Nzg - pierdolisz jak potłuczony z tym 3-0 do przerwy.
Idąc twoim tokiem rozumowania to powinno być 3-3 bo wcześniej przegapiłeś setkę Saidiego,a później dwie Nowaka.
Co ja w ogóle piszę, przecież w międzyczasie Steblecki miał patelnie ...wiec powinno być 4-3 dla Cracovii,otrząśnij się chłopie.
-
-
Wojciech Stawowy musi odejść!!!!!!!!
Nzg Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Astonie, nie pamiętam tej wypowiedzi(jeśli moja
> to jak najbardziej cofam).
Nie Twoja ;)
Żarko, widzę że kolejna osoba która lubi posługiwać się merytorycznymi argumentami:)
Abstrachując już od tego jak powinno/mogło być, do poszczególnych piłkarzy można mieć pretensje o skuteczność. Do trenera można mieć pretensje o sytuacje stworzone przez przeciwnika. Od trenera zależy jak będą zawodnicy się przesówać po boisku, czy każe im piłkę przechwycić czy po prostu "wypychac" ze strefy obronnej. Czy powie "Nie dajcie Mili dośrodkować, ba, piłki przyjąć" czy stwierdzi że "Gramy swoje".
Wracając jednak do Twojej wypowiedzi, owszem, mogło być 3:3, 4:3 albo i 3:0 dla Cracovii. Chodziło mi jedynie o zwrócenie uwagi na fakt iż pozwalamy przeciwnikowi w dość krótkim czasie stworzyć bardzo dużo sytuacji podbramkowych, czego dowodem jest Pilarz w jedenastce kolejki. Bramkarz który musiałby interweniować raz zapewne by nie miał szans z bramkarzem który interweniować musiał razy 8(o ile dobrze pamiętam)
Nzg- tak czy inaczej ten sam Slask w dalszym ciagu ma bardzo duzy potencjal i nie wmowisz mi ze po wyeliminowaniu Bruggi i na prawde dobrym meczu w Sevilli do czerwonej kartki ten zespol stracil umiejetnosci, poniewaz sprzedali Sobote.
W dalszym ciagu maja bardziej doswiadczonych, drozszych i lepszych zawodnikow na papierze.
Praktycznie kazda sytuacja dla Slaska bylo od strony Szeligii i widac bylo ze tu jest nasz slabe ogniwo, ktore skrzetnie wykorzystywali i tu prosilo sie o zmiany, tylko jakie?
Z tym to juz raczej nie do Stawa a do generala!
Nie robie z nich zadnych potentatow, [b]aczkolwiek na tle[/b] Zytko(spadkowicz), Kosa(spadkowicz), Szeliga(spadkowicz),
Budzinski(spadkowicz), Saidi(spadkowicz), Steblecki (spadkowicz), Danielewicz(debiutant), Marcinia(sredniak ligowy), Nowak(gosc nigdy nie rozegral w swoim zyciu 6 spotkan w EK w pelnym wymiarze), Dabrowski ("junior"), Pilarz (tylko rezerwowy w ligowym sredniaku) [b]wygladaja na potege w polskiej kopanej,[/b]
Tak Nzg, ci sami ktorzy na drugie mieli "mieso" odmieniane we wszystkich przypadkach praktycznie zalozyli psom 45 minutowy zamek po czym w piec minut ustawili sobie mecz we Wroclawiu.
Widzialem wszystkie mecze derbowe od 1993 i nigdy nie widzialem psow tak rozpaczliwie sie broniacych, a wynik
we Wroclawiu jak zapewne wiesz jest wynikiem historycznym gdyz nigdy przedtem nie odnieslismy tam zwyciestwa, wiec chociazby z tego wzgledu uwazam ze nalezaloby sie wstrzymac z tekstami typu "Staw musi odejsc"
Napinaczu, w pełni zgadzam się że pojedynek wksu z Bruggią był dla tych pierwszych znakomity i bardzo dobrze przez nich rozegrany. Sam stwierdziłem że szans większych nie mają i się myliłem. Oczywiście piłkarze umiejętności nie zgubili gdzieś po drodze z Hiszpanii jednak trzeba pamiętać że grali w osłabieniu nie tylko jednego zawodnika praktycznie przez cały mecz, ale również Pawelca który był filarem ich defensywy(niezależnie od tego jak komicznie to brzmi). Do tego przypomnij sobie proszę jak wyglądała gra betonów przed tym jak odszedł Traore, oraz po tym. Takim piłkarzem(w mniejszym stopniu moim zdaniem, ale jednak), jest Sobota. Stanowił moim zdaniem 30-40% siły ofensywnej wksu.
