Już tylko kilkanaście dni i znowu będziemy na Ziemi Świętej!!!
I nie ma co gadać ,że kiedyś było tak czy inaczej. Czasy się zmieniają , nawet stadion się zmienia
ale Biało-Czerwoni jak od dziesiątków lat będą pierwszego stycznia tam gdzie zawsze.
[b]Być tam to być Pasiakiem. Takie Pasiaste "wyznanie wiary".[/b]
PS: Nie mogłem sobie odmówić założenia tematu :)
-
-
(GLOS) 1.01.2013 Trening!!! godzina 12-00
Tak
Jedna bramka do wejścia na stadion bedzie otwarta - kolejka gigantyczna
Nadgorliwa ochrona macać będzie jakby to był mecz podwyższonego ryzyka
Pytam się - nie da się tego zmienić ?
Wszyscy na mecz! uh na trening ;)
Z tym" macaniem" przez ochrone to naprawde jest porażka,przecież i tak większość ludzi będzie że tak powiem "wczorajsza" po sylwestrze a myśle że wiele osób napiło by sie szampana ;) na treningu noworocznym w Pasiastym gronie
A może alkomaty niech wprowadzą to prawie nikt nie wejdzie na trening:)
Sprawdzanie byc powinno i powinno byc otwartych 5 bramek lub wiecej w zaleznosci od ilosci luda.
Nigdy nie wiadomo co czubek mysli.
Nie przesadzajmy. ktoś wysadzi się na treningu noworocznym? A piwko na kaca fajnie byłoby wypić na stadionie w przyjaznym gronie, a nie czaić się z nim, bo Ci ochrona zabierze na wejściu :/
W dzisiejszym "DP" pojawiła się informacja, że sędzią na Treningu Noworocznym będzie Andrzej Turecki!
4 dni później
Wszyscy na trening noworoczny :)
agent44 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> W dzisiejszym "DP" pojawiła się informacja, że
> sędzią na Treningu Noworocznym będzie Andrzej
> Turecki!
Prawda :)
UWAGA!
Kto tylko może niech przyjdzie wcześniej! Informacja na temat wejścia na TN:
[quote=Cracovia.pl]
Trening Noworoczny to tradycja, o której mówi cała piłkarska Polska (i nie tylko). 1 stycznia, w samo południe, piłkarze Cracovii pojawiają się na murawie, by uroczyście przywitać Nowy Rok. Mamy głęboką nadzieję, że będziesz z nami w tym szczególnym dniu!
Poniżej prezentujemy zasady, które będą obowiązywały w tym szczególnym dla nas dniu:
Ci kibice, którzy posiadali w rundzie jesiennej sezonu 2012/13 karnety, muszą przyjść na Trening Noworoczny z Kartą Kibica, ponieważ "wejściówka" na to wydarzenie zostanie zapisana automatycznie przez system komputerowy (bez konieczności odwiedzin Punktu Obsługi Kibica).
Kibice, którzy nie mieli karnetów na rundę jesienną, ale są w posiadaniu Kart Kibica muszą udać się z nimi do jednego z Punktów Obsługi Kibica przy ulicy Kałuży (będą otwarte w dniu Treningu Noworocznego), by nasi pracownicy mogli zapisać na kartach wejściówki na Trening Noworoczny.
Kibice, którzy nie są w posiadaniu Kart Kibica powinni zgłosić się do jednego z Punktów Obsługi Kibica w celu otrzymania papierowego biletu.
Żeby wejść na stadion Cracovii należy być zarejestrowanym w naszej bazie danych (dotyczy tych kibiców, którzy jeszcze tego nie uczynili), w tym m.in. wykonać zdjęcie biometryczne. Cała operacja trwa około minuty. Aby zarejestrować się w naszej bazie, wystarczy mieć przy sobie dowód osobisty (lub jakikolwiek dokument ze zdjęciem i numerem PESEL, np. prawo jazdy, paszport, czy legitymację studencką).
UWAGA!!! - zgodnie z art. 13 ust. 4 Ustawy o Bezpieczeństwie Imprez Masowych, zakres przetwarzanych danych identyfikujących osoby uczestniczące obejmuje: 1) w przypadku meczu piłki nożnej - imię i nazwisko oraz numer PESEL, a w razie gdy nie został on nadany - rodzaj, serię i numer dokumentu potwierdzającego tożsamość.
W przypadku osoby niepełnoletniej, która nie posiada żadnego dokumentu z numerem PESEL (oraz ze zdjęciem) konieczna jest obecność prawnego opiekuna, który potwierdzi dane personalne i poda numer PESEL.
Obcokrajowcy chcący obejrzeć mecz na stadionie Cracovii muszą posiadać przy rejestracji w bazie danych jakikolwiek dokument ze zdjęciem (np. paszport, prawo jazdy, ID).
