-szuwarek napisał:Tam są tak widoczne postępy robót, jak przy drugiej płycie na Wielickiej. Ciekawe gdzie będą grać juniorzy młodsi? (obiło mi się o uszy, że w grę wchodzi boisko SMS - dziękuje zarządzającym, że tak dbają o naszą młodzież.) W czasie meczu w Borku wysłuchałem tyle narzekań na działaczy, że właściwie każdy sukces jaki wydarzy się na boisku , to będzie można zaliczyć do "cudów" sportowych.
Cudem jest że ta młodzież chce tkwić w takim bagnie ( bagno = kałuża na jedno wychodzi - nie obrażając J. Kałuży).
Nie ma gdzie grać, a z góry słychać od w.Łacha, że klub im tyle daje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Na obozie przygotowawczym juniorzy nie byli nigdzie- bo po co? ( mniejsze kluby potrafią zadbać o swoich wychowanków, ale Cracovia to ekstraklasa a zwłaszcza zarządzający w tym klubie to nieudacznicy którzy powinni zostać zastąpieni kompetentnymi ludźmi).
Patrząc na to wszystko płakać się chce, że tak wygląda stawianie na młodzież, a potem się dziwią jaki poziom prezentuje reprezentacja - no chyba,że młodzież nie może być lepsza od obecnych gwiazd i kładzie im się kłody pod nogi aby zniechęcić
-
-
Juniorzy CRACOVII
Ale przecież w naszym klubie nigdy się jakoś szczególnie nie dbało o młodzież.Gdy grałem jeszcze w juniorach za wszystkie obozy musieli płacić rodzice,piłki swoje,nawet wody nie zapewniali.W zimie trzeba było jeździć po jakiś małych salkach gimnastycznych na których nic nie dało się nauczyć więc każde zimowe pół roku było generalnie w plecy.Taki klubowy standard.
Wklej ktos projekt aktualny!
CRACOVIA - KORONA KIELCE 1 : 2 (1 : 0)
Niestety pechowa porażka naszych juniorów. Chłopaki pokazały się z dobrej strony, warunki były ciężkie, boisko nie nadawało się do gry, długo prowadziliśmy, jednak straciliśmy pechowe bramki. Gdyby wykorzystali przynajmniej połowę swoich sytuacji bez problemu ten mecz by wygrali.
[b]Skład:[/b] Wilk, Klimczyk, Moskal, Kapera, Łucarz - Dobosz, Wdowiak, Kiebzak - Ropski, Piątek, Dębowski.
[b]Weszli z ławki:[/b] Poznański, Surma, Leśniak.
[b]Na plus:[/b]
Piątek - umiał utrzymać się przy piłce na połowie rywala, dobre prostopadłe piłki, popracował trochę w defensywie. Do tego wszystkiego dochodzi bramka strzelona w pierwszej połowie.
Dobosz - bardzo dużo odbiorów oraz wygranych pojedynków główkowych. W wielu sytuacjach pomagał w akcjach ofensywnych, dobra współpraca z Wdowiakiem.
Moskal - mimo czerwonej kartki (po 2 żołtych) uważam, że zagrał na prawdę dobry mecz. Był nie do przejścia, pełno odbiorów pod naszym polem karnym (w meczu chyba tylko raz minięty), wyblokowane dwa groźne strzały, dużo wygranych pojedynków główkowych, radził sobie z Angielskim który zaliczył parę występów w Ekstraklasie. Niestety dwie żółte kartki, w obu sytuacjach ratował sytuacje, przeciwnicy wychodzili sam na sam. Jednak wydaje mi się, że przy drugiej żółtej kartce ręką nie zagrywał.
Wilk - pare ładnych interwencji, przy bramkach raczej nie miał szans, jedyne co szwankuje to gra nogami, strasznie niedokładne wybijał piątki, nie wiem czym to było spowodowane.