Jestem również daleki od określania naszej kadry tak słabą. Za drugą połówkę meczu derbowego trzeba ich chwalić, teraz jednak rozmawiamy o meczu zupełnie innym. Co więcej, nie kojarzę żebym w ostatnim czasie stwierdził że "Stawowy musi odejsć". Widzę poprawę na lepsze, mogę się z nim nie zgadzać w wielu kwestiach, jednak Stawowy się powoli ogarnia.
Co do Soboty to sie zgodze ze 20-25% ale to w dalszym ciagu ekipa pucharowa walczaca u siebie przeciwko beniaminkowi, ktory ma w skladzie rehabilitantow i dotychczas pilkarskich "nieudacznikow" dla niektorych specjalistow.
3lvis Napisał(a):
> Temat do zamknięcia. Chcieliście postęp w grze?
> Proszę bardzo.
> Cierpliwość, dłuższa praca tego trenera,
> przemyślane wzmacnianie składu i będzie bardzo
> dobrze.
3lvis, dlaczego chcesz zamykać watek i odbierać ludziom prawo do rzeczowych wypowiedzi, takich jak np. Twoja w wątku o Saidim:
> Teraz wypada podziękować za dwie bramki i
> zwycięstwo na trudnym terenie.
> Nie zmienia to jednak faktu, iż każdy zawodnik
> strzeliłby dzisiaj dwa gole z tylu sytuacji,
> które wypracowali mu koledzy.
> I nie zmienia to mojego podejścia do tego
> zawodnika. Mam na niego alergię i z
> niecierpliwością czekam na jego odejście z
> Cracovii.
Wystarczy zmienić słowo "zawodnika" na "trenera" w przedostatnim zdaniu :)
A tak serio, to gratuluję gry w ostatnich dwóch meczach, postęp jest bardzo duży. Oby tak dalej!
konserwa Napisał(a):
> Wielki szacunek dla trenera, za to że wprowadził
> korekty do taktyki i to korekty znaczące (a nie
> ciut, jak tu ktoś pokrętnie określił).
> Nieprzypadkowo są to dokładnie takie korekty o
> jakie apelowali od miesięcy "przebrzydli
> malkontenci", przy akompaniamencie sprzeciwu ze
> strony "stawolubów". Jak się okazało to krytycy
> mieli rację.
Ciekawy tok rozumowania. Tylko jak się czyta tytul wątku (ze szczególnym uwzględnieniem ilości wykrzykników) to można mieć wątpliwośc czy "przebrzydłym malkontentom" chodziło wyłącznie o korektę taktyki gry Cracovi. ;)
Bartossus Napisał(a):
> Ciekawy tok rozumowania. Tylko jak się czyta
> tytul wątku (ze szczególnym uwzględnieniem
> ilości wykrzykników) to można mieć
> wątpliwośc czy "przebrzydłym malkontentom"
> chodziło wyłącznie o korektę taktyki gry
> Cracovi. ;)
Przebrzydły malkontent w znacznej większości nie odpowiada za tytuł wątku, a wypowiada się w nim dlatego, że jest to najpoczytniejszy wątek na forum. W ogóle "przebrzydły malkontent" jest nieco dziwny, bo potrafi kląć i zwalniać trenera po wygranych meczach, albo też bić mu brawo, po przegranych, takich jak dzisiejszy ;)
Generalnie ta część krytyków, która kierowała się nie dziecinnymi emocjami, czy antypatiami, a oceną tego co się dzieje na boisku, nie tylko milczy obecnie, ale wręcz chwali Stawowego za słuszne decyzje i cieszy się z obranego kierunku i rezultatów, co świadczy o tym, ze podnosząc od roku te sprawy miała racja i nie kierowała się niskimi pobudkami.
7 dni później
Stawowy odejdzie z Cracovii bo uważam iż solidny Klub w elidze nie moze nie zauważyć że ten Trener z g..na zrobił bicz ! Tylko kto nas bedzie trenowal Pasieka ? Płatek ? Ulatowski ? mam nadzieje że Fornalik...Waldemar !
klekocie jest tylko jedno ale, trener na koncie chciał by mieć realną kasę,
a nie obietnice.
Dlatego ołtażyki w domach wyznawców, mogą stać spokojnie. :)
klekot Napisał(a):
> Stawowy odejdzie z Cracovii bo uważam iż solidny
> Klub w elidze nie moze nie zauważyć że ten
> Trener z g..na zrobił bicz ! Tylko kto nas bedzie
> trenowal Pasieka ? Płatek ? Ulatowski ? mam
> nadzieje że Fornalik...Waldemar !
