem powtarzalności. Po meczu z Piastem wiele czasu poświęcono na obronę przy stałych fragmentach gry i z Lechem Poznań oraz Ruchem Chorzów w tym elemencie radzili sobie dobrze, ale już w Gdańsku znów była to ich słaba strona. Podobnie było z nieodpowiedzialnymi zagraniami między linią obrony a pomocy w wykonaniu Roka Strausa czy Szeligi. Krakowianie cały czas muszą być "pod prądem", żeby ustrzec się popełniania starych grzechów. - Żeby osiągnąć powtarzalność i wyeliminować te proste błędy, wymagana jest konsekwencja. Problem jest zdiagnozowany i poświęcimy mu tę dwutygodniową przerwę w rozgrywkach - mówi trener Stawowy i apeluje: - Warto wierzyć w ten zespół, bo on jeszcze swoim wynikiem nigdy nikogo nie zawiódł. Przypominam, że liczy się efekt końcowy - można przegrać jeden mecz, żeby wyciągnąć wnioski i wygrać pięć, sześć następnych. Po czterech kolejkach sezon się nie kończy. Tak warto spojrzeć na to, co w Cracovii się dzieje i dziać się będzie. [/quote]
    • lambadia

1.6K
      680
    • 14.08.2013 o 10:12
      Post #923574 14.08.2013 10:12
    ^^^^^ dobre
    • DiegoKSC

5.1K
      6.6K
    • 14.08.2013 o 10:15
      Post #923575 14.08.2013 10:15
    Profesor czytuje forum, jak widać ;)
    • Rock

17.4K
      31.7K
    • 14.08.2013 o 10:25
      Post #923577 14.08.2013 10:25
    albo ogląda mecze
    • rmszar

11.7K
      872
    • 14.08.2013 o 10:28
      Post #923579 14.08.2013 10:28
    Zapewne i to, i to. Ja liczę na to, że po męskich słowach Profesora trener przejdzie do czynów i wyciągnie wnioski, aby "wygrać pięć czy sześć następnych" meczów.
    • Nesta

4.5K
      1.8K
    • 14.08.2013 o 10:49
      Post #923582 14.08.2013 10:49
    - Stale spotykam się z trenerem Stawowym i będę tak robił nadal. Z pewnością są to bardzo trudne rozmowy, męskie, a nie żadne "kosi, kosi łapci". Zaprzeczam jednak zdecydowanie, że rozstaliśmy się ze szkoleniowcem. Natomiast na pewno tracimy za dużo bramek - wychodzi średnia dwie na mecz - mówi w rozmowie z "Dziennikiem Polskim". I dodaje, że jak jego [b]drużyna przegra pięć kolejnych meczów to trenera sami zwolnią kibice[/b] zwalniaja juz od roku. ma ktos e-mail adres do profesora ? napisze mu zeby dal szanse stawowemu bo jak sam twierdzi liczy sie efekt koncowy i oby sie tego profesor trzymal :)
    • rmszar

11.7K
      872
    • 14.08.2013 o 10:58
      Post #923584 14.08.2013 10:58
    Akurat do tej części wywiadu nie przywiązywałbym zbytniej wagi.
    • Villa_KS

2.2K
      939
    • 14.08.2013 o 11:13
      Post #923588 14.08.2013 11:13
    Jak czytam wypowiedzi Stawowego i widzę to jak uparcie broni swojego "stylu" gry to momentalnie tracę humor na cały dzień. Z jego taktyką wątpię żebyśmy mieli choćby 6-7 spotkań bez straty bramki. Na razie pięć oficjalnych za nami i w każdym brameczki w plecy. No ale taktyczny geniusz tego nie widzi, dla niego to błędy indywidualne. Ok indywidualne, ale związane z taktyką, która jak pisałem obnaża wszytskie słabe strony defensywy.
    • DiegoKSC

5.1K
      6.6K
    • 14.08.2013 o 11:35
      Post #923591 14.08.2013 11:35
    Kolego Villa_KS, Profesor też ma tego dosyć, skoro padają z jego ust nazwiska Wełny, Jaroszyńskiego czy Wasiluka. Tymczasem mimo fatalnej gry całej linii obronnej, nie dostają oni nawet szansy powąchania murawy. Wąs niech nie cwaniakuje tak w wywiadach bo nerwy Don Felipe są już na wyczerpaniu.
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 14.08.2013 o 11:41
      Post #923593 14.08.2013 11:41
    Gorzej, że Wojciech nie chcę nowych piłkarzy wystawiać do składu chyba że musi ( Nowak, Kuś).
    • Nesta

4.5K
      1.8K
    • 14.08.2013 o 12:18
      Post #923597 14.08.2013 12:18
    liczy sie koncowy efekt.
    • Diabel

14.8K
      18.5K
    • 14.08.2013 o 12:27
      Post #923598 14.08.2013 12:27
    Villa_KS Napisał(a): ------------------------------------------------------- Ok indywidualne, ale > związane z taktyką, która jak pisałem obnaża > wszytskie słabe strony defensywy. ale latwiej jest ponapierdalac na zawodnika i poplakac pokrzyczec o transfery :) ;) zmian nie bedzie, musimy byc konsekwentni a bledy da sie wyeliminowac (buahaha) , znaczy przez 2 tygodnie Marciniak sie w pilke grac nauczy :) a magiczna taktyka zaskoczy i na zero z tylu bedziemy odprawiac kazdego z workiem wytikitakowanych w trojkacie bermudzkim Zytko-Kosa-defensywnyzlozonyofierzeBozkowi bramek
    • zubereg

13.7K
      7.7K
    • 14.08.2013 o 12:42
      Post #923600 14.08.2013 12:42
    To WS wyżebrał pozostanie w Cracovii, ciekawe jakim kosztem? Stawiam że Wasiluk zagra w Lubinie. Januszowi trzymanie WSa też jest na rękę, nie domaga sie wzmocnień. Pie.doli o Żytce i indywidualnych błędach. Dla Janusza to skarb...dlatego nadal będziemy bez trenera. Jak go zwolni po Legii to okienko będzie zamknięte i trener pozostanie bez wzmocnień.... I to jest prawdziwy powód trzymania WSa na stanowisku na którym winien być trener.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)

Goście (2)
    • Główna
    • Działy i kategorie