Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Wojciech Stawowy musi odejść!!!!!!!!

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 06.04.2013 o 21:59
      Ostatnia aktywność 25.10.2019 o 20:13
      124729 wyświetleń
    • suram

1.4K
      2
    • 15.04.2013 o 13:39
      Post #900631 15.04.2013 13:39
    DSS Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Całym sercem kibicuję Stawowemu, żeby mimo > wszystko udało się awansować, a i tak nie > zmienię zdania co do tego, że był i jest > trenerem żadnym. Niemniej sam nie wiem, czy jest > sens zmieniać trenera w trakcie rundy > rewanżowej... Amen (to odnosi się do całego wpisu kolego DSS, którego nie przekleiłem w całości) Natomiast co do zmiany: jest chyba już za późno. Czas na to był [b]natychmiast[/b] po kompromitacji z Ząbkami, tak aby ewentualny nowy trener miał spokojne 2 tygodnie na pracę. Po upływie 9 dni bez zmian, na "ofertę" nie załapał by się raczej nikt rozsądnie myślący, a jedynie jakiś melepeta ceniący wyłącznie pieniądze jakie terminowo wypłaca Cracovia. Cóż . Pomęczymy się jeszcze 2 miesiące. Ale jak pomyślę, że po przypadkowym awansie (na co wciąż , nawet z taką "grą" są jeszcze szanse) nic się nie zmieni, i będę musiał oglądać jakieś 0:5 u siebie z cwks-em czy gts-em - to poważnie się zastanawiam czy ma sens zakup karnetu na rundę jesienną. Dlaczego ja mam takich artystów finansować? I proszę mi tu nie wyjeżdżać ze ś.p. dr Kalitą i jego mantrą. Bo to nie jest "obrażanie się na Cracovię". Na szczęście są bowiem jeszcze hokeiści, o których wiadomo, że nawet jeśli za przewiny kopaczy i ich wuefisty dostaną po d.... - to i tak będą gryźć lód.
    • runkle

1.1K
      671
    • 15.04.2013 o 14:04
      Post #900634 15.04.2013 14:04
    potter Napisał(a): > > Jestem przekonany że Stawowy wyprowadzi drużynę > z kryzysu i zacznie ona grać znacznie lepej . Dla > wielu będzie to solą w oku Mam tylko nadzieje > że jak to nastąpi będziecie potrafili przyznać > się do błędu (przynajmniej niektórzy ). A Ty potter ile kompromitujących meczy musisz zobaczyć, żeby przyznać że taktyka Stawowego zawiodła ? Bo tutaj należy upatrywać przyczyny słabych wyników, (przygotowanie fizyczne moim zdaniem jest ok). Drużyna grając tiki-takę NIE STWARZA sytuacji podbramkowych, nie widzisz tego???? Zaprzeczysz temu faktowi?? Do tego jaki jest sens angażowania 2 bocznych obrońców jednocześnie skoro żaden nie pójdzie na obieg, nie dobiegnie bliżej pola karnego tylko zaczyna grac przez środek, przeciwnik przejmując wtedy piłkę wychodzi często 3 na 2 3 na 3. Taka gra nie rokuje dobrych wyników, i nawet przy powrocie Strausa, Saidiego czy zakupie kogokolwiek innego grając tak jak chce Stawowy NIE BĘDZIEMY MIEĆ SYTUACJI. Tak nie da się awansować!
    • dev

4.9K
      359
    • 15.04.2013 o 20:12
      Post #900711 15.04.2013 20:12
    Jesli juz w meczu z Warta nie nastapi znaczaca poprawa gry . To w klubie powinni juz rozglądać sie za nowym trenerem. Najlepiej trener typu Radolski ,czy też typ co my to za morde chwycił typu Okuka. Wiadomo o Okuce możemy tylko pomarzyć , ale trener klasy Radolskiego jest w naszym zasięgu. Myśle ze sporo takich fachowców jest za naszą południową granicą . Może Anton mógłby kogoś polecić ;) druga sprawa kto miałby w klubie takiego trenera szukać ? Rudolf;) ?
    • Nzg

