"Jest awans a to znaczy że w konkurencji zając miejsce awansowe
cel został osiągnięty
amen"
Tak, tylko co dalej z tą drużyną ,przy tym trenerze ?!!!
--------------------------------------------------------------------------------
-
-
Wojciech Stawowy musi odejść!!!!!!!!
raf_jedynka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ciekawe że wsród oburzonych "odebraniem
> moralnego prawa do krytykowania"
> odezwali się też posiadacze uprawnień
> administracyjnych do tego forum ;)
Nie wiem co Cię w tym ciekawi...Naprawdę nie wiem co "uprawnienia administracyjne" mają do rzeczy. Ale może moja miażdzyca daje znać...
> Jeśli w głowie zaszedł komuś proces, w którym
> nie identyfikuje sie na 100% z druzyną
> to chyba jasne ze nie jest na 100% jej kibicem
>
> Według mnie brak pełnej identyfikacji, ktorej
> przejawem jest swiadoma nieobecnosc
> odbiera moralne prawo do krytykowania
>
> Ktos tego nie rozumie?
Ja się nie identyfikuję z drużyną/trenerem, ja się identyfikuję z KLUBEM którego są pracownikami.
To KLUBOWI kibicuję nie poszczególnym karierom zebranym do kupy w tym czasie i miejscu.
Powyższy fakt nie daje mi 'moralnego prawa krytykowania" ? Wolne żarty, lub marna prowokacja.
Miałem coś napisać ale nie będę w obliczu dobrego wyniku jaki osiągnęła moja Cracovia, po co psuć taki miły dzień. Szkoda że Pan Raf cieszyć się nie potrafi. Przykro mi że tak jest Panie Rafie - tak po prostu po ludzku jest mi Pana żal. Ale głowa do góry będzie lepiej :)
Nie sądzę by Stawowy odszedł. Cieszę się z awansu, na pewno jest w tym zasługa trenera i zespołu, ale i także tego, że Flota i Nieciecza NIE CHCIAŁY WEJŚĆ. Każdy kto widział ostatnie mecze Floty i Niecieczy (z dwóch ostatnich kolejek) widział, że te drużyny nie są gotowe na Ekstraklasę.
Nie zmienia to faktu, że Cracovia zajęła drugie miejsce po sportowej walce.
Stawowemu należy się szansa - JEŚLI WYCIĄGNIE WNIOSKI I NIE POPEŁNI BŁĘDÓW W PRZYGOTOWANIU - to powinno być ok.
Chyba że nadal będzie chciał grać Zielińskim - to sorry - wypad.
Nie byłem i nie jestem fanem tego trenera, ale wróciliśmy do Ekstraklasy pod jego wodzą i z jego drużyną ( Zejdler, Danielewicz, Dąbrowski, Pilarz, Bernhard, + wskrzeszeni Straus i Bolievic ) więc szansa mu się należy. Jeśli jest dobry, to to udowodni. Jeśli zaś kiepski - to jesień to zweryfikuje.
Hej Pasy Gol
odejdzie wąs i nadejdzie piękna epoka :)
Chciałbym, aby pozostał w Klubie; niekoniecznie jako pierwszy trener. Mimo wszystko taki człowiek to majątek. Mam wiele szacunku dla Wojtka, ale boleśnie odbieram jego kompromitujące zimowe transfery i fatalne przygotowania do rundy wiosennej.
Stawowy jest trenerem,nie nadaje się na inną funkcje.Powinien teraz odjeść w chwale bo za 2 miesiace będzie wypierda...,taczki,chusteczki itp.To jest znakomity trener ale nie na ekstraklase.Potrzebny jest nam profesjonalny sztab szkoleniowy.
Podziekowac Panu Stawowemu za wykonany plan. Mam nadzieje ze radosc z awansu nie przesloni Szefowi obrazu tego sezonu i jak najszybciej zatrudnimy trenera z porzadnym sztabem szkoleniowym.
Czczenie ich bozka pozstawiam fanbojom.
Czyli przychodzi Radolsky albo Stokowiec i to wystarczy na ekstraklasę ? :)
no i znow walka o ekstraklase i znwo powtroka z rozrywki zaczna sie , platki i do tego radoslkie itd.
nic widze zycie nie uczy w wiekszosci z was
Nesta Napisał(a):
> no i znow walka o ekstraklase i znwo powtroka z
> rozrywki zaczna sie , platki i do tego radoslkie
> itd.
>
> nic widze zycie nie uczy w wiekszosci z was
A ta tragiczna runda, w której przy cyklicznych potknięciach głównych rywali w walce o awans, premiowane grą w ekstraklasie miejsce powinniśmy zdobyć z przysłowiowym palcem w dupie Ciebie nic nie nauczyła? Myślisz, że Stawowy wsparty "ekspertem" od przygotowania kondycyjnego rodem z gts-u zawojuje TME, czy chociaż będzie gwarantem bezpiecznego utrzymania? Bo ja nie sądzę..
Slyszalem o Stokowcu, również, gdzies..:) Brawa ,za awans, którego brak w tak marnej lidze bylby prawdziwa kompromitacja... Awans, nie może nam przyslonic całego sezonu i przygotowan do niego. Wiele już zostało na ten temat napisane. Cieszymy się wszyscy bo jest z czego, bo taka okazja mogla szybko się nie powtórzyć. Czas na zmiany aby w Ekstraklasie zaistnieć i powalczyć a nie spaść z hukiem.
Nesta Napisał(a):
> nic widze zycie nie uczy w wiekszosci z was
widac, ze awans przywrocil stan fanboizmu do poziomu z jesieni, sek w tym ze ta wiosna bardzo duzo nauczyla
Ciebie chyba nic zycie nie uczy
Nesta, ja na jesieni pisałem to samo co Ty, a nawet broniłem trenera (z przekonaniem) przed nieuzasadnionym podgryzaniem. Zresztą trenera broniły wyniki: stadion na Kałuży był naszą twierdzą i gdyby tak było dalej, awans był na wyciągnięcie ręki.
Ale przyszła zima, pełny komfort przygotowań, luksusowe dwa obozy, otwarcie zarządu na transfery.
Po przerwie okazało się, że drużyna ma tragiczną wydolność, jest niezgrana (te harce lajkonika w wykonaniu Bernhardta!), a żaden z [b]czterech[/b] nowo pozyskanych zawodników nie okazał się wzmocnieniem. Transfery Stawowy podobno miał przygotowywane już zanim u nas zaczął pracować, zresztą czasu miał dość. Zapłacił za te transfery posadą jeszcze przed początkiem rundy Bogu ducha winny Pasieczny, a także "podobno wszystkiemu winny" Szaraniec.
Teraz awansujemy dzięki pomocy Cabaja, Floty i ... nie powiem więcej. Czyli wszystko jest cacy?
Ja stawiam na Stokowca. Nie na Płatka, Radolskiego, nawet nie na Mandrysza, który dokonał cudów z GKS. Polonia Stokowca grała w podobnym stylu co Cracovia, tylko... ze dwa razy lepiej, uzyskując po wszystkich koszmarach wewnątrz klubu 6 miejsce na finiszu e-klasy.
[b][url=http://www.weszlo.com/news/15215-Stawowy_awansowal_ale_pozegna_sie_z_Cracovia]WESZŁO[/url][/b] - Stawowy awansował, ale pożegna się z Cracovią
[b]Stawowy zrobił awans - Stawowy powinien zostać![/b] przynajmniej do końca rundy jesiennej
i skończcie z jakimiś Stokowcami - bo to inna odmiana Ulatowskiego
Z krajowych trenerów tylko Lenczyk ewentualnie Michniewicz
Jak czytam takie stwierdzenia.. [b]Stawowy zrobil awans - Stawowy powinien zostać[/b], to jestem lekko załamany..
osobiście uważam, nawet ze względu na szacunek, ze temat powinien mieć swój drugi człon, czyli ma zostać. Każdy ma prawo do swojego zdania w tym temacie, ale brak tej części pozostawiam bez komentarza....
raf_jedynka Napisał(a):
>
> Jeśli w głowie zaszedł komuś proces, w którym
> nie identyfikuje sie na 100% z druzyną
> to chyba jasne ze nie jest na 100% jej kibicem
>
> Według mnie brak pełnej identyfikacji, ktorej
> przejawem jest swiadoma nieobecnosc
> odbiera moralne prawo do krytykowania
Ja prawie w ogóle nie identyfikuję się z drużyną i mało mnie obchodzą piłkarze, którzy w jeden sezon grają u nas a za rok w Niecieczy czy w Kolejarzu Stróże, są zwykłymi pracownikami i sami nie identyfikują się za bardzo z Cracovią a tu Raf Jedynka będzie nam prawił morały kto jest 100% kibicem a kto nie .
Od dłuższego czasu zaczynasz działać wielu osobom na nerwy więc uważaj aby w końcu Ciebie nie oceniono czy jesteś kibicem 100% czy 0%.
Wiedziałem, że jeśli jakimś cudem awansujemy (na szczęście bez licencyjnych historii) to niektórzy użyją tego jako argumentu za Stawowym. Gdybyśmy nie awansowali w lidze w której tylko My i Zawisza mogliśmy to uczynić to by dopiero były jaja... styl fatalny, ale radość z awansu nieporównywalna z niczym innym. Jeśli natomiast czytam, że awans jest zasługą Stawowego to mogę skwitować to jedynie uśmiechem politowania.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)