Tutaj trudno mieć swoje zdanie...
-
-
Sezon 2013/2014
Zostałem "wywołany do tablicy" przez wanka, więc odpowiadam:
[quote=wanek]
Właśnie przeglądnąłem forum. Okazało się, że kilka moich postów, niezgodnych z obowiązującą na forum linią ataku na prezesa zostało usuniętych.
[/quote]
Powiedz mi proszę, co oznacza [i]"obowiązująca na forum linia ataku na prezesa"[/i]? Poglądy prezentowane na tym forum są własnością użytkowników, i administracja nikomu nic nie narzuca.
Twój zarzut o panującej na forum linii poglądów jest absurdalny.
Posty są usuwane wtedy, kiedy łamią regulamin forum, a także w sytuacji kiedy stają się częścią "pyskówki", tzn. są jej przyczyną lub skutkiem.
[quote=wanek]
Jednocześnie w najlepsze widnieją posty Surama obrażające i atakujące mnie ad persona.
[/quote]
Suram ma swój specyficzny styl, jednak jego niekiedy uszczypliwe i nieco złośliwe słowa nie są chamską i ordynarną obrazą. Czy zatem mógłbyś wskazać, którymi słowami surama (poza tym, gdzie pisze, że Hałasik jest Twoim idolem) tak mocno czujesz się urażony?
[quote=wanek]
Niestety cenzura i stronniczy admin, sprzyjający jednej stronie, pozwalający na obrażanie drugiej to ostatnia rzecz którą akceptuje na jakimkolwiek forum.
[/quote]
Trudno mi skomentować bardziej absurdalne zarzuty.
Przypominam, że prezentowanie własnych poglądów na tym forum jest przywilejem, a nie obowiązkiem, jeśli zatem czegoś nie akceptujesz to po prostu zaprzestań aktywności. Żadna kara Cię za to nie spotka.
[hr]
Odniosę się jeszcze do postu HA:
[quote="Hockey Archiwes"]
Tutaj trudno mieć swoje zdanie...
[/quote]
Rozumiem, że te słowa nawiązują do rzekomo obowiązującej na forum linii poglądów i cenzurze, tak?
Na poprzedni nick pod którym pisałeś został nałożony ban, bo o ile dobrze pamiętam (wtedy nie byłem jeszcze moderatorem) przegiąłeś ze sposobem wyrażania swoich poglądów. Skoro jednak wróciłeś pod innym nickiem, i pisałeś bardziej wyważone posty to myślałem, że sprawę przemyślałeś i stwierdziłeś, że tamten ban jednak Ci się należał. Czy w innym przypadku byś wrócił?
[hr]
A wracając do tematu wątku - o PHL ciąg dalszy:
[quote="Wywiad z Wołoszem na [hokej.net]"]
W poniedziałek w Jastrzębiu odbędzie się kolejne spotkanie przedstawicieli klubów. - Jest wiele osób przeciwko zmianom. To ludzie, którzy od lat i z zasady wszystko negują. A przypomnę, że jest to pierwszy moment, w którym kluby będą na równej pozycji w rozmowach ze związkiem. Przygotowaliśmy czytelny regulamin dla klubów, który jest elastyczny i skuteczny dla rozwoju ligi - mówi Mariusz Wołosz wiceprezes PZHL, który także odpowiada za spółkę Polska Hokej Liga.
Na jakiej zasadzie będzie funkcjonowała rada nadzorcza i kto będzie ją tworzył?
[i]- Docelowo właścicielami spółki staną się kluby, zatem a ich prezesi stanowić będą zgromadzenie wspólników, które to powoła radę nadzorczą. W chwili obecnej ze względów oszczędnościowych właściciel, czyli PZHL nie powołał rady, a funkcje nadzorcze sprawuje zarząd. Dlatego na najbliższym zarządzie będę wnioskował do zarządu PZHL o zgodę na powołanie przy PHL rady prezesów jako organu doradczego Ligi. Chciałbym, żeby byli to prezesi klubów, a nie osoby przez nich wskazane, by potem uniknąć niedomówień z jakimi mamy do czynienia obecnie.