Wygrała drużyna, która pomimo niekorzystnego wyniku nie zmieniła taktyki (3, 4 podania i strzał na bramkę) Na bardzo ciężkim boisku lepiej czuli się zawodnicy Korony. Pasiaki swą techniczną grą nie mogli sforsować szczelnej obrony. W drużynie brakuje dyrygenta (Wdowiak nie spełnił swoje roli) W środku pola ustawia się Piątka, który swoimi warunkami, na tym terenie czuł się jak przysłowiowy słoń w sklepie z porcelaną.(choć dzięki niemu Korona zaliczyła samobója). Niestety to nie jest ta drużyna, która zachwycała nas pomysłowością zagrań i przede wszystkim stwarzaniem wielu sytuacji, tego nam w dzisiejszym meczu zabrakło, w dodatku drugą bramkę straciliśmy grając w osłabieniu. Dziękuje za walkę, specjalnie nie wyróżniam nikogo, wszyscy zagrali z ambicją , jeszcze wiele może się wydażyć w tej clj głowa do góry.
Jeszcze z komentarzy na temat juniorów młodszych. Rzekomo wielce utytułowany Pan v-ce Prezes ogłosił konkurs pt "gdzie będą grać juniorzy młodsi" KTO WIĘCEJ ZAPŁACI CRACOVII, tam Cracovia będzie grać. Na razie zgłosiły się trzy kluby Armatura, Piaski i Prokocim (znając koneksje v-ce Prezesa zapewne będzie to Prokocim);)
jeżeli to nie żart:) to z Armaturą jest to kompletna bzdura
jankes76 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> jeżeli to nie żart:) to z Armaturą jest to
> kompletna bzdura
A dlaczego bzdura, boisko dopuszczone do rozgrywek (wymiarowe i bramki są dwie) lepsze aniżeli to tenisowe na Wielickiej.
dlatego, że nie było w ogóle takiego tematu z nikim z Armatury...
Panie Janku, ja sobie wybrałem trzy najbliższe stadiony od Wielickiej, aby chłopcy mieli najbliżej, a czy były z kimkolwiek prowadzone rozmowy, tego poza v-ce nie wie nikt (może trener?) A mecz już w najbliższy weekend.
Szkoda, że w tym wywiadzie z Prof. nie został poruszony temat sprowadzenia utalentowanego juniora z Unii Tarnów Filipa Nowaka - zaproponowano mu kontrakt na 3 lata za 300 zł miesięcznie. Zresztą niebawem( prawdopodobnie) pożegnamy się z naszym bardzo utalentowanym juniorem Mateuszem Wdowiakiem (pasiakiem z krwi i kości) kontrakt jaki mu zaproponowano rzucił mnie na ziemie. Panie Tabisz trzeba się leczyć.
Toż to pachnie, albo zakrawa na dywersje.
Czyżby V kolumna od Władymira? - z tym
Wdowiakiem.
pzdr
Szkolenie młodzieży... :/
rmszar Napisał(a):
> Szkolenie młodzieży... :/
W tym zakresie Szacowny Panie Radku są równi i równiejsi (jeżeli dobrze zrozumiałem sens w/w słów).
szuwarek Napisał(a):
> W tym zakresie Szacowny Panie Radku są równi i
> równiejsi (jeżeli dobrze zrozumiałem sens w/w
> słów).
Niestety nie wiem, jak Pan, Panie Szuwarku, interpretuje moje słowa.
rmszar Napisał(a):
> szuwarek Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
>
> > W tym zakresie Szacowny Panie Radku są równi
> i
> > równiejsi (jeżeli dobrze zrozumiałem sens
> w/w
> > słów).
>
> Niestety nie wiem, jak Pan, Panie Szuwarku,
> interpretuje moje słowa.
Dziękuje, jestem już w domu;)
Nasi młodsi juniorzy, jutro rozegrają inaugurujące spotkanie w CLJ na tym naszym "tenisowym" boisku - kompromitacja! (jak można dopuszczać takie "boiska", mam nadzieje, że żaden z tych młodych chłopców nie ulegnie kontuzji z uwagi na stan nawierzchni).
Jak to jest możliwe? To boisko jest w ogóle dopuszczone do rozgrywek na takim poziomie??
szuwarek Napisał(a):
> Nasi młodsi juniorzy, jutro rozegrają
> inaugurujące spotkanie w CLJ na tym naszym
> "tenisowym" boisku - kompromitacja! (jak można
> dopuszczać takie "boiska", mam nadzieje, że
> żaden z tych młodych chłopców nie ulegnie
> kontuzji z uwagi na stan nawierzchni).
według moich wiadomości (nie do końca jeszcze potwierdzonych)juniorzy młodsi jutro zagrają na boisku Orła PiaskiWielkie
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)