Aby przeżywanie Treningu Noworocznego odbywało się w komfortowych warunkach, otworzymy sektory B, C, D oraz VIP. Poniżej przedstawiamy podział sektorów obowiązujący podczas Treningu Noworocznego:
Sektor B
Na sektorze B będą mogli zasiąść wszyscy karnetowicze z rundy jesiennej (za wyjątkiem karnetowiczów z sektora D) - wejście dla karnetowiczów z innych sektorów zostanie automatycznie wczytane na Karcie Kibica. Na tym sektorze zasiądą również osoby, które nie posiadały karnetu w rundzie jesiennej, a które otrzymają od nas specjalne wejściówki.
Sektor D
Na sektorze D będą mogli zasiąść karnetowicze, którzy w rundzie jesiennej mieli zakupione karnety na ten właśnie sektor (karnetowicze z pozostałych sektorów zajmą miejsce na sektorze B), Na sektorze D zasiądą również osoby, które nie posiadały karnetu w rundzie jesiennej, a które otrzymają od nas specjalne wejściówki.
Sektor C
Miejsce na sektorze C będą mogli zająć wyłącznie osoby niepełnosprawne wraz z ich opiekunami.
Sektor VIP
Na sektorze VIP będą mogli zasiąść wyłącznie Ci kibice, którzy w rundzie jesiennej byli w posiadaniu karnetów na ten właśnie sektor.
Aby uniknąć nieporozumień w dniu Treningu Noworocznego, prosimy o zastosowanie się do powyższych wytycznych, dotyczących wejścia na stadion przy ul. Kałuzy 1 w dniu wydarzenia.
Serdecznie zapraszamy!
DG
[/quote]
Jako uzupełnienie informacji na temat wejścia na TN:
[b]Uwaga: podczas Treningu Noworocznego będzie obowiązywał całkowity zakaz wnoszenia na stadion: alkoholu i materiałów pirotechnicznych.
Co więcej, w czasie trwania Treningu Noworocznego (w tym również po końcowym gwizdku) będzie także obowiązywał całkowity zakaz wejścia na murawę.[/b]
http://www.cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/trening_noworoczny_juz_za_kilka_dni
Mam nadzieję, że chociaż piwo będzie sprzedawane na stadionie ! ;)
Ech ..., już nie te Treningi co kiedyś ! :(
Czy nie dało by się nabić wejśćiówki na karnet przez internet?
jakby chociaż wejściówki w sylwestra wydawali 2-3h to by odciążyło te kolejki które niewątpliwie będą..
Sektor D
Na sektorze D będą mogli zasiąść karnetowicze, którzy w rundzie jesiennej mieli zakupione karnety na ten właśnie sektor (karnetowicze z pozostałych sektorów zajmą miejsce na sektorze B), Na sektorze D zasiądą również osoby, które nie posiadały karnetu w rundzie jesiennej, a które otrzymają od nas specjalne wejściówki.
czyli jak nie miałem karnetu na D a bylem na kazdym meczu na D, to mam isc na B mam rozumiec ?
ja rozumiem to tak, że jeśli nie miałeś karnetu, to możesz sobie wybrać na który sektor chcesz iść.
Ja mam pytanie - czy osoby niepełnoletnie mogą wejść na trening bez opieki osoby dorosłej?
Jak można wejść na mecz będąc niepełnoletnim, to z wejściem na trening nie powinno być problemu.
Ech... Trening Noworoczy a tu tyle utrudnień, nie potrafię zrozumieć dlaczego nie może być normalnie, tzn. wiem że pewnei przez to że są tam jakieś ustawy odnośnei imprez masowych, ale przecież to tylko Trening. Powinno być tak że bramy stadionu otwarte szeroko i wchodzi kto ma ochotę i kiedy ma ochotę.
A jeśli już się odnosić do tego co podał klub odnośnie TN, to dziwi mnie że wejściówki nie zostały nabite wszystkim posiadaczom karty kibica, to by znaczenie rozładowało kolejki. Tak było z tego co mi się przypomina na pewno 2lata temu.
Matthias89, tak nie było nigdy. Sam podnosiłem tą kwestię, i podzieliłem argumenty że o ile dla karnetowiczów takie rozwiązanie ma sens i jest realizowane, to dla wszystkich posiadaczy kart kibica nie ma to sensu. Najprościej można to wytłumaczyć tym że wydanych kart kibica jest więcej niż miejsc na stadionie. Na imprezę masową nie możesz sprzedać więcej biletów niż jest miejsc (nie na stadion). Co nie zmienia faktu że nabycie (nabicie) wejściówki przez internet powinno być w mojej opinii dostępne. Bo właśnie po to jest ten system.
poza tym, spójrz, że tylko wybrane sektory zostały otwarte na Trening. Więc liczba wejściówek też została mocno ograniczona. Aczkolwiek nikt nie jest w stanie przybliżyć liczby karnetowiczów, którzy się zjawią, co nie zmienia faktu, że zapewne będzie i tak tyle osób, że wszystko będzie zajęte...
[b]Matthias89[/b], jak się chce, to się wszystko wniesie ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)