Wiem od trenera i kierownika .
-
-
Akademia Mistrzów CRACOVIA :)
To Cie musieli wprowadzic w blad...
Czemu tak sadzisz
Bo oni doskonale wiedzą kto go ustalał. A Ty w takim razie powtarzasz kłamstwa.
Ja nie wiem kto ustalał teraz ale Pani Monika wysłała do wszystkich zainteresowanych e-maila i zawiadomiła o Lidze biznesmenów.Po drugie od wrzesnia koordynatorem jest Kępa .Juz się popisał na naszym spotkaniu na którem go nie było a Szaraniec go jeszcze bronił.Ja rozumiem że wszystko się może zdarzyć ale jesteśmy cywilizowani i wypada zadzwonić jak nie on to prezes.
Ty też sie popisujesz broniąc Bałdysa
Nic o jakimś Bałdysie nie piszę więc gdzie sie popisuję.
niepołomice6 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Wiem od trenera i kierownika .
Trener i kiero 98 powiedzieli Ci, że plan zajęć układał Kępa ?
Ktoś układa i glowno mnie obchodzi czy układa Tabisz czy Kępa czy Ty ją mam pretensje do władz po co jest balon dla kogo komercji czy Cracovii.
może problem jest gdzie indziej ? Postaram się dać przykład a nie wykład, nie wchodząc w szczegóły kto komu rzuca kłody ;)
Swego czasu trochę byłem przy sekcji pływackiej Korony. Zawsze był problem z godzinami komercyjnymi. Rodzice chcieli dla dzieci trenujących w sekcji, najlepsze godziny treningów w basenie. Ze względu np. na szkołę, trudno było młodym zawodnikom zaczynać treningi np. o godz. 15.00. Natomiast zarząd najlepsze popołudniowe godziny przeznaczał na komercję, klub na biletach najnormalniej zarabiał. Nie chcę opisywać, ile z tego powodu było awantur, ubliżania itd. Występowały sprzeczne interesy dwóch grup. Nie wiem jak to teraz tam wygląda, ale problem przez wiele lat nie został rozwiązany. Zarząd sekcji się zmieniał, prezes klubu Berezowski odszedł, zawodnicy się zmieniali a kłótnie ciągle były. Jak Was tak czytam, wypisz-wymaluj to samo.
Jak strony będą do siebie podchodzić z "kijem", nic nie da się ugrać. Napiszę więcej, biznes wygra z prawem dzieciaków do treningu pod balonem, tak jak to się skończyło w Koronie. Proponuję ostudzić emocje, zrobić z prezesem Akademii spotkanie, ustalić harmonogram treningów, zobaczyć, które godziny zostały sprzedane i na jak długo, a następnie próbować negocjować najlepsze warunki na przyszłość.
Na koniec dodam, ze tutaj są spory kto ma np. kupować stroje czy dresy. W Koronie były czasem wojny o kąpielówki :D
Tak sobie czytam te posty forumowicza "niepołomice6" i się zastanawiam, czy ta osobliwa "składnia" stała się w pewnym środowisku normą, czy też może mamy do czynienia z multiplikacją nicków?
Choć z drugiej strony, wariant nr 2 nie wydaje mi się dość prawdopodobny, bo po cóż zaglądać na wymarły "grajdoł", skoro jest się gwiazdą kipiącego od postów forum?
(Edit- a daruję sobie...)
Tak na poważniej- robią co mogą, ale karawana jedzie dalej...
niepołomice6 Napisał(a):
> Odkad pamiętam zawsze komercja była od 17 i
> tylko wtedy gdy nie było wynajmów można było
> korzystać z balonu. Panie Mariuszu Ś. To nowy
> koordynator ustawiał plan na korzystanie z
> balonu.A prawda jest taka że Tabisz nie pozwoli
> na korzystanie balonu przez szkółke .
Panie niepołomice6 bardzo dużo wiesz a skąd to nagła dociekliwość bo na forum jesteś kilka dni.A tak na przyszłość wystarczy mariusz bo już Pan i Ś niekoniecznie.
http://sportowetempo.pl/sportowa_malopolska/artykul/33746_Liga_makroregionalna_wystartuje_pod_koniec_marca
http://www.polskapilka.net/aktualnosci/7463/boniek-mloda-ekstraklasa-nie-ma-sensu/
[url]http://www.cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/przyjdz_na_trening_noworoczny_i_wspomoz_mlodych_pilkarzy[/url]
jak widac powyzej Akademia wkracza na zupełnie inny poziom profesjonalizmu.
kilka pytań od takiego który tylko czyta w necie i nie ma zadnego kumpla który wie: czy to ze trzeba zbierac kase oznacza ze MKS nie doklada do interesu? Czy to potwierdza ze Akademia nie ma nic wspolnego z MKSem? Jakie są sposoby finansowania Akademii? Czy są to tylko składki rodziców? Jest może jakis sponsor? Jak będą finansowane stupendia skoro nie ma nawet na wyjazd na turniej? Czy turniej będzie grany o zwycięstwo czy dla zabawy jak zakładano szkolenie? Czy wycofano już drużyny z rozgrywek o punkty?