Mam świadomość że są osoby również w zarządzie PZHL, które zrobią wszystko by projekt się nie powiódł, ale nie zważam na to. Szczególnie dlatego, że są to osoby, które w mojej ocenie ponoszą odpowiedzialność za wieloletnie zaniedbania w polskim hokeju.[/i]
Znana jest już tabela opłat za zakontraktowanie kolejnych obcokrajowców?
[i]- Tak, zostanie upubliczniona po zatwierdzeniu przez zarząd PZHL, podobnie jak Regulamin Rozgrywek i przepisy szczegółowe.[/i]
Jakie dokumenty będą potrzebne, by stwierdzić że zawodnik ma polskie korzenie?
[i]- Mówimy tutaj o dokumentach takich jak akty ślubów i akty urodzeń. Oczywiście oceny zgłoszonych wniosków na zlecenie PHL dokona wyspecjalizowana kancelaria prawna, by uniknąć błędów.[/i]
W poniedziałek spotkanie przedstawicieli klubów. Czy w polskim hokeju znów brakuje jedności co do zmian?
[i]- Myślę, że nie. To po prostu kwestia niezrozumienia i działania wewnętrznej opozycji. Ale ja wierzę w mądrość władz większości klubów. Trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie czy działamy dla polskiego hokeja, czy dalej bawimy się w personalne gierki.
Rozmawiałem z prezesami, pytałem ich, czy przy tych kryteriach i zasadach, których zarys przedstawiliśmy, popierają ten projekt i są "na tak". Oczywiście jest wiele osób przeciwko zmianom. To ludzie, którzy od lat i z zasady wszystko negują. A przypomnę, że jest to pierwszy moment, w którym kluby będą na równej pozycji w rozmowach ze związkiem. Przygotowaliśmy czytelny regulamin dla klubów, który jest elastyczny i skuteczny dla rozwoju ligi.[/i]
Dlaczego zrezygnowano z wprowadzenia do PLH reprezentacji Polski do lat 20? Przecież by zachęcić młodych zawodników do gry, można było zaoferować im stypendia. Wielu doświadczonych trenerów jednoznacznie stwierdziło, że byłby to duży krok do przodu w szkoleniu młodych zawodników...
[i]- W ocenie trenera reprezentacji Andrieja Parfionowa drużyna oparta tylko na zawodnikach ze Szkoły Mistrzostwa Sportowego byłaby za słaba na grę w Polskiej Hokej Lidze, a wzmocnienie jej pozostałymi graczami, grającymi na co dzień w klubach byłoby obecnie niemożliwe.[/i]
[/quote]
Projekt "rosyjskie Zagłębie Sosnowiec" kontra polska biurokracja. Co zrobi Wołodia?
Wojciech Todur
14.05.2013 , aktualizacja: 14.05.2013 11:35
Niebawem wyjaśni się, czy rosyjski milioner wpompuje pieniądze w sosnowiecki klub. Jeżeli biznesmen zdecyduje się na takie rozwiązanie, to - przynajmniej na początku - nie będzie właścicielem Zagłębia, a jedynie jego sponsorem.
Rosjanin, zwany w Sosnowcu pieszczotliwie "Wołodią", to na razie postać mocno tajemnicza. Nie jest przedstawiany z imienia i nazwiska. Nie wiadomo, jaką branżę reprezentuje. Na pewno jednak chce zainwestować w Zagłębie, które z jego pomocą stałoby się wizytówką polskiego hokeja.
Pełnomocnik był konkretny
Nie byłoby "Wołodii", gdyby nie Igor Zacharkin i Wiaczesław Bykow, czyli trener i koordynator hokejowej reprezentacji Polski. Rosjanie, którzy doprowadzili "Sborną" do mistrzostwa świata na razie nie mogą wydostać naszej kadry ze światowej trzeciej ligi. Byłoby łatwiej, gdyby przynajmniej z grupą zawodników mogli pracować częściej, niż podczas kilku tygodni zgrupowań podczas sezonu. Taką szansę daje codzienna praca w klubie.
