Mecz wygrywa się nie tylko umiejetnościami, ale ambicją i rownież szczęsciem. I te ostatnie dwa aspekty były przy naszej drużynie. Tracimy dziwną bramkę (kozioł po rzucie wolnym) Adaś nawet nie zipnął. Za to strzelamy zwycięską w 90 min, zdecydowane pójście Jeża w stronę bramkarza (babol bramkarski) i wygrywamy mecz. Pierwsza połowa wyrównana (obie drużyny miały swoje setki) druga połowa zdecydowanie należała do nas (kilka setek i jedna dwusetka) po prostu wyszliśmy wysoko pod przeciwnika i punkty zostały w Krakowie. Drużyna Stali Rzeszów nigdy nam nie leżała, ale obecny zespól Cracovii jest bardzo wyrównany i efekt jest taki, jaki jest. Dziwi mnie brak na meczach juniorów czy rezerw trenerów I drużyny, czyżby zapomnieli skąd wziął się Kapustka czy Wdowiak? Wstyd Panowie.
PS
Nasi bramkarze - Pilarz, Stępniowski i Wróbel nie mogą zaliczyć miniony weekend do udanych, każdy ma coś za kołnierzem;) dla dwóch ostatnich i tak sie do dobrze skończyło.
Czy trener Mariusz Liberda dalej jest trenerem bramkarzy? bo po występach jego podopiecznych tego nie widać:D
-
-
Juniorzy CRACOVII
Patrząc na tabele CLJ to się serce raduje, że nasza Cracovia jest tak bardzo wysoko - może ten przykład kiedyś;) trafi w I zespoł:) - chyba się za bardzo rozmarzyłem :D
Pomarzyć zawsze można !!! :)
CRACOVIA - STAL RZESZÓW 2 : 1 (0 : 1)
Bramki dla "Pasów": Najduch 72. i Jeż 90.
Cracovia: Wilk - Mielcarek, Piekarski, Najduch, Król - Poznański, Szymczak, Woźniak (60. Czubaj) - Surma (46. Jeż), Ceglarz (83. Skiba), Pawlusiński (90. Kapera)
Trener Paweł Zegarek: - Mecz był bardzo wyrównany i to goście jako pierwsi zdobyli bramkę. Długo nie mogliśmy doprowadzić do wyrównania, ale wreszcie ta sztuka udała nam się na kilkanaście minut przed końcem meczu. W doliczonym czasie gry doszło do kuriozalnej sytuacji, w której bramkarz Stali, nie mogąc łapać piłki, tak niefortunnie ją wybił, że odbiła się od pleców jednego z obronców i trafiła pod nogi Jeża. Benek stanął w sytuacji sam na sam i pewnie ją wykorzystał, zapewniając nam trzy punkty.
Zastanawiające jest to, że praktycznie zawsze nasza Cracovia niezależnie od rocznika jest wysoko w tabeli rozgrywek juniorskich, a potem mało kto wybija się z tych chłopaków w naszej drużynie do Ekstraklasy..
Faktycznie jakoś nikt z juniorów nie może się przebić do pierwszej (:Ddrużyny
Ten sezon oczywiście można uznać za zaprzeczenie, gdyż udało się wprowadzić do pierwszego składu Kapiego i Wdówkę (w tym przypadku mało brakowało, a teraz grałby gdzie indziej). Ale oprócz tej dwójki, Stebleckiego i Klicha tak naprawdę nikt nie zaistniał w Ekstraklasie w naszych barwach. Trochę to dziwne, przecież było dużo talentów takich jak Jeleń, Kostrubała, Urbański, albo nawet Świerczok który dziś strzela dla Zawiszy. Może jak kiedyś w przyszłości trener Górecki dostanie szansę pracy jako trener pierwszej drużyny to to się zmieni - w końcu on bardzo dobrze wie, kogo ma obecnie w rezerwach i kto może nas wzmocnić.
Od czasów Klicha czyli kilku lat 2 - czy to faktycznie tak dużo?
Dwie jaskółki wiosny nie czynią :)
Dużo poświęcacie uwagi naszym zawodnikom którzy się przebili jak również nieobecności trenerów
pierwszej drużyny na meczach.
Racja duża ,można zobaczyć dzisieszą gre naszych obrońców(była praktycznie bezbłędna) i zastanowić się czy
by nie dać im szansy chociaż potrenować nieraz z pierwszym zespołem bo ta formacja nabardziej szwankuje u
trenera Podolińskiego,a może dopiszemy do Kapiego i Wdówki następne nazwisko
Może lepiej żeby nie oglądali treningów seniorów?
To seniorzy mają oglądać ich trening ale że odesłać ich do juniorów ciężko to trzeba juniorów zaprosić do pierwszego zespołu, ot cała filozofia.
W najbliższej kolejce 2 bardzo ważne mecze. Derby Warszawy, czyli lider kontra wicelider oraz My na wyjeździe w Białymstoku, gdzie zmierzymy się z zespołem, który zajmuje 4 miejsce w tabeli i traci do nas 2 punkty. Strata do obu ekip z Warszawy na dziś dzień dość spora. Na marginesie w CLJ czekają nas teraz 3 bardzo trudne mecze.
Juniorzy gonia warszawska czolowke, ale czolowka caly czas ucieka... W warszawskich derbach juniorow trzeba stawiac na Legie, bo sa juz nie do przeskoczenia. Kazde potkniecie Polonii i Jagi zwieksza nasze szanse na 2. miejsce.
patrząc na formę Czarnych Koszul nie mamy większych szans na 2 lokate . . . Szkoda punktów zgubionych z drużynami dołu tabeli ale i tak należymy do czołówki :) Natomiast młodszych czekają 2 ciężkie mecze 17 kwietnia z progresem i w następny weekend Kielce. Dwa mecze które zweryfikują na co stać podopiecznych trenera Kroka ;) tak czy owak trzymamy kciuki za PASIASTĄ MŁODZIEŻ :)
zastanówcie sie tez jaki jest możliwy kolejny powod tego ze w seniorach nie debiutuja kolejni nasi wychowankowie a za to mamy wyniki. Czy czasem te wyniki w wieku juniorów nie przyslaniają trenerom najwazniejszej rzeczy czyli szkolenia zawodnika tak aby gral w 1 drużynie?
Cracovia - Stal Rzeszów
Video - dzięki CF SPORT jakość przekazu i powtórki bardzo dobre (tu)
https://www.youtube.com/watch?v=gu2C3NE1Xi8
Szuwarku mi na tym linku wyskakuje CLJ Wisla - Legia
helmut Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Szuwarku mi na tym linku wyskakuje CLJ Wisla -
> Legia
https://www.youtube.com/watch?v=W1uPaJFj3uA&feature=youtu.be
Lekko marzłem, lekko byłem znużony postawą drużyny.
Po raz pierwszy wyszedłem przed zakończeniem meczu.
U paru obiecujących nie zauważyłem żadnego postępu.
Choćby u Surmy. Parę kopnięć z sensem kopnął "Benek"
ale ten jest na cenzurowanym, więc nie jest mi po drodze
z fachowcami pod dyskusję. Widać jak na dłoni ,że coś
kuleje ,że jednak trener nie napędzi gry w tempie i rytmie
gry do przodu.To coś co robi trener drużyny rezerwowej.
pzdr
a są osoby które by chciały dać Zegarkowi I drużynę :D
A wynik jakiś był ?! :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)