ian thorpe Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> strasznie nie lubię ludzi, którzy manipulują
> wypowiedziami innych do własnych celów,
> wywołuje to u mnie ...to co wywołuje...
> Stawowy nie chce robić rewolucji w składzie,
> chce oprzeć drużynę na kopaczach którzy ten
> awans wywalczyli.
>
> "W nowym sezonie większość kadry stanowić
> mają zawodnicy, którzy występowali już w
> Cracovii w poprzednich rozgrywkach. Ma to być dla
> nich nagroda za awans. - Wielkie wzmocnienia to
> według mnie przyjście CZTERECH ZNACZĄCYCH
> zawodników, a to nie oznacza rewolucji w
> składzie - mówi Stawowy"....niby to samo, a
> jednak inaczej
Problem w tym ze 4 wzmocnien po potrzebowalibysmy na normalna lige, na przedluzona lige potrzebujemy dluzsza lawke i napewno nie 2 stopero z czego jeden jest bocznym obronca. Mariana nie licze, bo wiecznie kontuzjowany, tak wiec mamy tak naprawde 1 stopera, chociaz jest czesc kibocw co Kosy tez tak nie chca nazwac wiec wychodzi na to ze nie mamy stoperow w skladzie !
Ciekawe co Stawowy zrobi jak po 1. meczu Zytke wkreca w ziemie 5 razy ?!
-
-
Wojciech Stawowy musi odejść!!!!!!!!
srednio widze te transfery, nie wiem co trener rozumie przez znaczace, ale obawiam sie ze mysli o takich co wejda na 10-15min w meczu, w ktorym i tak wszystko jest pozamiatane, chce dac szanse tym chlopakom na gre w ekstralidze? polowa z nich juz ta szanse miala i niewyszlo
jeszcze kilka cyferek, żeby widzieć ten awans w perspektywie:
od sezonu 2004/05 (odkąd drugi level to 18 drużyn), awansowały 23 drużyny (niektóre dwukrotnie, trzeciego 'awansu' Widzewa nie liczę). z tych 23 drużyn tylko trzy zdobyły mniej bramek niż Cracovia, i tylko dwie straciły więcej bramek.
i nikt nie awansował przy słabszym bilansie bramkowym.
jak czytam, że drużyna jest już zbudowana i trzeba dać chłopakom szansę w EKlasie, to czarno to widzę.
Nosz wisła jego mać, powtórka z rozrywki... po to się ustala kwotę wykupu, żeby to respektować, po raz kolejny narażamy się na śmieszność.
Jeżeli ten wątek ma 58 stron a ten za jego pozostawieniem tylko 8 więc proponuje zamknąć już oba bo jak dla mnie jest wszystko jasne!
Mam nadzieje ze profesor sam to dostrzeże zanim wuefista wpadnie pod tramwaj na wielickiej.
Jedno jest pewne czy on czy my ktoś i tak go w końcu pogoni :)
Quattara Napisał(a):
> Jeżeli ten wątek ma 58 stron a ten za jego
> pozostawieniem tylko 8 więc proponuje zamknąć
> już oba bo jak dla mnie jest wszystko jasne!
Nie przygladnołes się .
jeden powstał 6 kwietnioa a drugi 9 czerwca
Muertes Napisał(a):
>
> Dzisiejsza GW donosi, iż WS najprawdopodobniej
> zostanie ale ma wymienć asystenta bo z Gaborem
> umowa nie zostanie przedłużona
Gabor to pikuś,i tak w zasadzie nie odpowiada za nic jako drugi trener.Najważniejsze to pozbyć się "speca"od przygotowania fizycznego,bo to co zrobiono z drużyną w zimie to zwykły sabotaż.Dodatkowo zatrudniłbym trenera od bramkarzy z prawdziwego zdarzenia.
o, derby, fakt! Wojtek ma tu cos do udowodnienia, derby wygral Lenczyk i Pasieka, a Wojtek nie. to bedzi epapierek lakmusowy dla mnie, czekam niecierpliwie!
Ze Gabor odpadnie to pikus, pytanie brzmi czy pozwola Stawowemu samemu sobie dobrac kogos na wolne miejsce czy mu narzuca swoj typ :> ?
dla fanatyków stylu w jakim Wojciech Stawowy awansowal polecam poczytać trochę o efekcie motyla, a następnie jeszcze raz oglądnąć poniższy skrót, gdzie glowa bramkarza Olimpii co prawda nie spowodowała tornada ale wydźwięk był równie duży : http://ekstraklasa.net/skrot-meczu-termalica-nieciecza-olimpia-grudziadz-1-1-bramki-wideo,artykul.html?material_id=51aa4c3316f1dac026000000#zamknij
ronnie79 Napisał(a):
> Muertes Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> >
> > Dzisiejsza GW donosi, iż WS najprawdopodobniej
> > zostanie ale ma wymienć asystenta bo z Gaborem
> > umowa nie zostanie przedłużona
>
>
> Gabor to pikuś,i tak w zasadzie nie odpowiada za
> nic jako drugi trener.Najważniejsze to pozbyć
> się "speca"od przygotowania fizycznego,bo to co
> zrobiono z drużyną w zimie to zwykły
> sabotaż.Dodatkowo zatrudniłbym trenera od
> bramkarzy z prawdziwego zdarzenia.
