Tak z ciekawości spytam, czy po Treningu Noworocznym 2012 poleciały zakazy stadionowe? Z tego co pamiętam wbiegła najpierw jedna osoba, potem druga, a potem po zakończeniu duża grupa osób, w tym nawet jakieś dzieciaki. Zastanawia mnie to bo nigdzie nigdy ta kwestia nie była poruszana, nie widziałem by ktoś się skarżył że dostał za to zakaz, a jeśli jednak zakazy wydawno, to... brak mi słów :(
Obecnie prawo jeśli idzie o mecze piłkarskie jest po prostu chore. Śmieszą mnie argumenty że ma być bezpieczniej. Na pierwszym meczu byłem w 1998roku, przez te wszystkie lata na stadionie na meczach na których byłem, zdarzyło się kilka incydentów (no dobra, czasem było ostrzej jak np.w II lidze z Ruchem policja strzelała, ale patrząc z perspektywy tylu lat to można to nazwać incydentami bo zdarzało się to rzadko), które pewnie mógłbym spokojnie policzyć na palcach jednej ręki. Śledząc też naszą ligę w tym wieku rzadko słyszało się o jakiś niesamowitych burdach czy coś w tym stylu. Nigdy nie czułem się na stadionie zagorżony, a przecież tyle lat to było chodzenie na mecze na stary stadion. Nie było żadnych zdjęć, biletów na nazwisko, nie było takiego monitoringu. W mediach zrobiono obraz że na stadionach to tylko zadymy i w ogóle, jak z kimś rozmawiam kto nie chodzi na mecze i piłką się nie interesuje, to zawsze właśnie w takich sposób myśli. Teraz jak są nowe stadiony to szansa na to by porozrabiać jest jeszcze mniejsza, a tymczasem prawo jest 1000razy ostrzejsze niż za dawnych lat... Ech szkoda gadać.
-
-
(GLOS) 1.01.2013 Trening!!! godzina 12-00
Farmazony, powołując się na jakieś poronione paragrafy, aby w ten sposób zaciemnić nieudolność przy organizacji TN osób odpowiedzialnych.
Kpina z kibiców i porażka organizacyjna za którą nikt nie odpowiada
Na ligowy mecz kibice wchodzą pod koniec I połowy - i nic nikt się nie zająknie na tym forum.
Normalny kibic następnym razem nie przyjdzie - jak go mają w D.u.pie to vice versa.
Jak nie wiedzą jak zorganizować w sposób płynny cywilizowany wejście kibiców na stadion to niech podejdą na Czarną Wieś w dniu meczu.
Z racji iż często śmigam na rowerze w koło błoń nie raz byłem świadkiem organizacji wpuszczania kibiców na ich stadion.
Kibiców przychodzi 2 lub 3 ( atrakcyjny przeciwnik) razy więcej i kolejki przed wejściem nie uświadczysz.
Na 15 minut przed meczem rzeka ludzi podchodzi pod stadion i wchodzą bez najmniejszego problemu - przed bramką 2-3 osoby .
Jak ktoś nie był nie widział to mu się wydaje że wszędzie jest takie dno jak na Cracovii - grzecznie ujmując.
A paragrafy ustawy odnośnie TN powiadacie ?
Tak dla jaj od reki aby ustawę obejśc macie:
- zorganizowanie akcji charytatywnej " wspieramy młode talenty Cracovii" w dn. 01.01 każdego roku - gdzie jedną z atrakcji jest trening - pokaz gry w piłkę - lub mecz- Patrz TVN-Politycy ( 30 tys. ludzi na stadionie - można ?)
- aby jeszcze bardziej wyśmiać ustawę. Zorganizować w w/w dniu o godz 11.45 spotkanie sympatyków Cracovii z kapelanem Surmą w celu udzielenia błogosławieństwa na nowy rok - przy okazji trening.
Wiem to jest czarna magia [u]dla ludzi, którzy otworzą dwa okienka dla paru tysięcy ludzi[/u] -[b]kolejny rok to samo[/b]
Ale wiecie, rozumiecie paragrafy ustawy - żałosne...
Trapez dużo racji. tylko chciałbym żebyś wiedział że wielu kibiców uważa podobnie tylko linia forum jest inna ale to nie ma związku z odzczuciami większosci kibiców bo my na forum jestesmy promilem a oni jego procentem
Myślę, że i linia forum od tego nie odbiega, bo ja mam takie same odczucia jak Trapez. Jak pisałem powyżej trzeba wybrać drogę najmniejszego oporu, żeby organizować TN jako mecz piłki nożnej. A jak już się nie chciało tego obejść, to tzreba było mieć więcej determinacji, żeby lepiej zorganizować dystrybucje wejściówek.
Poproszę fragment przepisów mówiący, że aby wejść na TN konieczne jest zdjęcie biometryczne...!
Wystarczyło zrobić bilety imienne z PESELEM - czyli tym co chce ustawa i wyłączyć biometrykę.
Dzięki temu szybciej wydawano by bilety i szybciej by się wchodziło.
Ale do tego trzeba by pomyśleć i chyba przede wszystkim CHCIEĆ!
Mamy system biometryczny na stadionie. Nie cudujcie że można było go wyłączyć, albo zrobić inne równie inteligentne rzeczy. Mamy taki system z wszystkimi jego plusami i minusami. Nie tylko Klubowi się należy bura za organizacje, ale co poniektórym uczestnikom też. Bo nie umieli się dostoować do jasnych regół. Kibice muszą się nauczyć cywilizowanych zasad wchodzenia na stadion, a Klub musi się nauczyć zarządzać tego typu zadaniami. Czyli np. otworzyć maksymalną liczbę kas i ograniczyć macanie do minimum. Nic więcej, nic mniej.
6 dni później
Widzę ,że Ci którzy stali w kolejce jeszcze o 12.30 albo nie mają internetu albo ...nie wiem co ?? (nie chce Im się pisać?). Pomijam biometrykę,bo to kolejna kolejka - ja nie przeszedłem przez pierwszą kolejkę (do kasy).
Kibice muszą się uczyć (wchodzenia itp), Klub powinien to umieć na starcie - Panie Filipiak - może na kolejny trening kibice złożą się na otwarcie drugiej budki ? i będzie lepiej.
PS. Ale mi było wstyd przed żoną i synem ,że taka Chujowa organizacja.
15 dni później
Girlik.
W sumie masz rację, nie chce mi się pisać.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)