Oj wydaje mi się że na Cracovii będą większe wiosenne porządki :)
-
-
Media i dziennikarstwo - wątek zbiorczy
Geoś jak na razie to forum musi wysłuchiwać Twoje wypowiedzi z kim to nie piłeś i gdzie to nie nocujesz
Geopijatyk-Fan Oderki Napisał(a):
> Jedna na zakończenie uwaga: Ja ze swojej kieszeni
> płacę za zabezpieczenie meczów, konwojowanie
> przemarszu kiboli, leczenie rannych po bójkach i
> ustawkach, u3mywanie ich w więzieniach i
> zakładach poprawczych. I to mnie najbardziej
> wqrza. Proszę więc nie sugerować, że kibole
> lżą rywali za SWOJĄ kasę.
Czy emerytowanym górnikom w barze Drewutnia w Wodzisławiu Sląskim, których przywileje emerytalne kosztują nieporównywalnie więcej ( -/+ 5 miliardów złotych rocznie ) niż skutki wybryków kibiców ( koszta w porównaniu do przywilejów górników niezauważalne dla budżetu państwa ) mówisz, że są obciążeniem dla rozwoju tego kraju i pozostałych emerytów którzy dostają emerytury na o wiele gorszych zasadach ?
Błagam tylko nie pisz, że przywileje emerytalne górników Cię nie wkurzają i nie widzisz w nich zagrożenia dla stabilności finansów publicznych.
Jednak jest ten wpis (aż swój edytowałem). Nie pisz głupot na następny raz bo boli głowa...
To w takim razie czemu popierasz ideę lewicową czyli państwo opiekuńcze ???
prywatna służba zdrowia = odpowiedzialność za siebie = nie płacisz za leczenie rannego kibola
Bondziu, świat nie jest czarno-biały. Na prawdę nie ma sensu stawiać manichejskiego podziału między anarchokapitalizmem, a socjalizmem za który libertarianie uważają cała resztę. Prawda jest taka, że empiria weryfikuje zarówno idee socjalne, jak tez wolnorynkowe. Co nie zmienia faktu, że nie zgadzam się z wypowiedziami Geosia na temat kiboli. Geopijatyk, co do tego, że marksiści obecnie patrzą na kibiców, czy osoby z niższych warstw społecznych krzywo, to akurat prawda. Teraz awangardą rewolucji stają się hipsterzy z bogatych domów, rozkminiający w kawiarniach, albo na fb o "zdobyczach komunizmu", albo katofaszystowskim reżimie prześladującym homosiów. Natomiast sam przyznasz, że przez długie lata trzonem kadr ruchów socjalistycznych/komunistycznych był właśnie ten pogardzany przez Ciebie "lumpenproletariat", który suma sumarum został przez komuchów oszukany, a gdy zrobił się niewygodny, to potraktowano go "opresyjną" i "burżujską' pałą, albo kulką :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)