orły do boju !
-
-
Piłka ręczna - MŚ 2013
A wiec Wegrzy wybili nam turniej z glowy ....mlotkiem :(
Aston1906 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Tak, to już koniec. Udział zakończymy w 1/8,
> najprawdopodobniej bardzo dotkliwą porażką.
Prorok kuźwa mać ;)
Ten Iwański to z Marsa czy z Wenus? Te pieprzone nawyki z kopanej.
Węgrzy zdecydowanie lepsi. Życzę im jak najlepiej na tych mistrzostwach.
Pytanie, kiedy znowu zagramy na MŚ?
Wegrzy dzis bardzo dobrzy w obronie, no i te ich rzuty z dystansu,perfekcja. Polacy dzis bez pomyslu i zwlaszcza w drugiej polowie jakby bez wiary.
garry Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ten Iwański to z Marsa czy z Wenus? Te pieprzone
> nawyki z kopanej.
Też mnie to niesamowicie razi. Zresztą zawsze twierdziłem, że żeby komentować daną dyscyplinę sportu to trzeba ją rozumieć i znać chociaż elementarne zasady rozkładu emocji w rozgrywce. Nigdy nie ogarniałem podniecania się każdą akcją i każdym punktem w sportach wielopunktowych. Ale co się dziwić, skoro nie od dziś wiadomo, że Iwański to jeden z najgorszych komentatorów sportowych w historii polskiej telewizji,
Spodziewałem się odpadnięcia w 1/8 ale wg scenariusza: 3 miejsce w grupie - znacznie silniejszy rywal w 1/8. Węgrzy byli w naszym zasięgu (teza sprzed rozpoczęcia spotkania).
Najpierww zobaczyłem na ekranie Jonasza Polskiego Sportu i już wiedziałem, że nie będzie dobrze ;)
Przy stanie 6:4 dla Polski naszła mnie natrętna myśl, że to najlepszy dla Polski moment w tym meczu, mieliśmy piłkę na 7:4, nie wykorzystaliśmy i się posypało.
Fatalna gra Lijewskich, bardzo słaba postawa bramkarzy, którzy seryjnie puszczali bramki z drugiej linii, zero akcji prawym skrzydłem, tylko dwie bramki z lewego.
Sam Bartosz Jurecki tego meczu nie mógł wygrać.
Żadna z nowych twarzy w tej reprezentacji nie dorasta na razie do poziomu drużyny Wenty, a i starsi zawodnicy mocno obniżyli loty. Nie przekonuje mnie niemiecki trener. Cały turniej mieszał bramkarzami, dokonywał bezsensownych zmian i nie potrafił wyzwolić ognia w naszych reprezentantach, no i ta taktyka!
Panowie Garry i Aston trafnie przewidzieli losy naszego udziału, a podobno ja w tym temacie uchodzę za największego pesymistę :D
Węgrom życzę dobrze, ale nie daje im żadnych szans w starciu z Duńczykami.
Katastrofalny Jaszka (juniorskie straty), jak i reszta rozgrywających z fatalną skutecznością. Wielki błąd trenera który ułozył taką taktykę że, po 10minutach Węgrzy ją rozpracowali, a po 30minutach osiągneli mistrzostwo w obronie.
Wielkie brawa dla węgierskiego trenera (trudne nazwisko wiec nie chcę zrobić błędu), który w przerwie zrobił to czego niezrobił polski trener czyli określił i przekazał swoim zawodnikom to co mają grać by Polskę rozbić. Udało sie w 100%, dzwiwi mnie jednak to że, nasz trener nie zareagował i nie zmienił koncepcji choćby na moment... Najwyraźniej przygotowany był tylko ten jeden wariant, co we współczesnej piłce ręcznej jest katastrofą...
jesteśmy od paru lat słabsi, a Węgrzy to żadna firma ale na nas wystarcza
4 dni później
tikitaka znowu gora ;)
Duńczycy przez cały turniej szli jak burza i nagle taka demolka, kto by się spodziewał.
koncertowa gra Hiszpanów .. przyjemnie się oglądało :)
Mecz do jednej bramki. A szkoda....
317 dni później
Na MŚ nasze babeczki golą Paragwaj i Angolę, a kol Aston przyjął, eufeministycznie rzecz ujmując, pozycję wyczekującą.
Odnoszę wrażenie, że Paragwajki pokonałaby reprezentacja forumowiczów, wystarczyłoby kierować wszystkie podania do kol. sterby'ego ;)
Granie z paniami ma swoje duże zalety. Z młodości szczególnie podobała mi się walka na kole, choć nie byłem etatowym obrotowym :D
No bo lepiej być obrońcą i powstrzymywać obrotową ;)
no, na kole lekko nie ma:
[img]http://d.polskatimes.pl/k/r/1/97/0b/52a36e9752e66_k27.jpg?1386444230http://[/img]
Trzeba przyznać, że trener odwalił kawał dobrej roboty - obojętnie na jakim miejscu zakończymy te mistrzostwa. W zasadzie ostatnie lata za bardzo nasze szczypiornistki się nie liczyły, a teraz widać naprawdę ogromny przeskok.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)