Wytłumacz nam co masz do obecnego trenera bramkarzy?? Wydaje się raczej mocnym punktem tego słabego sztabu.
To może inaczej.Po czym sądzisz,że jest mocnym punktem tego sztabu??Po tym,że Pilarz dobrze prezentował się w tej rundzie?Była też pierwsza runda w której puszczał babole i nie istniał na przedpolu(tutaj nadal nie ma fajerwerków).Skórski to żaden wielki trener od bramkarzy.To że sobie zrobił papiery trenerskie o niczym nie świadczy.Jest kumplem Stawowego i dlatego jest w sztabie.Kolejny lojalny przydupas.Trening bramkarski to i ja bym poprowadził.Potrzeba kogoś kto troszkę zębów zjadł na tym.Skórski takim człowiekiem nie jest i tyle.
Jako jedyny więc z całego sztabu dobrze przepracował zimę... Pilarz bronił dobrze, zrobił postęp i niewątpliwie jest to zasługa Skórskiego.
Ofensywni (Przegląd Sportowy) właśnie podali na FB (czy to żart?)
"Ofensywni
[b]Tomasz Hajto[/b] poważnym kandydatem na trenera Cracovii. U właściciela klubu Janusza Filipiaka mocno lobbuje za nim kolega Boniek, prezes PZPN"
Hajto? Drużyna się zbuntuje przeciwko niemu, a ponadto wszyscy pamiętają co wygadywał o nas.
Ta ja juz wole Stawa :(
Muertes Napisał(a):
pytanie tylko jak zachowa się W. Stawowy - czy tym zwolnieniom
> towarzyszą jakieś tarcia i próby obrony sztabu, który został skreślony przez zarząd, czy WS
> milczy i się z tym pogodził, że odpala mu się połowę sztabu. Zapewne coś bliżej tego
> drugiego rozwiązania bo WS w komitecie sterującym (JF, JT, PB) nie ma raczej nikogo w
> kim mógłby znaleźć oparcie. Nie wiem jak Jakub Tabisz, ale zakładam, że stosunki na linii JF-JT kształtują się na miarę sienkiewiczowskich Kiemliczów, Jakub pyta "ociec prać?" a jak
> Janusz odpowie "prać" to Jakub po prostu pierze.
Generalnie też tak myślę, ale dopowiem jeszcze:
1. Filipiak tak jednoznacznie dał do zrozumienia, że nie będzie się bawił w przepychanki i nie kupi bajery w stylu Wałęsy ("moje koncepcje zawsze się sprawdzały"), że Stawowy [b]chyba[/b] wytrzeźwiał - i zrozumiał, że albo się podporządkuje, albo bezpowrotnie traci szansę na pracę w Cracovii i być może na jakąkolwiek pracę na poziomie e-klasy;
2. Obecność Burlikowskiego w klubie to już było ostrzeżenie, że wielki wódz ma już dość dyktatu szamana. Przy okazji szaman nie zauważył, że wódz jest już w piłce od ponad 10 lat i nie jest już tym żółtodziobem, któremu można było wcisnąć byle co;
3. Ciekaw jestem tylko, czy nie jest to taktyczna zmyłka i po ustąpieniu (if any) w kluczowych kwestiach dotyczących sztabu i transferów, po starcie ligi nie okaże się, że nowo pozyskana czwórka dalej siedzi na ławie, bo musi nauczyć się taktyki, a grają Steblecki, Zejdler i Szeliga:(
Hajto.. kurcze chyba tez wolałbym Stawowego, WS przynajmniej umie słodzić na konferencjach;]!
To może... jeszcze jeden element tej układanki:
http://www.krakow.sport.pl/sport-krakow/1,127736,14086224,Kazimierz_Moskal_odchodzi_z_Termaliki_Bruk_Bet.html
Pochodzenie ma złe, ale w moim pojęciu to był najlepszy trener w minionym sezonie 1 ligi. Dlaczego "nie poznawał swoich zawodników" w ostatnich meczach sezonu - to chyba tłumaczyć nikomu nie trzeba.
kastor Napisał(a):
> Witamy szmuglera HAJTĘ!
>
> Zamienił stryjek...?
Hajto już w okolicach 28.05 ustalił warunki, ale nikt mnie nie chciał sluchać! a ja nie chciałem być kuzynem no wiecie kogo.. :-)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)