Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Cracovia vs. Ciarko Sanok

• Hokej
    • Rozpoczęto 26.11.2012 o 02:00
      Ostatnia aktywność 03.12.2012 o 02:37
      14411 wyświetleń
    • torreador

3.6K
      1.3K
    • 28.11.2012 o 19:19
      Post #877606 28.11.2012 19:19
    marcin_ksc Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Po mojemu to był kij trzymany oburącz. Owszem > pchany przez obrońcę, ale był atak. Celowo to > zrobił i nie ma co gdybać. > Normalna sytuacja. A z Valcaka robicie już mega > fightera :) > > Więcej dystansu Marcinie :) > > Jedno jest pewne, sędzia był dramatycznie > słaby. co Ty masz Marcinie_ksc, że jak jest cień szansy przywalić Cracovii to ty jesteś zawsze gotowy. Żadnego crossa nie było. Fakty są takie jak je opisał Karvin. Wolski jechał pół lodowiska żeby zaistnieć i od tyłu zawiązać "krawat" Valcakowi a przecież wystarczyło na rytualnych odpychaniach obrońców - co czynili sanoccy defoesorzy po akcji. Ale przecież Wolski to gwiazda i na naszych lodowiskach może się tylko tak pokazać.
    • Blizzy

3.5K
      2.2K
    • 28.11.2012 o 19:30
      Post #877608 28.11.2012 19:30
    Siedziałem na D i dla mnie atak Valcaka był, ale od niego się wymaga by walczył o każdy centymetr i wykonuje to. Zahamował przed bramkarzem?? zahamował i co z tego, że go trącił kijem to nie balet. Wolski zachował się agresywnie, ale przede wszystkim po chamsku.
    • lolipop

79
      0
    • 28.11.2012 o 20:14
      Post #877616 28.11.2012 20:14
    Blizzy moim zdaniem po chamsku to czasem zachowują się nasze gwiazdeczki - pokazywanie środkowego palca w kierunku trybun, rzucanie się z kijem na kibiców itd. Ale byli i tacy, którzy stawali w ich obronie, bo przecież kibice sprowokowali. A Wolski? Co on chamskiego zrobił? Wielka mi afera, stanął w obronie bramkarza a potem zwyczajnie chciał uciszyć publikę żadnym obraźliwym gestem. Zatko *pe pokazał to brawa dostał.... polska rzeczywistość.
    • BartAcid

14.5K
      5.6K
    • 28.11.2012 o 20:15
      Post #877617 28.11.2012 20:15
    Zuberek, było intonowane bo siedział w boksie. Potem mało zawału nie dostał jak mu ochroniarz przed oczami z góry spadł i powiedział, że Cracovia to za duży hardcore dla niego. :D A co do frekwencji to z ukrainy można by nakręcić drugą cześć dokumentu "Czekając na sobotę". Tu akurat nawet dwie soboty w tygodniu się trafią. Europejscy kibice kultury jego mać. Szkoda, że musiałem wyjść przed końcem.
    • CHT

3.5K
      2.4K
    • 28.11.2012 o 20:29
      Post #877619 28.11.2012 20:29
    Popieram w 100% Marcina! Hokej to nie warcaby. Szkoda, że mamy tak ,a nie inaczej w PLH. W każdej hali w Polsce lecą takie same okrzyki i towarzyszą takie same emocje w zaistniałej sytuacji. Pozdrówki dla kumatych i czujących "te" hokejowe klimaty http://youtu.be/iq4XdeLAgEk :) A tak notabene, gdybyśmy nie mieli w PLH tak rygorystycznych przepisów, to hale pękałyby w szwach bez narzekania na system rozgrywek i całą "plastikową" otoczkę.
    • żółta kaczka