Ależ po co takie emocje szanowny kolego? Wojciech Stawowy odrzucił jeszcze w drugiej lidze lukratywną ofertę AEK Ateny i teraz miałby porzucić Cracovię na rzecz pierwszego lepszego Lecha?
No nie wiem.
Jeżeli utrzymamy ten styl i pochwalne peany w mediach nie ucichną, Staw nabierze wartości na rynku i pojawią się na niego chętni z także realną kasą - choćby Legia, czy Lech.
Teraz z największa uwagą musimy patrzeć na klub i jego ruchy. Mam nadzieję, że profesor da zgodę Tabiszowi na wzrost wydatków.
A jeśli nie, trudno, będziemy sobie musieli radzić bez niego.
Mam tez inną nadzieję, że Stawowy i jego ego, ma ambicje po tej fali krytyki jaka na niego spadła (także z mojej strony) pozostać w Cracovii i udowodnić wszystkim że jest w stanie zbudować zespół walczący o coś więcej niż 4-5 miejsce w lidze.
konserwa Napisał(a):
> No nie wiem.
> Jeżeli utrzymamy ten styl i pochwalne peany w
> mediach nie ucichną, Staw nabierze wartości na
> rynku i pojawią się na niego chętni z także
> realną kasą - choćby Legia, czy Lech.
e tam - podeśle się im linka do tego tematu to się dowiedzą prawdy, że to hochsztapler, nieudacznik i sabotażysta. jest tu paru takich "ekspertów" co potrafią każdy sukces zdeprecjonować.
Sukces sukcesem - gratulacje się należą - ale młodych mógłby zacząć wprowadzać. Ci co załapali się na I ligę z kadrową mizerią i wymogiem młodzieżowców w składzie, mieli fart, ale co z resztą?
konserwa Napisał(a):
> No nie wiem.
> Jeżeli utrzymamy ten styl i pochwalne peany w
> mediach nie ucichną, Staw nabierze wartości na
> rynku i pojawią się na niego chętni z także
> realną kasą - choćby Legia, czy Lech.
> Teraz z największa uwagą musimy patrzeć na klub
> i jego ruchy. Mam nadzieję, że profesor da
> zgodę Tabiszowi na wzrost wydatków.
> A jeśli nie, trudno, będziemy sobie musieli
> radzić bez niego.
> Mam tez inną nadzieję, że Stawowy i jego ego,
> ma ambicje po tej fali krytyki jaka na niego
> spadła (także z mojej strony) pozostać w
> Cracovii i [b]udowodnić wszystkim że jest w stanie
> zbudować zespół walczący o coś więcej niż
> 4-5 miejsce w lidze.[/b]
Daj Boże byśmy najpierw walczyli o te 4.-5. miejsce. Póki co z różnym skutkiem walczymy o pierwszą ósemkę, nie wspominając już o utrzymaniu się tam.
i gdzie teraz wasze wąsacze , wyzwiska od nauczyciela wf. takiej piłki Cracovia nie grała od wejscia Pasów do ex poprzednim razem. aa zaraz za kogo to było ?? No tak.
Z piłkarzy naprawde srednich zrobił zespół który gra najładniejszy futbol w Polsce.
Czekam na malkontentów którzy wyjdą po jakies wpadce. Zafcy piłki nożnej.
Panowie jest nieźle ale też nie zachłystujmy się pojedyczymi meczami bo choćby wczoraj Baba jaga jechała z nami w 2 poł.po prawej stronie masakrycznie i mogło się to źle skończyć. Mamy coraz więcej kartek i nawet tą obrone, którą mamy jaką mamy ,ciężko będzie skleić tym bardziej że dochodzą kontuzje a sezon jest bardzo długi.
Gramy dobrze jak choćby z Pogonią ale bardzo nieskutecznie i punktów niestety nie przybywa tak że wielką sztuką będzie załapać się do spokojnej "Ósemki".
jak fajnie sie czyta wypowiedzi osob ktorzy jeszcze nie dawno, wąsacza wyrzucali zastepujac Radolskim a teraz modla sie o to zeby zaden Lch czy legia nie zaproponowali lepszej kasy Stawowemu ktory , przeciez w ich oczach jeszcze nie dawno nie byl nawet trenerem :D
to jest taka polska mentalnosc, przegrywa sie mecz to wyrzucamy trenera i tak wkolko karuzela sie kreci... a to błedne myslenie!
Teraz to Stawowy już powoli nic nie bedzie musiał.
I nie plujący na niego " bedą go zwalniać ", tylko on będzie przebierał w ofertach zatrudnienia....
Bo to dobry trener jest.....
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)