ian thorpe Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> GTS nie przejdzie Lecha. Lech sięgnie po
> mistrzostwo - są nieosiągalni.
Ale widziałeś co grają, czy po wynikach tak twierdzisz? Uważam, że na tym etapie rozwoju piłkarskiego chłopaków, każdy wynik jest możliwy. Niestabilność formy to standard na tym etapie. Ruch też był mocno faworyzowany. Podsumowując, nie byłbym tak kategoryczny w określaniu szans.
Fajnie byłoby wygrać (jak zawsze), ale najważniejsze by chłopaki nabywali doświadczenia, obycia piłkarskiego, cwaniactwa boiskowego, rutyny, mentalności wygranych i...umiejętności przegrywania i wyciągania wniosków. itp.
-
-
Juniorzy CRACOVII
ian thorpe Napisał(a):
> GTS nie przejdzie Lecha. Lech sięgnie po
> mistrzostwo - są nieosiągalni.
no pewnie pewnie ,
jasne jak słońce ...
Tylko:
od 3-ch miesięcy wysluchuję od specjalistów n a trybunach ,że koniecznie trzeba zdobyć 1-e miejsce bo
z 'Ruchem nie ma szans" ;)
I cały ten "wielki" Ruch ,który stracił w całej lidze 5 pkt dostał od nas w 2-u meczu 4-1.
Dało się ? dało!
Teraz znowu Lech jest "nieosiągalny". Zresztą to nie nasz problem na dziś tylko "tamtostronnych".
My martwmy się Pogonią i długą drogą do Szczecina.
ps: OCZYWIŚCIE MEGAGRATULACJĘ DLA "ZEGARKOWEJ EKIPY":)
pps:Ian daj sobie troche na wstrzymanie.
wilusz Napisał(a):
> ian thorpe Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > nie podważam dużego sukcesu drużyny Zegarka,
> > oglądałem mecz i zauważyłem, że nasi mieli
> w
> > pewnym momencie problemy z wyjściem ze swojej
> > połowy. Grali w przewadze a upał był
> jednakowy
> > dla obydwu drużyn. Dugi gol padł w sytuacji,
> gdy
> > zawodnicy Ruchu po prostu całym zespołem
> > atakowali dążąc do zmiany rezultatu, a nasi
> > wyszli z kontrą. To są młodzi zawodnicy i
> > szacunek się należy dwóm drużynom za grę w
> > takich warunkach.
>
> Taktyka
Cięzko kolegę iana przekonać,że po bramce dla Nas tak taktycznie musieli zagrać, za co wielki szacun dla tr.Zegarka.Jak ekstraklasowa Cracovia w meczu np. z Lechem nie mogła wyjść z własnej połowy to ian nie pisał "nasi kondycyjnie mają dość".Drużynie juniorów można łatwo zarzucić słabe przygotowanie kondycyjne (mimo tropikalnych warunków),ale trenerowi z wąsem kolega ian nigdy by takiego zarzutu nie mógł postawić,bo go uważał za nieomylnego w swoim fachu. I tu ianie trochę pobłądziłeś w ocenie pewnych zdarzeń, w moim przekonaniu mam prawo tak to ująć.-----pzdr----
ICHKERIYA Napisał(a):
> są szanse , żeby mecz półfinałowy zagrać na
> El Passo ?
Nie ma takiej możliwości. ElPasso nie ma murawy
Swoją drogą to czemu ten mecz zorganizowano o takiej porze? Ani to atrakcja dla piłkarzy ani dla kibiców... Tyle dobrze że Pogoń też grała w upale i na dodatek pół godziny dłużej.
https://www.youtube.com/watch?v=Lk36DYQj9jE&feature=youtu.be
Ta drogą do Szczecina tak bardzo bym się nie przejmował. Pogoń ma do pokonania dwa razy tą odległość, a że rewanż jest 4 dni po pierwszym meczu to i czasu mało na wypoczynek.
A my mamy tę drogę tylko raz pokonać ? :)
Ale drugi raz będziemy tę drogę pokonywać po dwumeczu. :)
A co z Kapustką i Wdowiakiem -jest szansa na ich wystep ?
p.s .Szuwarek do raportu :)
Kolego Starszy, nie mógłbym zrobić takiego zarzutu Wąsowi, bo uważam że w meczu z Lechem przegraliśmy piłkarsko, mentalnie i cholera jeszcze wie jak. Po prostu byliśmy prawie jak wczoraj Jamajka na tle Francji. Kto oglądał, ten wie. Cracovia będzie przegrywać mecze z drużynami silniejszymi piłkarsko. Nie wyrzekam się rodziny, prawdziwych przyjaciół i poglądów. Zawsze więc się przyznam, że wiązałem z trenerem Stawowym nadzieje na coś innego, niż szarzyzna ligowa w naszej skopanej. Po prostu miałem nadzieję, że tiki-taka w realizacji naszych miernych kopaczy, może kiedyś odpalić w sposób proporcjonalny do drużyn grających podobnym stylem w silniejszych ligach. Nie udało się - szkoda, dla Cracovii i ogólnie polskiej piłki. Ja osobiście wolę piłeczkę graną przez drużyny typu Hiszpania, Argentyna niż Niemcy czy Włochy i tym drużynom będę kibicował na MŚ, pomimo, ze może Niemcy zostaną mistrzami.