"Wołodia" przyklasnął pomysłowi. - Dla niego inwestycja za kilka milionów euro to żaden wydatek. Nawet nie wiemy, która z jego firm miałby formalnie przejąć Zagłębie - mówi nam osoba, która zna kulisy projektu.
Rosjanin miał przyjechać do Polski w ubiegłym tygodniu, ale planu nie udało się zrealizować z przyczyn rodzinnych. Biznesmena reprezentował więc pełnomocnik. Podczas spotkania z zawodnikami, którzy mają grać w Zagłębiu, był bardzo konkretny. Hokeiści przystali na finansowe propozycje. To właśnie dlatego wielu reprezentantów Polski wciąż nie przedłuża umów ze swoimi klubami, a inni starają się o rozwiązanie ważnych kontraktów.
Nie właściciel, ale sponsor
Wygląda więc na to, że wszystkie składowe przyszłego sukcesu są spełnione. Jest bogaty właściciel, są zawodnicy i trenerzy. Jest wreszcie przychylność Polskiego Związku Hokeja na Lodzie. W czym więc tkwi problem?
Zagłębie jest klubem miejskim. To spółka, której nie można z dnia na dzień oddać, sprzedać nawet najbardziej bogatemu Rosjaninowi. To samo dotyczy lodowiska, które chce przejąć lub wydzierżawić biznesmen.
"Wołodia" chce być właścicielem, a to wymaga czasu, uchwały rady miasta, wypełnienia wielu druczków. Pół roku papierkowej roboty! Rosjanin musi teraz podjąć decyzję, czy zgodzi się budować "wielkie Zagłębie", ale na razie nie jako właściciel, a majętny sponsor. Co ważne - "Wołodia" zapowiedział, że w przyszłym tygodniu przyleci do Polski.
Czas nagli. Także to biedne Zagłębie, któremu przewodzi nowy prezes Adam Proń. W poniedziałek prezes spotkał się z zawodnikami, którzy są zainteresowani grą w Sosnowcu. Padły propozycję podpisania kontraktów. Za nieduże, ale podobno pewne pieniądze. Ile będą ważne te umowy, jeżeli jednak rosyjski projekt wypali? Mówi się, że biedniejsze Zagłębie mogłoby zagrać wtedy w pierwszej lidze. Zawodnicy przyznają, że są już mocno skołowani.
info http://www.slask.sport.pl/sport-slask/1,121859,13905481,Projekt__rosyjskie_Zaglebie_Sosnowiec__kontra_polska.html
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
nawet jesli by powstała taka drużyna ,to nie brałbym pod uwagę miejsca na koniec sezonu ,a wyniki i rozgrywki w lidze z pozostałymi ekipami traktowałbym jak sparingi
9 dni później
info http://sportowepodhale.pl/index.ph
60 tysięcy euro za sezon?
Data: 23-05-2013r 12:25
Sport: Hokej
900
Dziennikarz katowickiego Sportu Włodzimierz Sowiński dotarł do informacji dotyczących wynagrodzeń hokeistów, którzy namawiani są do gry w ?All Stars? Sosnowiec. Są one szokujące.
? Tajemniczy, potencjalny nabywca spółki z Sosnowca, rodem z Rosji, miał rzekomo obiecać ?kosmiczne?, jak na rodzinne warunki gaże. Hokeiści mieliby, wedle naszych informatorów, otrzymać 60 tys. euro za roczną umowę, a ponadto 100 euro za każdy wygrany mecz oraz 500 euro na mieszkanie. Sęk w tym, że nie wiemy, czy ten projekt lansowany przez radnego Sosnowca, Jacka Kaźmierczaka (asystenta prezesa związku Piotra Hałasika) i trenera Igora Zacharkina wejdzie w życie. Przyjazd ?dobrodzieja z kasą? z Rosji przekładany jest z dnia na dzień. A czas biegnie i kluby są w niezbyt komfortowej sytuacji, bo wszystkie ruchy kadrowe zostały wstrzymane? ? czytamy na łamach katowickiego Sportu.
