Leicester jak ktos napisal wczesniej, raczej bedzie walczyl o utrzymanie a nie o kolejnego mistrza. W LM tez raczej nie wroze im sukcesow
-
-
Bartek Kapustka
Claudio Ranieri już deklarował, że jego marzeniem jest zdobycie 40 punktów, a więc "koło ratunkowe"
Oczywiście można było to rozegrać inaczej. Nie podpisywać nowego kontraktu z Bartkiem, co zapewne wiązało się z spełnieniem kilku warunków postawionych przez Bartka i jego menago (podwyżka, załatwienie sprawy z Kucharskim, wolna ręka gdy będzie chciał zmienić klub) i dostać ekwiwalent pewnie jakieś 200 tys. zł i całkiem nie przejmować się żadnymi bonusami, premiami i ogólnie mieć luzik. No i wszystkim beneficjentom tego transferu też nie trzeba wówczas byłoby odpalać takich kwot, a tylko jakieś tam drobiazgi. Faktycznie można było to tak właśnie zrobić....
Nie wierze w 2.5 mln euro. Wystarczy popatrzyc na kwoty odstepnego za Dragowskiego albo Linettego. Pan prezes sciemnia. I robi slusznie.
Matthias89 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jednak to są jaja, takiego piłkarze puściliśmy
> za 2,5mln euro... Wiem, wiem z niewolnika nie ma
> pracownika itd., itp. ale mimo wszystko dla mnie
> to jest niepojęte, trzeba to jasno stwierdzić,
> że klub puścił Bartka za śmieszne
> pieniądze... Bo przecież te drugie 2,5mln to
> tylko na papierze i mało realne. Sukcesy
> Leicester? Bez jaj, [b]oni to pewnie w tym sezonie
> będą się bić o utrzymanie. Ilość występów
> Bartka? Pewnie parę szans dostanie, ale realnie
> chyba wiele nie pogra.[/b] Super na tym wyszliśmy...
> Czekam na informację, że nie załatwiliśmy
> żadnych procentów od następnego transferu,
> wtedy po prostu już będzie można pogratulować
> wszystkim, którzy odpowiadali za ten transfer.
Zaraz, zaraz no to czemu za gracza, który "wiele nie pogra" w zespole, który "będzie się bił o utrzymanie" czekujesz, że ktoś zapłaci dużo więcej niż 2,5 mln euro?
Trochę konsekwencji: albo Bartek ma papiery na duże granie i wtedy będą wpływy z bonusów i z kolejnego transferu albo przepadnie i wtedy te 2,5 mln nie wygląda najgorzej.
Ja wierzę w ten pierwszy scenariusz, biorąc pod uwagę okoliczności przedłużanie kontraktu to nie wyszło tragicznie, chociaż nie ukrywam liczyłem, że zrobimy trochę lepszy interes.
Dorwas
Znając "przebiegłość" kundli z MZPN, każdy będzie chciał mieć wgląd w dokument sprzedaży Bartka, a więc wiara nie będzie miała tu nic do rzeczy.
10 pkt Lisy chyba zdobędą w tym sezonie??? no to już kolejne 2,5 mln jest! Przestańcie wypisywać już te żale ...za mało,za tanio.... w sumie pewne 5mln ojro i udziaływ dalszym transferze....jeżeli Bartkowi uda się zagrać te kilka godzin w sezonie to dalsze 1,5 mln wchodzi....
Bartek ! Szkoda ,że nie wpisałeś do kontraktu z Pasami zastrzeżenia: Cała kasa z mojego transferu TYLKO na WZMOCNIENIA !!!! ;) ;)
Ja już się kompletnie pogubiłem, 2.5M Euro na czysto na tę chwilę czy mniej po odjęciu prowizji dla agenta i Tarnovii? % dla Tarnovii liczy się od 2.5M Eur czy od kwoty z bonusami?
SABOTAŻYŚCI !!!!!!!!!!!!!!!!!
Czasami mam wrażenie że część piszących tutaj jest niedorozwinięta umysłowo.
Ktoś chyba nie rozumie, że od kwoty bazowej duża część idzie do innych "współudziałowców" więc umowa została sprytnie skonstruowana. Ale normalne już odzywają się płaczki zły zarząd zły Filipiak zły. Może część piszących na tym forum zna się tutaj na piłce i na biznesie ale większość jak by została właścicielem to mogli byśmy skończyć dużo gorzej niż Wisła z Meresińskim.
Janusz to ty??
No wlasnie, lepiej zaplacic Tarnovii od nizszej kwoty, a resztę dostać w bonusach :D
KruszynaKSC Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Janusz to ty??
Nie bronie Filipiaka, tylko nie rozumiem płaczu wielu osób tutaj I użalania się nad wszystkim.
Filipiak jest zły, trener nie umie taktyki ustalić, młyn to żenada, oprawy żenada, w ogóle to szkoda że w zeszłym sezonie tak dobrze nam szło bo nie było na czym leczyć kompleksów :)
Propozycja biznesowa sprytna i nie można jej nic zarzucić ale to Tarnovia ją nagłośniła a smród rozszedł się wokoło . W sądzie zapewne wygramy tylko ile minie czasu i kto będzie pamiętał o co chodzi .
Odpowiedź na powyższe pytania zapewno znasz. To tak jak z obsmarowywaniem w gazetach. Pojadą cię na pierwszej stronie, tytułem z dużych liter. Po roku przegrają w sądzie i przeproszą na 9 stronie małymi literami. "Opinia publiczna" i tak zapamięta tylko krzykliwy tytuł :).
quentin Napisał(a):
> Odpowiedź na powyższe pytania zapewno znasz. To
> tak jak z obsmarowywaniem w gazetach. Pojadą cię
> na pierwszej stronie, tytułem z dużych liter. Po
> roku przegrają w sądzie i przeproszą na 9
> stronie małymi literami. "Opinia publiczna" i tak
> zapamięta tylko krzykliwy tytuł :).
Właśnie o to mi chodziło a straci na tym tylko Klub .
Dobra, to z innej beczki....
Bartek otrzymał powołanie na mecz EMŚ z Azerbejdżanem. Mecz odbędzie się 4 września o godz. 18.00 (rozumiem, że czasu naszego) w Astanie. To było chyba oczywiste, ale warto wspomnieć o czymś innym niż ile, dla kogo, kto zawalił, kto się wykazał itp.
Właśnie przeczytałem o powołaniu Bartka i bardzo się z tego faktu cieszę .
https://www.youtube.com/watch?v=aSw6aa29AwU
Ogladam Leicester Arsenal, szkoda ze Bartka nawet na lawce nie ma
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)