Jeśli ktoś kumaty nie ma ochoty odpowiadac na powyzsze to wystarczy na to: Czy coś się zmieniło oprócz nazwy, naziwska Radomira przy projekcie i zbierania kasy na treningu noworocznym?
Cracovia powinna zatrudnić kilku "skautów" którzy by ściągali z całej małopolski młodych chłopaków, których nie brakuje tylko muszą profesjonalnie trenować chcąc być profesjonalnymi piłkarzami, a to będzie tylko z pożytkiem dla Cracovii.
Ave Cracovia Napisał(a):
> Cracovia powinna zatrudnić kilku "skautów"
> którzy by ściągali z całej małopolski
> młodych chłopaków, których nie brakuje tylko
> muszą profesjonalnie trenować chcąc być
> profesjonalnymi piłkarzami, a to będzie tylko z
> pożytkiem dla Cracovii.
Poczytaj o założeniach Akademii ,tam to jest wyjaśnione! Trener drużyny współpracującej jest jednocześnie tzw skautem...
tak w jednym zdaniu...;)
Santo - Czy wiesz ,że nie prowadzono nawet tzw zbiorówki z płacenia składek przez rodziców?A ściągalność składek jest na poziomie nie wyższym jak 70%....Zapytaj pana Bałdysa jak to było...bo teraz na pewno się to zmienia!
Zbiórka na TN bardzo potrzebna gdyż koszt jednostkowy wyjazdu to 480 zł!I tak koszty transportu sa zminimalizowane gdyz jadą autobusem łącznie z AP i jeszcze jedną drużyną.
Niestety musze sie zgodzić z Santo, że brzmi to mało profesjonalnie by na oficjalnej stronie pojawiała się taka informacja. Można ją było wrzucić na forum...
Santo - zbiorczo odpowiem na kilka pytań. Młoda Cracovia, w przeciwieństwie do MKS, nie jest częścią grupy ComArch, natomiast MKS udostępnia młodym infrastrukturę (choć chyba nie w takim zakresie, jak byśmy chcieli, ze względu na rozgrywki biznesowe), a młodzi w MZPN traktowani są chyba jak zawodnicy MKS. natomiast gdyby kiedyś z Akademii do MKS przeszedł chłopak, który potem zostanie za grubą kasę komuś sprzedany, to Akademia nic z tego nie ma - i to chyba trzeba zmienić.
główne źródło finansowania to składki, a ich ściągalność, jak pisał ZIbiland, jest słaba. inne źródła to granty miejskie (może mogą też być unijne, ale tam na razie źródełko wysycha) i ewentualni sponsorzy. do tego dochodzi 1 proc. podatku. kluczowa sprawa to poprawa ściągalności składek. w pozyskiwaniu środków Akademia powinna wręcz omijać MKS, bo tam straszy ob. Tabisz Jakub, który wyznaje zasadę, że złotówki raz zaksięgowanej nie oddamy już nigdy.
co do braku presji na wynik, to chyba nie wyklucza gry w rozgrywkach punktowanych, a jedynie zdjęcie presji z trenerów i chłopaków. ta presja powodowała np. wałki z podrabianiem legitymacji czy "transferowaniem" wyrośniętych byczków tylko po to, by wygrać turniej. powodowała, że miast szlifować technikę robiono masę, przez co nasi U-16 byli w stanie przepchnąć swoich mniejszych równieśników z Hiszpanii, ale nie robili techniki. ale to chyba nie oznacza wycofania się z lig.
co się zmieniło poza nazwą? w skrócie - poszerza się zasięg rocznikowy (zahaczamy o wczesne przedszkole), infrastrukturalny, geograficzno-skautingowy. pojawił się jeden wspólny program, projekt, z naciskiem nie tylko na piłke, ale i pasiastą indoktrynację. w końcu ze 100 chłopaczków do ekstraklasy przebije się jeden, moze dwóch. chodzi o to, żeby tych 98 stało się naszymi fanatykami.
na efekty wszakże trzeba będzie poczekać. cierpliwości, wzięli się za to ludzie, którym ufam. mam nadzieję, że się nie zawiodę.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)