6.1K
      808
    • 28.11.2012 o 20:54
      Post #877624 28.11.2012 20:54
    lolipop Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Blizzy moim zdaniem po chamsku to czasem > zachowują się nasze gwiazdeczki - pokazywanie > środkowego palca w kierunku trybun, rzucanie się > z kijem na kibiców itd. Ale byli i tacy, którzy > stawali w ich obronie, bo przecież kibice > sprowokowali. A Wolski? Co on chamskiego zrobił? > Wielka mi afera, stanął w obronie bramkarza a > potem zwyczajnie chciał uciszyć publikę żadnym > obraźliwym gestem. Zatko *pe pokazał to brawa > dostał.... polska rzeczywistość. Droga koleżanko, pragnąłbym Ci zwrócić uwagę, że to co tu upawiasz to jest, wybacz ale napiszę wprost - klasyczny przypadek hipokryzji. Najpierw piszesz [i]"po chamsku to czasem zachowują się nasze gwiazdeczki (...) Ale byli i tacy, którzy stawali w ich obronie"[/i] a potem [i]"Wolski? Co on chamskiego zrobił? Wielka mi afera (...) zwyczajnie chciał uciszyć publikę żadnym obraźliwym gestem."[/i]. Nie widzisz tu pewnego rodzaju dychotomii myślenia? Najpierw piętnujesz postawę, którą za moment sama bez problemu przyjmujesz, przecież to się kupy nie trzyma. Aha, twierdzenie, że "nic nie zrobił" i że gest "nie był obraźliwy" to najnormalniejsze na świecie brednie i tu akrat są ludzie którzy to widzieli i tej bajki nie łykną. Przyjmij do wiadomości, że pan gwiazdka włanie wykonał gest obraźliwy w stosunku do publiczności i co do tego nikt wątpliwości tu nie ma. Zdecydowanie. Nie raczej. Poza tym ja cały czas oczekuję od Ciebie na linki potwierdzające wczorajsze twierdzenia, bo na mój gust, i wybacz, ale znów napiszę to wprost - wczoraj wciskałaś jedne kity, niestety nie udało się, więc urwałaś temat i udajesz że go nie było, ale za to dziś inne wciskasz. Nie, po prostu nie - Wolski ewidentnie obrażał i prowokował publikę swoją gestykulacją. A jeśli twierdzisz, że nie, to albo nie rozumiesz oczywistych gestów, albo, jak to sama ładnie ujęłaś, "jesteś taką osobą, która staje w obronie gwiazdeczki czasem zachowującej się po chamsku". BartAcid - tym czekając na sobotę ująłeś mnie pierwszorzędnie :)
    • marcin_ksc

9.1K
      629
    • 28.11.2012 o 21:24
      Post #877633 28.11.2012 21:24
    torreador Napisał(a): ------------------------------------------------------- > marcin_ksc Napisał(a): > -------------------------------------------------- > ----- > > Po mojemu to był kij trzymany oburącz. Owszem > > pchany przez obrońcę, ale był atak. Celowo > to > > zrobił i nie ma co gdybać. > > Normalna sytuacja. A z Valcaka robicie już > mega > > fightera :) > > > > Więcej dystansu Marcinie :) > > > > Jedno jest pewne, sędzia był dramatycznie > > słaby. > > > co Ty masz Marcinie_ksc, że jak jest cień szansy > przywalić Cracovii to ty jesteś zawsze gotowy. > Żadnego crossa nie było. Fakty są takie jak je > opisał Karvin. Wolski jechał pół lodowiska > żeby zaistnieć i od tyłu zawiązać "krawat" > Valcakowi a przecież wystarczyło na rytualnych > odpychaniach obrońców - co czynili sanoccy > defoesorzy po akcji. Ale przecież Wolski to > gwiazda i na naszych lodowiskach może się tylko > tak pokazać. Przykro mi że tak to odbierasz. Staram się być po prostu obiektywny, a nie ślepo zapatrzony :) Nie wiem co ja takiego napisałem że "przywaliłem Cracovii" i dlaczego miałbym to robić. Chyba mnie z kimś pomyliłeś. edit: no faktycznie zagalopowałem się z tym krosem, ale "kontakt" był :)
    • Karvin