4.4K
      1
    • 16.04.2013 o 01:06
      Post #900782 16.04.2013 01:06
    Potterze, ogólnie masz racje z tym że trener powienien dostać czas na budowę swojego zespołu, a jak zaczyna mu źle iść to presje musi wytrzymać prezes i go nie zwolnić tylko dać pracować w spokoju. Trzeba jednak pamiętać że trener któremu w pewnym momencie zaczyna "nie iść", próbuje kombinować, szuka innych wariantów, próbuje zmian, chociażby wspomniany przez Ciebie Brosz. Konsekwencja jest bardzo ważna, ale trzeba być też otwartym na inne pomysły i rozwiązania.
    • leszeczek

24K
      28.4K
    • 16.04.2013 o 09:32
      Post #900808 16.04.2013 09:32
    Mnie martwi to, że gra naszej drużyny wygląda w tej rundzie gorzej niż w poprzedniej. W poprzedniej były niedociągnięcia, tłumaczone brakiem zgrania drużyny i zupełnie nową taktyką. Ale były zwycięstwa, były strzały z dystansu, świetnie wykonywane wolne przez Boljevicia, Kosę czy Bernhardta. A teraz z tego wszystkiego nie zostało nic tylko tyle uparte co nieudolne próby przepychania się zagęszczonym przez obrońców środkiem pod bramkę przeciwnika, rzadko uwieńczone choćby próbą strzału. Wierzyłem, że po przepracowanym okresie przygotowawczym będziemy wyraźnie dominować w większości meczów, a tymczasem gra jest nieudolna i nieskładna i nawet z drużyną z niższej klasy rozgrywkowej nie jesteśmy w stanie przekonująco wygrać.
    • KOTU

1.4K
      243
    • 16.04.2013 o 10:37
      Post #900818 16.04.2013 10:37
    Przyznaje, i Ci z was który mnie znają wiedzą, jestem kibicem hokejowym. Na piłkę zacząłem chodzić w 2003. Tak więc piłkarsko jestem neptykiem. Chodzę na większość meczy w Krakowie, dawniej zdarzało się, że gdzieś jechałem. Oglądam sobie pierwszą ligę, czasem oglądam ekstraklasę. Pytanie które mi się nasuwa to co dalej? Powiedzmy, że awansujemy. I co? Moim zdaniem to pierwszy Wojtek się nie powtórzy. Zgadzam się z tymi który uważają, że zawodnicy są niedotrenowani, że zespół gra coraz gorzej. Pottera nie czytam, bo On chce cały czas wzmacniać zespół. Ale ile można to robić. Był Niedzielan, Ślusarski, była masa zawodników (nie złych) i nic. Więc zapytam, awansujemy i co? Wojtek nam da mistrzostwo?
    • LiD.Z.

3.6K
      0
    • 16.04.2013 o 10:48
      Post #900821 16.04.2013 10:48
    Trzeba wierzyć czasem ślepo bo kto dawał szansę hokeistom !!! TYLKO PASY!!!
    • potter

8.9K
      5.2K
    • 16.04.2013 o 15:54
      Post #900859 16.04.2013 15:54
    Kotu by zespół szedł do przodu wzmocnienia są niezbędne .Trzeba co rundę robić 2-3 sensowne wzmocnienia pozbywając się słabszych elementów i powodując to że o miejsce w drużynie jest walka na każdym treningu . U nas mamy dziwną sytuację .Na niektórych pozycjach rywalizacja jest dość mocna ,a niektóre są praktycznie nie obsadzone wcale (napastnik czy skrzydłowi.).Pozycje kluczowe dla gry ofensywnej i zdobywania bramek. Potrzebna jest konsekwencja ,pomysł na zespół trenera i dzialaczy I CIERPLIWOŚĆ . Wymieniacie tu trenerów do zastąpienia Stawowego .Tyle że żaden z nich to nie jest czarodziej mający czarodziejską różdzkę i potrafiący odmienić zespół w tydzień czy miesiąc .Tym trenerom zaufano i nie podkładano nóg tylko POMAGANO W PRACY .To przyniosło efekty ,ale nie od razu .W tamtym roku np Dolcan trenowany przez Podolińskiego to była bardzo przeciętna drużyna notująca wiele wpadek .Ta drużyna się musiała skupiać nad obroną przed spadkiem . Wytrzymano ciśnieniei umiejętnie dokładano niezłych na 1 ligę zawodników .Teraz doszedł im Sasin ,Wiśniewski ,Cichocki zawodnicy na 1 ligę bardzo solidni którzy nawet jak nie grają to są dobrą konkurencją dla pozostałych . Podobiński ma w Dolcanie pracę bez stresu nikt nie wymaga od niego awansu a cel sportowy to było utrzymanie . To powoduje że grają na luzie . Już widzę że jak u nas Podobiński czy inny trener dostaje czas spokojnej pracy przez rok i nikt go nie zwalnia i nie ,,,doradza .Nie czarujmy się i nie zakłamujmy rzeczywistości była by podobna jazda jak po Stawowym po 1 ,2 porażkach i domaganie się nowej miotły .Tak działając do niczego nigdy nie dojdziemy !!! Stawowy ma dodatkowo to nieszczęscie że był kiedyś w gts (co dla wielu powoduje że dla nich to pies i basta )i poparcie obozu smalcowników i kmity .To poparcie to dla niego swoisty ,,pocałunek śmierci ''.Niektórzy biją w Stawowego by uderzyć w Kmitę czy ,,smalcowników ''.Nawet jak odmieni Pasy i awansujemy wygrywając wszystko po drodze jego sytuacja się nie zmieni.Obóz przeciwników najwyżej na chwilę zamilknie ,ale dalej będzie szukać swojej ,,szansy ''dokopania trenerowi.
    • Ferencvaros

2K
      103
    • 16.04.2013 o 16:06
      Post #900860 16.04.2013 16:06
    Stawowy sam wiele zrobil, zeby go kojarzyc z Kmita i smalcownikami... wiec niejako sam jest sobie winien. Mnie by on pewnie tez mniej draznil, gdyby nie ta cala sekta. Lubimy parcie na szkole? To musimy za to czasem zaplacic, np w taki sposob, jak teraz placi Was. Gdyby to byl trener wybitny, to moznaby wachanie sie ze smalcem i Kmita przebolec, ale to nie jest trener wybitny. Mowisz ze Podolinskiemu pomagano w Dolcanie? Oj, Stawowemu na poczatku w Cracovii tez pomagano, i to bardzo... Dla mnie to zrobienie w Cracovii druzyny i wynikow na miare solidnego pierwszoligowca to nie powinien byc temat debat, szukania pomyslow, tylko to powinna byc oczywistosc i cos prostego jak drut. Pieniadze sa, stadion jest, kibice sa, atrakcyjne miasto jako bonus. Co trzeba wiecej? Najwyrazniej nie ma checi, i tu sie musze zgodzic z Potterem- nie zbawi nas ani Podolinski, ani Radolsky, ani Pitry z Aleksandrem. Zbawilaby nas zmiana myslenia na gorze, ktora raczej predko nie nastapi.
    • DSS

4.4K
      1K
    • 16.04.2013 o 16:10
      Post #900861 16.04.2013 16:10
    Właściwie potter Twoja jedyna linia obrony Stawowego polega na każdorazowym wspominaniu jak to się po nim nie jeździ. Nie zająkniesz się ani słowem o tym, dlaczego ma pociśnięte, tylko stawiasz go w roli niesprawiedliwie linczowanego męczennika. Ile można? Nie masz ani jednego argumentu przemawiającego za Stawowym, za to cały wachlarz w drugą stronę...
    • suram

1.4K
      2
    • 16.04.2013 o 16:50
      Post #900866 16.04.2013 16:50
    LiD.Z. Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Trzeba wierzyć czasem ślepo bo kto dawał > szansę hokeistą !!! TYLKO PASY!!! hokeistom dawali szanse wszyscy, którzy wierzyli w to, że LLaszkiewicz i spółka mają TRENERA a nie rolbistę. A takich - uwierz - jest dużo
    • zubereg