My dodajmy, iż ?kaperowaniem? ( słowo popularne w czasach komunizmu) zawodników zajął się szef wyszkolenia PZHL. To jest bulwersujące, bo prezes związku twierdzi, że nie macza palców w tym procederze. Nic dziwnego, że projekt ma więcej przeciwników niż zwolenników. Przeciwnicy twierdzą, że jest to zabieg propagandowy, przewidziany na szybki sukces drużyny narodowej. Nikt natomiast nie wybiega w przyszłość.
Polski hokej od lat przyzwyczaja nas, że jest innowacyjny. Wszystko u nas musi się być inne niż w hokejowym świecie. Teraz wymyślono, by w lidze występowała reprezentacja kraju, by biła się o mistrzostwo Polski z klubami, które ledwo wiążą koniec z końcem. Czy to dla nich ma być pozytywny bodziec do działania? Świat jeszcze czegoś takiego nie widział. Ale zobaczy i będzie z nas drwił. Chyba, że jest po to robiony, by pomysłodawcy mogli zaistnieć w księdze niedorzeczności.
Mało tego, teraz ?kaperuje? się zawodników do U20, która miałaby występować w? I lidze. To już zakrawa na kpinę. Rosyjski trener drużyny tłumaczy, że dwudziestolatkowie nie są przygotowani do gry w ekstralidze. Z perspektywicznego punktu widzenia, sensowniejsze byłoby, by ta drużyna występowała w PLH. Tak czynią od kilku sezonów Słowacy. W ten sposób nasi południowi sąsiedzi przygotowują U20 do grudniowych mistrzostw świata, a po tym okresie zawodnicy zasilają macierzyste kluby. Natomiast dla ?zespołu gwiazd? z Sosnowca bardziej sensowny byłby udział w rozgrywkach z potencjalnie mocniejszymi rywalami w EBEL czy KHL. Gra w naszej lidze nie podniesienie ich umiejętności. Są tacy, którzy twierdzą, iż ten zespół też będzie przegrywał i podają przykład Sanoka z minionego sezonu. Sanok wygrał sezon zasadniczy na jednej nóżce. Łatwość z jaką wygrywał, zabiło jego czujność, motywację do pracy. Odebrało zawodnikom instynkt ?zabójcy? i sezon zakończyli z pustymi rękoma.
Poziom rozgrywek nie podnosi się sztucznymi tworami, lecz przez wyrównywanie potencjału drużyn. Im więcej mocnych zespołów, tym więcej meczów na wysokim poziomie, więcej o stawkę. Tylko w takich podnosi się poziom umiejętności, wyrabia charakter, uodparnia na presję. W najlepszych ligach wymyślili draft, w którym prawo do wybierania najlepszych zawodników mają zespoły w odwróconej kolejności niż zakończony sezon. W ten sposób wyrównuje się szansę i podnosi poziom rozgrywek. Naszemu hokejowi nie potrzeba sztucznych tworów, potrzeba natomiast ?fabryki?, która wyprodukowałby rodzimych hokeistów. Przykład jak to się robi dali Szwajcarzy. Skoro ?dobrodziej? z Rosji chce wyłożyć dużą kasę na polski hokej, to niech przeznaczy ją na budowę fundamentów nowego domu, a nie na remont starego.
Tekst Stefan Leśniowski
Zdjęcie Michał Adamowski (Krynica 2012)
60tys na rok to daje marne 5tys na miesiac, wiem wiem marne dla kogo, ale naprawde myslalem ze wiecej zarabiaja a skoro to sa zarobki na polskie warunki kosmiczne to nie dziwie sie ze hokej w Polsce upada i nie ma co reanimowac
Mam pewne obiekcje, czy zadawać pytanie, bo po moim ostatnim, Wanek zrezygnował z forumowego życia (a szkoda)
czy ktoś z Was ogarnia temat, jak będzie wyglądała liga hokejowa 2013/2014 ?
czy to będzie P(rezes)H(ałasik)L(iga) ?
w pełni zawodowa ?
w której będzie grała Olivia (przygotowująca się do KHL), All Stars Sosnowiec (przygotowujący się do EBEL, za kasę oligarchy z Rosji), Reprezentacja Sosnowiec (przygotowująca się do MŚ, grająca w hali wybudowanej za francuską kasę), Reprezentacja U-20 i parę niedobitków klubowych ?
ja straciłem orientację,
czy coś zostało już postanowione ?
Przyleci Wołodia ze Wschodu, to wtedy "klepnie" się regulamin. :D
Drogi Alko D'Bierze, to są wszystko detale. Trochę zaufania do Wielkiego Bajarza i jego wesołej kompanii, dopiero koniec maja przecież! Przyjdzie czas to wszystko będzie podane. Powiem więcej dowiesz się jako pierwszy, równocześnie z prezesami klubów, słowo! On Cię tak poważnie potraktuje, że dowiesz się o wszystkim z tego samego wywiadu, co nawet zarządy klubów :D Jak będzie pora to Miłościwie Nas Rozpyerdalający wszystko ogłosi! A na razie to wiesz... a to delegacja fajna była za granicę, a to jubileusz będzie w weekend... ja nie mówię, że w kółko tylko wóda i dupy, ale naprawdę, są ważniejsze sprawy niż jakiś tam regulamin, sponsor czy skład ligi... nawet uniwersalna piosenka okolicznościowa mówi, że kto nie tego, to go wiesz, "łupu cupu, łupu cupu niech po polsku żyje". Więc jakby to świętej pamięci towarzysz Edward powiedział: "no wicie... rozumicie... stoją przed nami ambitne wyzwania!". Ale przecież Ty już sam wszystko pięknie wyliczyłeś! Teraz to tylko ładnie w słowa trzeba ubrać, by parafrazując klasykę "regulamin giętki zawarł wszystko to, co nie pojmie głowa" i jak to mawia pewien mój kolega "Hopsa!" :D
Ach, tak mi się przypomniało... Big Cyc śpiewał kiedyś taką fajną piosenkę... tam zwłaszcza drugie połówki obu zwrotek bosko oddawały naszą obecną rzeczywistość... tylko w pierwszej zamiast "polityce" wstawić sobie "hokeju" lub "zarządzaniu" i voila! O, znalazłem, tu jest :D http://www.youtube.com/watch?v=_ZgVBmjzM1U
quentin Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> 60tys na rok to daje marne 5tys na miesiac, wiem
> wiem marne dla kogo, ale naprawde myslalem ze
> wiecej zarabiaja a skoro to sa zarobki na polskie
> warunki kosmiczne to nie dziwie sie ze hokej w
> Polsce upada i nie ma co reanimowac
Przy obecnym kursie euro to są całkiem dobre pieniądze. EURO...
Eee, to Leszek się chyba nie skusi :P
Alko D`Bier Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> w której będzie grała Olivia (przygotowująca
> się do KHL), All Stars Sosnowiec (przygotowujący
> się do EBEL, za kasę oligarchy z Rosji),
> Reprezentacja Sosnowiec (przygotowująca się do
> MŚ, grająca w hali wybudowanej za francuską
> kasę), Reprezentacja U-20 i parę niedobitków
> klubowych ?
>
> ja straciłem orientację,
> czy coś zostało już postanowione ?
Ja chyba też straciłem orientację, bo wydawało mi się, że All Stars Sosnowiec to to samo co Reprezentacja Sosnowiec :)
wiesz, w sumie to "imoprt quality - zdielano w CCCP" przetestował tylu graczy i zrobił tak rzetelny przegląd ligi pod kątem powołań, nie pomijając absolutnie nikogo, że jak się dorzuci tych ugadanych już ponoć zza oceanu, co mają wzmocnić kadrę za 2 lata, to możnaby obdzielić kilka klubów. Wersja ligi max, to np.
Olivia
Polska Sosnowiec
All Star Sosnowiec
SMS Sosnowiec
Polska U20 Sosnowiec
Polska U18 Sosnowiec
GKS Katowice
Pozostali United
Akurat wszystkim pozostałym zostanie na tyle grajków, żeby się ściepnąć do kupy i zrobić 1 drużynę razem, co prawda na 3 formacje, ale zawsze byłaby to jakaś konkurencja. Ale jakby wziąć kilku Czechów, to może nawet i te 4 formacje by były...mecze domowe graliby rotacyjnie - Tychy, Kraków, Oświęcim, Sanok, Bytom, Jastrzębie.
