isaac Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> a w Pegasusa gralisciie ? :D Kunio Kun rządził
> :D
> http://www.google.pl/search?q=kunio+kun&hl=pl&prmd
> =imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=-0mdUOz3
> FITXtAa5vICICA&ved=0CDEQsAQ&biw=1366&bih=643
Grałem :)
A tu dobry kawałek o przemijaniu czasów naszej młodości:
http://www.youtube.com/watch?v=sY2hm-vrpBY
-
-
Pokolenie Y
http://www.youtube.com/watch?v=je8VRA54XvM - tutaj kolejny, dla młodszego pokolenia :)
Chciałem posłuchać co tam mają do powiedzenia ale sorry chłopaki ja "gadaczy" nie trawię. Mam trochę inną wrażliwość muzyczną (przynajmniej tak mi się wydaje :D)
Co jest? Wątek ucichł :)
pamiętacie czasopismo satyryczne Karuzela?
Fenomenalna była. Szkoda, ze już takiej nie ma..
No :) "niezłe" ;) były też "SKANDALE" i artykuły typu : chrząszcze wielkości krowy pożerają wieśniaków lub zaszłam w ciążę przez telefon :)
no i nieśmiertelny pamiętnik Anastazji P. :)
Pamiętam "Skandale" :) Moja babcia kupiła kilka numerów, więc gdy byliśmy u niej w odwiedzinach to przeglądałem :) Pamiętam 3 artykuły, jeden o sfotografowaniu UFO przez Marynarkę Wojenną USA, drugi o odkryciu dinozaura w Nowej Gwinei, a trzeci o dziecku w Chinach, które w wieku ok. 10 lat miało mieć ponad 2 metry wzrostu i ważyć 150 kg :D
Pamiętnika Anastazji P. nie czytałem, ale pamiętam, że wszyscy dorośli wtedy o tym rozmawiali o tej pani, oczywiście przy dzieciach bez pikantnych szczegółów ;)
sterby Napisał(a):
> Choć nie należę do pokolenia Y to ubawiony
> wpisami Kolegów dorzucę coś o grach i zabawach
> w latach 70-tych.
> Zima, wiadomo w/w panczeny, choć nie
> pamiętałem, że się tak nazywały. Jak chwytał
> mróz to na granicy Prokocimia i Bieżanowa
> chodziły całe procesje z wiadrami, niczym w lany
> poniedziałek i budowały szklaną górę. Koniec
> szaleńczego zjazdu często wypadał w potoku,
> który nawet w najcięższą zimę nie zamarzał,
> zasilany ściekami z pobliskiej tuczarni.
Ja pierdziele sterby, dopiero teraz zdałem sobie sprawe z tego, że ten potok na łąkach nigdy nie zamarzał:)) sam sie niego władowałem pare razy i zamoczyłem złote relaxy.
Gdzie by Cud zamarzł. Ale z wpadaniem do potoku wykazaliście się brakiem pomysłowości - najstarsze roczniki pokolenia C wykładały sobie materacami (tuż koło Teligi). Choć na katarakcie nie odważyłbym się zjechać w tamtym miejscu, za duże nachylenie, mogło by się źle skończyć.
Jestem chyba pierwszym przedstawicielem pokolenia C wypowiadającym się w tym temacie ;)
no to co? emeryt Vojnar to co?
Urodzony w 1975 roku.
Tylko ja byłem przez ojca do Sokoła zapisany - tzn. tam CRACOVIA miała treningi.
Na własne oczy jako 8 -latek widziałem : spadek i wielki awans Stawa.
Dla mnie i dla wielu tysięcy ludzi liczy się to że dalej żyjemy i CRACOVIA PANY!
Kto z was szukał swojego numeru dowodu w Miliarderze?
Świat Młodych, Muzyka Młodych.. ehhh
Młody technik;)?
http://demotywatory.pl/3972380/Byl-taki-czas
Hehe a pamietacie ta ozdobe i antyOwadowa zaslonke:D
8 dni później
Jedną z nielicznych rzeczy, które za Komuny były lepsze niż teraz to była kiełbasa myśliwska.
Mi się za Komuny przypominają:
- Teatr Cobra, a tęsknotę za kapitalizmem wzbudzały angielskie napisy i zdjęcia piętrowych autobusów, tudzież palący Kenty przystojniaczek Krzysztof Chamiec.
Matka krzyczała: Jarek przebij barany (jak zapładniałem owcę, to już kiedyś tu pisałem)! Jarek przewróć siano!
Natomiast jako tako mi się w pierwszej impresji Komuna nie przeciwstawia kapitalizmowi. Nawet Rynq odtworzyć nie mogę. Raczej wrażenie ciągłości.
Chalało się z qmplami w barze, a potem do północy dopijało pod barem resztki, wsadzając puste butelki i qfle przez kraty baru. Potem spanko na melinie do której rano się cały Wodzio niedopitqw zgłaszał i nowa organizacja.
Jak sobie to wspomnę, to mnie ciarki przechodzą.
Moje pierwsze zetknięcie z hasłem komuna (rocznik 81) nastąpiło cała młodzież latała po dzielnicy kreśląc na murach "precz z komuną", "solidarność" i "USA", choć to ostatnie dziś trudno zrozumieć. ;)
Pamiętam grupkę dzieciaków, która grała w "Fortunę", zdaje się to była jakaś nasza wersja "Eurobusiness". Podszedł do nich chłopaczek i powiedział, żeby przestali grać, bo to gra komunistyczna...
Czy ktos pamięta grę w "króla,kata i złodzieja"oj,nieraz bolało... :) albo w "kuku"na życzenia?
KruszynaKSC Napisał(a):
> http://demotywatory.pl/3972380/Byl-taki-czas
>
> Hehe a pamietacie ta ozdobe i antyOwadowa
> zaslonke:D
Moja babcia takie miała :)
A pamięta ktoś komiksy "Relax" ?
Miałem wszystkie 31 numerów. Znałem na pamięć Thorgala, Gucka i Rocha, Najdłuższą Podróż, Opowieści nie z tej Ziemi i całą resztę.
Ostatnio ściągnąłem sobie wszystkie numery z Chomika.
Przeczytałem wszystko jednym tchem. :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)