Z tego co piszesz, to "se nie zgłosimy", bo zgłosić mogliśmy jak widzę do 31 maja, teraz Wielki Bajarz może łaskawie przyjąć zgłoszenie drużyn, ale np. nie obniżyć kwoty wpisowego, ze względów formalnych :D
Znaczy ja wiem, że ten numer nie przejdzie i drużyny młodzieżowe obniżą wartość wpisowego. Ale trzeba się będzie prosić o łaskę i wnioskować. W ten sposób kluby, które w gruncie rzeczy nic nie zawaliły, tylko i wyłącznie przez opieszałość prześmiesznego zrzeszenia będą w pozycji petenta, a potem Wielki Bajarz będzie jeszcze twierdził, że zrobił im przysługę i poszedł na rękę. Mniej więcej tak to widzę.
-
-
Sezon 2013/2014
nic nie trzeba będzie prosić, easy
Rozmowa z panią prezes Podhala Nowy Targ na temat szans przystąpienia tego klubu do ligi zawodowej:
http://hokej.net/pl/news,artykul,6,30728,regulamin-pelen-pytan.html
A ja mam dziwne przeświadczenie, że Podhale się zgłosi... i nie tylko Podhale, a jeśli tak by się stało, to po następnych dwóch latach i dopchnięciu przez 2 zwycięzców obciętej na maxa 1 Ligi, super-hiper-zawodowa prezesowa hokej liga da w efekcie najbardziej amatorskie rozgrywki od II WŚ...
ja jestem pewien, że już tym sezonie będzie to liga amatorska. Bo nie ma się co czarować poukładane w tej lidze to są wyłącznie: Jastrzębie i Cracovia, no od biedy jeszcze Tychy i Paluszki. Ale to wszystko
Odkąd pamietam, w naszej lidze nigdy nie było stabilizacji finansowej. Kluby upadały, by później po roku, czy dwóch powrócić do najwyższej klasy rozgrywkowej.Trudne lata przeżywał każdy bez wyjątku klub hokejowy w Polsce.Wiele zniknęło z hokejowej mapy kraju na stałe. Więc gadanie że będzie to liga amatorska jest jakąś niedorzecznością. Jak dla mnie włodarze nowo powstałej ligi wyśrubowali za bardzo kryterium finansowe. 1.5 mln byłoby wystarczającym zabezpieczeniem...
Panie suram- poukładane to będzie w Cracovii, jak doczekamy się szkolenia z prawdziwego zdarzenia. Polecam wywiad z Andrzejem Szczepańcem na h...net
Ale to dwa różne wątki...
Hockey Archiwes, nie pisz postów jeden pod drugim w odstępie 5 minut. Używaj opcji "Zmień".
panie HA (witamy po Marszałku Ferdinandzie ;):
czym szkolenie w Cracovii jest gorsze od szkolenia w Tychach (tam nie ma nawet żadnego, jest tylko mosmowy outsourcing :P) ?. Ponadto wbrew opiniom - na poukładanie klubów składa się nie tylko szkolenie młodzieży. Podhale ma doskonałe , wręcz wzorcowe, szkolenie, i co? Nie potrafią wygrać nawet z amatorską Polonią. A mimo to, jak Agatka namówi kilku kuśnierzy na jednorazowy datek i uzbiera 200 tys. - to znajdą się w tej "profesjonalnej lidze".
Obecność H..a sika na zebraniu "założycielskim" (*) KTH i snute tam wizje mogą spowodować taki entuzjazm w perle wód, że także i trzecioligowi Kaszowski Oldboy Amatores zasileni kilkoma byłymi graczami z Krynicy - wykupią sobie dziką kartę w "profesjonalnej lidze"
Co oczywiście nie oznacza, że nie życzyłbym sobie aby szkolenie u nas było lepiej poukładane. Niestety w 5 lat nie da się naprawić zaniedbań prawie 20 letnich
(*) nie mam pojęcia jak można zakładać coś, co powstało w 1928 roku i formalnie nigdy nie przestało istnieć, choć dla mnie przestało istnieć po niesławnej fuzji z cwks-em, a do reszty przestało zajmować moją pamięć po chamskim myku z rzekomo popsutym lodowiskiem i przełożeniem meczu tylko po to, aby "wypożyczyć" 7 podhalan na ten jeden mecz. Tempo o tym nie pisało?
Jednak formalnie - jest tylko o 5 lat młodsze od hokejowej Cracovii. Zebranie reaktywacyjne, ożywiające, zmartwychwstalskie - to bym zrozumiał, ale założycielskie?
Suram krytykujesz wszystko co ma jakikolwiek związek z działalnością Hałasika. Ty i paru innych macie juz chyba jakąś obsesje na tym punkcie..
Co w tym złego że w Krynicy próbują wrócić do I ligi? A poza tym w Toruniu tez było zebranie założycielskie.Krynica i Toruń po roku nieobecności wracaja na hokejowa mape Polski i to powinien być powód do zadowolenia dla kibica hokeja. A tu tylko nienawiść i wyciaganie starych brudów. A może bys tak przeanalizował ilu hokeistów i trenerów z perły wód grało i trenowało w Cracovii!?
nic w tym złego. Tyle, że dziwię się że do jednych grabarz Płomienia (a obecnie grabarz polskiego hokeja) jeździ, a do drugich nie
poza tym widzę, ze czytanie ze zrozumieniem, nie tylko Tempa jest dla ciebie zbyt trudne
nigdzie nie napisałem, ze nie podoba mi się, że KTH chce wrócić do I ligi (bo już wróciło), tylko, że nie podoba mi się to, że ta amatorska obecnie drużyna może nawet jutro wrócić do zawodowej Prezes H..a sik Liga. Wystarczy, że Kaszowski sypnie 200 tys zł (stać go :)
a skoro są tacy co wychwalają każde pierd.nięcie H..a sika - to muszą być i tacy, co wszystko krytykują, nespa?
Swoją drogą trzeba być naprawdę niewidomym, żeby nie widzieć, że w polskim hokeju zaczyna się to samo co swego czasu w Milowicach: życie ponad stan na kredyt. Ciekawe kto spłaci długi pzhl zaciągnięte przez gumowca, preze sika i Domogały np na ruskich trenerów. Ministra kasy nie da.
I tutaj kolega suram bardzo ładnie ujął dwa całkiem poważne problemy naszego całkiem niepoważnego idola. Do tego niestety może być i tak, że jak przyjdzie czas to miły pan z uśmiechem powie "no trudno, nie udało się, to tak jak obiecałem odchodzę" i... po prostu sobie pójdzie. Następnego dnia obudzi się świeży, rumiany i uśmiechnięty, a my zostaniemy z długami, nadmuchaną ligą i doszczętnie rozjumanym jej mini zapleczem w postaci 2-zespołowej 1 Ligi.
Panie HA, problemem jest nie to, że ktoś krytykuje działanie Prezesa PZHL, tylko to, że ta krytyka jest słuszna.
Sprawozdanie finansowe za rok 2012 jest dramatyczne. Za 2013 będzie jeszcze gorsze, bo dotację obcięto. PHL jest robiona na kolanie. Pewnie w tym roku nie uda się by była to liga zawodowa w myśl przepisów ustawy o sporcie. Chociażby dlatego, że nie wszystkie kluby będą w formie spółek akcyjnych. A to przecież wymóg ustawowy. Będziemy mieć zatem twór prowadzący rozgrywki "kontraktowe" drożej, niż to robił PZHL.
Czyli de facto nie zmieni sie nic, poza tym ze PZHL bedzie doil wieszka kase od klubow a nasza smieszna plastikowa bedzie tak samo plastikowa tylko z inna nazwa... Brawo Panie Halasik, brawo PZHL!
Jeśli sprawozdania za 2012 są aż tak dramatyczne, a ma być jeszcze gorzej, to nie można go odwołać? Czy nikt nie ma po prostu na to jaj?
owszem. Jedynym klubem, który się H..a sikowi postawił była , ech ta miażdżyca stawów - zapomniałem :(
zobaczywszy, ze zostali sami - na razie odpuścili. I walkę z H..a sikiem i walkę o wzmocnienia.
ludzie, no co wy?!?! [b]DZIAŁACZA SEZONU[/b] chcecie odwoływać?!?! [b][large]DZIAŁACZA SEZONU?!?![/large][/b] wstydu nie macie?!?! ech... ta ludzka zawiść... a przecież to nasza wielka nadzieja nadzieja, on tak o wszystko dba...
btw. nie wiem czemu, ale skojarzyło mi się jak kiedyś słyszałem, że w Zakopanem taka przyśpiewka była popularna "Robert Mateja, to nasza druga nadzieja"
za hokej.net:
2013-06-07 19:32 W ramach prygotowań do nowego sezonu Cracovia weźmie w dniach 23-25 sierpnia udział w turnieju w węgierskim Dunaújváros. Rywalami mistrzów Polski będą: miejscowy DAB Dunaújváros, półfinalista ostatniego sezonu słowackiej ekstraklasy, ŠHK Pieszczany oraz mistrz 2. Bundesligi, Bietigheim Steelers.
Kopacze awansowali, kasa jest ! :) Nic nie jest jeszcze wykluczone, nawet "oficjalne" wiadomości ! Co dalej ???
Oficjalny profil PHL na facebook'u - [url=https://www.facebook.com/hokejliga][facebook.com][/url]
oraz oficjalna strona internetowa PHL, która na chwilę obecną jeszcze nie działa - [url=http://www.hokejliga.pl/][hokejliga.pl][/url]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)