No chyba, że wg zapowiedzi Olivia miałaby grać tylko w PP, to wtedy mamy nieparzyście, ale myślę, że WB byłby przygotowany i dozgłoszonoby na szybko jakąś Polskę U29 Sosnowiec albo coś w tym stylu...
no ja rozumiem ze np 20tys zl na miesiac to dobre pieniadze, ale chodzi mi o kontekst i stwierdzenie ze to kosmiczna kasa na warunki polskie, oznaczaloby to ze malo kto ma kontrakt (mowie o tych naj naj) podchodzacy pod 10tys a to jak na reprezentanta kraju grajacego zawodowo w hokeja (co latwym kawalkiem chleba nie jest) to dla mnie takie srednie pieniadze, a odnosze to do kwestii tego ze pewnie mlodzi startujacy zarabiaja jeszcze mniej i rodzi sie pytanie, jest sens grac za 3-4tys? czy isc do normalnej pracy? jak dodamy do tego ze maksymalnie 3-4 zespoly placa w miare regularnie to daje kosmiczna ilosc 80-100 hokeistow, ktorzy moge normalnie funkcjonowac, na miejscu mlodego hokeisty powaznie bym sie zastanowil czy jest sens sie dalej bawic, zreszta efekty chyba widac ... ale to tak na marginesie tematu o sezonie 2013/2014 o ktorym mozna powiedziec ze nikt nic nie wie ...
Kosidło policzył i musiało wyjść podobnie jemu
Tak będzie wyglądała liga wg portalu, który każdy zna:
[quote]W zasadzie plan rozgrywek można streścić w 5 punktach:
1. Liga bez spadku.
2. "Dzika karta" - będzie ją można wykupić za 200 tysięcy złotych netto.
3. W meczowym zestawieniu każdej z drużyn będzie musiało się znaleźć dwóch młodzieżowców (do lat 21). Ten przepis nie będzie jednak obowiązywał, jeśli do rozgrywek 1. ligi przystąpi reprezentacja Polski U-20. Być może wtedy działacze zdecydują się na inną koncepcję.
4. Faza play-off rozgrywana będzie w systemie 1-8, zawsze do czterech zwycięstw. Drużyny, które po sezonie zasadniczym zajęły wyższą lokatę, w ćwierćfinale otrzymają bonus i rywalizację rozpoczną od stanu 1-0 lub jak kto woli - będą musiały wygrać o jedno spotkanie mniej. W półfinałach i finałach takie rozwiązanie nie będzie już obowiązywało.
5. W składzie każdej z drużyn będzie mogło znaleźć się 8 obcokrajowców. Za każdego dodatkowego "straniero" drużyna będzie musiała zapłacić 25 tysięcy złotych.
Przepis o graczach polskiego pochodzenia został zachowany.
Oficjalnego komunikatu oraz pełnego regulaminu rozgrywek razem z załącznikami można spodziewać się w poniedziałek.
[/quote]
8 dni później
Opublikowano regulaminy PHL i inne na sezon 2013/2014. Warto poczytać. - [url=http://www.pzhl.org.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=96&Itemid=142&lang=pl]KLIK! [pzhl.org.pl][/url]
Przerabiam sobie właśnie te regulaminy i jestem przy zasadach rozgrywania meczów. Dla nas to może być średnio fajne, ale ogólnie jest to krok do przodu, choć rozwiązanie powinno być trochę inne i zakładać 2 kontrastowe komplety, z prawem wyboru dla gospodarzy (nawet 24h czy 48h przed meczem, niby jest klauzula o możliwości zamiany, ale nie ma tu obwarowania kiedy, wg jakich procedur i na jakich warunkach należy się o to starać). Tak czy siak czeka nas chyba zamiana kompletów domowych z wyjazdowymi i przejście na barwy czerwono-białe, chyba że będziemy stosować tą zamianę za zgodą komisarza PHL, :
http://www.pzhl.org.pl/files/zasadyrozgrywaniameczu.pdf
rozdz. 3 p.6 -
Posiadanie jednolitych strojów o odmiennych kontrastujących kolorach, zgodnie z Oficjalnymi Przepisami Gry w Hokeja na Lodzie. Zespół gospodarzy wystąpi w strojach ciemnych (koszulka + getry min. 70% koloru ciemnego), a zespół gości w strojach jasnych (koszulka + getry max. 30% koloru ciemnego). Zamiana jest możliwa za zgodą Komisarza PHL.
