Saidi zagrał dzisiaj bardzo dobry mecz, było go pełno wszędzie, strzelił 2 bramki i poraz kolejny bardzo dobrze wspólpracował z Nowakiem. Ten mecz pokazał, że powinien jednak grać od 1 minuty. To jest pomocnik, a nie egzekutor, jego niewykorzystane sytuacje mogą razić, ale i tak dużo pozytywnego wnosi do gry całego zespołu.
-
-
Saidi Ntibazonkiza - witamy ponownie!
Zastanawia mnie czemu ten nasz muzynek nie podchodzi nigdy do kibiców... boi sie? czy moze az tak ma wyj...ne na wszystko... dobrze ze chociaz po bramce sie cieszyl z kolegami
Z drugiej strony jak ma udawac to lepiej niech nie podchodzi. Nie wiem jak jest. Fajnie, ze strzelił te bramki i umial sie znalezc. Sam na sam tradycyjnie spieprzyl i fakt ze to razi, jednak dobrze ze grał dzis caly mecz bo mimo wszystko to znaczacy zawodnik. Ogladalem mecz przez internet i rozbAWiło mnie jak komentator nazwał go: Tozibonkiza. :D Mamy nastepce Szpakowskiego hah.
Mnie rozbawiło natomiast podniecanie się prowadzącego transmisję w kanale radia Kraków Sport - otóż ów prowadzący jarał się butami naszych zawodników.
Stwierdził, że gdyby zgaszono oświetlenie to można by poznać ich pozycję dzięki świeceniu butów w ciemności :D
CRACOVIA Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Zastanawia mnie czemu ten nasz muzynek nie
> podchodzi nigdy do kibiców... boi sie? czy moze
> az tak ma wyj...ne na wszystko... dobrze ze
> chociaz po bramce sie cieszyl z kolegami
[url=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ntiC0x3Rc0w]youtube.com[/url]
Na filmiku widać Saidiego pod naszą trybuną i nawet nieźle się bawi, więc o co cho?
momentami gra jak Dudzic i jest szalenie irytujący. z całą pewnością nie zasługuje na gwiazdorski kontrakt. ale teraz, po obniżeniu pensji, myślę, że jest ok. irytuje, ale też potrafi "zrobić różnicę". natomiast jak sobie myślę, że kolejny sezon oznacza kolejny ramadan, to poszukałbym zastępcy.
knur Napisał(a):
> momentami gra jak Dudzic i jest szalenie
> irytujący. z całą pewnością nie zasługuje na
> gwiazdorski kontrakt. ale teraz, po obniżeniu
> pensji, myślę, że jest ok. irytuje, ale też
> potrafi "zrobić różnicę". natomiast jak sobie
> myślę, że kolejny sezon oznacza kolejny
> ramadan, to poszukałbym zastępcy.
No właśnie nt tego ramadanu... Myślałem, że to jest religia dominująca w Burundi, ale wg wikipedii jest tam tylko 3% muzułmanów i na nasze nieszczęście Saidi się w te 3% załapuje...
Strasznie leniwy w defensywie, było wiele sytuacje gdzie Nowak atakował bramkarza przy presingu a Saidiemu nie chciało się d. ruszyć do obrońcy.
Jedyne pocieszenie żę ramadan jest co rok wcześniej /inny kaledarz/ więc następne lata tylko na kożyść Saidiego.
mcz_, zgadzam się, że Bernhardt to również bardzo dobry piłkarz ofensywny. Nie wymieniłem go ze względu na szybko odniesioną kontuzję i przymusową przerwę w grze.
CRACOVIA Napisał(a):
> Zastanawia mnie czemu ten nasz muzynek nie
> podchodzi nigdy do kibiców... boi sie? czy moze
> az tak ma wyj...ne na wszystko... dobrze ze
> chociaz po bramce sie cieszyl z kolegami
Nie siej fermentu jak nie byłeś we wrocławiu
Fajnie widzieć uśmiechniętego Saidiego po obydwu golach, dawno tego nie widziałem!
Byłoby jeszcze lepiej gdyby oprócz Nowaka miał kogoś ala Mateusz Klich.
Edgar wróci, będzie good!
Jego skutecznośc jest słaba, to nie jest typowy napastnik, ale skrzydłowym jest bardzo dobrym. Wg mnie grając z Nowakiem nauczył się częściej podawać, a to u niego już nie byle co. Brawa za mecz ze śląskiem.
Pożegnalna runda czarnej perły...
http://www.krakow.sport.pl/sport-krakow/1,115699,14679178,Saidi_Ntibazonkiza_chce_odejsc_z_Cracovii__Klub_nie.html
Odejdzie nie odejdzie, to się okaże. Sportowo dobre 2 kolejki w naszym wykonaniu, a za chwilę Opryszek wyskakuje z takim artykułem i to w pierwszej kolumnie, którego kontekst jest w stylu..[i].nie cieszczcie sie z coraz lepszej formy Saidiego on i tak odejdzie[/i]. Żadnych faktów żadnych konkretów, tylko rzeczy, o których pisze sie przynajmniej od 1,5 roku, nawet sam Saidi pytany oto, odpowiada, że obecnie skupia sie tylko na grze, czemu to niby ma służyć ?! Czy komuś przypadkiem się nie podoba, że Cracovia była w sobotę o klasę lepsza od GTS-u, a w środę rozbiła w pył Śląsk ? Może to najwyższa pora dla pseudodziennikarzy poroju Opryszka, aby popsuć trochę atmosferę w drużynie ?
kto czyta Wyborcza sam sobie szkodzi.
Dokładnie tak samo to odczytuje. Wiadomo, ze Saidi by chciał grać w lepszej lidze, ale taki art w tym momencie
Ma na celu zepsuć chyba atmosferę w szatni, rozpieprzyć ja ewidentne. To jest zlepek rożnych artykułów i wieści z naszego m in forum. Oj, pilnują psy swojej pozycji w polskiej piłce na wszystkie sposoby...
Rufus T. Firefly Napisał(a):
> kto czyta Wyborcza sam sobie szkodzi
Szkodzi to przede wszystkim drużynie i atmosferze wokół niej.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)