Jak by tu trafić, żeby derby były u nas? Ciężkie będzie do przewidzenia:(
-
-
Terminarz Ekstraklasy 2013/14
lepiej derby na wyjezdzie, bo:
1- dobrze nam idzie na wyjazdach
2- nie zamkna nam stadionu
potencjalne zamknięcie stadionu jest jakimś argumentem, ale derby po drugiej stronie, gdy liczyliśmy na więcej kończyły się marnie
Ciekawe czy jeśli teoretycznie lepsza drużyna będąca pod koniec sezonu w wyższej formie znajdzie sie na niższym miejscu to drużyny będą kalkulować żeby być niżej w tabeli :D
Terminarz rundy finałowej T-Mobile Ekstraklasy na sezon 2013/2014
Grupa A: (mistrzowska)
31. kolejka: 1-6; 2-5; 3-8; 4-7
32. kolejka: 8-1; 5-4; 6-2; 7-3
33. kolejka: 1-5; 4-8; 2-7; 3-6
34. kolejka: 7-1; 3-5; 8-2; 4-6
35. kolejka: 1-3; 5-7; 2-4; 6-8
36. kolejka: 4-1; 2-3; 6-7; 8-5
37. kolejka: 1-2; 3-4; 5-6; 7-8
Grupa B: (spadkowa)
31. kolejka: 9-14, 10-13, 11-16, 12-15
32. kolejka: 16-9; 13-12; 14-10; 15-11
33. kolejka: 9-13; 12-16; 10-15; 11-14
34. kolejka: 15-9; 11-13; 16-10; 12-14
35. kolejka: 9-11; 13-15; 10-12; 14-16
36. kolejka: 12-9; 10-11; 14-15; 16-13
37. kolejka: 9-10; 11-12; 13-14; 15-16
Skoro już walczymy o pierwszą ósemkę to dobrze by się w niej znaleźć w pierwszej czwórce bo będą cztery mecze u siebie ;)
Cthulhu Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Skoro już walczymy o pierwszą ósemkę to dobrze
> by się w niej znaleźć w pierwszej czwórce bo
> będą cztery mecze u siebie ;)
Najlepiej na pierwszym miejscu:)
Ostatnia kolejka 1-2. To może być bezpośredni mecz o mistrzostwo Polski. :)
Co w przypadku, gdy sezon zasadniczy się kończy a na 1 miejscu znajdują się dwa zespoły(idealny remis w meczach, bramkach, stosunku bramek, liczbie bramek strzelonych)? Wiem że jest to bardzo nierealistyczne, ale czy w ogóle pojawiła się propozycja rozstrzygnięcia takiego sporu? Dodatkowy mecz przed podziałem na grupy?
Nzg Napisał(a):
> Co w przypadku, gdy sezon zasadniczy się kończy
> a na 1 miejscu znajdują się dwa zespoły(idealny
> remis w meczach, bramkach, stosunku bramek,
> liczbie bramek strzelonych)? Wiem że jest to
> bardzo nierealistyczne, ale czy w ogóle pojawiła
> się propozycja rozstrzygnięcia takiego sporu?
> Dodatkowy mecz przed podziałem na grupy?
Art. 10 pkt f
http://www.ekstraklasa.org/data/stories/files/1_Regulamin_rozgrywek_Ekstraklasy/Regulamin_ESA_2013_2014_oficjalny.pdf
a ja mam takie pytanie ;) co będzie jak My i drużyna z drugiej strony łąki zajmiemy miejsca w górnej części tabeli na pozycjach nieparzystych albo razem na parzystych?????? jaki wtedy ma pomysł pzpn i ekstraklasa, dla kumatych ;DDD
ps ewentualnie chyba, że ostatnia kolejka nie będzie o jednej godzinie.
rambo84 Napisał(a):
> a ja mam takie pytanie ;) co będzie jak My i
> drużyna z drugiej strony łąki zajmiemy miejsca
> w górnej części tabeli na pozycjach
> nieparzystych albo razem na parzystych?????? jaki
> wtedy ma pomysł pzpn i ekstraklasa, dla kumatych
> ;DDD
>
> ps ewentualnie chyba, że ostatnia kolejka nie
> będzie o jednej godzinie.
Ostatnio chyba (coś mi tak świta, choć pamięć może być zawodna) nawet dwie ostatnie kolejki są grane o tej samej godzinie, więc problem rzeczywiście występuje (prawdopodobieństwo 50%). Będą się musiały mądre głowy nakombinować. Podejrzewam, że zmienią kolejność kolejek.
zamkna nam stadion i po problemie.
Dzięki Szuwarku:)
Rufus T. Firefly Napisał(a):
> zamkna nam stadion i po problemie.
To nie będzie rozwiązanie. bo problem będzie między stadionami. Chyba, że zamkną stadion jak będziemy w środku:)
To będzie po Nowym Roku więc ony będą już na nowootwartym obiekcie w Myślenicach.
34 dni później
Z Zawiszą gramy 15 lutego o 13...
[quote]Warto zwrócić uwagę, że w 22. kolejce w niektórych przypadkach będą obowiązywały inne niż zazwyczaj godziny rozpoczęcia meczów. Jest to związane z programem Igrzysk Olimpijskich w Soczi 2014. Tym samym 15 lutego zostaną rozegrane dwa mecze (13:00 i 15:30), w niedzielę natomiast - trzy (13:00, 15:30 oraz 18:00). Harmonogram spotkań piątkowych i poniedziałkowego nie będzie zmieniony.[/quote]
znowu ich pojebało z tą 13:00!!! w sobotę mecze o 13:00 i 15:30. w niedziele tak samo + 18:00. piłka nożna dla kibiców :(
Koledzy to jest luty, snieg, zimno itp ;)
kkk_84 Napisał(a):
> Koledzy to jest luty, snieg, zimno itp ;)
Cytat z oficjalnej strony Ekstraklasy ws. tych godzin: "Warto zwrócić uwagę, że w 22. kolejce w niektórych przypadkach będą obowiązywały inne niż zazwyczaj godziny rozpoczęcia meczów. Jest to związane z programem Igrzysk Olimpijskich w Soczi 2014. Tym samym 15 lutego zostaną rozegrane dwa mecze (13:00 i 15:30), w niedzielę natomiast - trzy (13:00, 15:30 oraz 18:00). Harmonogram spotkań piątkowych i poniedziałkowego nie będzie zmieniony"
A co kibicow pilkarskich obchodzi jakas olimpiada w Soczi??Mysla ze wszycy beda po powrocie ogladac short track lub jazde figurowa na lodzie??
Pojebanstwo na maxa!!!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)