Tak w ogóle, całkiem prywatnie to w tym akurat pliku najbardziej podoba mi się jednak punkt 13 w rozdziale 10, jest cudowny, no po prostu jak z bajki! Nie wiem ile nad nim myśleli, ale wyszło im pierwszorzędnie:
10.13. Widzowie nie mogą wznosić okrzyków, kolportować ulotek i wywieszać transparentów godzących w PHL, PZHL, sędziów i Komisarza PHL, zespół przeciwnika lub inne zespoły PHL.
Nie możemy, jak ktoś nie zrozumiał, to nie wolno i już. Kara nie jest zapisana (jest tylko kara "Za brak porządku na obiekcie sportowym przed, w czasie i po zawodach" 1000 PLN,ale nie wiem czy to podchodzi), więc jak mniemam pozostaje w osobistej gestii Wielkiego Bajarza. Obawiam się, że w końcu nam pokaże kciuk w dół, jak Cesarz. Ja zawsze podejrzewałem że on jest "boski", szukając porównania powiedziałbym, iż zawsze podejrzewałem, że coś z Nerona to on nawet w sobie chyba ma... może to w oczach... albo w głowie... sam nie wiem...
Zupełnie na marginesie - w myśl tego przepisu wtsk jest całkowicie dozwolone (choć nie popieram, bo to nie ten sport, ich na hokej nie stać...) :D
[hr]
Tak poza tym nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę, ale te regulaminy są datowane na 28 czerwca 2012, edytowali sobie poprzednie i wstawili nową treść... Nawet na najprostszych rzeczach wycinka... miazga po prostu moi drodzy, full professional jak cała ta liga! W ojczyźnie hokeja mawiają na takie sytuacje "tricks are for kids" albo "boys with toys"...
[pre]
Wydział Szkolenia PZHL informuje że, [b][i][i][u]w dniu 28 maja 2013[/u][/i][/i][/b] Zarząd Polskiego Związku
Hokeja na Lodzie zatwierdził następujące kategorie wiekowe w rozgrywkach młodzieżowych
w sezonie 2013/2014.
Zgodnie z $ 3 pkt. 4 Postanowień Wspólnych, ostateczny termin zgłaszania zespołów do
rozgrywek PZHL w sezonie 2013/2014 [b][u]upływa dnia 31 maja 2013[/u][/b].
[/pre]
absolutny hit :) pismo wysłane 29.06, długi weekend i do tego jeszcze 30.06 święto :)
Ten termin to wcale nie jest przypadek, przecież to jasne jak słońce o co im kaman. Zresztą to jest na samiuteńkim początku "Regulaminu opłat i kaucji", który po otworzeniu de facto okazuje się wcale nie być już regulaminem, a "Listą opłat, kar i kaucji PHL".
Rozdział I, punkt 1:
Wpisowe do rozgrywek PHL - 100 000 PLN
a) przy posiadaniu jednej drużyny młodzieżowej - 85 000 PLN
b) przy posiadaniu dwóch drużyn młodzieżowych - 70 000 PLN
c) przy posiadaniu trzechch drużyn młodzieżowych - 55 000 PLN
d) przy posiadaniu czterech i więcej drużyn młodzieżowych - 40 000 PLN
oraz oczywiście uwaga ze strony 5, czyli: +23% VAT.
Jasne? No, to ja teraz jestem ciekaw ile zespołów zdążyło się pozgłaszać. A najlepsze jest to, że powyższe kwoty podano 3 czerwca, czyli już po 31 maja...
Echhh, żeby za tą kasę zrzeszenie humoru ludowego chociaż dawało naprawdę porządny produkt...
no to se zgłosimy 5 drużyn :D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)