Nigdzie też nie napisałem, że juniorzy Cracovii są słabo przygotowani kondycyjnie. Nawet pod tym kątem nie patrzę, bo zawodnicy w tej klasie rozgrywek mają się rozwijać piłkarsko a nie być zajeżdżani przez zbyt ambitnych trenerów dla wyniku sportowego "po trupach". Po prostu stwierdziłem, że naszym trochę odcięło tlen pomimo gry w przewadze. Tyle i aż tyle. Oczywiście, każdy czyta to co chce i można się zawsze doje...ać.
Bucky Nome, oglądałem mecz Legia-Lech, nawet tutaj jest powtórka całości z Warszawy
http://legia.com/news,41892-clj_starcie_z_lechem_na_yt.html
a tutaj jest skrót z Poznania
http://legia.com/news,41955-clj_skrot_meczu_lech_poznan___legia_19951996.html
Napiszę tak, dajmy radę najpierw Pogoni a póżniej zagrajmy w finale. Ewentualny srebrny medal to jest też wieli sukces. Zawsze jednak pozostanie pytanie - co robimy z zawodnikami dalej. Przykład z drużyny, z której w Cracovii wybił się tylko Klich nie daje nadmiaru optymizmu.
Szuwarek chwilowo nie odpisze, nie ma możliwości przez pewien czas.
Pozdrawiam.
ian thorpe Napisał(a):
> Szuwarek chwilowo nie odpisze, nie ma możliwości
> przez pewien czas.
Co się stało? Mam nadzieję, że nic poważnego.
Co do Lecha to ze skrótu rewanżu piłkarsko dupy nie urywają ale mecz meczowi nie równy i przede wszystkim najpierw trzeba odprawić Pogoń, nie jest tez powiedziane, że Lech przejdzie tamtostronnych
Z całego serca GRATULUJE sukcesu tym, do których nie mogłem wysłać SMSa gratulacyjnego. Znowu jak rok wcześniej, już jesteście w czwórce MP, choć w tym roku trochę ze słabszym składem (kontuzje, kartki). Gratuluje Szymkowi i Erykowi (prawie nowicjusze) wchodzą na boisko w końcowych minutach i strzelają bardzo ważne bramki. Musimy pamiętać o asystach Mario i Krzysiek - wielkie brawa. Zresztą kogo można pominąć?, NIKOGO !!! - Na ręce trenera, jeszcze raz wielkie dzięki . Już nie mogę się doczekać niedzieli.
piotrek67 Napisał(a):
> A co z Kapustką i Wdowiakiem -jest szansa na ich
> wystep ?
>
> p.s .Szuwarek do raportu :)
Przykro mi, ale ja już nie raportuje:)
Mateusz powinien zagrać (skutki grania z kontuzją, ale kto go miał zmienić w Mielcu?jak pojechali w okrojonym składzie). Bartek problemy z kostką (tym razem druga) występ wątpliwy.
No Szuwarku, fajnie że wróciłeś. :) Wielka szkoda jeżeli faktycznie zagramy bez Kapustki..
No fajnie,fajnie -wreszcie jakieś wieści z pierwszej ręki albo z ......pięterka :)
Cieszę się szuwarku, że już wróciłeś.
rmszar Napisał(a):
> Cieszę się szuwarku, że już wróciłeś.
Dziękuje wszystkim, ciesze się razem z Wami:)
W dwumeczu z Ruchem wystąpiło 8 zawodników (Bartosz, TDudek, Panek, Ropski, Gala, Moskal, Piątek i Szewczyk.) którzy uczestniczyli w ubiegłorocznym turnieju MP. Uzupełnienie składu w takich zawodnikach jak Kapera (boczny obrońca, rozwija się coraz lepiej), Klimczyk (też boczny obrońca - w ubiegłym roku uratował nam turniej MP), Kiebzak (drugi mecz po 2 miesięcznej kontuzji - fajter) , Kobyłka (bramkarz - w Chorzowie miał dzień konia) Barczuk (drugi stoper - b.dobry transfer, junior o wymażonych warunkach) Ceglarz (to chyba jego czwarty mecz w tym roku - skrzydłowy jak marzenie, wchodzi w mecz i bramka) .Grali jeszcze Król (pisałem o nim w zeszłym roku - junior młodszy, niech się tylko tak dalej rozwija a będzie obrońca boczny jak znalazł). Mielcarek (może grać na każdej pozycji z tyłu - bardzo mocny strzał). Szymczak (długotrwała kontuzja nie pozwoliła mu się dobrze przygotować do sezonu - pamiętamy jego hat-tricka z GTS na Wielickiej, jesień 2013).
Czekam jeszcze na kilku juniorów, którzy niebawem pokażą swoją wartość. Mój cichy faworyt to Benek Jeż (o nim będzie głośno)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)