13.7K
      7.7K
    • 16.04.2013 o 16:52
      Post #900867 16.04.2013 16:52
    potter To że Dolcan jest małym klubem bez planów awansu jest rzeczą oczywistą, tym większy szacunek dla trenera który w takim klubie buduje drużynę grającą najlepiej w lidze. To że ten wynik jest osiągnięty "tylko" w Ząbkach nie ma znaczenia. Na całym świecie wielkie kluby biorą z mniejszych klubów trenerów osiągających wyniki. To przecież normalna droga. My nie domagamy sie zmiany trener z powodu dwóch porażek, domagamy sie zmiany trenera z powodu pięciu słabych meczy. Nie bez przyczyny WS postanowił ukryć przez kibicami sparing z Rozwojem. Ile meczy mamy czekać by drużyna była w stanie oddać trzy celne strzały na bramkę? Awans do Eklasy jest dla naszego klubu koniecznością, bez kasy z C+ w przypadku pozostanie w 1 lidze Filipiak znów obetnie budżet (przecież na żadnego innego sponsora sie nie zgodzi). Cięcia dotkną piłkarzy i hokeistów to jest powód mojej krytyki WSa. Rozegraliśmy pięć meczy z których każdy następny jest słabszy, jak w tej sytuacji mamy awansować??? Ile mamy czekać na poprawę? Do maja?
    • potter

8.9K
      5.2K
    • 16.04.2013 o 17:31
      Post #900876 16.04.2013 17:31
    Zubereng ile meczy w sezonie fatalnych miała Zawisza ?.W jesieni mieli 5 pod rząd .Zdobyli raptem 2 pkt . Teraz jak popatrzymy na 4 zagrali 1 bardzo dobry z Miedzią ,1 wygrany nie zasłużenie po słabej grze z Sandecją ,x z GKS Tychy także szczęśliwy i porazka w Katowicach po grze wręcz tragicznej (1 strzał w 89 min na cały mecz). Zresztą popatrz na siebie rozmawialiśmy wiele razy na temat trenera i nawet obiecałeś przy świadkach dam Stawowemu spokój do konca ligi i potem ocenie .Nie potrafiłeś wytrzymać nawet jak wygrywali (bo styl nie taki itd ).Jakby trenerem był ktokolwiek inny pewnie siedział byś cicho ,ale tu każdy pretekst jest dobry .Także 7 pkt w 3 meczach nie daje grama spokoju trenerowi Czy tam wyzywają trenera i piłkarzy od najgorszych ?U nas na Dolcanie tzw kibice wyzywali ich od najgorszych już po 15 minutach.Rozumiem że to normalna forma dopingu piłkarzy i trenera?. DSS linia obrony trenera jest jedna .Zespół ma ogromne szansę na awans co dla wielu przed sezonem nie było takie oczywiste.Nie jeden twierdził środek tabeli ,albo nawet walka o utrzymanie widząc że z drużyny odeszło 13 zawodników w tym wielu podstawowych .Mamy wręcz wymażony układ gier aż 7 z 11 meczy u siebie .Oczywiście musimy grać lepiej i będziemy grać ,a lada chwila zespól będzie mocniejszy o powroty Roka czy Saidiego .Być może dojdą łkesiacy co spowoduje większą konkurencje . Czy jest powód do histerii ?Moim zdaniem nie .Trzeba dać drużynie szansę na rehabilitacje i nie wyzywać ich od najgorszych po 15 minutach bo to pomaga ale gościom .
    • Aston1906

15.4K
      2.8K
    • 16.04.2013 o 17:35
      Post #900877 16.04.2013 17:35
    potter Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Zubereng ile meczy w sezonie fatalnych miała > Zawisza ?. Zawisza miała fatalne mecze, ale tylko wtedy kiedy grała u nich Maradona.
    • ronnie79

4.9K
      1.3K
    • 16.04.2013 o 17:38
      Post #900878 16.04.2013 17:38
    :D powtarzający się błąd pottera :)
    • jurassic

7K
      1.5K
    • 16.04.2013 o 18:04
      Post #900881 16.04.2013 18:04
    suram Napisał(a): ------------------------------------------------------- > LiD.Z. Napisał(a): > -------------------------------------------------- > ----- > > Trzeba wierzyć czasem ślepo bo kto dawał > > szansę hokeistą !!! TYLKO PASY!!! > > hokeistom dawali szanse wszyscy, którzy wierzyli > w to, że LLaszkiewicz i spółka mają TRENERA a > nie rolbistę. A takich - uwierz - jest dużo ..i ci wszyscy, którzy wierzyli w ambicję naszych hokeistów, dzięki której już niejednokrotnie osiągnęli wielkie sukcesy, a piłkarze takiej ambicji nie mają za grosz, więc tej ślepej wiary w wielu z nas nie ma i nie będzie, bo nie ma ku temu żadnych podstaw, a gdyby ta ambicja u naszych piłkarzy była widoczna, to i nasza wiara w nich też by była !
    • zubereg

13.7K
      7.7K
    • 16.04.2013 o 18:04
      Post #900882 16.04.2013 18:04
    potter [i]Czy tam wyzywają trenera i piłkarzy od najgorszych ?U nas na Dolcanie tzw kibice wyzywali ich od najgorszych już po 15 minutach.[/i] Nie wiem jak jest "tam". Wiem że najbardziej piłkarzy obraził fanatyk WSa-raf jedynka-nazywając piłkarzy gównem. Ja piłkarzy nie wyzywam na Dolcanie sie starali, nie ich problem że przez WSa im nie wychodzi. Co do Zawiszy porównaj sobie ich stosunek bramek, potem pogadamy o stylu. Na styl nigdy nie narzekałem mnie nie obchodzi styl, mnie obchodzi wynik. Jesteśmy na awansowym miejscu jest ok., nie jesteśmy jest klęska. Od pięciu meczy poprawy u nas nie widać, rodzi się więc pytanie czy WS wie gdzie jest problem? Jeśli nie wie to czas się pożegnać.
    • DSS

4.4K
      1K
    • 16.04.2013 o 18:15
      Post #900884 16.04.2013 18:15
    To ja powiem tak, 6 punktów w najbliższych dwóch kolejkach, po lepszej grze niż dotychczas na wiosnę i uznam, że kryzys zażegnany i z nadzieją spojrzę w przyszłość. Niemniej mam swoje zdanie na temat warsztatu Stawowego i jest ono ugruntowane, a to, że czochrał (nie mogłem się powstrzymać :)) juniorów sąsiadki i się smalcuje z obozem kpitów nie ma tu nic do rzeczy. Do soboty nie napiszę już nic w temacie, bo szkoda nerwów... były dwa tygodnie przerwy i wypada mieć nadzieje, że cokolwiek drgnie.
    • P.S.

15
      0
    • 16.04.2013 o 20:27
      Post #900898 16.04.2013 20:27
    W pełni popieram POTTERA-a.Potrzebna nam jest CIERPLIWOŚĆ.Część z Was pisze o Radolskich,Lenczykach i innych.A ja się pytam kogo oni obecnie trenują Arsenal,Real???Dlaczego nie mają zatrudnienia w dobrym klubie?Niech przyjdą do nas to jestem pewien,że po paru kolejkach znowu będziecie ich zwalniać.Był Ulatowski,Szatałow,Kafarski i inni i co?Na początku wielka euforia a po paru meczach białe husteczki.Nawet Murinio jakby przyszedł to spotkał by go ten sam los.A teraz popatrzmy na Piast i trenera Brosza.Po spadku za cel mieli powrót do ex,skończyli na 5 miejscu,czytałem wywiad,że Brosz był już spakowany,ale...no właśnie został i może dlatego Piast jest obecnie tu gdzie jest,a gdyby zmienili to może dzisiaj pewnie walczyli by nadal z nami o awans.Tylko polityka długofalowa może przynieść efekty.A tu ma być widać tak:zatrudniamy trenera pierwsze niepowodzenia i wylot,zmiana ,to do niczego nie prowadzi.Cierpliwości!!!!!!!!Sir.Ferguson,też latami budował swoją markę(chyba)
    • zubereg

13.7K
      7.7K
    • 16.04.2013 o 20:30
      Post #900899 16.04.2013 20:30
    A gdzie był WS przed przyjściem do nas?

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)

Goście (2)
    • Główna
    • Działy i kategorie