10.6K
      9.4K
    • 29.11.2012 o 02:49
      Post #877671 29.11.2012 02:49
    lolipop Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Blizzy moim zdaniem po chamsku to czasem > zachowują się nasze gwiazdeczki - pokazywanie > środkowego palca w kierunku trybun, rzucanie się > z kijem na kibiców itd. Ale byli i tacy, którzy > stawali w ich obronie, bo przecież kibice > sprowokowali. A Wolski? Co on chamskiego zrobił? > Wielka mi afera, stanął w obronie bramkarza a > potem zwyczajnie chciał uciszyć publikę żadnym > obraźliwym gestem. Zatko *pe pokazał to brawa > dostał.... polska rzeczywistość. Zrozum dziewczyno, że przede wszystkim chodzi nam o święte oburzenie sanockich kibiców o to że Woski został gromko pożegnany - tych samych sanockich kibiców którzy co mecz wylewają kubły pomyj na naszych hokeistów. Hala zareagowała normalnie, Wolski chamsko zaatakował naszego zawodnika (tak jak pisałem wcześniej i podtrzymuję bez uzasadnienia zaatakował bo Valcak nie zaatakował Odrobnego tylko został w niego wepchnięty, powinien był przywalić swojemu obrońcy), grając wcześniej kompletny piach (stąd stwierdzenie o chęci zaistnienia, bo innego wytłumaczenia nie widzę, wcześniej parę razy nasi dojeżdżali do Odrobnego w podobny sposób i pan gwiazda nie reagował) i po tym ataku pan Wolski - gwiazda z NHL został odpowiednio przez halę pożegnany, normalna sprawa, a nie powód do oburzenia. Jeszcze raz pytam czy to że ktoś grał w NHL powoduje że mamy przymykać oko na chamski atak? Powtórzę - zawsze jeśli zawodnik przeciwnika chamsko zaatakuje hokeistę Cracovii to będę krzyczał to samo nawet jak to będzie Sidney Crosby, tudzież Pavel Datsyuk (mimo że Detroit to moja ulubiona drużyna w NHL). Koniec już tym razem definitywny. I jak próbujesz "dyskutować" to przynajmniej staraj się zrozumieć co się do Ciebie pisze.
    • marcin_ksc

9.1K
      629
    • 29.11.2012 o 18:00
      Post #877746 29.11.2012 18:00
    klekot Napisał(a): ------------------------------------------------------- > nie wiem jakie kursy są u buka (będę sprawdzal > dopiero po południu) ale we wtorek w ciemno > stawiam na naszych jak mają twarz to muszą > wygrać > > PS a Sanok chyba rozpocznie "ucieczkę" z > pierwszego miejsca No to ileś pan zarobił ;)
    • Rufus T. Firefly

1.5K
      2
    • 29.11.2012 o 18:08
      Post #877747 29.11.2012 18:08
    kuzwa, nie bedzie pensji na rosyjskich trenerow kadry :/
    • klekot

576
      39
    • 03.12.2012 o 02:37
      Post #878209 03.12.2012 02:37
    gratulacji za system rozgrywek nie przyjmuje bo ja nie mam z tym nic wspólnego, ba wiele osób wie że jestem przeciw zmianom, w tej sprawie formalnie bedę miał mozliwość wypowiedzieć się dopiero 6.12. br jeśli chodzi o "ucieczkę" Sanoka z pierwszego miejsca to miałem na myśli to że sportowo zmiany dla lidera nie są korzystne, wszak w m-cu lutym 2013 Sanok jako lider rozegra dwa mecze 1 lutego i 17 lutego potem w marcu połfinał play off i bez dyspozycji meczowej to moim zdaniem jest duze ryzyko, no chyba że Sanok ma wszystko pochytane w lidze

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie